Софийските роми не искат събратята си от Франция

Ромите от столичните квартали няма да приемат в махалите си върнатите от Франция български роми.

Обратно в новината

Коментари - Софийските роми не искат събратята си от Франция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прави са ромите от Филиповци. То и сега кооперативният пазар в Люлин едва изхранва местните джебчии а като дойдат и нови със западна квалификация...? Моето предложение към по старите европейски демокрации е да си приберат техните цигани, дето ни натресоха преди 1 век (Фердинанд "внася" 30 000 австрийски цигани в България) а за сметка на това да ни върнат милиардите долари, които българската комунистическата олигархия изнесе от страната.

"От Европейската комисия заявиха, че всяка страна от ЕС е свободна да предприема каквито мерки реши....... " ??? хората ни отварят вратите за справяне с проблема,наречен "роми". сега от нас се иска само бои и кастрация.

А, сетиха се от ЕК, че тази работа не става с интегриране и човешки права на малцинствата! Досега 20 г. реваха за правата на циганите. Сега, що не ги пратят на училище и да им дадат работа, за да не им правят зулуми? Преди 20 г. Бриджит Бардо орева орталъка за 5 цигански мечки, а сега не ги искат!

Прав си - що не им се радват на мечките по улиците на КАН, а?

Къде са нашите защитници на човешки права,да се опълчат на решението на френското правителство,или то не като да плюеш собствената си страна за каквото си решиш.

нема не искам , нема не щем , тук ще си дойдем , и тук ще крадем ........

ИСКАМЕ НИ СОФИЙСКИ НИ ПРОВИНЦИАЛНИ РОМИ АМА КАКВО ДА ПРАВИМ..

Що ся не се оплакват в Страсбург, че ги дискриминират като ги гонят от Франция?! Ама и там не ги искат, нали:)) Нека ся фенчетата да видят какво трябва да търпим ние тука в Бг!

А софийските цигани откъде, щом френските били от "провинцията"? Я вижте колко много паплач са. И престанете да ги наричате "роми", цял свят им казва цигани. Егати интелигентната старана сме били, а пък аз не знаех........

Въпросът Ви е риторичен! Ясно е, че ТЕ /маргиналите-цигани/ не искат да се интегрират, защото ТРЯБВА ДА ПОЛОЖАТ УСИЛИЯ! Но ние, образованите и възпитани граждани, сме длъжни да намерим начин ДА ГИ ПРИНУДИМ да заживеят по правилата на нашето общество! И колкото по-скоро свършим това, толкова по-големи са шансовете да оцелеем и като нация! Затова и трябва да подкрепяме управляващите във всичко, което ще принуди маргиналите да спазват правилата!

Абсолютно точно казано!!!Имаш мойте поздравления!!!

Само да не ни се месят такива "европейци", като Елси де Грюн. С нейтата намеса бе спряно изваждането на ромите от бордеите в "Баталова воденица". Сега тия от Франция да ги пратят в Холандия да ги обгрижват.

стига номера,я ги подхванете по адресна регистрация,че ми писна от наглостта на циганите и слабостта на държавата.

Наистина е така. Зулумите се правят предимно от цигани от провинцията. И аз съм чувал че циганите от София дори мразят тези от провинцията, защото им петнят и на тях името.

Днес бях много доволен, че една циганка слезе, защото нямаше билет. Е не се мина без реплики. Но пък имаше други двама цигани, който бяха с билет, но все пак казха, че имало дискриминация, щото били със шоколадов цвят :))))

Това, което си видял е истинско събитие-циганин с билет и свалена от рейса нередовна пътничка циганка.Не мога да повярвам, докато не го видя с очите си.

скоростно претарашване на пенсионерски джобове :дсега сериозно ли е настанало време разделно в циганската общност?

Хора, циганите поне са единни - не искат да приемат депортираните цигани, защото са от селата! А ние какво направихме? отворихме широко вратите на София за цяла България??!

Хайде, холан! Добре че дойдохме от Варна и от Пловдив ( и не само. не искам да обидя Ст. загора, Русе, Бургас и др.) да ви цивилизоваме малко там в Софията. Иначе каква беше тя - за шопите от селата може, за варналии не може.

Бре! Значи ние, провинциалистите;о), трябва широко да си отваряме вратите, когато вие, Столичаните с главно С, решите да ни удостоите с присъствие, да? Искаш ли и червен килим да ви постиламе като идвате да ни посещавате по "нашите" места или и ние да си затваряме вратите? Я попитай баба си от кой точно край на България си ...

хаха...както каза един възрастен човек в рейса- ''ако не бяхме ние от провинцията, Вие тука домати нямаше да знаете какво са". Благодарим Ви драги провинциалисти, че ни отворихте очите за света! Нараво незнам какво щяхме да правиме в столицата без Вас!!! Пфффф я марш беее..........

Кореняк-софиянците са много готини хора - възпитани и точни. Присадените софиянци обаче, са нещо ужасно - келеши и комплексари. Ger, в коя група да те сложим? Шапката от "Хари Потър" те разпредели към втората;о)) Честито!

Ей то голямо самочувствие било да си софиянец бе, макар и преселник. Даже и циганите се пъчат и делят. Мале, мале, егати смешниците !

А ти от кое село си, извинявай?

Аз съм от наше, ами ти?

А нас българите питат ли ни? Ние не искаме и Софийските роми...

"Те са от провинцията, тук няма място за тях, категорични са ромите от София"- и циганите разбраха, че София е пре- пре- пренаселена... :)

Най-правилното е всичките накуп да бъдат изпратени в Индия! От там произлизат, там им е мястото, а и няма да създават проблеми, просто ще се стопят след морето от циг... пардон, индийци.

Точно така.

Дано след тази статия някой си даде сметка за интелектуалното ниво на спора София/провинция и абсурдността му.

"От Европейската комисия заявиха, че всяка страна от ЕС е свободна да предприема каквито мерки реши, за да опази обществения си ред." Значи преди бяхме нетолерантни лоши и какво се получи .Кой може да инегрира пещерен човек ,човек дето не го вълнува какво ще стане утре който си прави деца заради спорта който е лишен от всякакви хигиенни навици и лишен от всякакво чуство за притежание .Мисля че този абзац в текста ни отвързва и вече няма "дискриминация " работата както и данъците и сметките за похарчените средства за за всички ,радвам се че видяха какво ни е на нас в борбата ни с простотията .

На вниманието на правозащитниците от всички "Амнестита" и "Хелзинки.." . Тия софийски роми са нещо расисти и не желаят равни права на провинциалните роми - не били от техните. Хайде сега защитете човешките права

Щом техните събратя-циганите- не ги искат,защо ние,българите трябва да ги търпим!Да се връщат във Франция и да се интегрират с франсетата там,да правят каквото искат.Тук достатъчно са ни циганите,които ни крадат,зплашвата,тормозят и разнасят болести!!!!!!!!1

ма това е голям смях - то техните събратя не ги искат, не разбирам как очакват от нас да ги искаме и хич не се изненадвам, че от франция се напъват да ни ги върнат

Щом въпросните цигани са експулсирани, значи са нарушители на обществения ред (за да не употребя по-тежък термин). Щом са нарушили закона, трябва да им бъде наложен общественополезен труд, за да си изкупят вината - поне за да изплатят изразходваните за репатрирането им средства. Ако трансферът е платен от Франция, България трябва да изплати на френската държава някакво обезщетение - за транспорта и други процедури (полицейски, съдебни, подслон, храна). Ако нашата държавна машина няма ресурс да наложи мярката "принудителен труд", целият масраф за циганите ще излезе от джоба на родните данъкоплатци.

С циганите ще се справим тогава, когато станем провинция на Израел.

'софийските роми са хора от по-различен калибър'.....роми от село....., роми от София ....? Има разлика, а? До днес не знаех за това, но никога не е късно да научиш още една истина......

Къде е Хелзинският комитет сега? Да смъмри господата расисти и ксенофоби във Франция?

Ха-ха, искрено ме разсмяха кореняците софиянци роми. Не знам дали и 1% от живущите в София са родени там, но явно са се възгордяли вече, а и не си пускат територията с боклукчийските кофи - също като бездомните кучета.Колкото до ромите във Франция - ами нали всички са европейци вече, искат от нас да ги интегрираме - хайде да опитат французите, ние ще се поучим от тях.

ДОБРЕ, ЧЕ СА СЕЛЯНДУРИТЕ ОТ ПРОВАНСА! ВМЕСТО ДА СИ КОПАТ ДРАПАТ ДА ЦАПАТ КАТО ЦИГАНИТЕ СТОЛИЦАТА! СТОЙТЕ СИ ТАМ И КОПАЙТЕ!

В София няма място нито за едните нито за другите. А бе, ей! Хора! София е Европейски град. Забравихте ли?!?

А мога ли да питам ромите от Филиповци аджеба какъв точно им е техният поминък, с какво точно се занимават, освен с това, че много спортуват. Като тренират всеки ден бягане и вдигане на тежести, как няма да са добри в спорта, ха ха ха...Крадливо племе.

d4

"Вижте какви цигани имаме. Тия цигани къде ги дават по Франция, ....... абе, журналята....стига с това определение роми. Самите цигани си се наричат цигани...