Призив към милиардер: ”Изчезвай, богат идиот”

Бернар Арно - най-богатият човек във Франция, обяви, че иска да стане белгийски гражданин и предизвика полемика в страната, където най-обсъжданата тема са данъците на богатите. Левият "Либерасион" пусна заглавна снимка с надпис "Изчезвай, богат идиот".

Обратно в новината

Коментари - Призив към милиардер: ”Изчезвай, богат идиот” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В търсене на истината , да представя двете противоположни становища - 1 Като икономист 75% ми се вижда доста високо! А и тези пари ще влязат в бюджета и ще ги откраднат приближени фирми, които ще спечелят разни договори... Тоест откъде накъде държавата , а не той ще се разполага с благосъстоянието което той е натрупал...2. От друга страна, защо пък не, дай да му ги вземем, сигурно са крадени :) Даже, почти е сигурно, щото как се печелят милиарди? Тази теория че богатите били талантливи и да не им се отнема стимула...е валидна ама до момент. С талант човек се замогва, но милиардер се става с връзки и подкупи.

Финансовият ми статус има общо и със знанието ми и с моженето ми.А тук злобничко акъл раздават предимно хора, които имат очевиден недостиг и на двете.И започва злобеене в стил "не сакам аз да съм добре, а Вуте да е зле"

Хора! Щом е милиардер, явно не е идиот! И по принцип богатите рядко плащат данъци, защото с помощта на политиците минават тънко. И това да вземаш от богати да даваш на бедни (нещо като Робин Худ) не е добра идея, това прави работниците по мързеливи.

Ако има нещо идиотско, то е в заглавието на вестника. Милиардерът никъде няма да изчезне, само ще си го премести от единия крачол в другия.

Де да можехме и ние да кажем на нашите, скрити като лалугери в дупките си, олигарси: Изчезвай, богат идиот! Тогава и Бабаита и Цветелинката и Божков и...ще трябва да искат чуждо гражданство, най-добре - турско!

Много логично и справедливо е данъкът да е подоходен, а не плосък. Така е от много години в най-социалните държави - скандинавските, поради което там обществото не познава мизерията. У нас обаче "социалната" Тройна коалиция въведе плоския данък, а "борците за социална справедливост"- ГЕРБ не го премахнаха. Това е една от причините да сме най-бедната страна в Европа (и не само).

Франсоа Оланд, както всеки един социалист, разсъждава плоско и ограничено. Богатите, в които той се е прицелил, са богати затова, защото знаят как да си опазят парите. В съвременния глобализиран свят такава мярка (75% данъци) е чисто и просто популистична и само популистична. Американската (или белгийската) система ще се зарадва на този инвеститор, който ще плати скромните 38% процента корпоративен данък (за белгийската система не знам колко е, но едва ли е повече от 45%) и с радост ще го приюти. Трябва да си мазохист, за да платищ 30% повече върху печалбата си заради малоумните призиви на един социалист. Bienvenue dans le future, monsieur Hollande !

Като една от мерките Франсоа Оланд потвърди увеличаването на данъка за приходи над 1 милион евро до 75%, като разясни, че тази мярка ще е валидна само за срок от две години. - колко пари ще влязат от този данък? - ГАРАНТИРАМ "0", - Елементрарно и просто: хората с доходи над 1 милион, ще си прекарат парите през фирмите и ще плащат данък печалба а не данък доходи. Егати популистите са тези от франция.

добре, че си ти яката пръчка да ни осведомиш щото тъкмо се чудехме.....явно си "ценен" гробарски експерт някъде)))))

По ми прилича на спинаджийски:))))

А законите , гласувани от върхушката, го поддържат постоянно на високо ниво.

Ако няма богати, държавата се оакзва свръх бедна. И все добра та идея е не толкова да се ударят богатите, а да се създава голяма средна класа, която да приеме бедната класа като гостоприемник. Иначе народът страда. Само че тогава социалистите се лишават постепенно от електорат... Кофти! Та нали социализмът събира електорат именно от бедните. Следва всеки умен да се сети, че социализмът като концепция няма полза от богат народ. Не напразно най-богатите народи си имат държава без социалисти. И даже да имат силни социални придообивки, като опарени бягат от думата 'социализъм'. Като от зараза. Защото някак са научили, че където има социализъм, идва бедност. О ткъде ли са го научили? Предполагам от богатия опит на други държави. Всички социалистически (прокомунистически) държави са бедни. Очевидно ли е? Явно някои хора са така тръпи, че не го забелязват :-)

Франция - бедна държава? Нещо яко ти куца логиката!

нищо не му куца,прав е.Социалистите винаги обещават.Даже в някои държави като Франция и го правят.Лошото е,че нашите само обещават,а на практика нямат сметка да има богати хора освен тях.Защото богатият човек не се интересува от лъжи и обещания,демек не може да бъде манипулиран.А пък ако социалистите каквото обещаят и го направят ще станат излишни.Така де,кой е луд да си отреже клона на който се крепи.От толкова обещания за 20 и кусур години би трябвало да не сме такава бедна държава.Но фактите са такива.Всичките,както се казва тръгнахме от равен старт.Но едни изглежда старта им беше с финансово побутване от едно масто.Сещаш се откъде,нали!

Социално-демократични партии има реално във всяка развита страна (без САЩ, която по много показатели прилича на латиноамериканска държава и се различава много от Европейските демокрации). Така че не знам кой от кого бяга.

Разбирач, я ми кажи посткомунистическа страна, която да е имала колониите на Англия, Франция, Холандия, Испания и т.н, от които да смуче ресурси и да богатее. Що за простотии пишеш. Дори САЩ в днешно време са големи, заради паразитирането върху петдесетина, поне, държави!

Ако беше в България ... "ауууууу Андрешковци не ви е срам!" , "само мразите и завиждате на богатите и успелите" ... хахаха!

Всички богати идиоти да се махат. Проблемът е, че след тях идват тълпи , които не са богати, но са също идиоти. А бе всички да си гледат работата! ;)

:-)

"Желанието на милиардера бе изтълкувано като отговор на 75-процентния данък за най-богатите хора във Франция". Да поканим г-н Оланд за министър председател на БГ и ДА ПРИЛОЖИ НЕЩО НАИСТИНА ЕФЕКТИВНО! КАТО ЗНАМ КОЛКО БОГАТИ има в България-направо при 75% данъци в/у доходите им ще напълним хазната от раз! АМА ТРЯБВА НЕ САМО АКЪЛ А И...СМЕЛОСТ, която на управляващите не достига, по понятни причини-и те са в КЮПА!...

Тая Еврозона е една голяма глупост. Това е абсурдно да е възможно при смяна на страна член от зоната да се заобикалят данъци!

че ес е голяма глупост така си е, но че могат да се заобикалят данъци може та стой та гледай. Най успешно го правят големите корпорации , само по ддс имат по няколко регистрации и ти издават фактури от където им е най удобно

Е па кво добре са му го казали

Значи сте съгласни държавата да ви вземе 75% от изкараните от вас пари ? Държавата ли ще ви даде идеи как да ги изкарате? Ще ви даде заеми ли? Ще ви помогне ли? А? Жалки плебей... бедняци! Винаги ще сте бедни и жалки същества, защото само чакате на готово. Нямате грам предприемачески дух и ревете че сте бедни - Та вие си заслужавате да сте бедни! И ще сте си такива цял живот, мога само да ви се присмивам и да ви съжалявам...

и не обиждай хора,които не познаваш. Сега остава да обясниш "малките" ралики в бизнеса тук и Франция . Тук мили/мила успешен бинеса развиват определен социален кръг и няма нищо общо със знанието и моженето :)

тук имах един отговор които изчезна: +1! пак ще неапиша с печатането на пари цялото общество се налага с данук, срещо които е трудно да избяга човек (или трябва да си купува недвижими имоти или метали) но това не е на всеки работата.

приятел - не така злобно и гадно де!!!! ние като имаме една от наи- ниските даначни ставки , дали се плащат от всички????? друго " бедноста не е порок " - а често пати и садба- не всички сме "великолепни" - като теб . бади здрав и богат

аз пък викам направо да им дарим и останалите си пари на тези специалисти, работохолици, ценители на паричната стойност. Даряваме и те, за да развиват бизнес, започват сами да купуват стоките си и да правят печалба (любимото си занимание) сами от себе си, съгласен?

Да гу измислят господата, така щото да се получи по-изгодно за богатите да плащат добри заплати на работниците си, вместо да ги подаряват на държавата. Тя държавата пак ще вземе парички под формата на данъци от клетия работник, но туй щото хем ще има повечко за здраве, пенсия и други уж човешки нужни неща. Тъй щото богатите мислят как да станат по-богати, то държавата да им покаже как да имат но и да дават на тез дето им ги изработват. Хем агнето цяло, хем вълкът сит.

Ало, хер Флик, как стои въпроса с богатите в България-то не бяха "облитания", то не бяха чудесии, а сега се мълчи и нищо, до кога... А пропо, хер Флик, кой ще плати войажа на Боко и сие до Израел? Дерзай народе, имаш си вече не "проста" тиква , а Тиква хаджия, по - друго си е , нали...

Това екапитализма - идеален е за хората с капитал. Как са го натрупали - няма значение, важното е, че богатите експлоатират обществото и в най-добрият случай му подхвърлят трохи, за да живее добре. Затова в богатите държави обществото е доволно - защото остава повече за него, а в бедните капиталистически като нас е трагедия, защото от откраднатото от нас не се връща нищо обатно. За да оцелее капитализмът трябва да придобие по-социален характер - защото в днешното информирано общество все повече хора се образоват и си задават въпроса - защо трябва да ни управляват самодоволни, крадливи и богати идиоти ?

значи, ти правиш сравнение между западни дуряви и бг което е напулно не на място. ето защо: един богат човек на запад си плаща дануците и в сравнително голяма част от случаите има бизнес за които сущо си плаща дануците. отделно тои плаща заплати които се облагат пак сус дануца за соцялни осигуровки и тн. значи дануци на 3 нива плаща. тези пари отиват в дурявата и не биват окрадени в такув мащаб както при нас. и за това че лоши политици години наред са трупали дулг за да изпулнят популистки обещания страните са на такова дередже и в краина сметка хора които са плащали дануци плащат още повече за некомпетентността на политиката. няма как да се суглася да работя половинг година за дурявата. в бг ситуацията е друга туи като дануците биват окрадени от самата политическа класа. така че плосук аргумент за капитализам на запад не важи като в бг.

А бре, загубеняк, нарекъл себе си AZ, не знаеш ли, че в българската азбука има буква "Ъ" (ер голям), та навсякъде вместо нея пишеш "У"?! Що за простотия? Що за дума е това: дурявата, дулг, данук, сус, такув и т.н. Освен това има и буква "Й", наречена И-кратко! КраЙна, коЙто, тоЙ и т.н. "Чети, говедарче! То сляпото окато прави!" - Ив. Вазов

А бе, ти продължаваш да си най-неграмотният драскач в този сайт! И продължаваш, и продължаваш, и... А спри се и научи българската азбука и пиши на кирилица! Това, че уж пишеш на латиница, не е оправдание, а срам и позор за теб и всички самозабравили се уж българи! Вземете пример от ромеите (гърците); винаги са били по-умни (хитри) от нас! Не пишат на латиница гръцкия!

нищо не каза в момента, в богатите държави според тебе комунизъм ли има или феодализъм може би ??

Защото богатият самодоволен (т.е. доволен) идиот е по-добър в управлението от бедния бездарен управляващ. Това е и причината БСП 4 пъти да вкарват в криза бългаската икономика и нито веднъж да не я изкарват от криза. Те са просто генно принадлежни към класа, която трябва да работи, а не да управлява. Съзнанието на тази класа трябва да се развива към узнаване на възможностите за по-добър живот и следването им, а не към желанието да управляват. Последното е довело до провал 20-тина държави в света - траен провал. В тези държави именно тази класа е най-бедна, която се е объркала да влиза в управлението без да има качества за това. През това време техните събратя са си поискали правата от управляващите, получили са повечето то иссканото и си живеят по-добре от богаташите в комунистическите държави. С това са показали по-висша хитрост от нашите глупаци, които се натискат като маймуни да имитират кадърните управляващи. Един вид работническа класса, но има и по-умна и по-тъпа работническа класа. Нашата е от по-тъпите, та се потопиха в големите лайна от глупост.

ми да земе царчето пак тогаз дедо му и тейко хич ще са ни вкарвали в кризи щотоббббблизач смешен

Социалистите 4 пъти, а ГЕРБ - от първия път! Четири пъти "по-добри" са от тях!!! Ти как мислиш (ако има с какво, де)?