Au revoir, български роми!

България и Румъния предприемат съвместни действия за прибирането на български и румънски роми, нарушавали обществения ред във Франция.

Обратно в новината

Коментари - Au revoir, български роми! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама какъв е този расизъм - ще ограничавали придвижването на ромите? Че като са роми, значи ли, че са престъпници или че живеят в гета? Може да са високообразовани хората и да си изкарват с честен труд прехраната в ЕС... Това ако беше в САЩ, ACLU и други организации за правата на човека вече щяха да са пропищели до небесата и политиците, изказали се, че ще има ограничения, до сега щяха да са си подали оставките...

Химнът на МВР подмами Европа-има кой да пази всеки у нас. Решението идва 20 дни след като новината гръмна за МВР химна в Европа. Доверили са се, а и ние се оляхме да крещим колко много правим с крадците и престъпниците. Повярвали са ни. Затова не трябва да лъжем народ и Европа.

Скъпи български цигани. Жалко е, че Европа Ви гони, но то е за поука. Като не се учите как 40 % от българите (не цигани) стигнаха върховете на политическа и държавна власт и забогатяха за 20 години-сега ще Ви открехнем на хитринките. Започваш да учиш четмо и писмо-дори най-слаб да си в класа, завършваш гимназия и ставаш кмет/зам кмет/общински началник. Ако продаваш пици, месо, цигари, банички, кинкалерия и стигнеш да спестиш някой лев за продажни политици (казват било за изборни кампании) да дадеш- като човек от народа и кресло в общинския съвет или в парламента (той на какво ли не заприлича) ще имаш. Някой от Вас, по-хитрите могат и университет да завършат-не, не не се подвеждайте-има такива които лесно и особени табиети (по цигански) дипломи десетилетия раздават. Така ставаш сигурно депутат или началник на държавна агенция. Да,. Да ще кажете-ка да се справим като някой сме мързеливи. Депутатите спят по 5-6 часа в парламента, а въобще ги няма много дни. Като спят-в сън натискат копчето и ето ти нов закон. Спокойно-мързеливците днес по разни етажи на държавата са над 60%. Затова сме на този хал. Но Вие както обичате да си ходите насам натам, да се шушкате без работа и само по веселби (парти ги наричат сега големците-смятай всичко безплатно) като обичате да си измисляте разни неща (смятай в държавнически промени), вие със сигурност я депутат, я Зам Министър, а и до Министър може да стигнете. Но много е важно да развеете нечие знаме високо- не се притеснявайте-много от тези които сега са на власт вяха знамето на Живков, после на Виденов и Първанов, после на Костов, Желев и Стоянов, после на Симеон-, после на Сергей и Доган и накрая на ГЕРБ. Късмет по цигански.

България нито има финансов и експертен капацитет, за да социализира чергарските общности, а и дали изобщо трябва да го прави, щом това е предпочитаният от тях начин на живот.

Ха сега да видим западна демокрация, защита на малцинствата и правата на човека. Защо ние нямаме право да искаме ромите да се подчиняват на общия ред в България, а западните демократични държави имат???

Тези винаги са имали двойни стандарти и не дават другите да правят това, което те си позволяват. И без това фравцузи вече почти не останаха - само приспособленци от бившите им афроколонии, арабески, евреи и жълтурчета. Вие продължавайте да се биете в гърдите, че сте франкофонска страна!!! Хак ви е сега!!!

Има недоразумение. Европа изисква от нас да се грижим за циганите, а ги гони от държавите си. Били криминални. Тогава направете така, че Вие Европейци ги възпитайте-защо ние да се блъскаме като вода в брегове без изход. Не ги гонете-запазете си ромите за да видите чудото, което 20 години е у нас и 20 години ЕВРОПА ни притиска за циганите. Гоните ги-но нали и те са европейци и нали имат права. Ама така де, те искат да живеят и си помогнат с правата в Европа. НЕ ГИ ГОНЕТЕ, а им помогнете като много знаете да ни съветвате и изисквате, че чак кротките българи подлудихте с Вашата грижа за циганите. Запазете ги на добър живот в Европа- у нас те съвсем ще изтряскат. И вече много поболели се от липса на условия ще се върнат-нали имат права за добър живот. Запазет циганите във Франция-те са ваши от сърце. Ха де, сегаим помогнете скъпи европейци-като видяхте чудото.

Сите роми да одиме до париж там най-добре ще ни защитат правата щото тук в булгаристан не ни се заплащат грабежите и убийствата ..да одим да смучим парите на франсетата там ни обичат !

"....Законовите разпоредби срещу циганите в Шотландия винаги са били строги, а по време на Реформацията стават дори още по-сурови. През 1574г Шотландския парламент издава закон според който всички задържани цигани трябва да бъдат бити с камшик, да им се направи белег на бузата или ухото или да им се отреже дясното ухо. През 1616г влизат в сила още по-сурови закони. Към края на седемнадесети век циганите биват масово депортирани във Вирджиния, о.Барбадос и о.Ямайка." Както са казва без коментар.

Една чудесна новина за бълг. полиция! Сега полицаите ще имат възможност да прилагат законите в пълната им сила и спрямо ромите, без да се страхува, че ще бъдат упреквани и обвинявани в расова омраза от страна на лицемерни ЕС чиновници и "защитници" на правата на ромите. Същите тези защитници подстрекават ромите да не плащат битовите си с/ки, да се държат арогантно и предизвикателно с органите на реда и въобще да вършат каквото си пожелаят с чувство на безнаказаност. Сега е моментът нещата да се променят като се използва този чудесен прецедент. И тихичко да благодарим на французите.

не!!!! интегрираите си ги, нали от нас това се искаше!!!

Е хубава работа!? Нали Европа искаше да интегрираме ромите! Сега когато те са в друга европейска страна - какво се оказа - не могат да ги интегрират! Ами май не е лесно да се интегрира ром, а?

Моето мнение е следното : интеграцията не е елеменратен проблем и за това което и да е българско правителство трябва състави правила и мерки за приложение . Това е равносилно на мерките и докладите от Е.С към българското правителство / мерки , изпълнения и ако трябва и санкции / . Е.С ни даде пари за различни интеграциони програми за приобщаване на Р.Б към Е.С / всички знаем, че голяма част от парите бяха изкраднати спомняте си докладите по САПАРД,ФАР и другите програми / И ние като дрипава държава с никаква икономика сме интегрирани в икономиките на развити държави от Е.С -нали не си мислите ,че им е кеф защото ако ,тези държави произвеждат коли то ние не произвеждаме дори обикнвено колело . Така е и с циганите една изостанала нация която трябва да бъде приобщена . Кастрация, сапун и тем подобните глупости, автоматично ще доведе до тръгване на всички ...едни към Индия други към Памир но всички към родните им места - тоест ,ако сега има стоки и някаква търговия / защото друго няма/ по магазините тогава ще трябва да си оставим само снимките по рафтовете . И сега не сме никакъв фактор в световната икономика/ а света е нищо друго освен икономика/ ... е какво ще стане тогава . Нали не си мислите ,че от Е.С вярват ,че ние ще се променим бързо ? . Нали не си мислите ,че крадците на пари от държавата утре ще се променят и ще станат чесни и ще започнат с честен труд да си искарват парите . Само часове след като топлофикация беше одържавена далаверите започнаха/ визирам 25 годишната съпруга на Вальо Топлото/ . За това мисля ,че интеграцията ще бъде труден но и наложителен процес .

Ами защото видиотеният фюрер ги постави на едно стъпало със славяните, затова не стана номера тогава. Капише?

Е, господа роми, къде проблема? Българите ли са ви проблема? Не!

Още 100-200 хиляди цигани...Боже, защо тая наша хубава земя ражда всичко друго, освен мъже...Нямаше да е така, ако поне половината ставаха за нещо и ги интересуваше род и родина, а не само чашката и далаверата...

Ама ша говорят на французки, ма како! Могат да ви учат на произношение!

Мъже има и винаги е имало! Политици нямаме! Посочи поне един от последните 20 години! Всички плюят срещу Тодор Живков ама май само той мислеше за държавата! Сегашните и прахта не могат да му дишат, защото са много назад и встрани от него!

Да Тошо наистина беше българин и мислеше за страната си. Независимо, че комунистическата идеология се оказа грешна и неприложима. Само не го разправяй на невръстните седерастчета, че ще хвърчат плюнки!

Хайде бе, има! Ако бяхте мъже нямаше да се свивате в панелните си кутийки, докато циганите дерибействат навън, а щяхте да се съберете и да ги млатите, докато почнат да питат откъде изгрява слънцето. Много са ербап мангасарите в България, защото никой не смее да ги сложи на мястото им. Ама за целта се иска дупе и сопа, а не попържни по форумите.

ок,дай тогава да се запознаем!имам къща,но не парадирам,имам пари за които работя "относително непрестижна работа",но пак не парадирам,не съм далавераджия,не пия( или изключително рядко и умерено)не съм запъртък(194/100 кг),не налитам на бой,малко е срамно да го призная,но съм кавалер,НО нещо не мога да открия "ЖЕНАТА".защо ли???...МИ НЕ СЪМ ДАЛАВЕРАДЖИЯ И КУХ ОТВОРКО,А ВИЕ НА ТАКИВА НЕ ПУСКАТЕ. МИ ДА ТЕ СПАСЯВАТ ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ И "ПИЧОВЕТЕ",кво ми ревеш,айде бъди здрава и да уцелиш......

Кво ревете срещу Франция бе, цървули.Да не са френски цигани, че да са длъжни да ги интегрират.Италия не им дава лични карти, защото ги брои за номадски племена, ние им написахме в паспортите българи, но ги наричаме роми...Е не сме ли най-тъпите на света.Не случайно навън като чуят откъде си, все едно гледат прероден вампир.

Дойче веле да не се бъзикат, защото може те да са следващата спирка на българските роми

Ние в Косово ги изчистихме почти на 100% и Европа и САЩ са с нас.Не реват срещу нас.Поучете се бе българи!

Циганите се издъниха яко. Сега западните новинарски телевизии ги показват и ако някой там още не е бил наясно, сега ще узрее. Мосю френсият президент само да мине с влак покрай Нова Загора, да види какво го чака. Братя роми от Пазарджик, Нова и Стара Загора, Пловдив и Сливен - към Париж!. На Саркози ще му призлее.

Защо ще ги връщат? Защо не се опитат да ги интегрират? Нали все такъв акъл ни дават от Запад?

Из статията за депортирането на циганите от Дания: "Дания наруши директивата на ЕС за свободното движение на хора, а властите й извършиха един расистки акт", заяви от името на шведското правителство Мария Лейснер, шеф на т. нар. делегация по проблемите на ромите. "Ще почакаме, докато тия същите ромски групи почнат да прииждат в Швеция и да разпъват катуни из парковете на Гьотеборг. Пък после ще послушаме какво мислят по въпроса шведските официални лица", реагира датският министър на правосъдието Ларс Барфьод."

Само дано не върнат в суматохата повече, отколкото са дошли от България!

Като нищо ще го направят!!

Оххх божееее..не ни стига управлението на кумунистите,жегите ,наводненията та сега ни пращат обратно най голямото бедствие.

американците първо избиха индиянците и така станаха държава. така трябва да направим с нашите мангали .много са мръсни сапуна няма да е хубав.

циганите са проблем. много голям. само че не от днес. за тяхното интегриране в обществото нито един, управлявал държавата ни, не е направил--след освобождението, царете ни, т.живков, до ден днешен. формулата "бедностнеграмотностпрестъпност" остава неразгадана за поколения от обществото ни. безконтролна популация, 0 обществена заангажираност, ден за ден...лавина. организации пишат програми, правят разни проекти, хората ги ругаят, обществото ги е загърбило. проблем нерешим. като комарите.като плевелите. а става въпрос за хора.

като са хора, френчовете що не успяха да ги интегрират, а?

mislia 4e sled 12 godini jiveene v zapadnata demokracia vse po iasno razbiram kolko e licemerna i podla,vsi4ko za prava i ala-bala e edna izmislica.Po tozi na4in triabva i nie da postapvame ,tyxo i malkom da si gi deistvame na mestna po4va ,a v 4yjbina samo da pokazvame kolko sme demokrati4ni,za6toto niama idealen sviat

Точно така!Ако не си част от решението,си част от проблема.Никой не изисква от нас да разказваме за намеренията си.има дипомация,има и тиха дипломация,има и други начини.Важно е да се стигне до негласно споразумение между заинтересованите и то да се спазва.

Да, лошото е, че ще ни върнат не толкова колкото са отишли, а двойно и тройно повече, защото докато са били във Франция, са се размножили. Ами сега??????

Французите гледат да се отърват от тях и как - ами махайте се от където сте дошли. Лошото е, че циганите ни не говорят френски и много лесно ги намират. Сега играта е да са по-далеч от тебе - някой друг да ги търпи и храни. А къде е многоуважаваният Хелзински комитет - да ревне, да заклейми Францията като държавата на злото? А и никой не заплашва Париж с бомбардировки, за да накара диктатора Саркози да спазва човешките права. И пари за кампанията си взимал някак си - а бе диктатор , та дрънка, да го съди Хагския трибунал - ще депортира половината малцинствена група той..

Аз пък предлагам Франция да ги интегрира на Сатурн или ако няма толкова пари поне на Луната. Ще бъдат от полза за човечеството. дълбоко се надявам самолета с който ни ги реинтегрират да се разбие над Алпите или автобусите с които ще ни ги карат, да се катурнат в някоя река по пътя.

Ако продължават циганските простотии, на следващите избори ще гласувам за този, който предложи решение и санкции за циганските своеволия...колкото радикално и крайно да звучи!

Е нека ги интегрират, нали все ни кастрят, че сме ги дискриминирали! Да ги интегрират като могат и да почерпим от безграничния опит на Западна Европа!

абе мястото на циганите е в булгария. само само там се краде безнаказано и само там "свесните се считат за луди" ...

"Свободата на придвижване, която ще важи за румънци и българи от 2013 година, ще бъде ограничена за ромите," Хайде и ние по тяхния пример с нашите цигани