Френски политици обвиниха Саркози в расизъм

Френски политици обвиниха Никола Саркози в расизам заради политиката му към ромите емигранти от България и Румъния.

Обратно в новината

Коментари - Френски политици обвиниха Саркози в расизъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо да променяме циганите защо ние да не се интегрираме с тях - спираме да плащаме сметки, да работим и почваме да ревем за помощи!

След като и на франсетата им досмърдя на гадни мангали, време е по този въпрос да се вземе общоевропейско решение - плащат се няколко милиарда долара на Индия и няколко милиарда долара на мангалите и си заминават поживо-поздраво натам. Става дори и само с двустранно споразумение България - Индия. Предпочитам да плащам до старини такъв заем, но да няма мангали в моята държава.

Предлагам да последваме примера на Саркози, държавата плаща по 600 лв на всеки Ром и го отпраща към родната му Индия и река Циган, без право на завръщане.Европейците в Еропа.Индийците - в Индия.

Имам предложение: На всеки върнат български гражданин да бъде подарена една тениска с два надписа: 1) Гражданин на ЕС 2) Свобода, Равенство, Братство След това да бъде учтиво помолен да се завърне там, откъдето се връща, но да носи тази тениска.

....... защо ти не я облечеш ....... ....... ще ти седи добре .........

Ако за нещо трябва да обвиняваме Саркози то е за геноцид над българите. И към румънците. Имам пред вид нормалните граждани на България и Румъния, не циганите. Защото, какъв геноцид е това? Сиганите сд вършели всякакви безобразия във Франция, накрая им дават по 300 Евро на калпак, качват ги на самолета и - обратно в България. Ами, то като поглене човек, и аз съм навит на такъв "геноцид". Малко трябва да сменя боята към по-тъмните тонове, да ми станат джуките виолетови и готово - безплатната екскурзия до Франция ми се уреди. Защо на мръсните мангали ще дава Саркози по 300 Евро, а на никой нормален български гражданин - не? То е ясно - иска да се отърве от циганите с най-малко главоболия. Сиреч, грижи се за Франция. Защо така бе, г-н Саркози? С какво ние българите, дето някои от нас даже и френски знаят, сме по-малко от циганите? Защо, така? И защо ни връщате цялата тази пасмина? Нали искате да интегрирате циганите - иантегриайте ги! Покажете ни на нас, по-простите как става, пък после можем и ние да опитаме. Ама така е по-лесно - 300 евро и пайдос! Има и още нещо поучително в цялата тази работа. Навсякъде политическата класа се състои от същите боклуци, не само в България. Как може един разумен човек да се противопоставя на решение защитаващо националните интереси? Ако бяха български политици, разбирам, а то се оказва че и френските социалисти и комунисти са същите боклучарници като БСП. А т.н. "зелени" им пригласят - уж, видите ли ние се грижим за правата на малцинствата. Но, както е тръгнало, май в скоро време ще трябва да с егрижим за правата на мнозинството, на нас на нормалните граждани. Защото може и да станем малцинство. И тогава ще се чудите, г-да политици, кой ще плаща данъци и сметки.

Расист е, защото депортира само циганите - нарушители, а това е дискриминация и расизъм.

Какъв расизъм, не разбирам ? Тези дни френска телевизия излъчи цял документален филм за циганите във Франция. Едно от нещата, което е направил Саркози и то още преди две години- цяло кварталче с оборудвани бунгала за онези цигaнски семейства, искащи да останат и да се интегрират към френското общество. А днес се предлагат на други цигaнски семейства оборудвани с ток и вода каравани. Условието е да научат езика, да изпращат детето си на училище и да плащат минимален наем от 50 евро на месец, а социалните работници помагат и за намиране на подходяща работа. Показаха, че някои от циганите се справят изключително добре.

Благодаря за инфото! У нас събитията не се отразяват многостранно. Аз не знам да има репортаж на наши журналисти от мястото на събитията и да се покажат различните гледни точки.

Точно защото има такива изказвания и мнения, циганите си правят кавото си искат Ако всички бяха застанали зад Саркози а не да си правят тънки сметки за изборите няма и да има нужда от силови мерки срещу циганите Но те знаят че винаги ще се намерят лигльовци който са лакоми за власт на всяка цена и за това могат и да си позволят паразитния си начин на живод

Браво на Саркози!

Нека да видят лесно ли ни е на нас с толкова много цигани. Защо не ги интегрират? Не става! Нищо не става от това племе!!!

За Саркози няма български цигани и цигани на света. За Саркози има БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, които пристигат там с БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ, които имат неопределени статус на пребиваване. Страна Франция, както и останалите страни в общността, имат законодателство за пребиваване на чужди граждани в страната и то се спазва, защото обществата им живеят под върховенството на закона и СА ПРАВОВА ДЪРЖАВА.. В случая нашите цигани нямат никакъв статус за пребиваване във Франция според френския закон ,те са нелегално пребиваващи и трябва да напуснат страната. Така определя и за нашите цигани Финландия също Швеция( с това съм запозната пряко) и ги депортира от страната! Упреците към Саркози, че е расист, са дело на френската опозиция- социалдемократите, които са от известно време са в идеологическа криза, в опозиция и много слаби, нищо ново опозиционно не може да им измисли главата. Тяхната опозиционна риторика расизъм е просто обречено на провал, поради законодателството за пребиваване на страната и върховенството на закона, който пък подсигурява неговото спазване.. Прочете нашия анализ в сайта ни КАК ДА ПОСТЪПИМ С НАШИТЕ ЦИГАНИ?- Идея за България алтернатива на статуквото

Прави ми впечатление, че винаги когато има публикация по ромски въпрос в този или друг сайт, в коментарите не се появява нито един положителен коментар за тази общност. Обяснението е ясно. Не знам дали редакторите четат постовете и си правят изводите. Също не знам и дали някой от упраляващите са наясно с тази "малка представителна извадка" на мнения, която показва ИСТИНСКИТЕ настроения срещу циганите максимално ясно.

Расизъм ли?Друг път.Саркози е прав.Все есно у вас да дойдат роми и да кажат:"Тук е много хубаво,ще се настаним."И ти да си траеш?

...истина е!

Френските политици от опозицията да не мрънкат, а да кажат едно голямо благодаря на Саркози за правилното решение. Защото този човек милее за държавата Франция - спомням си, че и при неотдавнашните бунтове на разни араби, негри и пр. паплач се държа доста твърдо. Просто е наясно човекът, че за някои етноси, допуснати в страната им трябва твърда ръка. Чудесен пример за нашите политици е този Саркози ...

комунягите отново се размирисаха, а бе тия оворят ли си устата и започва да вони *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мииииии, на бай Тошо поне нобелова награда. А циганите......май решенията са две, или да връщат Милицията или в Индия (ма за Индия май няма да се договорят то Тато имаше връзки там а сега само с бъглив софтуер ни затрупват)

Тоя етнос паразитства и то особено нагло.Слушам снощи Цветанов да им се извинява , че държавата им била обърнала гръб последните двайсет години. Иде ми да псувам до 101 и обратно от такива мазнотии.На мене държавата ми е обърнала гръб цял живот .Един път само се сети за мене и ме прибра в казармата.През останалото време нито е питала имам ли къща , работа , образование , деца , нито ми е давала енергийни помощи ,пакет брашно, захар, ориз ,20 лв. за да гласувам, затова бече се чудя аз съществувам ли или не.

Ами просто е! Не се оплакваш, не протестираш, с две думи "не плачеш", а когато бебето не плаче, значи е доволно и нахранено, как искаш някой да те забележи, щом не си се показал, а си се скрил в къщи и явно доволно, си мълчиш! Просто е, но кога ли ще ни увре мозъка, за да излизаме на улицата при всяко издевателство над нас, а те вече не са малко!

Сиганизация майка, нали разбииш? Плачи, мрънкай, а не пиши тук, за да се чувстваш по-добре. 300 евро ... може и да ти ги дадат, ако направиш "коптор" на децата си във Франция.

требе ни един саркози тука

цигани има и в европа също живеят в каравани и пътуват много, но са богати , или поне имат пари достатъчно за да живеят добре. Сега се замислете защо само у нас в Румъния и по на изток са зле. Много комунизъм имаше затова. Затова и ние сме зле

След като толкова много ни натискат да ги интегрираме и да се държим добре и цивилизовано с тях аз предлагам да си ги вземат при тях на отглеждане. А не както винаги да се прилага двоен стандарт - при тях няма да има циганьори а да правят гета тук ние да им плащаме ток, вода, издръжка и пр докато те си лежат по цял ден, не си дават никакъв зор в тоя живот а си живеят царски чрез кражби и мародерства. Нека си ги държат във Франция тия мили роми ние даже ще им дадеме някой лев да не им тежат толкова финансово.

Баси циганския скандал във Франция и Европа! Ха, сега някой еуреец да предложи една Нобелова награда на бай Тошо (посмъртно) за приноса му в световната практика за успешно интегриране на малцинства! Да се патентова и да влезе в директивите на ЕС!

Левицата, десницата, този, онзи казал. Аз искам Европата да се провикне: благодарности и реверанси на България и Румъния, че са задържали циганските катуни до там! И затова, че ги търпят, извинете за досегашната ни неадекватна намеса и разинтегрирането на циганите, обещаваме, че вече само ще помагаме, а ако не можем ще мълчим!

Абе колкото ида се правим на толерантни, прави са си французите...

Циганите (ромите) искат да наложат безотговорния си начин на живот в цивилизованите държави. Да не учат, да не работят и някой да ги издържа. Наглостта им у нас е заплашително нарастнала. Не нападайте Саркози , а примерът му трябва да се обсъди в ЕС за вземане на радикални решения.

.... ако се върнеш години на зад и си помислиш от коя част на Азия си дошъл няма да злословиш .... ! В никакъв случай не сме по-долу от циганите. Само че ние сме българи и вършим български работи. Нищо по различно.