Париж не е гонил български роми засега

Към момента български граждани от ромски произход не са експулсирани или депортирани от Франция.

Обратно в новината

Коментари - Париж не е гонил български роми засега | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-н Красимир Кънев, наместо да се обезпокоява да се заеме с интегрирането на етническата група, защото всеки може да говори празни приказки колкото си поиска, особено ако му плащат за това, при това доста повече от 300 евро парична помощ. На приказки всеки може, дайте да ви видим на интеграционни дела, г-н Кънев & Co.

Сега е момента да им пратим още 100 000 циганета :)))

Роми или не, това са граждани на ЕС и имат права. Поведениети на Франция в случая е недемократично и нарушава човешки права. Лицемерие! На теория много знаят, но когато трябва да се направи нещо и да се помогне на тези хора - хайде да ги изгоним, че е най-лесно.

Имам препоръка- да ги изгонят на луната!

Циганите трябва да спазват българските закони и да бъдат съдени по тях. Ако искат да са си някакъв специален етнос с техни си обичаи да заминават в резервати, да си живеят там според обичаите и да не си показват носа навън.

Kakvi sa tezi vestnikarski foierverki togava, razbrali, nedorazbrali samo hvarliat "senzacionni" novini

ТАМ ДА ГИ ДЪРЖАТ , ДА ГИ ИНТЕГРИРАТ !

"...Взетите от Франция мерки срещу незаконно пребиваващите роми са изцяло съобразени с европейските правила, заяви френското външно министерство в отговор на критиките. То призова Европейската комисия да окаже пълна подкрепа на програмите за социално интегриране на ромите в родните им страни..." ХЕХЕХЕХЕ егаси лицемерието. Ами на това изказване аз ще кажа следното - Както става видно циганите не искат да си стоят по родните места. Те са си харесали Франция. Айде сега да ви видим като давате акъл как вие ще ги интегрирате!

бойко да им даде 2 пъти по триста и обратно във франция. ако изселим всичките цигани във франция ще е най добре.

Свежо! В Брюксел дали са го чували?

Началото на коментарите е в 16.20 за какви самолети натоварени с цигани говорите аз нещо не ви разбирам ? Явно не четете а бързате да коментирате! Ако чакате да видите и да разберете как са се возили циганините със самолет то Румъния е близо . Ако не сте разбрали още нашите цигани се върнаха видяха мизерията и не дочакаха самолет и с каруците побягнаха обратно нищо, че е жега !

хахахаха браво

Гори ли Париж ? (по избор на читателя/ката - с или без кавички)

Трябва да благодарим на Франция, ако експулсира българските цигани, пардон, роми. Все едно те пак ще се върнат там и освен това ще вземат със себе си още свои роднини. Това ще бъде най-цивилизования начин да намалим техния брой у нас. Нещо повече. Държавата ни трябва да им купи безплатни билети за другите страни и всеко ромско семейство да бъде снабдено безплатно с палатка.

що не си ги държат, да ги направят французи, нали са много демократична държава, що не ги очовечат нали са голямата работа това французите, нали се мърморят за правата на човека - ама от мангал нещо става ли?

Франция им дава по 300 евр за реинтеграция в родината?? 1. родината им е Индия а не България или Румъния 2. те никога не са се интегрирали за да се ре-интегрират 3. много по-евтино за всички е с тия 300 евр да ги засилят с кораби за Индия където с тия пари ще са милионери

Браво! Имаш огромно "благодаря" от сичкото Бангладеш!

Преди малко слушах по ВВС за циганите във Франция. Имаше французи,които се оплакаха, че са разбивали будкии бутици и са опосквали всичко, бепоказали са си циганията. Изказванията се въртяха около, че нямат право да ги гонят масово или само по признак Циганин, коментираха се 90 дни право на престой. Имаше и неориентирани - биликато мене и тебе или все едно да изгониш тексасец от Оклахома. А бе още цигани й трябват на Европа, за да прогледне

Това са български граждани, няма значение от какъв произход. Навремето не позволихме други български граждани от друг етнически произход да не бъдат експулсирани към централна Европа и сега се гордеем с това. Срамота не толкова за французите, а за нас за начина по който реагираме и коментираме ситуацията.

Има много роми, макар и малко като процент, които са образовани, работят и т н и не им е приятно автоматично да ги заплашват с етническо прочистване, само заради етническата им принадлежност..

То не остана самолет

jana

Стига сте спорили и ядосвали,ами да почваме да работим и да плащаме данъци ,щото като си дойдат,ще са огладнели от пътя,ще трябва да се изплащат помощи и лепило за чааветата!Откъде да ги вземе държавата-нали пак от нас-работещите?

Не знам кво толкова, като ни гонят... пак ще идем, автобуса до там е 300лв, а те ни дават по 300 евро. 300лв сме на далавера. Идваме си тук, а Айшето вече е купила билета за Франция и пак ще идем... тъпи франсета Пък и няма как да ни спрат... нали сме граждани на ЕС, права имаме, граници за нас няма... Франция здравей....

Пфу да не чува дявола.

а защо ние да не почнем да им изпращаме самолети с цигани?

Като няма цигани за към България, ТОГАВА НЕ ТРЪБЕТЕ, ЧЕ ЩЕ ИМА ЕКСПУЛСИРАНЕ КЪМ РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ!!! Какво ни петнят името?

Как би реагирала Франция ако 10 негърчета с френски паспорт бъдат изгонени от друга държава във Франция ,знаете ли какво ще се случи,ще станат веднага но не само политиците но и гражданите да протестират,правете си сами извода в БГ как реагираме на такива неща с насмешка все едно гледаме филм ,само че утре някои от вас ще участва в него !!!!!!!!

Според мен въпроса е много по елементарен . Става дума за пари за наеми независимо ,че хората идват от много бедни държави каквато е и България . Нали не мислите ,че всички българи в чужбина са се регистрирали/ или с регистрирани / в бюрата по труда ,че работят легално в тези държави . По-голямата част от вас имат близки работещи в чужбина и знаят ,че е така . Значи българска проститутка може или далавераджия на банкови карти може защото плащат наем а циганин не може такъв е моят извод. Много ясно ,че и французите получаващи наеми за жилищата си под наем , няма да протестират срещу Президента и правителството си както и нашите наемодатели на магазини и жилища също не протестират срещу каквото и да е . Френските насртоения не са положителни към Саркози още повече ,че е евреин а жена му италианка а това е все едно нашия Президент да е турчин а жена му арабка / това е само пример нищо против нито едните нито другите / .

Гледай сега! Всеки от нас може с лична карта да пребивава до 3 мес. След това трябва да узакони престоя си или с трудав договор или с училище. Разбира се, ако човек трябва да остане повечко, без статут, той е по-тих от водата - гледа си работата, квартирата, всякакви плащания. Изобщо се стреми да не попадне на вниманието на полицията, защото става лошо - връщат го. В такова положение само отчаян ненормалник може да се хвърли да краде или да спи по пейките. И няма нормален човек, който да се замъкне в чужбина барабар с малките деца, жените и бабите, преди да е осигурил работа, дом и т.н. Така, че глупавият Саркози можеше да ги разкара като граждани на ЕС, които са пресрочили 3-те месеца свободен престой, а не да вика, че ромите го крадат. Т.е. всеки циганин има правото да краде в една държава от ЕС до 3 мес. и сетне трябва да вдига гълъбите в съседната. Нали са чергари! :)))

Браво на Сакрози! Ако англичаните не са доволни, да вземат циганите у тях. И ние не ги щем.

Да критикува може всеки, както и да пречи да се реши конкретен проблем. С пилеенето на пари за "интеграция" проблемите не се решават - само се разхождат насам натам за наша сметка и приказват въздухарски приказки.

E, те еврокомисиите са за това - да пречат на държавите да си решават прблемите.

Абе какви са тези лицемери от Българския Хелзински Комитет? Що не си вземат ромчетата у тях и да се грижат за правата им лично? Или тази заинтересуваност идва от няколко милиона евро за интеграцията на ромите?

Български Хелзенски комитет е организация създадена от Сороси издържава от Сорос.Тя има за задачата да ДЕстабилизара ЕС и ние в ЕС

Гледах няколко интервюта с шефа на БХК - някакъв надут пуяк, пускаш кухи и високопарни фрази. Остави в мен дълбокото усещане, че не е стъпвал скоро на Земята, а за последно циганин е виждал като малък и то на снимка... но пък беше облечен така, все едно този БХК е просперираща корпорация от световен мащаб.

Мен никой не ме спира, защото не съм крадльо. Да се очовечат мангалите и никой няма да ги гони. Прав е Саркози. Не им трябват тези мърлювци.

Вън циганските катуни от Европа.Кой ще ги търпи в Европа?Не работят,крадат,проституират,мамят.И европейските държави трябва да ги търпят?

Франция е много права.От къде накъде ще търпи нашите роми да си правя катуните,да престъпват законите?Все едно у вас в къщи да се настанят роми,защото увас е хубаво и ти да ги търпиш?Само така.

Прав си! Но тук проблемът е друг. Когато нашата полиция търгне да се бори с престъпността създавана от цигани или да им спрат тока или овдата за неплатени сметки, веднага се обажда някоя международна организация да ни нахока. Сега къде са тези организации?

един, а защо не се запиташ обратното- защо Франция не бръсне такива правозащитни организация като нашия БХК, а Българпия ги бръсне? Въпрос на ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ! Такова Бъэлгария вече няма цели 20 години и я бръснат от всакъде..Идея за България

Ето ви двойните стандарти. На нас могат да дават акъл, ама като им опре до тях нещо не е толкова забавно нали? От толкова критики в България стана анархия. Полицията не смее да противодейства на циганите, защото да не би поредната измислена организация да не ни нахока. Къде са тези организации при ситуацията във Франция? Както тях не смеят да хокат, така нямат право да ни дават акъл! Аз имам чувството, че покрай ситуацията със циганите скоро и обикновенните българи ще пострадат, защото по документ не може да различиш кой е циганин или българин. Едно време това се различаваше. Дори в демократичните САЩ има деление - афроамериканец, пуерториканец и т.н. Защо в България го премахнаха?

Какви глупости пишеш бе граджанино! Какви прочиствания, какви пет лева! Тук никой никого не убива, просто си има закони и държавен суверенитет

насилственото изселване от дадена територия какво е ? екскурзиика сигурно да те експулсираме и теб в ирак да видим дали е законно и хуманно.Опомнете се бе хора тов е гавра с България как може такова нещо къде го има това ако са нарушили крали там има си закони и си ги съдят във Франция щом няма не ги барат!

Случайно да си чувал ,че без работна виза или друга постоянна имаш право на 3 МЕСЕЧНО пребиваване после обратно в къщи

някава санкцийка на франция няма ли да има , примерно блокиране на 1 млрд пари . аре сега циганските защитните да си покажат моженето да плюват по правителството на франция , или е по-лесно на оня циганин ,кънчев ли беше ,къв беше там смотаняк , да научи няколко реплики за права и свободи на мангалите , но не и за задълженията им и от телевизора да се прави на ни лук ял , ни мирисал .

гледай сеир, сега ще плюват в и по Българя тези 'защитници'. очаквайте 'ени пари' заделени по расистки признак.