Франция поиска отмяна на ембаргото срещу Куба

Ембаргото срещу Куба трябва да бъде окончателно отменено, заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Франция поиска отмяна на ембаргото срещу Куба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето защо хората навред по света, смятат Франция за модел на истинската демокрация, та си "сверяват"часовниците с Париж...Нека най-сетне на Куба да им бъде дадена възможност да "дишат" свободно...Не може да създаваш изкуствени държави със съмнително поведение, като Косово, а да продължаваш да държиш в желязна хватка Куба...

post mortem: Кастро бе мъж с кохонес! той защити народа си до последния си дъх. Защити го от уродствата, които води глобалната седерастия, толерастия и грабителството на ненаситните, глоблизирани/глобализиращи, пълни идиоти-кретени. Куба е един остров на човечността в най-широкото измерение на тази дума, а най-широкото, основата на всяка пирамида остава за винаги Той - Народът! Който иска да усети духа на свободата без да е роб на материалните "успехи", трябва да посети Куба. Хората там не са богати, но наистина са свободни и се наслаждават на Живота. Много се надявам те да не направят/повторят грешките на други народи, които сляпо тръгнаха по пътя на "игрите на щастието" (като господин за един ден) и загубиха най-ценното, което имаха и това бе независимостта от международния боклуцизъм на сорос и нео-либерастите. аз не се покланям пред никого, но моите огромни уважения и шапо, за Кастро, Куба и кубинския народ! Господ да ви пази!

Куба ще премине към пазарната икономика, това е неизбежно. Централизиланата административна икономика се срутва със смъртта или падането на диктатора. Единствено изключение беше Северна Корея. Падането на ембаргото ще благоприятства този процес. Това предопределя, че всички ситеми, включително здравеопазването, също ще преминат на пазарен принцип. Не е възможно съществуването на "острови" в пазарната икономика.

добро утро, диктаторке sybil. твоите прогнози се сбъднаха на 0,01% при това само благодарение на фалшифицирането на данни и цензурирането на истинските резултата. не знам какво наричаш "пазарна икономика", но за мен пазарът, борсите и цялата ви измислена система е регулирана, при това в полза на малцинството, което с откраднатите пари от бедните в Африка спонсорират антиправителствени организации в Европа и това не поради филантропски подбуди, а от жажда да властват без да носят отговорност. с което не казвам, че властта има/носи някаква отговорност пред народа си, от когото е избрана за да му служи, а не обратното! островите тепърва ще се множат, защото глобализъма ви се оказа поредното недоношче, каквито са и създателите му. приятен ден, уважаема. и дочуване. сега ти разрешавам да се отдадеш на стихията на педерастията да триете мнения, неблагодарни твари!

огромна грешка е, sybil (Ave, събил, morituri te salutant :-))) да сравняваш Сев. Корея с Куба. но вие никога не се усещате кога се насирате. такава ви е съдбата. неблагодарници

=== БЕЗОПАСНОСТ В ЕВРОПА НЕ МОЖЕ ДА ИМА БЕЗ РУСИЯ....РУСИЯ Е ВИЛИКА СТРАНА С ГОРД НАРОД... Ха Ха клекнаха евроизмекярите

аз лично обичам народи, на които можеш да разчиташ повече, отколкото на собствен брат, ако си им приятел. Руснаците не са безгрешни, нито са богове, но от тех не можеш да очакваш това. до сега руснак не ме е предал, докато много други ме продадоха, за едната власт. а забравиха, че ги подкрепях. ей..ей.. ей... неблагодарни мега идиоти, които тръгнаха срещу Гласа Божии - Гласът Народен. жалко, наистина е, като гледка.

При Батиста Куба беше остров на Американската мафия.Жените проститутки, а мъжете келнери и крупиета. Фидел Кастро успя да създаде от тези хора, войници, лекари, инжинери ,агрономи и велики спортисти. Това, което западните империалисти, глобалисти пишат, чме само пазарна икономика ще спаси света са пълни глупости. В САЩ мафията командори. 7 глобални фирми определят цени, пазари и повече. Нашите европроститутки прехласнати по либерализма пишат простотии. При империализма демокрация няма.Свободи и власт на народа няма. При демокрацията гласуваш и после получаваш заповеди.При диктатурата подобна фалшива фасада като гласуването няма.Заповеди и точка

американската политика до сега беше мафия! защо мафията изби клана кенеди? обама се опита да се направи на черния кенеди, но се провали лично. въпреки, че аз лично, в началото го подкрепях безрезервно. заради идеите, които той превърна в повърня. е, за благодарност получихме османска дъга и осем години пълен застой. но като гледам сра пейлин, неграмотната с големите цици и некак си ми става скотско...

Колко си двуличен ти дърт педерасино Олаанд иза това във Франция рейтънга ти е 2-3% . И като умря Фидел ще отменяте ембаргото щото приживе нищо такива смотаняци като тебе и оня артиста Рейгън нищо не можехте да направите и колко опита за убийсто му подготвяхте . Издухан Лицемер си ти оФланд !

кастро може и да е умрел, но куба се командва още от кастро!! или франсоа не знае това, или обича наследствените републики!

покои без божият син няма!!

Това гнусно човече Оланд докато не оскверни нещо не може!

Ей, дочакаха кубинците кабелната телевизия, интернета и порното най-накрая!

Като падне ембаргото другаря Волен е обещал и нас да ни заведе на плажа Варадеро за да отпразнуваме победата на Куба над колониализъма. Явно скоро ще е. Ще звънна на другарите че да не хартисам.

Аз пък ще се обадя на Трайчо да ме вземе на плажа и мен...

А аз си мислех че ние всичките на платената хранилка на Козяк, ша са съберем и да повикаме и другите Кончити:) та да се клатиме цяла нощ един друг?:)

Предполагам,че Оланд има предвид отпускането на "спешни"кредити на Куба от френски банки..;))

Даааа....Фидел Кастро бе истински революционер и идеалист, освободил Куба от експлоатацията на лудите говеда от Краварника!

Горките кубинци. Бедни като църковни мишки с 25 долара заплата. Коли - един на 20 има 40 годишна трошка. Туристи от цял свят ходят там с пълни джобове с долари. А завалиите кубинци трябва да им прислужват и не могат да мръднат никъде по Света. И някакъв глупендър като тебе им се подиграва, че били "освободени".

Абе малоумна свиньо! Живял ли си по времето на Батиста, а животно? Когато бедните е нямало какво да ядат, били са необразовани без здравеопазване? И всеки който се е оплаквал, просто са го измъчвали и убивали! И всичко това се е поощрявало от едрия капитал на Краварника! малоумен дебил!

Навсякъде, където са хотелски услуги е така -работещите там са като слуги, а дали имат възможност да ходят по света е противоречиво.

На тия, на които много им харесваше наложеното ембарго, много им харесваха и кубинските пури.Купуваха си ги с удоволствие, нищо че бяха контрабандни и това се знаеше.

Не че не трябва да се отмени това ембарго, ама Франция ква е че да го иска?

Велика сила, член на Г7. Нещо да не разбра ?

а на кубинците не им трябват прически гусин МЕКоланд,нещо се натискате,ама сте си минетчии отсекъде,винаги ви пляскат по дупетата