100 български роми изгонени от френски лагер

Най-големият ромски лагер в Лил беше частично разтурен в сряда, съобщава радио Ер Те Ел.

Обратно в новината

Коментари - 100 български роми изгонени от френски лагер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали са много печени...да ги интегрират!!!Имаме още много-ще им ги дадем евтино.....:)

СерГей да се свърже с френските комунисти и да им ги даде под наем за следващите им избори.

Не става. Мизата на Боко е по-висока и вече са "резерве"!

Да си идват, стига се мъчили в тая Франция, къщите ще им узаконят, помощи бол за тях, дърва ще си секат законно, ток без пари, само цоциалисчета да правят и са са са...

Ей, хора, не ги гонете. Използвайте ги за да печелите избори!

безчовечни са франсетата - мангите да пробват и албиона

Абе пробваха се и там, изядоха лебедите от езерото в Уиндзор и ги натириха на секундата...нещо и там не ги долюбват, защо ли?

Вчера ми се наложи да мина през градинката между банята и джамията. Ле лееееееее, що чужд - вносен мангал се беше сбрал !!! Все едно си в Руанда или Горна Волта !!!

Ужас, как може така да дискриминират циганите?

Да го осъдят!И не само него.Отворковци.Нали бяхме расисти и не сме искали да ги интегрираме?Всичко се връща.

Я др. Орешарски да научи европейците как да излязат от кризата узаконяват ромските гета , вдигат им парите за майчински и първокласници и готово. И веднага спретне един контра протест за оставка на кмета на Лил. Ако нещата не се оправят да командирова Нашамарен Мишо

Те ти булка Спасовден! Не можели да ги интегрират? Как така бе камаради ? Допуснете ги до пазара на труда - щото чувам, че не били допускани? Ама на пазара на труда искат хора, които могат нещо да правят- занаят някакъв? А нашите са много ограничени в това отношение само до няколко неща. Да краде жица, ток, дърва, да обезкостяват къщи на самотни хора, да дрънкат дайрета, да просят, с металотърсачи да търсят в земята метали , ало специалисти и май друго няма! На пазара на труда такива не се търсят нито у нас нито във Франция,но на пазара за гласове добре се пласират. Ние смедоказано неспособни да ги интегрираме. Е хайде господата от старите демокрации да се опитат и от все сърце имжелая да успеят, но тамв собствените си държави - да не ни ги връщат защото така им отнемат част от правата!!!

Ми защо не дадохте орден на френския посланик ? Сега всички "българи" ще ги изгонят от Франция !

Разревалите сте се от нищо и никакви 100-тина мангала. А, нас ни поучавахте как да ги "интегираме"!!!

Това не са роми, това са сирийци. Да ги хранят и да мълчат!

Ако у Бугарско разтурят гето - расизъм! Ако у францушко разтурят гето - било облекчение!

еднаквото е: малко по встрани пак катун! /справка катуна на кръстовището на околовръстно и пътя за Калотина/

Оно като со вазелинод - у назе се ползува за смазване на уста, а у турско за смазване на отходнийот портал!

Нека и българите да си търсят правата. Стига са мълчали и свивали, а да се обадят, защото не може само на циганите да се помага. Нали помощите са за бедните хора? Така го казват. Щом като е тъй, всеки беден българин да заминава и да иска всичко, каквото му се полага , защото са обещали и не трябва да отказват. Отивате в тяхното кметство и си носите паспорта заедно с личната карта и свидетелство за раждане. След това ви записват и искате издръжка и жилище. По закон трябва да ви се даде.

Що така бре! Да ги интегрират, само 200-300 са.

А българите като дойдат във Франция, ще им дадат ли жилища и да ги настанят там и храна, обучение, работа, социална издръжка? Аз питам. Погледнете на снимката каква мръсотия е навсякъде! Може ли такова нещо да се търпи?

Братчеда каза, че ще предадат Айфеловата кула на отпадъци.

Ало, Франсетата, не са хубави тези работи. Къде Ви е демокрацията и защо не им спазвате ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА?

Ей, еврогражданите от Франция, защо сте такива расисти вие? Направете така, щото да интегрирате тези цигани, че ще ви изпратим още. При нас няма вече какво да крадат, паразитите.

Абе да измиеш колата с него става :)

"Жителите на Лил посочват, че ромите се местят от едно на друго място, защото никой не им предлага решение къде да живеят. "... ама какво трябва да им предлагат бе?? На един беден БЪЛГАРИН дават ли му ей така апартамент да си живее .. аз имам едно решение включващо няколко доменни пещи, малко гориво и една клечка кибрит.

Не, това не са "български роми". Това са цигани, от държавата Циганистан. Или там коя да е, не я знам. Те са олкова българи колкото и франсетата, аз съм българин и всеки който нарече тази животинска сган българи, ще си има работа с мен.

ами не че нещо, НО ТЕ СЕГА СА СИ ФРЕНСКИ РОМИ!!!!!!!!!! ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ КАЖЕ ЯСНО!!! те генетично са различни от нас и живеят у Франция!!! ОТКЪДЕ НАКЪДЕ БЪЛГАРСКИ ?!?!?!?!

Аз смятам , че отново трябва да се формират строителни войски.В поделението в ,което служех строяха нов корпус и съм наблюдавал обучението на цигани.Старшината ги строяваше сутрин ,показваше как се поставя пастата за зъби на четката, как се мият зъбите, как се мият ръцете изобщо най-елементарни хегиенни навици.Сутрин имаха някакви часове 1-2 часа за ограмотяване ,ама на най-елементарно ниво.Така ставаха:зидари, кофражисти, мазачи,мозайкаджии,а най-схватливите електротехници.Всичко това беше налагано с военни средства,но те така го разбират и харесват.Без силна принуда и натиск нищо от тях няма да стане.Предполагам, че на тях мозъка е устроен по друг начин, защотонемогада си представя , че на някой ще му се живее в мърсотия и ще намира в нея естетическа наслада.Даже да ги поставиш в чиста среда те бързо я осират и освинват по свой вкус и така се чувстват уютно и комфортно.

Голяма грешка! Сега ще си го върнат, ако утре ще са 300 човека на същото място... и все рода!

Къде е Българския Хелзински Комитет да им защити правата. Сорос за какво ви плаща, мързеливци. Я идете да направите едно циганско лоби във Франция. Както се опитвате да правите в България. Да видим францизите какво ще ви кажат.

Що така бе, братя франсета, гоните бедните цигани?! Ми нали трябваше да ги интегрирате? Що не живеете с тях и да им насаждате културни навици и възпитание?

На старите лични карти снимките бяха цветни и си личеше кой българин е българин. На новите се чудят и се маят, мислят че снимката е фалшива.

КАЗВА НА САПУН

Интегрирайте ги де ....хайде да Ви видя !!!

БРЦК

Приемете закони ,че самонастаняването е престъпление и започнете да ги прилагате. Всички нарушители ш трудови лагери за 1 година на лек режим или в затвора за 2 години. Децата им да се вземат и да се дадат на осиновители по целия свят с опростена процедура. Проблема е решен. Нема дискриминация.

Стига вече с тези цигани! Направиха ни за срам и смях в цяла Европа. Да ги приберат и затворят там, а когато си излежат присъдите да ги върнат в България и отново да ги съдят и затворят. Каква интеграция,какво чудо,само твърда ръка ще оправи тази пасмина! Ех къде е здравата полицейска ръка от социализма?!!

Верно е, че при соца циганите си налягаха парцалите и спазваха законите, но тогава и за тях имаше работа и здравата ръка на държавата, та живееха нормално.

единственото решение е да стерилизират жените след 1вото дете. така ще се намали броят и много от тях ще успеят да се интегрират иначе наистина ще асимирират всички други. такава е била и политиката на някои скандинавски държави през 80те години за да се отърват от тях

"Вчера от лагера бяха евакуирани стотина българи." Голям ташак... Огромен... Тогава наЙ-вероятно аз съм циганин...

Циганите в Европа идват на две големи вълни.Първата е 11-ти век, а втората в края на 14-век.Средно обитават Европа между 700 и 1000 години.През това време не се наблюдава особенна промяна в начина им на живот ,както в социално, ителектуално и друго отношение.Даже при най-низшите бозайници , ако годината не е урожайна се намалява популацията, докато при циганите независимо от социалната , икономическа ситуация те се размножават със скороста на хлебарките.

С други думи да очакваме скоро Джипси парк

Ами той вече е почти реалност, ана мнго места вече е пълна реалност.

Тъй като този етнос живее по-особено и дори няма своя държава, най-правилното е ЕК да приеме специална политика за тях като жители на ЕС - да им позволят да се заселват където желаят, да им се предоставя работа, каквато могат да вършат и да бъдат задължавани децата им да учат. Няма защо да ги връщат, те отново ще тръгват на Запад, защото там сигурно живеят по-добре, според собствените си представи. Всички досегашни програми за интегриране се провалиха, значи е нужно нещо, което досега не е правено - с уважение, но и с изисквания.

"да им се предоставя работа, каквато могат да вършат" ... Нали разбираш, че това значи да ровят по кофите и да крадат? Те друго не могат и не искат.

Естествено че не могат да ги спрат! Преди време те така са дошли и са се концентрирали на изток в Османската империя, понеже са били пресладвани на Запад. Сега тече напълно нормален обратен процес. Дори не мога да им съчувствам на западняците!

Даването на местожителство и работа може да се разгледа и по друг начин.Или както беше казано"Die Arbeit macht frei"

Значи гонят ги и те малко по-нататък пак си правят катун :))) Не мога да повярвам :) Ама сигурни ли сте ? :) Ама кат ги гоните насам-натам правата спазвате ли им ? Щот там Страсбург им е наблизо, а те са много отракани във воденето на дела за нарушаване на правата на човека :))) Радвайте им се сами си ги обучихте да си ползват првата :) Ние тука през соца ги бяхме научили да работят, щот ако някой от тях не искаше да работи доброволно, работеше недоброволно и си знаеха мястото, и като има направеше забелжка някой възрастен човек, че вдигат шум слушаха и изпълняваха, не си и помисляха да се качват в рейса или влака без билет, щото знаеха кат ги набара милиционера кво ги чака....не им минаваше през акъла да не си плащат тока или водата...ама вие "умните" европейци ги научихте че имали права и те решиха че кат имат права няма нужда да работят ! СЕГА СИ ГИ ОТГЛЕЖДАЙТЕ КАТО ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ !

А и като ги погонят насам-натам те потичат малко, изморят се и вземат че огладнеят! Така че, не бих и препоръчал изобщо да ги гонят! Само си създават повече проблеми в крайна сметка!:)

А през Средновековието в Западна Европа просто са ги избивали. Затова са останали основно в Османската империя и Русия.

Не стига, че са там нелегално, а ще съдят за едно изказване, което е вярно.

И Станишев Ги неще ако можете култивирайте Ги

Палати да им дигнат нама оправия от тази зган. Моля Ви Дръште ги там поне имате Закони

Мързеливи, нахални, гадни смардящи твари. Никога няма да се интегрират, това е начинът им на живот и те си го харесват.

Може и да си прав. Но ако е така-лошо!!! Защото, тогава следва че те ще интегрират или асимилират теб.

За съжаление не само мен, а НАС и то натам е тръгнало:((

Тия тъпи френски политици не си знаят интереса! Гонят най-добрите електорални единици в ЕС вместо да ги използват!

Все по силна и осезаема е необходимостта от един нов Хитлер.

6+ - той човека е имал много хубави идеи за роми и евреи.

Ма що е сбъркал, та е почнал с евреите?!?

Аааа, така-не! Не е демократично, да си ги държат там, ние не ги искаме. Като им осигуряват повече права и защита от тези на изрядните данъкоплатци, да си ги държат и отглеждат на воля. Ще им пратим още , ако искат!

И как ще строят търговски център на това място. Нали сега 100 години ще смърди там.

100 роми загуба за Франция! 100 гласа чиста печалба за Партията на следващите избори!

Коя партия печели? На Боко или на Серго? Щото така както гледамне последните години който пръв свари. А пък за циганите дето са роми (тогава ние сме не българи, а централно балканци ) не мога да кажа че има смисъл. Явно само със здрава сила и валст могат да бъдат привлечени в полза на обществото и да бъдат полезни за себе си. Да и от тях има бройки хора , но като цяло към момента виждаме само тъмните им сили.