Милиони протестират във Франция

Между 1,1 и 3,5 милиона души, съответно според данни на полицията и синдикати, са излезли по улиците на Франция вчера на протест срещу реформата в пенсионната система.

Обратно в новината

Коментари - Милиони протестират във Франция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Младите протестират защото те ще работят до 70 и над. Много ми стана интересно-заради пенсионерите ще работи някой друг-за да ги зидържа. Тоя пенсионери да не са извънземни, бре. Пенсионерите са родителите на работещите. Номерът с "червените бабички" (обобщително казано) минава по нашите географски ширини.

Франция си е Франция! Можем само да им завиждаме за любовта им "за правда и за свобода"

Много са непочтени тези стачки! Ако някой се пенсионира, то друг трябва да работи вместо него. Държавата не произвежда нищо, тя само преразпределя. И ако някой казва "искам по-рано, искам по-голяма пенсия", все една казва "искам някой друг да работи вместо мен". И този протест е не срещу държавата, а срещу останалите. А решението е просто - който не иска да работи до край, просто спестява и спира да работи когато иска. Все пак, работата не е задължителна. Да, ама не! Друго си е някой друг да работи, а ти да цоцаш.

По-тъп си от неделя. Да не ги мислим ние французите , ма дай да видим като средната продължителност на взимане на пенсия е 19 години (и един мърмооот) , а средната продължителност на живота е 67г на колко "средно" трее да се пенсионираме ? 67-19 = 48г. Е кой се пенсионира на 48? Точно тея трябва да намалеят. Ма преди това едни други дето не работят и не плащат и вноски не трябва да получават пенсия. Не може да нямаш нито 1 изработен ден , да си здрав и да чакаш да се пенсионираж. Отделно фалшивите инвалиди - сигурно са над 200 000.

Съгласен съм, абсолютно.

Ами това са официални цифри - средна продължителност на получаване на пенсия - 19 години. Среден трудов стаж - 32 години. Вероятно някои, например шапкарите, които се пенсионират рано и живеят повече изкривяват статистиката, но като средно е така.

Кире, Кире - като галош си миличък. Във Франция 30% от фирмите са държавни и произвеждат истнски неща (които могат да се пипнат) + печалба за държавата. Ако не ти се вярва РЕНО е държавана фирма (и е направила най-голям брой изобретения и нововъедения, които се използват при производството от другите марки в света до сега). Никой нищо не "цуца" току така, неграмотни ми приятелю. За пенсията ти "одържат" голям процент от зплата. В България за пенсия и здраве ти вземат 40 год. 42% от това което изработваш. Срещу това се иска да те пенсионират около или 1-2 години преди средно статистически да са предценили че ще умреш. Франсетата са хора и държавата не е колония като "малдите демокрации" поради което се съпротивляват на едрия капитал на който все не му достига. А в България на глупации и голтаци като теб им внушават, че са "десни" и плещят глупусти на ляво и на дясно. А може би пишеш тук защото ти плащат за това ?

Ти въобще прочете ли какво съм написал и помисли ли поне малко? Май изобщо не разбираш за какво става въпрос! Какво значение има, че Рено било държавна фирма и правела не'ам си к'во си?! Когато някой се пенсионира, то пенсията му се плаща от удръжки от текущо работещите. Това е безспорен факт и само абсолютен икономически профан или олигофрен може да твърди нещо друго. Това е същността на солидарния модел. Е, ако някой иска лична пенсия, от личен фонд, ами както казах, ако си е натрупал сума, никой не го спира да се пенсионира и на 40 години ако иска. Ама не е такъв случая.

Във Франция протестират,защото основното население на тази държава са французи.

протести има ,заради покачването на вазрастта за пенсиониране до ш7 год. за мажете и ш2 за жените!на балгарския маг след пенсиониране му остават 1-2 год. да си получава пенсията,което е геноцид,докато за френците им остават средно 1- год. с тенденция да паднат на 1ч!но балгарите си кротуват,което е необяснимо! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кое не ти е ясно - как да се стачкува в Бг., след като няма синдикати , които да са на страната на работника . И само в Бг. е така.

Според статистиката, средната продължителност за получаване на пенсия в България е 19 години (а не едан-две)!!! Маса хора се пенсионират предсрочно и разбира се, за сметка на оставащите на работа.

Да, като включиш онези, които се пенсионират на 45 г. Средностатистическият мъж живее 69 г. Ти сам смятай нататък колко години ще взима пенсия. И познай дали ще си внасям осигуровките ;)

а в испания ще се пенсионират на 67 !! от работа, направо в гробищата. верно са дълголетници, ама това не е повод да се възползват полиците

"Между 1,1 и 3,5 милиона души, съответно ..............., са излезли по улиците на Франция вчера на протест срещу реформата в пенсионната система" И става вапрос за увеличение на възрастта от 60 на 62 години! При нас се гласи възрастта за пенсия да стане 65 г и ние мълчим. Старите са уморени и си траят, младите не им пука и нехаят! А това точно тях касае, защото при този напрегнат живот, много от тях няма да доживеят да си ползват пенсията.Или смятате, че при нас живота е по-лек отколкото във Франция и на нас и 65г са ни малко?

Аз точно младите, които протестират не ги разбирам, защото именно те ще трябва да заработват пенсиите на тези, които ще се пенсионират рано...

Не бой се, ние няма да доживеем дотогава.

По-късно пенсиониране = по-трудно намиране на работа за малдите. Мисля, че е достатъчен повод.

Френският Сенат одобри повишаването от 65 на 67 години на минималната възраст за получаване на пълен размер на пенсията, съобщи Франс прес. Мярката беше приета със 174 срещу 159 гласа От БСП ви учат само да манипулирате хората.