Стрелбата в ”Шарли ебдо” - началото на терора във Франция

Навършват се две години от нападението срещу редакцията на в. "Шарли ебдо" в Париж.

Обратно в новината

Коментари - Стрелбата в ”Шарли ебдо” - началото на терора във Франция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шарли Ебдо получили си това ,което търсили. За Батаклан съчувствам на хората, но за тези гнусни изроди от издателство на полу-порнографско вестниче - нямам съчувствие. На няколко изрода стана по-малко на тази земя.

по-точно - мотивът за терора....

печалбата е по-важна от всичко

Дойде време западните "цивилиВИзовани" държави да повръщат, заради всички свои убийства които са извършвали по времето на своето "цивилиВИзоване" в "нецивилиВИзованите" държави!

Шарли Ебдо май си заслужиха екшъна...няма ненаказано зло! Не може да се подиграваш с всичко и с всеки, само и само за да печелиш от това!

А някой задава ли си въпроса, защо става всичко това и то само в западни държави...може би има някакво обяснение, знам ли???

От шарлито се изгавриха и с жертвите от падналия руски самолет с музиканти. Това са изроди с уродлива ченностна система. Който е шарли или им симпатизира е просто идиот с промит мозък!

Ебльото, сър Кози, на опашка се реди да топне мини-пишка в д-то на Кадафи- полковника Ето им сйужет, за карикатура!

Немци и французи дърпат дявола за опашката и въвличат всички ни в нещо ужасно.

Каквото повикало, такова се обадило - българска поговорка. Само че франсетата не я знаят и ще я научат по трудния начин...

Не може, да рисуваш Алаха по гол гъс, и да му се вижда Онаа работа Да, ама Мерга, прегърната с Евро- лидерастията, маршируваха ококорени, по улиците на Парижа, а мен туриха на Втора линия

Направих си труда да им погледна "карикатурите" и се отвратих. Такива подигравки с нещастието на хората може да роди само болен мозък! И това ми било сатира и хумор....

Ако на някой коментарите му се виждат злостни и си прави изводи за българите, това изобщо не е вярно. Журналисттите от Ш.Е. не само са същата стока, напротив по-лоши са от българите. Така че, радвам се в случая, че не съм французин, не и такъв като французите от Ш.Е. Може да съм много лош и аморален, но не повече от тях.

За тези 2 години те доказаха, че го заслужават...

ДИРААААА , С ВАЗЕЛИН ПО - МАЛКО ЩЕ БОЛИИИИИ

Нищо.

трябва малко мозък да вкараш ... нещо 2 до 2 и половина грама ще стигнат. Колкото да видиш в последните 30 години как и дали работи еднополюсния модел. Така че, ако беше ги имал тези грамчета със съответните полугънки покрай тях щеше може би да се усетиш, че винаги задължително трябва да има нещо друго, различно, обърнато. Щото ако го няма става забатачване. Като последните 5 години процесорите на Интел - смех. Така че, Шарли Ебдо са си тотални лйнри, но няма как без тях. Ако не са те то всички ще са си едни толерасти щастливо заспали с дебелия отзад. Щото други като тях май няма. Всички други си слагат някви капаци - я пари, я приличие, я религия. Щото от тея шарли отрепки реално нищо не зависи. Не са те чернилките да опъват жена ти и да ти усвояват 1/3 от заплатата и да ти разбиват дома 'ох, ми то ми беше студено бате, гладен съм'. Нито са те да режат лентички в несвяст, като тая несвяст са я получили от предозиране на свръхскъпи наркотици и черен хайвер и трюфели. Нали така. Не си се разпенявил за цялата измет дето ти трови реално живота, разпенявил си се как някой ти показва нещата по друг начин.

Не приемам убийството и терора. "Шарли"...же суи Шарли,ах,колко патетично! Не знам,колко трябва да си изпаднал,колко гладен и глупав,за да работиш за такова отвратително изданийце."Свободата на словото,печата,хумора"...бла.бла,в лицето на тиражираното от Шарли. Не приемам убийството и терора. Не мога да приема,гадната подигравка с паметта и живота на случайно загинали хора-било то от пагубното земетресение в Италия или от катастрофиралия руски самолет.Не разбирам така свободата на словото и сатирата.Да не говорим,че нещата,"осмивани"от Шарли Ебдо,са крайно избирателно подбрани.Гротеска.Покрай атентата срещу тях,инкасираха милиони и слава,за която не са и мечтали. За да си останат същата клоака,каквито винаги са били.

Точно така. Нещо досега не съм видяла те да направят сатирична картинка на собствен разстрел - защо не се пошегуват с труповете на собствени колеги. Гнусни педали

Заради тях, Франция си изпати. А един голям лайнар, е Сър Кози, Късопишковеца който се нареди на дълга опашка да чука Кадафи

А преди 22 години френските политици организираха страхотно клане в Руанда - 850 000 души за 100 дни, понеже им изглеждало, че може да им се нарушат интересите, не че друго. И под равнодушните погледи на САЩ, Русия, Великобритания и Китай, понеже те пък нямали интереси в този район на света, общо и в последвалата гражданска война умряха 5 милиона души. Но друго си е да си Велика сила - каквато и варварщина да извършиш, все си си цивилизован!

И какво предлагате да се прави с всички феанцузи, които явно по презумпция са виновни и си го заслужавата? Моля бъдете конкретен и го кажете точно както го чувствате ,и мислите.

Ами: сапун и напалм! Как Ви се струва?

не са виновни и не си го заслужават, не случайно написах: "френските политици", а не обикновените французи. И ако си мислите, че във всички сегашни гадости, които се случват по света, не стоят в основата американските, английските, френските и т.н. политици, няма за какво да си говорим. И все пак всички ние имаме вина, когато някъде по света убиват хора от наше име и дори не протестираме. Нима французите казаха тогава на техните политици: "Вие сте за затвора. Ние нямаме нищо общо, срамуваме се от вас!"? На чужд гръб и 100 тояги са малко, но после идва нашият ред и тогава боли. А на тях (политиците) им е все едно. Винаги загиват обикновени хора.

Аз им предлагам да не се превъзнасят и да не се мислят за пъпа на цивилизацията, защото в Европа е имало страни които са били културен фактор, още преди франкските крале да се научат да четат и пишат. Тази западо-центрична концепция, че само те единствени са надеждата на човечеството (и на Европа) изживява последните си десетилетия.

А конкретно им предлагам да стискат зъби и да действат и мислят по човешки, а не от висотата на цивилизатори на света.

А преди 50г.,заляха Алжир с напалм. Войната им в Индо-Китай,не беше по-лицеприятна.Както и тази,на другите твърде цивилизовани от САЩ във Виетнам.

Тези са едни лайнари, които само подразниха бесните мюсюлмански кучета и Франция стана любим техен обект за отмъщение.

Преди 2 години всички плачеха за Шарли Ебдо, а днес ги обявяват за група тъпаци. Интересно дали у късогледа Франция мислят по същия начин.

Шарли Ебдо - цинизъм, безскрупулност, никакво чувство за мярка, пълна липса на професионализъм. Наричат рисунките си сатира, но това тяхното си е чиста простащина. Не одобрявам тероризма в никакъв случай. Но нима творенията на Шарли Ебдо не са също форма на тероризъм ?

Съобщих всичките пет съдържателни коментара - "Глупак!" - на префърцунения интелигент Jean Claude на модератора. Хайде сега да видим дали модератора ще ги изтрие?

Благодаря на модератора!

Радвам се, че съм допренесъл заедно с модераторът, за твоето щастие. Бъди жив, здрав, хетеро, скромен и все така цивилизован в мненията си. Все пак си прав за себе си и нека всеки, който каже нещо , невидимо за твоите капаци, бъде наказван много, ама много лошо. Благодаря и аз на модератора, че не те цензурира теб и подобните ти за подигравките със смъртта на другите... А, опа.... ми те Чарли не правеха ли същото...Ко праим ся!

Умник

Ясно ми е кой е модератора, френска лисицо. Правя се и аз на луд като теб. :)

Аз съм Донбас.

Да отдаваш почит на медия ,която осмива смърта на 92 човека! Заслужиха си го!

Умник

Където има мюсюлмани, има и атентати. Преди 50 години в Сирия е имало християни и била една уредена държава, но с висока раждаемост и атентати се превръща в ислямистки рай и пълна мизерия. Хубаво е западняците и прогледнат и разберат какво ни очаква, ако продължават с тази политика, но може би това е неминуемо и цялата Земя ще бъде ислямистка, но ми е чудно кой ще бъде тогава виновен за тяхната мизерия като няма друговерци? Аз лично смятам, че не трябва да се убива човек заради карикатура или заради това, че е погледнал жена ти или че трябва да я забулиш в чул за да не я виждат други мъже (освен може би ако е изключително грозна)

ТОВА БЕШЕ ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА,СЪЗДАДЕНА ОТ КИНОСТУДИО В САЩ

Пиши в гугъл Charlie Hebdo - и ходи гледай карикатурата по случай двете години! Уникално ограничено, русофилистическо племе - как да ви обясни човек, колко сте зле?!!!!!!

Значи карикатуристите не са смели, а форумният побойник е смел! Мъдрооооо! Ти поне показваш ли "смелост" по улиците!

оригиналността ви е неизмерима

Да не забравяме 2011 година, когато на остров Ютьоя Брайвик изби 69 младежи, като кучета.

вие поне заглавието прочетохте ли? щото аз можех да започна направо с поредното масово убийство от международно летище Форт Лодърдейл-Холивуд.

Горното не се отнася за теб!

Разстреляни за виждания. Това е за жертвите на терора на уахабитите. Като не ти харесва - не го четеш, или го четеш и отговаряш в същия стил, но Не убиваш! трябваше и да споменете за лицемерието и страхливите погледи на "лидерите" на света. погледите, които страхливо шареха по покривите на сградите, докато те така "смело" бързоходеха хванати за подръце и докато ни налагаха тази шария, като нормална, евроатлантическа ценност и практика. А после, скрити в мишите си дупки и охранявани от хрътките си, продължиха да ни проповядват, как да отваряме домовете си и да сме безстрашни, в името на техните болномозъчни, безперспективни идеи.

в ония времена шарли се подигра с глупостта (не)човешка и се видя, че простотията и глупостта не прощават.... за да оцелеят само тъпите и простите.

знаех си, че не трябва, но реших да пробвам да прочета коментарите. извод: типичното булгар-булгарско оригиналничене, подигравки, плоски бъзици, обиди, били си го били залужили и т.н. и разбира се пак на комунизъм го обърнаха...ще перефразирам един velik хуманист: дори и да ме е гнус от елементарността ви, аз пак бих скърбял дори и за вас. мир на праха на хората.

А от това че си изхабил някой достоен живот не те ли е гнус а, малоумник.Или всеки трябва да се превърне в дебил, за да разбира някакви си тъпашки гаври, на някакво си фенско вестниче, известно с това, че яко настъпи търмъка и си го получи.

Погледнете последните фрази на коментара ми, и първата фраза на вашия. На това му се казва цивилизационен шок. Бъдете жив, здрав и щастлив.

Боже мой, не връзвай кусур на българите. Шарли Ебдо се надсмяха над чуждата смърт и скръб, гадно и безчовечно - а не са българи нали? Аритметиката е проста и очевидна.

Шарли Ебдо - банда лигави ехидни палячовци.Цитират се имена на "големи " карикатуристи.Да ви е.ба и карикатуристите и сатириците щом се подигравате със смърта на артисти и невинни хора, само защото не харесвате Путин и Русия.Добре мразете и осмивайте ях, а не трагично загиналия хор.Мисля, че заслужено си получиха своето, колкото и да не приемам убийствата и радикалните ислямисти.Българите имаме поговорка Каквото повикало-такова се обадило.

Много дълго си го написал. Жадни за пари хора. Минаващи всяка граница на морал, човещина и прочие, но да имат печалба.Това са тези. Нищо повече. пп и никога няма да бъда такъв алчен proфан!

Sibirski

Oe mortuis aut bene aut nihil...

.

ivo10

Шарли Ебдо - еталона за липса на морал и ценностна система, хора които не зачитат чужда болка, нито имат уважение към нещо. Трябва ли да считаме, че терористите са били прави?

Към днешна дата не бих дала съчувствието си на Шарли Ебдо. Бих казала - каквото са търсили - това са намерили. Те са част от злото, каквото и да си мислят и въобразяват.

СЛОБОДИЯТА на словото - това е грозната, безотговорна и гнусна пародия на СВОБОДАТА на словото.

Свободата на словото не означава ни най-малко слободия на оловото.

ВСЕКИ КОЙТО СЛУЖИ НА ТЪМНИТЕ СИЛИ, ЩЕ УМРЕ!

Убий де! И затова се иска мерак!

дкми

Трябваше да ги избият всички в редакцията на този парцал. То не е проблем само въпросната карикатура... те не се спират пред нищо, нямат грам задръжки или някакво чувство на солидарност. Правиха си смешки на гърба на италианците, на гърба на германците, сега на гърба на руснаците... но когато избиха няколко от тях - ревяха как им убивали свободата на словото, и цял свят трябваше да им съчувства. Е, дори тогава да е било така - вече няма да е така. Малко им беше, трябваше да ги запалят заедно със сградата им.

Ти остави другото, ами и със самите французи се гъбаркат!

дкми

Ами щом ги търпят - да се гъбаркат. Ама ако сега близък на някой от загналите руснаци свитне някой от тях - изобщо няма да му съчувствам Щото има нещо подобно - нали преди години някакъв диспечер така беше насочлил два самолета, та се сблъскаха във въздуха. Единият беше руски. После въпреки, че диспечера беше оправдан - човек, на който жена му и децата му бяха в самолета го намери и му резна врата.

Карикатуристите от Шарли наистина са морално деградирали и изгубили всякаква мярка и уважение, но не мисля че е решение това да ги избият. Според мен по-добро решение е обществото да ги отхвърли и забрави, а държавата да им закрие списанието и да ги заклейми, но това засега не се случва. Заради криво разбраната демокрация ги оставят да правят каквото си искат, а тези, които не ги одобряват вече не смеят и да ги критикуват, за да не излезе, че поддържат тероризма и рушат демокрацията. Шарли е плод на изкривеното общество на запад и докато не се промени обществото ще има Шарли, та ако ще да ги стрелят още 20 пъти.

Умник

Офффф, много ограничено същество е тва вулгарина! Краят на всички сегашни карикатуристи от Шарли неминуемо ще дойде! И какво от това! Нали ще дойдат други, или във Франция карикатуристи повече няма да се раждат!

Най-силният ми спомен беше от марша след атентата. Тогава на една малка отцепена от полицията улица се бяха събрали 50-60 политици и се бяха хванали под ръка да минат 20 метра пред камерите и под наслова "Не на страха!". Отделно от тълпите хора, отделно и пазени от полиция. Лицемерие!

И аз имам същия силен спомен, за същото събитие. Спомням си го този марш! Солидарност! Но солидарността също подлежи на вулгаризиране и вулгарният човек вижда в нея ...лицемерие!

Даа, Шарли ебдо, но при социалистическото правителство на хамериканския продажник Оланд. Ама к'во да пра'йм, такива са днешните европейски т.нар. "социалисти", в т.ч. и наш'те: "Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията.Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ.... Документът е одобрен с 339 гласа "ЗА", 333 - "ПРОТИВ" и 25 - "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ". .....Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали....", 27.октомври.2016 / 16:07, Телевизия "Европа".

Започна, може би. Но за тия май почти никой не се трогна.