400 руски моряци започват обучение във Франция

Около 400 руски моряци пристигнаха във френския град Сен Назер, за да се обучат на корабите "Мистрал", които Франция продава на Русия.

Обратно в новината

Коментари - 400 руски моряци започват обучение във Франция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Французите строят десантни кораби за руския военен флот. Италианците изпълняват дългосрочна поръчка за доставка на БТР за руската армия. Австрийците подписаха договора с Газпром за Южен поток. Германците засилват търговските връзки с руснаците ... А Обама налага ,,санкции" ...

кой как се уреди пич....

Да-а-а-а, РФ и КНР започват да се разплащат помежду си в рубли и юани..., засега по сделките за природни ресурси, а след това в машиностроенето и т.н.

Е! Само 400 ли ще обучават? 400 моряка малко трудно могат да направят пуч и да свалят Путлер, но пък да опитат! Могат и да успеят! На времето 300 спартанци спряха Ксерксес, днес може 400 моряка да свалят Путлер!

И за чий да го свалят можеш ли да обясниш или и ти като много други пикаеш газ само като чуеш "Путин"???

ти си Тъплер!

Французите влязоха в НАТО, после излязоха, после пак влязоха, после продаваха оръжие на Саддам, после на аятоласите, сега на Кремъл... Артур Шопенхауер:"Другите континенти си имат маймуни, Европа - французи"!!!

Нещастниците редят световната политика, чакат погребенията на САЩ и НАТО, ручат сирене от палмово масло, не си перат анцузите щото нямат топла вода и се радват на руските мистрали. Тия мистрали няма вас да пазят, те пазят парите на кремълската олигархия. А склеротирали бивши партийни секретари на ТКЗС-та, дребна бивша партийна номенклатура, озлобена, че за нея не е останало място на трапезата, изпаднали лакеи на режима преди 1989 година, които не съумяха да докопат някой кокал в новата "демокрация" чакат ЕС да се разпадне.

Сега е моментът Поросьонко, като бъдещ член на ЕС да наложи снкции на Франция. Никаква украинска водка за продажните франсета!

До края на тази година трябва да заработи алтернативният вариант на МВФ... Демонтажът на еднополюсния свят доминиран от САЩ върви с пълна сила! Всички вече усещат накъде духа вятъра и почват да се преориентират...

Това ще стане, но бавно и много, много трудно!

Аз мисля, че ще стане дори по-бързо, отколкото на всички им се иска. Плъховете, разбирай съюзниците на САЩ, вече се разбягаха от потъващия кораб...

Може би Украйна, Молдова, Грузия? Кои са тези всички? Станишев? Той се преориентира вече, ама в омразния му Запад, отиде там да се "бори", а ти ще стоиш в къщи с кожуха на дедо си, щото е сега ти увеличиха парното и тока пак, и май със сигурност ще слушаш как расте тревата над главата ти докато чакаш да се сбъднат тия глупости.

Лош опит да омаловажиш глобалните промени в света. Личи липса на въображение и най-вече озлобление от безсилие...

Е каква стана тя, уж щяха да налагат санкции, уж щяха да притиснат РФ и лично Путин в ъгъла, уж РФ е в "изолация ".... Пък то и кораби ще има и газопроводи ще има....май повечко приказват от Вашингтонския обком, ама вече никой не ги слуша! Както казват от тотализатора : "На печелившите честито!" :)))

Този договор датира от 2011. Ако не се изпълни, ще плаща френският народ.

А щото южния поток е от вчера нали? :) Европейците са така здраво обвързани с РФ, че всякакви приказки за санкции са алабализми за наивници...

голям смях с тези руснаци и французи-те наистина могат да разсмиват света/путин ,луи дю фюнес/след приватизацята тези лодки ше станат едни хубаваи яхти за олигарсите. вартолетите ще са за излети в планината ,за риба и други увлечения на путин.

Само че тук става дума за милиарди.

Жони, ти си 100 процентов глупак, дори 150 процентов. Ако до сега никой не ти го е казвал, ето, сега аз ти го казвам!

Айде-е-е, неграмотника Joni, се появи във форума и започна да ръси както винаги простотиите си !!!!

Видяхте ли сега защо СИВ беше разбит ? - За да ни елиминират от Руския пазар, защото преди ние им продавахме всичко и кораби и компютри и лекарства, дрехи, храни и ... списъка е голям . А сега ходим в ЕС да им лъскаме кенефите.

Преди Русия имаше да ни дава милиони. Сега забрави да ни ги даде!

Преди Ирак, Либия и Кувейт имаха да ни дават милиарди, ама откак сме в НАТО, Соломончо им ги опрости.

Да бе да... Когато Руснаците ни поканиха да си вземем вече платените над 400 000 тона кюмюр да не мислиш че някое от демократичните ни правителства се разбърза да прибере това което е собственост на държавата България... Айретен тука щото говорим за кораби, та да питам някой знае ли кой, кога и за колко пари построи Варненската корабостроителница в днешния и вид?

днес бегееца пише под дина--- сиси просто еврейско провокаторче иска да сме със скапана економика

Защо всички съветофили не вземат да емигрират завинаги в бившия СССР - където искат - земля большая. Ем ще са в по -напреднала страна хем ще са сред хора които ги разбират. Пък и виза не е проблем да се набави, пък и ако е рекъл Господ и руско гражданство току докопали

бегеец

не е твоя работа, къде да ходим. ти си ходи там при чиниите и кенефите на милия ви запад

То не е по темата,ама и спам не е-къде изчезна моя любимец Яйценюк,който искаше да приемат Украйна в Г-8 вместо Русия,сега му е времето да наложи санкции от трета степен на франсетата

Яйцето в момента води нелека борба в Рада-та да прокара законопроекта за приватизация на 49% от газопреносната система на Украйна.

е та тея рсуанци дето са най-развитите толкова ли не могат един кораб да си направят???? та опряха до държави от нато да им въоръжават флота :)))))) да им сменят ръждивите тенекета :))))

Eх, много гаден тоя Путин, бе. Виж откога още си е правил сметката да прецака санкциите дето му ги обещават напоследък.

Направиха батка,ама американците наложиха вето,`щото бил направен по напреднала технология открадната от тях....... Надуваем с хелий,разбираш ли......

също е бегееца

Ох горките франсета ще лапнат някое и друго евро защото са "суверенна" държава . А Българчета та ще лапнат бахура защото са "крепостни селяни" и национален интерес е не позната дума . До кога така ? бе хора до кога само ние ще сме негрите на Европа .

Ето, така се налагат санкции! И Корсика да им вземат руснаците, франсетата пак ще се натискат да търгуват с тях.

Шило

А сега Порошенко ще поиска санкции срещу Франция. Дето се вика и тяхното вино да не се продава.

VIPER

Ще строят я..... Иначе отиват на арбитража , за неизпълнение на сключен ТЪРГОВСКИ договор.Да ни видят нас.. Арбитражът не признава "санкции" като аргумент. Там има само изпълнение или неизпълнение на договор...

VIPER

хахахахах санкции а...... Аааа ще се спукам от смях...смешници.....Къде е Обонго или Маккейн да ударят по масата.... Ааааа ама там не вървяло това , то вървяло само в България...

абе те въпросните двама удрят по масата, ама вече са меки китки та, та не ги чуват.

Франция е държавата мечта, която истински е суверенна и там наистина законите са в полза на народа, а не на олигарси , юдомасони и престъпни военни групировки.

добре че са Французите да научат руските фашисти на нещо...

ПИПО

Гледам, ти вече си научена....

фашисти в момента има само в Киев за информация, но както историята показва това няма да е задълго

Соломан Паси и Иво Инджев как не са поискали санкции срещу Франция .Да нарушават те директивите на Обама.

много тъпо изказване

За твоите изказвания ли говориш. Заблудо

тъпо тъпо ама ствоите тъпотии дето чупят тъпомера не могат да с емерят...)))

ВСЪЩНОСТ КОРАБИТЕ ГИ СГЛОБЯВАТ КАТО КУБЧЕТА - СЕКЦИИТЕ ГИ СТРОЯТ В ЛЕНИНГРАД И НА БУКСИР ГИ КАРАТ ДО ФРАНЦИЯ ... ФРАНЦУЗУТЕ ГИ СГЛОБЯВАТ В ЕДНО ЦЯЛО ... ТОВА ИМ Е И ТАЙНАТА КАК ГИ СЪЕДИНЯВАТ .... ... ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА И АМЕРИКАНСКАТА УЕСТИНГХАУЗ ПЪК ИСКА ДА ВЛЕЗЕ В КОЗЛОДУЙ ЗА ДА НАУЧИ ПОВЕЧЕ ЗА МАТЕРИАЛИТЕ И ТЯХНАТА ОБРАБОТКА В РУСКИТЕ РЕАКТОРИ :)) .... А В СЪБОТА В РУСИЯ ПУСНАХА НОВИЯ МОДЕЛ БРИЙДЪР (УМНОЖИТЕЛ) - ЯДРЕН РЕАКТОР , КОЙТО ПРОИЗВЕЖДА ПОВЕЧЕ ЯДРЕНО ГОРИВО ОТКОЛКОТО УПОТРЕБЯВА .... ИМА И ТАКОВА НЕЩО ВЪВ ФИЗИКАТА :)))

ДРУГИЯ ТАРИКАТЛЪК НА НОВИЯ РУСКИ РЕАКТОР НА БЪРЗИ НЕУТРОНИ БН-800 ( БЪРЗИ НЕУТРОНИ 800 МЕГАВАТА) Е ЧЕ МОЖЕ ДА ИЗГАРЯ ВСИЧКИ ГОРИВНИ ОТПАДЪЦИ ОТ ЯДРЕНИТЕ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ И ДА ГИ ПРЕВРЪЩА ПАК В ГОРИВО ... ЗАСЕГА САМО В РУСИЯ РАБОТИ ТАКОВА ЧУДО НА БЕЛОЯРСКАТА АЕЦ :)))

да се чуди човек защо са го кръстили брийдър?

много тъпо изказване,абе това си е про руска пропаганда....в пропагандата руснаците са най силни ...няма по добри от тях ,но ние и тях ще ги надживеем...да живей България - независима от газпром...

В МОМЕНТА ТРУПАШ РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ ОТ КОЗЛОДУЙ В РАДИОХРАНИЛИЩЕ ПОСТРОЕНО ОТ ДРУГАРИТЕ ОТ АМЕРИКАНСКАТА УЕСТИНГХАУЗ ... А МОЖЕХМЕ ДА ГИ ПРАЩАМЕ НА РУСНАЦИТЕ ДА НИ ГИ ГОРЯТ И СЪХРАНЯВАТ :)))) ТЪПО ДРУГАРЮ СЕДЛАРОВ !

През 1814 г.след посещението на казашките отряди в Париж се появява думата "Бистро"/от "быстро"/Сега се питам- може ли тия 400 десантчици да станат причина за нова дума във френския език!!Или може би трябва да почакаме първо някой площад в западноевропейска столица да бъде кръстен на Путин /подобно на Александерплатц в Берлин-в чест на Александър I/!

Франсоа Оланд дойде на власт с обещанието ,че ще оправи безработицата.Освен гей-браковете и любовниците нищо друго не е оправил. Ако спре сделката ще остави много хора без работа.И а познайте какво ще му се случи. Обана и САЩ са съюзници ама французите мислят пързо за себе себе си. Няма г- н и г-жа Йес.

После ще стане "" С техните камъни, по нашите глави" , като въоръжават азиатските варвари.

Аз ли съм варвар? Аз с какво съм по-зле от теб? Имам си висше образование, ерудиран съм, начетан, имам си хубава работа и добра заплата. А ти, неварвар? Какво си ти за да обиждаш други непознати за теб хора? Освен английски знам перфектно и български, както виждаш. А ти?

Не му вярвай на тоя юдео-масонски поклонник, този по-горе не е никакъв българин, защото мисленето на българина не е такова. Юдео-масоните са тези, които се изплашиха от СИВ и използваха полските шляхтичи и политическата криза за да бият клин между държавите от СИВ, за да ги направят колонии на УСА.

поредната комплексирана бантускотска изцепка - тези дето наричаш варвари са цепели атома преди дядо ти да проумее как се цепят дърва, дали са на света поети, композитори и безброй учени, летят в космоса, развиват всякакъв тип авиация, енергетика а последните години почти всякакъв тип промишленост - от собствени процесори ( при това не само 1), телевизори и телефони до плаващи атомни електроцентрали. Представите ви за Русия са от 90-те понеже нямате пари да пообиколите малко. Вместо това сте много заети да плюете другите - то не бяха виновни сърбите, то не са ви виновни македонците, гурците, сърбите, турците... поуспокойте комплексите си и се огледайте - по данни на НСИ през 2050 г. българите ще са малцинство в собствената си държава - и за това сте си виновни единствено и само вие. Единствено което произвеждате са компоти, терлици, чушкопеци, сълзи сополи и най-вече храчки. "И ний сме дали нещо на света"

Смешно е точно при тази новина,ние с нашата велика фрегата да русофобстваме за някаква технологична немощ,понякога е по-изгодно да купиш,отколкото да произведеш,а и този договор е от типа сделки с геополитически характер,които се сключват на ниво президенти

запада учи воиници на изтока - да го кажем по-меко. и германия им построи учебни полигони. и цру е обучавало осама

как така руснаците някои ги обучава и то във военото дело? как така някои им строи въртолетоносачи - нали са наи-великите и са самодостатъчна страна?

Как така американците и другите ще ги качват на международната станция с руски ракети?

Сделката трябва да стане или Франция се присъединява към други държави, дето все слушат САЩ и стават все по-бедни. /Ние/. И никакво замразяване няма, доколкото знам .

Айде, радост за френските кръчми и проститутки около пристанището. Ще си преизпълнят плана за печалбата за десетилетие напред...

с рубли и водка ли ще плащат русопитеците... а те само от пиене се интересуват... проститутките ще разчитат пак на западняка и на еврото

Много си бос бе, чоджум - вероятно защото никога през живота си не се виждал как пият финландците, поляците и англичаните...руснаците ряпа да ядат, много има още да учат. Ти - също!

рублите и водката не са разплащателно средство в ЕС...

и още как върви, повече да даваш само.

на пияната империя на злото не трябва да се продава нищо

пиеш повече от нормален руснак. А ако ти се срещал само с алкохолици то това говори нещо за теб. А Подводници и самолети не ги произвеждат алкохолици.

Че това си е чист "ДЕСАНТ В НОРМАНДИЯ",само че този път от РУСНАЦИ и с техни кораби....за по евтино...все пак е криза!! И всичките 400 човека са от ФСС,..на 100%!!

Руски фашисти на обучение във фашистка Франция! Едно време ги обучаваше Хитлер, а Сталин обучаваше немските фашисти! "Колелото на историята се върти и ще се върти до пълната победа на фашизма" - Георги Димитров, възхвалявайки фашистите (социалистите) по време на цирка "Лайпцигски процес"!

Единственото фашистко правителство в Европа е в Украйна. Дойде с преврат и се подкрепя от фашистките групировки

Ами, той няма часовник??!! Толкова е кух,че и да има не го познава...а може и да му пречи като онанира??!!

Сидеров-незабавно да се извини на френския Посланик за мойте "просташки"коментари по въпроса!!!!

Ти за център на вселената ли се имаш? За твойте простотии (не български) никой на никого не е необходима да се извинява.

Не!!! Аз съм самата Вселена батка!! Аз съм Буда Тиквоний!!! Ама между нас да си остане......

И в продължение на новината - Русия обмисля поръчката на още два такива кораба, за да може да получи цялата проектна документация, нужна за изграждането им.

Ами след като нямат капацитета да си проектират сами са принудени или да си купят нохауто или да го откраднат. Радващо е, че го купуват и това оборудване вече сигурно е излязло от употреба.

НЕ, ти вече излезе от употреба! Корабите са абсолютно нови!

кретен ..къде е излезло от употреба това обурудване?! Нали франсетата сами плуват на такива кораби а те са от класа на американските десант въртолетоносачи...Тъп си ей богу а за проектиране руснаците са проектирали такива кораби но отдавна през 60 години и с друг профил въртолетоносача Москва ако не знаеш тикво!!

Разсъждението ти е повърхностно. Защото по тази логика може да се каже, че американците, които купуват от Русия ракетни двигатели РД180, нямат капацитета да си проектират сами и са принудени да си купят. Нещата са доста по-прости - вземаш това, което се реализира по-бързо и е по-евтино. А тук вече политиката пасува.

Ледът се пука ,г-да съдебни заседатели!

Няма Украинска криза.Има американска агресия!!!

ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ НА РУСНАЦИТЕ ЩЕ ИМ ХАРЕСА В МАРСИЛИЯ И СЛЕД ГОДИНА ДА СЕ ВЪРНАТ С МИСТРАЛИТЕ ДА Я ОКУПИРАТ?

че те са там, е не точно. v NICA

Руснаците са окупирали Ница?!! Пак не си разбрал, мой човек! Те окупираха Севастопол и целия полуостров Крим.

Господа Тъпаци, Марсилия и Ница се намират в юго-източна Франция, а Сен Назер се намира в северо-западната Франция! Географията не може да ви прости за глупавите коментари!

Трябва си обучение и запознаване с модерни техники и тактики! Това да мреш като хлебарка с думи на устата за "Сталину за родину" опиянен с водка, вече не е печеливша тактика! Русия е голяма държава и трябва да си пази територията и благата, а за съжаления военният и опит е доста остарял, защото последната пълномащабна война която са водили е преди близо 70г., а това не е като да водиш бой срещу шепа зле въоръжени чеченци, грузинци или украинци. Русия купува оръжие почти отвсякъде, защото са наясно, че няма смисъл да пръскат пари за собствени разработки във военни области където са явно изостанали...

Да ме извинявате, ама кой по нашата планета има опит в пълномащабна война от моследните 70 години насам?

САЩ, Израел, Иран, Ирак, Виатнам, Великобритания...

НЯМА УКРАИНСКА КРИЗА. ИМА РУСКА АГРЕСИЯ И ТЕРОР В УКРАЙНА

Изомително е как има хора като теб които с лекота казват на черното -бяло :(

Би било смешно, ако не беше опасно да има такива бетонни глави. Руската агресия спрямо Украйна е налице, още с подготовката за анексирането на Кримският полуостров.

Сега остава и доводите да напишеш.

Прав си - фашиста Бандера ако излезеше от гроба това щеше да крещи. Ама дали това е истина???

Бандера не може да е фашист или нацист, по една проста причина. Затворник е бил в нациски концентрационен лагер.Убит е от рус.комунисти, след края на 2 с.в. в западна Европа.

хе хе аз не те ли утпах в Мюнхен бе жид нещастен?

Днес Франция се управлява от социалисти. Може да се очаква всеки политически парадокс. За иконмическия сме напълно наясно. Франция в момента дере дъното и скоро ще има крен и изпадали от палубата. Тогава ще дойде страшното за Европа. Вече беше отчетена една загубена година за Франция. Тече година назад и идва година на катастрофата. Социализмът не прощава. Уродите си показват уродствата. Както нашите показаха своите начело с Плъха.

Тази истина излиза от дълбините на герберасткия ти дирник....!

Абе ти не ми казвай кога ще се сринат Европа и Щатите, защото и дядо ми са го убеждавали преди 100г. че това ще е факт след година-две, по-добре ми кажи кога ще дойде светлия комунизъм и социализъм в СССР и вярното и сателитче България??? :DDD

Пич, май живееш в някаква паралелна или виртуална реалност. А в нашата реалност България за съжаление е сателит...пардон, васал (да не кажа феодален придатък), на САЩ - а не на Русия, и българските правителства се командват не от Москва, а от Вашингтон.

Според последната информация(понеже корабите са десандни и се използват и от командоси)трима френски командоси от инструкторите получиха нервна криза при пристигането на руснаците и изпаднаха в делириум.... Чули руснаците да говорят,объркаха се и ги помислиха за българи!! Бяха ония трима парашутисти `дето плевенчаните ги размазаха с пръчките.....

Говориш глупости. Евтини номера за вдигане на смачканото национално самочувствие. Как така сме толкова готини, пък другите не ни оценяват?

"Другите" Ви оценяват!! Доказателство за това,е фактът,че аз съм "друг" а не българин,и винаги пиша положителни неща за българските граждани... Е,има и малко дебили-както навсякъдее де... Сега-ти ако искаш да се чувстваш "втора категория"-твое право!! Моето дете,е наполовина българин , и смятам да го накарам да се гордее от този факт,а не да му създавам комплекси заради тези които ние БАЛКАНЦИТЕ свалихме от дърветата и ги научиехме да ходят на два крака и да белят бананите....

за сибиряните. Половината няма да се върнат , обзалагам се.

На бас, че ще се върнат 100% от всички, които са отишли.

Много странно,една страна която претендира да е в първата тройка на света във военно отношение,която има ресурси(петродолари и газдолари),която е получила наследство огромни военни заводи,традиции и военно-научни институти ,да се обърне към страна член на НАТО да и строи военни кораби!!!!Да им обучава моряците.Това не показва ли точно в какво положение е руския ВПК,икономиката и науката на Русия в момента?? И един любопитен детайл....тук има много хоро които се прехласват по руските самолети:-)))Страхотния СУ-33,аналог на Ф-15 от 1981 година е произведен в серия 46 самолета!!!!!!Направо БУТИК:-)) Малката държава Израел има в строя 330 броя Ф-16!!!Тези цифри говорят красноречиво!!!

няма Нато няма бато всичко е зелено..

Ами какво да Ви кажа - международен обмен му се вика. Друга една страна, член на НАТО, че даже най-големият, най-силният и най-важният член, си купува ракетни двигатели за балистичните си ракети от Русия. Та да живее международното отношение.

Така е, но и обратното! Военният импорт на Русия от САЩ е в пъти по-голям от експорта... КИНТИ БРАТЯ, вече и руснаците се заразиха от тази болест, не им пука за октомврийската революция!

Освен самата Русия да си произвежда кораби, самолети и каквото друго трябва, за да става всичко по-бързо възлага и НАТО да и строи кораби. Уж НАТО я санкционираше нещо! А самите те им правят бомбите, които утре са срещу тях.

су 33 е по интегрална схема, ф15 по класическа - нищо общо немогат да имат.

Моля ви се,спрете евтината пропаганда. Су-30 е произведен в над 600,за сметка на това; в Русия говорят вече за серийното производство наистребителя им от 5-то поколение и т.н; относно броя на поръчките на 35-ицата да не говорим. Факт е,че руснаците в момента продават истребители навсякъде в чужбина /последно закараха на иракчаните 10 броя преди броени дни/,значи не чувстват недостиг. Франция няма да им обучава моряците,а просто два екипажа са пратени на вертолетоносците,за да ги приемат и откарат в Русия. Руските верфи не смогват да правят кораби и подводници /направете справка/ и това е единствената причина "Мистрали"-те да са внос; не са искали да откриват топлата вода,това е нетипичен за руския флот корабен клас.

Господа, стига глупости! Някакви си два въртолетоносача, построени в Петербург и сглобени в Нормандия, но забележете - "съоръжени с руски оръжейни системи", Добре де, но някой спомня ли си крайсера "Аврора". Спомняте ли си къде е построен? И какво от това - той е символ на ВОР(Великата Октомврийска Революция). Който плаща той поръчва музиката. Това е.

Някои покупки се правят целево, за да севидят технически нововъведения и съпоставка. Ваденето на прибързани изводи води до много грешки, но бъди сигурен, че след като се въртят много пари, нещата не се правят необмислено! Частично това показва също, че Франция няма намерения (дори в рамките на НАТО) да воюва с Русия - политика.

Още от самото начало на сделката американците са силно нервирани и апелираха тя да не се осъществява.

Абе по-добре да си поръчват френски че техните много поразии правят. Тия са по-хуманни. Онова руското крайцерче като гръмна с топа и 70 години държа влага на целия свят

Малък коментар. Су - 33 е палубен вариант на Су - 27. Су - 33 го имат в 46 броя което е достатъчно за един самолетоносач. Тоест точно толкова самолетоносачи колкото са имали. А Су - 27 от друга страна има много и най-разнородни данни за количествата му в СССР и след това в бившите републики. От 460 - 890. Като добавим и МиГ-29 още към 450 броя. И като добавим и МиГ-31 и МиГ-25 и цифрата много взе да набъбва.

Много не странно, Ушаков сам показва колко е заушен. Тъп тъп много тъп

Какво стана с великата руска оръжейна промишленост? Дето правила най-великите самоуети, най-велигите ракети, най-великите оръдия, най-великите подводници... нещо не може да направи в кораба.. брех...

Не бе батка-объркал си се..... Те са "изостанали мужикистанци" и правят само ракетни двигатели!! Напреднала технология имат ония `дето вчера изпратиха в космоса балон с хелий,разбираш ли.......

Ми то съветските авионосни крейсери, така ги наричаха за да минават през Босфора, се строяха в Украйна...

Да , така е . В Миколаев, но не в независима Украйна , а в УССР. Цъщото е с Ракетите "Сатана" - в УССР , Днепропетровск, Южмаш. И т,н, и т.н. А сега какво? На кого да ще продават? На нас?

тупунгер непоръбен питай храбрите кравраски моряци от "Доналд НАкуковово лято ПРО" кво е станало и спри да ръсиш тъпотии

Шило

И какво стана? Бизнесът си е бизнес. А всичко останало са празни приказки! Ще си продължат и по програмата "Коперник", по която Русия доставя ракетите-носители, ще си продължат в областта на търговията с метали, горива, компоненти за електрониката... А за майданците остава една гречка.

Е, също така няколко руснака с много пари не могат да пътуват по световно известни курорти, и неизвестен брой американски сенатори не могат да почиват в Сочи... ;) Направо американците не разбрах какво ги халоса :))

Само не разбрах, къде не могат да почиват руските богаташи? Нямам информация да са върнали някой, който е решил да похарчи 1-2 милиона в Сен Тропе!

Шило

Кои "световно известни курорти"? Доколкото знам, могат да си пътуват навсякъде, където са и екзотичните дестинации на милиардерите по света.

В пакета санкции за Русия трябва да влязат както Южен поток, Северен поток /да се замразят доставките по него за неопределено време/ и двата Мистрала? Едновременно и ефективно?

Понеже французите са много принципни и строги-много щателно проверили руските моряци,да не би между тях да се крие някой от ония 48 души на които им е забранено да получават виза за ЕвропаТА!!! Санкциите са си санкции......