Франция: Ще трябва да платим много на Русия за ”Мистрал”-ите

Франция призна, че ще трябва да връща много пари на Русия за недоставените "Мистрал"-и.

Обратно в новината

Коментари - Франция: Ще трябва да платим много на Русия за ”Мистрал”-ите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв им е проблема на французите? Ще си спретнат един референдум "Съгласни ли сте да не платим на Русия мистралите?" и готово. Нали сега е модерно всичко да се решава с референдуми - Крим, Гърция. Но французите наистина са горди хора и дори на референдум ще гласуват за плащане и няма да протягат паничка за милостиня.

ami nali USA vi e kazal da ne gi prodavata na Rusnacite Sega gi prodite na USA

Франция трябва сериозно да преосмисли външната си политика и прецени,кои са надеждните партньори.Васалството е губеща позиция.

jizast

Преброяване на руските дудуци тече във форума. Първите резултати показват, че са много. Няма скоро да се оправи тази държава с толкова червени тикви на едно място...

Преброяването на про-западните селяни е много лесно..всеки може да брой до 50-60.....

jizast

Правилно решение, нека руските свине да ядат хурката. Всеки се гнуси от тях и не иска да има нищо общо.

Духайте супата, тъпи американски подлоги!

Френците ще продадат на щатите корабите ама друг път. Могат само да ти потопят. Повечето от оборудването и детайлите са произведени в корабостроителницата в Санкт Петербург Руснаците не че не могат да си построят такива корита, но всичко беше в знак на добра воля и работни места.Но френците не го разбрах и затова ще плащат. Да се благодарни че руснаците не искат неустойка по договора, а само парите които са дали.

Липсата на чест и благонадежност в сделките винаги се плаща скъпо.

ЕЦБ и този месец е напечтатила 60 милиарда евро и ще даде част от тях на Франция! Раша да му мисли. ''Русия в колапс: Икономиката рухна с 6.8%, лошите кредити гонят 1 билион рубли Статистиката на страната регистрира най-лошите данни от септември 2009 година досега Публикувано: 2 юли 2015''.

И колко от тези 60 млрд евро даде ЕЦБ на българските пенсионери бе мамицата ти гъзолизеста?

Ти си типичния бай Ганьо!!! Може да съм зле ама Вуте да е по- зле!!!!

Хвала на французите!! Това е почтеност, единомислие и единодействие към коварния агресор, полубрат и екс партньор имперска Русия!! Все ще им намерят пазар - мисля си за Индия, Австралия, Бразилия, може би Япония???

Радвай се - и аз се радвам ето ти 1,2 млр. от заема за Гърция.

Лоялния, това не става току-така. Кораба е направен изцяло за руска техника. Кърмата на кораба си е руска. Ще трябва да я свалят. Демек полвината кораб ще се прави отново. Който и да се навие да ги купи ще е на 1/3 от цената. Следващи поръчки няма да има щото никой няма да си купи кораб за милярди ако не е сигурен в доставката.

България, бе, България! Защо винаги я забравят - и в Брюксел, и в Страсбург, и в Париж, и от ЕЦБ, и навсякъде.Взехме 1 млрд евро за КТБ, сега ще вземем за едно Мистралче. А защо и не ни го подарят. Нали сме в една дружина (уж).

Що да ни го подаряват. Нали взехме 16 млрд наскоро, за всеки случай. Ето ти случай :)

Франсетата ще си платят. Повече ще ги заболи за платените комисиони, които няма как да си върнат. А руснаците ще трябва да си признаят, че поръчката на четирите мистрала е най-обикновена далавера за комисионни по времето на Сердюков. Помислете - за какво са им? Мистралите имат смисъл ако се водят колониални войни/операции в бивши колонии. Носят 1 танков батальон и до 16 хеликоптера. Не могат да действат сами трябва им корабна група от поне 6-8 кораба, 1-2 подводни лодки. Но, понеже винаги ги избива на чест - сега руснаците ще си правят свои собствени кораби, по-големи от Мистралите, по-въоръжени, с повече възможности и т.н. Не че им трябват, де. С 1 батальон война не можеш да решиш, освен ако не е срещу някоя бивша колония, но и това не е сигурно.

Някога Велика Франция какво представлява днес - васална държава ,послушна пред САЩ , подслушвана от САЩ - грозна , тъжна гледка . А и цяла Европа е в същото положение . Янките тепърва ще ни разкажат играта.

И как точно ще ги продават на трета страна, като всичко вътре е по руските стандарти, а кърмата си е изцяло руска, изработена в руска корабостроителница и доставена във Франция - руснаците казаха, че си ги искат и двете - да ги свалят и да си ги върнат?! ... И не дават съгласие за препродажба - според договора им с френската страна то е необходимо поради съдържанието на руски технологии, които не са за всеки?! Руските юристи и експертит се готвят за сериозни и дълги битки, доколкото чета в техните сайтове ... Оланчо много се нахендри с тоя отказ, и неговите хора са изключително недоволни от загубата на такъв клиент, и профсъюзите едва удържат хората, защото са чакали и други поръчки, а дори и тази няма да се реализира - значи те остават на улицата ... Адски умна държавническа мисла, няма що!

Не само това . трябва да заплатят инфраструктурата построена за тези кораби , и обучението на над 400 човека екипаж . и това не го пишат тук .

И французите като гърците. Когато взеха парите иху-аху, като трябва да ги връщат търсят оправдания.

А в същото време САЩ купуват руски хеликоптери Ми-17 за Афганистан. Много интересно как санкциите не важат за тях? А "нашия" Ненчев се опитваше по едно време да изкара, че и ремонтите на двигатели за Миг-овете в Русия, щяло да е нарушение на санкциите. ;) Сигурно така са го съветвали при по-предно посещение в американското посолство.

Не разбрахте ли накрая, че ние нямаме политици, а едни чехльовци, които нямат свое мнение, а само това което им кажат от Козяк!!!

Ха сега де, в петък и руснаците и французите рекоха че са си стиснали ръцете за 1.1 милиарда а днес френски министър говори за 1.2 милиарда... Да не би по навик да е решил че може да вземе комисионна от вече разтрогната от финансовите министри сделка?

"Ще трябва да платим много на Русия за Мистрал-ите" Като имате бол-пари, плащайте!

"Умникът" Оланд, който развали сделката с Мистрал-ите под натиска на САЩ, сега СЕ МОЛИ на същите тези САЩ да му ги купят. Боже, боже, едно време имаше истински политици - с достойнство! в Европа, днес с Оланд и Меркел начело, Европа върви към РАЗРУХА и слугинаж на Америка.

Спокойно! За утеха французите ще си внесат 10-20000 араби и негърчета, за да им се радват.

Ами то защо ги подслушваха отвъд океана, ако не за да имат компромати за тях и да ги направят послушковци? Но това е показателно как няколко нечистоплътници решават безотговорно судбините на народите си, с единствената мисъл да останат на власт. Или пък може би да избягнат гнева на народа си и заслужено наказание? Кой знае?

"Ще трябва да платим много на Русия за Мистрал-ите" - ами не им плащайте, предложете им те да ги купят сега на половин цена. Ще ви позаболи, но ще ви олекне ...

И след всичко това, такива като Оланд дават акъл на Гърция как да спазва договорите си с кредиторите...

Как само хитрите американци работят всички по света! Не стига, че направиха държавен преврат в Украйна и я накараха да се обърне срещу Русия, но и разбиха икономиките на най-големите европейски страни- конкуренти, освен Британската! Така, че от една страна хем Русия отслабва растежа си, хем ЕС затъва! А иначе, франсетата са идиоти! Вместо да си правят бизнеса, се поддават на самоубийствени за военната си промишлшност действия, като отказ от изпълнение на военна поръчка (от което пак са печеливши американците и отчасти руснаците, ако поръчките биха били от страни, не симпатизиращи на американския начин на водене на политика!). Това е такъв имиджов удар по тях, че едва ли в бъдеще някой ще иска да се свързва с подобен ненадежден партньор именно във военната област. Да не говорим, че сега ще трябва да плащат обратно огромни пари на Русия и ще се унижават да се молят, за да не изплащат сумата по договорите напълно! Ама като си продал задника си, няма защо да се учудваш, че се възползват от него! Може пък да им харесва и затова да се поддържат толкова нестандартната сексуална ориентация!

Генерале, Де Голе, възстани из мъртвите и си оправи франчулята! Че някой ги държи за оная работа и им пие ума.

Държат ги предимно рускини, избягали от северния рай. Относно мистралите: не всичко е пари, приятелю, не всичко. Не всичко е пари за тези, които вършат нещата по съвест.

който прави големи кораби губи, а който прави малки бързи бемвенца- печели...

А дали е точно така? Защото май немците са едни от най-засегнатите от санкциите / контрасанкциите. Да не говорим, че около 30% от природния газ, който ползват идва от Русия, с тенденция за увеличаване, с оглед на стратегията за намаляване на дела на атомната им енергия, приет след Фокушима.

Щатската пропаганда все повече заприличва на комунистическата-тромава, неактуална и далеч от истината и живота.Но какво се учудваме, след като комунистическите (по-скоро комсомолските) апологети преминаха успешно от другата страна на барикадата и си дадоха задните части на новите си господари.Естествено-за пари.То тази категория е помярска-който дава помията, с него сме.Справка-Иво Инджев и сие.То дори каките на околовръстното са с по-висок морал.Всеки може да си обясни защо.

За отбелязване е факта,че едим от съоснователите на ЕС последва примера на най младият член и загърби своите интереси следвайки призивът на стълба на демокрацията и прогреса в света. Вижда се ,че и ние вече внесохме нещо в европейските традиции. Щопският принцип "Я не сакам на мен да е добре, а на Вуте да е зале" стана вече принцип и в политиката на ЕС. Да ни е честито.

"Това беше правилно стратегическо решение", отбеляза министърът. Мъдър извод, няма що. Е, сега стратегически ще плащате, освен ако отвъд океана не ви "посъветват" да не плащате, нищо че има договори. Те са за други да ги спазват.

освен че са еквиваленти на технически средства, предназначени за натискане с крака, но и са мазохисти.

Щерев, както и да се прекръстваш-Урко, Пурко и т.н., то малоумника си личи от километри.Между другото, най-жалък си, когато се подвизаваш като Пурко.Жалко за симпатичния герой на легендарния Тодор Колев.В сравнение с него ти интелектуално изоставаш на светлинни години.

Жалко е да гледаш такива страни като Франция, как се държат като васална държава. Де Гол щеше да ги на..зи и да ги пляска с опакото на сабята, докато не им излязат евроценностите от д-тата. Отърсваме се от популизма и риториката. Остават само интересите. Какво спечели Франция с блокирането на продажбата и какво загуби? Спечели една коленно-лакътна поза, в която се озова. Загуби пари, работни места, авторитет на пазара (Индия отложи милиардния договор), загуби суверенитета и честта си. А франсетата са ужасно честолюбив народ. От цялата дандания, струва ми се, най-много ще спечели Льо Пен, което пък може да отприщи нова вълна в цяла Европа.

огромни суми за намесата си в Украйна! Може да си ги приспадне от там!

Щерев, че лекторите ти във Фондацията са абсолютни идиоти, а ти си техния съвършен трубадур е ясно.Но не ми е ясно каква е тази кампания за дезинформация относно тази сделка, преминаваща всяка човешка мярка.Руснаците се били отказали.Ако лекторите ти смятат, че в България живеем през 30-те и едно радио се пада на 1000 човека(златните 30-те), или че черпим информация само от контролираните и скопени откъм новини български и англоезични СМИ, то тава е техен проблем.Тази сделка бе пред финализиране.Да не говорим, че единия кораб бе напълно оборудван и част от руския му екипаж започна обучение и подготовка за приемането му, а за другия се чу, че спират работата по него(между другото на много напреднал етап и само месец по-късно бе завършен), предизвикало недоволство и протести от страна на профсъюза на корабостроителницата.Ей, гьолям идиот и още по-голям гьонсурат трябва да си, за да твърдиш, че вината за развала на сделката е руска.

Президента на крака отиде при Путин да обсъдят въпроса. Но последния не каза нищо по същество, държа се хладно и заяви нещо в смисъл, че е логично да се процедира по стандартния ред. Т,е. подразбира се - ще връщате пари, както си му е реда. Този прочит на събитието го направихме преди доста време, но вие пак мънкахте някакви опорни точки. А ето че френската страна признава.

Че ще връщат е ясно,но какво ще стане с руското оборудване вградено в кораба?

С руско оборудване са оборудвани само кенефите с клекалата! Ще им го върнат без да съжаляват!

но за французите. Защото наистина всичките електрически и други инсталации са извършени по руски военни стандарти и изисквания. Поради тази причина продажбата на корабите на други страни ще е невъзможна без да се преоборудват всичките тези инсталации, което ще струва много, много пари, и което сигурно ще доведе до много ниска цена на продажбите, ако въобще има такива. Ами да му мислят французите. А сигурно в договора с Русия има клаузи за компенсации в случай на забавяне на поръчката или други подобни, което ще доведе до връщане на пари на Русия много повече, отколкото е струвала поръчката. Но и за това честито на французите! Който няма достойнство и не спазва договорите, така му си пада.

Горките руснаци! Без "Мистралите" са обречени.

Ауууу! Ми сега?!

Какво се случва-чупка в кръста и плахо,плахо, с надежда и САЩ да се усетят, че масрафа трябва да се плаща.А дано, ама на да ли, както е казал народния гений.Бедна, бедна ми Европо, докъде се докара.А Франция бе горда и суверенна страна.За съжаление-в недотам далечното минало.

Ще връщат франсетата, ще връщат барабар с лихвите, че и "кан-кан" ще играят... Като се влекат по кухия акъл на краварите - хак да им е! Пък Краваристан, както винаги, седи отстрани и сеир гледа...тя цялата им работа е такава...

да си запазят корабчетата и да връщат парите така е редно щом развалиха сделката . извадиха късмет рашите явно не са съвсем наясно квое е туи френска техника че ако и корабите им са като колите мани бегаи

Гейропа в действие......................пред ГОСПОДАРИТЕ!!!

Леко встрани от темата и за запознатите с историята... Напрежението, което САЩ създава около Русия, диктатът върху ЕС за въвеждането на санкции, включително и за спряната доставка на Мистралите, натовските военни учения до границите на Русия - всичко това може да отприщи една невъобразима каша. Наскоро четох в подробности причините за избухването на Първата световна война, след близо 50 години мир в Европа. Много е стряскащо желанието с което всички нации влизат в тази война. В много страни началото на войната се приема като голям празник. И знаете как протича, за абсолютната мизерия в калните окопи, за десетките хиляди жертви на ден, за милионите осакатени, използването на бойни газове като иприт, зарин и т.н. Като мине известно време в мир и на хората май им омръзва и започват да си търсят белята и да дрънкат оръжия. Но белята винаги е много по голяма от очакваното.

Понеже американците си нямат кораби и ще купуват от французите! Много е лош да не се познава руската политика. Ако французите бяха наясно по- рано с Путин, можеше и да се сетят, че такава сделка ще пропадне. От друга страна, който купи корабите ще трябва да лови риба с тях.

Има договор за корабче ,цена 1.2 млрд.евро.Няма корабче връщаш 1.2 млрд.евро !!!какво очакваш някой да каже дръж те си корабчетата , а като комплимент задръжте и парите !!!Няма такава будала

Щерьо, за Крим си в заблуда! 1. Когато Украйна е призната от ООН за "държава", тя е призната без Крим. 2. За разлика от Донбас, Парламента на Крим, избран по всички украински закони, взема решенията. На фона на крим, който няма цена за Рус, мистралите са капка в бирена халба. 4. Франсетата предадоха чертежите и документацията на Рус, според договора. А бе набутвацията е сериозна.

Нищо няма да плати Франция на Русия! Та, Франция е в НАТО! А, НАТО се готви за война с Русия, за да я превземат и направят нео-колония, като направиха, само че без бой България, та ще плаща! Няма начин!

Пич, не четеш ли история, ако това стане руснаците ще си ги върнат в троен размер като разписката ще я предаде на Оланд лично некое лейтенантче в Париж.

Само един въпрос: Ти атакист ли си ?

"Ако САЩ ги купят, ще се радвам"!!!Американските терористи и ционистките им печатари-банкери пак ще задействат печатенето на хартийки и ще купят френските корабчета.А пък това да поръчаш кораби на толкова калпави инженери като франсетата си е направо авантюра.

Ами ще връща, монетата има две страни!

Някой карал ли е френска пръчка от ПСА или рено, след първата година като натиснеш спирачката и мигач отзад става като дискотека.

Друго си е голфо!

Франция много напомня с действието си на Гърция. Няма да платим, но пасаран, и т.н. Ами добре, да видим как ще се развържат двата възела. А, и трябва франсетата да върнат руското оборудване монтирано на корабите. За целта ще ги разпорят тук - там. Щип-щибиди-дип.

""Ако САЩ ги купят, ще се радвам", отбеляза френският министър на отбраната. ' Ха,ха. Ако големия брат ги вземе. Франсетата ще имат да вземат!!! Най-много да им дадат една танкова бригада, да ги пази от агресивните руснаци, ако рашаните дойдат да си ги търсят!

След последния дефолт САЩ изтеглиха заем в размер на 2000 милиарда $ от частната еврейска печатница ФЕД, който засега все още може да печата долари от нищото. САЩ взема мистралите и с 10 часа печатане плаща на Русия. Това е икономиката в момента и не се чудете защо някой има а други работят и пак са бедни, хубавото е че тази система е при края, до една година ще станат разни неща в света.