Еврокомисар вини Франция в нацизъм заради ромите

Риториката, свързана с експулсирането на ромските имигранти от Франция, наподобява тази, използвана от нацистите.

Обратно в новината

Коментари - Еврокомисар вини Франция в нацизъм заради ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се правят подобни оценки от някой, от когото нищо не зависи и не участва активно в политиката, а просто си дращи глупости в интернет е някак разбираемо. Всеки може да приказва празни приказки за да насочи медийните прожектори към празния си поглед, но ние очакваме нещо повече от тези, от които зависи съдбата на милиони хора. Някаква визия, лични предложения, иновации, като напр. господинът да заделя всеки месец по 300 евро от скромната си заплата във фонд за подпомагане на циганите. Може и нещо друго да измисли г-н комисарът, но сигурен съм, че това нещо пак ще бъде свързано с наши пари - хвърлени на вятъра.

Да му се заселят около живописната къщичка на тоз комисар една тумба цигани, да видим тогава каква песен ще запее. Ще е първият дето ще се оплаче от тях.

Благодарение на Французите ще спре това двуличие на Запада и техните "права" на малцинствата". Благодарение на тяхната подкрепа циганите си живеят по техния начин за сметка на останалата част от обществото. Сега вече проблема ескалира за добро и нещата трябва да се нарекат с истинските си имена. Има терор на малцинствата над останалата част от тези, върху които паразитират!

РЕМ, дълбоко се лъжеш че политиката на французите ще стане политика на Европа към ромите. Политиката на французите е политика на френските социалисти, които нямат нови политически идеи срещу консерваторите и се ангажират с подобни провалени политики. А роми в страните в западна Европа също има, но те са интегрирани там не със специални привилегии, нито лежат на социалната система на обществата им, а имат работни места, трудят се, получават доходи като другите и си плащат сметките като тях. Ромите в западна Европа не крадат и не убиват , от тях не извира престъпност, защото тези общества живеят под върховенството на закона с отлично действащи на часа съдебни системи и правоохранителни органи и никой не смее да престъпи закона, най-малко ромите. Ромите в българското общество не са лицето на организираната престъпност, те са само дребни джебчии. Организираната престъпност се роди сред българи, в така създадените силови групировки на мутрите по италиански модел-там се крие организираната престъпност. Положението на ромите в България е огледален израз на цялостното пропадане на България през прехода, с разрушаване на нейната икономика и отнемане правото на труд, работни места и стандарт на милиони хора. Също и с разбиване на социалната система на България, правенето и абсолютно несправедлива с въвеждане на платено образование и здравеопазване, което лишава най -бедните слоеве от населението като ромите да ползват тези две най важни социални услуги. Плюс, че Турция чрез ДПС води агресивна политика за ислямизация и турцизация на българските роми, с цел да ги откъсне от цивилизационната основа на мнозинството българи, да ги настрои срещу тях, да ги направи турци. И това става пред затворените очи на всички български правителства, които никога не са се интересували да водят политика в обществен интерес, а само за свой бизнес интерес. Идея за България -алтернатива на статуквото

Браво, ИБ ! Точно, ясно, аргументирано . (А колкото до реалното обществено настроение - прелюбопитно-как-въздигналият-се /и най-вече - от кои и защо / Хамарберг е достатъчно да прочете което-и-да-е сериозно изследване по темата напоследък ; Е, ако ли пък има когнистични проблеми, то да гледа телевизионните дискусии на г-н Вайсел)

Социълистът швед Томас Хайделберг е пълно куку. До сега се е занимавал със защита правата на децата, сега скочи на защита правата на ромите. Нерде права на децата-нерде на ромите...Социалистите са напълно изпразнени от нови идеи и сега прегърнаха каузата на ромите в Европа като нова тяхна идея , за смях на цяла Европа...

Този Господинчо - Томас Хамарберг, да си ги вземе у тях, като толкова много му знае устата. Много е лесно да си живееш в 200кв палат, да караш луксозна кола и да си хапваш в престижни ресторанти....тоя сигурно циганин е виждал само на снимка....айде сиктир.

Лицемерито на богатите западни държави е очевидно. Нас ни учат да прибщаваме ромите, финасирани от тях организаций яростно защитават незаконните ромски гета в София, а те просто експулсират горките роми.

връщайте ги,ще ги вкараме за месо в новата стандартна марка стара планина.те и за там не са но,... нейсе.

Ромите се оказват много удобно средство за прокарване на разни лобистки и политически интереси. Докъде я докарахме!... Тези дето ронят крокодилски сълзи за правата на "нещастните" роми да дойдат и да поживеят в някое бълг. село с компактно ромско население в близките околности, или в кв. Столипиново в Пловдив. Интересно ще бъде за колко време ще се излекуват от лицемерието си?!

Ромите се оказват много удобно средство за прокарване на разни лобистки и политически интереси. Докъде я докарахме!... Тези дето ронят крокодилски сълзи за правата на "нещастните" роми да дойдат и да поживеят в някое бълг. село с компактно ромско население в близките околности, или в кв. Столипиново в Пловдив. Интересно ще бъде за колко време ще се излекуват от лицемерието си?!

лицемерието на стара европа няма граници-всички са европеиски граждани, но!- сега депортират циганите-утре ще влязат в полша пак ; ) Viva la liberta!!!

Стара Европа, моля те, влез пак в родината ми, но не до половината и ако може завинаги...