Коментари - Уикилийкс разкри тайни около сделката с корветите | Днес.dir.bg

Уикилийкс разкри тайни около сделката с корветите

От самото начало сделката за закупуване на корвети от френската фирма "Армарис" е била смятана от представители на България за провал и ненужен лукс за българските военноморски сили. В същото време София е опитвала да запази добри отношения с Париж, който по това време играе активна роля в освобождаването на българските медицински сестри в Либия.

Обратно в новината

Коментари - Уикилийкс разкри тайни около сделката с корветите | Днес.dir.bg

Коментари

Сума сумарум:Купуваш наш боклук -влизаш в Шенген ,отказваш -хрупаш лук ....Е...и демократичините принципи..../толкова ли бяха лоши болшевиките ? /

Една групичка хора получава информация от "кухнята".Възможностите са две: Взети директно от Буш или подслушани от американските посолства.И двете са вярни, но какво има под посолствата, че така много се разпространява информацията ?

Нека си спомним кои бяха основните действащи лица по подписване на договора - лицето Ни.олайчо Ги.ов играеш ролята на посредник по сделката, а той като имаме предвид интелектуалня и образователния му багаж е повече от ясно, че е пионка, която в случай на късо съединение (т.е. осветляване на гигантските комсиони, които са дадени и взети по сделката) трябва да изгори и да запази патрона си, а именно главния ловец на републиката - агента Гоце.

От тук се разбира, че либийските мед.сестри са ни излезли 3х по-скъпо: веднъж плащай кръвнина, веднъж опрощавай либииските дългове към бг, а па за каймак - плащай рушвет на "гиганта" Шаркози и певицата му Карла .. ха-ха

А бе самолетите са по-на далавера, хем ще помогнем на братския американски народ с поне 300-400 милиона на куп, пък и после за подръжката още 30 г. /то завалиите са все в перманентна криза/, хем ще ги използуваме из близкя изток; а то французките корабчета стават само за крайбрежни разходки по Черно море.

В оригинала е написано "Bulgaria has a history of reaching large deals and then backtracking or even canceling them." Вярно, че е курвенско, но пък големите държави като ни натискат да им купуваме фрегатите и АЕЦ-овете какво да правим?

Тия информации най ме кефят, защото не са поръчани от правителството и ПР-а на властта. Браво на тия пичове от Бивола, дето ги емнаха родните задници ;))

Комунистите са хитри винаги идват след като друг малко стабилизира държавата и те ларат :))

да живее сина на гриша станишев. голем тупанар е. доказал го е и го е записал в историята.

ш08софяз05щ и 3 юли ш08софяч5зщ забележете номерата ...колко ли още докъменти има дето не знаем ....маи само каквото трябва това изкарват :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цитат: "България има нужда от американска помощ, за да се освободи от руската зависимост". Край на цитата. Довършвам мисълта: И след американската "помощ" България да попадне в зависимост от САЩ.

Пълна дезинформация на българския народ.Пълните главите на хората с глупости-за да отвличате вниманието от сериозните неща.Ще ви напопържа...да знаете...

Писна ми от простотия,комунисти и други тъпаци.Много ни е кратка паметта та забравихме тройната коалиция какво правеше, колко крадеше.Б.Б. има много дупки да запушва сега и бере срам от предишното управление.

Жената е безмозъчно същество No comment!

Абе тия Уйкиликс откъде вадят толкова компромати? Те още малко и ще научат и ядрените кодове и тогава ще стане зле.

кодовете, нямат дубликат на куфарчетата...

симпатяги

Хайде сега да чакаме какъв гювеч ще излезе и с купуването на Кугарите, забавата ще бъде пълна, само дето е пак на наш гръб.

няма ли да се роди някой който да изкорени,изтреби, унищожи политиците до крак -- те така или иначе от която и държава да са са продажни БОКЛУЦИ

Аман от дърти самолети,дърти кораби,дърти политически каки,в тази наша държава нещо ново няма ли да се покаже?

Посредник по тези сделки е Н.Гигов и той раздава комисионните.Спомнете си с кой играе тенис и ще Ви стане ясно,че сделка ще има.Просто и новите управници трябваше да получат своето.

Цъфчо, тук си нещо във сериозна грешка - Н.Гигов правилно го посочваш, но той е сламен човек на друг - агента Гоце. Осведоми се малко по-подробно.

Далаверата независимо на какво ниво е (селско, градско, държавно, междудържавно,) НИКОГА не става без посредници, които получават комисионна от сделката. В случаят въпросът е, кои са тези от България, които са се облажили и сега се спотайват, та белким им се размине. Затов във всички държави, (най-вече в САЩ) се страхуват от Уикилийкс и ги заклеймяват.

Я. Още имало ентусиасти, които си мислят, че уикилийкс се е пръкнал от нищото...

500 млн на надутият Саркози за ненужни корабчета и сме в Шенген. Ей това е далавера!

СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ СЕГА ПРЕДИЗБОРНО КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ГЛУПОСТИ ЩЕ СЕ НАПИШАТ АЗ ВЯРВЯМ В СТАНИШЕВ И СИГУРНО НЕ Е ТАКА

Аз също вярвам на Станишев.Но някой замислял ли се е, че политически боклуци оставиха хиляди хора без работа, само за да вземат тлъсти комисионни? Кой мухльо остави корабостроителниците без работа и да ръждясат? А франчушките искаха ние да им строим плавателни съдове, защото им излизаха и по-евтино и по-качествено/сравнено с румънските/.Някой спомня ли си,братушките искаха ние да им подновим/построим/ 1400 кораба?И какво стана?Пак някой педераст облечен във власт ОТКАЗА. А колко хора щяха да имат работа и за колко години? Сега нека тъпите американци ни помагат със съвети...Защо ли пожарникаря не покани Уорлик да ни стане президент?

"Попе",я ходи на лекар да ти възстановят паметта и дано се сетиш по времето на кое правителство бяха спрени договорите за строителството на корабите?Кога бяха продадени най-големите заводи?Ей лоша работа е алкохолът и чалгата:(

отиди в сибир-архипелаг гулаг,там сте ци повече закрилян, от мр путкин или в някои колхоз в магадан,воркута, архангелс и т.н. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Уи мон шериии.....

Ако някой се пита защо сме бедни, защо София прилича на изоставен град, защо младите можещи хора напускат БГ - отговора е ясен: Защото допускаме хора мразещи българите и България като Станишев, Доган и Кобурготски да разполагат с държаните пари.

Елементарен боклук останал в кенефа

За 5ст. толкова акъл, другото е измито. Психопат.

Запомнете едно-КРАЖБИТЕ са най-големия бич за една държава, особено развиваща се като нашата. Те(КРАЖБИТЕ) по принцип са бич за капитализма, най-голям бич. То и затова е създадена капиталистическата държава и озаптяването на КРАЖБИТЕ са в самите устои на тази държава. Ако нямаш ГАРАНЦИЯ срещу КРАДЦИТЕ, всичко друго ГУБИ смисъл. И къде ги нашите журналисти, четвъртата власт? Сутринта Мишо Константинов обяснява за този основен ПРОБЛЕМ на прехода, човека го забелязъл, браво! И какво прави "топ" журналистката Цолова? Смее се като печена тиква! А оня, другия, Викторчо, мълчи неразбиращо! Колко ли време му трябва да ги проумее тия работи? А иначе са будната съвест на нацията и се занимават с цигански работи...

Абсолютно точни и верни разсъждения. Въпреки несъвършенството на соца, кражбите бяха почти никакви и затова всичко беше без пари едва ли не.

"В заключението американският дипломат заявява, че българите са майстори в изкуството да подписват амбициозни договори, които не смятат да уважат. "... като че ли другите не са... но ако е щяло да отвори работни места ... не стоплям ... лобита пари и сите к.рви на Београд те поздравяват с песента "И ти си като нас" :)))))

Напъните на България да е морска сила са глупави и ненужни. Макар да имаме море то е от затворен тип от него може да се излезе само през Босфора а незнам какви интереси може да защитава нашата флота в Средиземно море. А ако сме решили да ползваме тази флота за отбрана нещата пак не са много уместни от кого ще се пазим от натовските ни съюзници или другия вариант е да се пазим от Русия но за тази задача сме прекалено малки и бедни.

Сиреч, нищо ново под слънцето...За българина лъжата, измамата и протакането е първа природа (втора няма)

Какво искаш да кажеш ,че не си Българин а интернационалист -безродник .В статията не става дума за лъжи измами а за ,,социалистически ,, далавери за много пари.

язе помисли хч е става въпрос за /Стенли детой Боце го набил....хи хи смешко

то франсетата са ясни за приятелите тояга ,за кадафи целувке е опъване на шатри

Абе,те хубаво от Уикилийкс вадят далавери на показ,но не съм видял да се вземат някакви мерки виновните за тия далавери да понесат отговорност.

По кой член алинея и т.н. са виновни? По някой гласуван от тях? Да имаш да вземаш!

Мунчо, удари се през устата и никога повече не си помисляй такова нещо.Бих препочел да ни управлява сляпо,сакато и глухо улично куче, отколкото станишев.Как може да има хора,готови да гласусат за него.ВИЕ спахте ли по време на тройната коалиция,тези глави ги ползвате само за да има къде да си държите ушите.Акъл ако нямате поне Памет нямате ли?

Браво, Мартине- точен си! Сега разбрахте ли къде е ключа за палатката? Шенген-Франция-стари скапани корвети? Не завиждам на Борисов за наследството му от бсп, дпс и крадливия старец!

И какво му е точното на Мартин? Мунчо се бъзика със Станишката, а вие вземате думите му за чиста монета!

Абе и аз не харесвам комунистите,но някой по-умен да ми обясни каква е тази закономернос,че при десни правителства народа винаги е по-беден отколкото при леви у нас...

Ти сигурно си на 13-15 години и не си живял по времето на Луканков и Виденов. А станишевото управление просто се уцели в края на период с икономически възход в световен мащаб, та простите хора си мислят, че едва ли не предишното правителство има някакви заслуги за растежа основно на строителството и заемите (лесно давани).

че пъдарят от банкя какво друго може освен да не уважава ангажиментите си ???? те тия работи карй трафопоста на училището не се учат...))))

казваш да си "уважи"ангажиментите за да може Р. Петков и столетницата да се облажи, а ? Ейй ...хитра пасмина сте комунистическа!

и ти май си банкянска пръчка като гледам...то там в кръчмите за пръчките и най вече за дедовците им разказват много интеерсни неща....

Че то не е някаква тайна , ние си го знаем това , че непрекъснато нашите политици сключват разни неизгодни договори.

Не виждам никъде Руското влияние в България, а най-малко зависимост. Много по-добре ще е да сме зависими и закриляни от Русия, отколкото покровителствани и ограбвани от "великите" сили! Писна ми от перестройки, преходи и демократизация! Искам България за българите и запазване на националните ценности! Стига са се дупили политиците ни за жълти стотинки на Изток и на Запад! Срам ме е от всички - леви, десни, бенбени и зелени. Трябва ни националистическа партия или диктатор иначе управия нема!

Долу Борисов! Тъкмо Станишев успее нещо да направи за България и този лош човек Борисов спира да го плаща! Долу, безобразие!! На нас не ни трябват пари за пенсии, а ни трябват фрегати и самолети. Долу Борисов, върнете Станишев!

Ти наистина си един голям мунчо ...

Абе вие не виждате ли, че Мунчо само се прави на "Мунчо"? Той ви бъзика, а вие веднага се ловите. Ако бяхте шарани, можеше да ви хванат на гол бастун!

хубуу те обесиха в романа...

.... Та то не е така само с корветите, ами и с курветините дето политиците си ги "купуват" ....!

Коментари - Уикилийкс разкри тайни около сделката с корветите | Днес.dir.bg

Уикилийкс разкри тайни около сделката с корветите

От самото начало сделката за закупуване на корвети от френската фирма "Армарис" е била смятана от представители на България за провал и ненужен лукс за българските военноморски сили. В същото време София е опитвала да запази добри отношения с Париж, който по това време играе активна роля в освобождаването на българските медицински сестри в Либия.

Обратно в новината

Коментари - Уикилийкс разкри тайни около сделката с корветите | Днес.dir.bg

Коментари

Сума сумарум:Купуваш наш боклук -влизаш в Шенген ,отказваш -хрупаш лук ....Е...и демократичините принципи..../толкова ли бяха лоши болшевиките ? /

Една групичка хора получава информация от "кухнята".Възможностите са две: Взети директно от Буш или подслушани от американските посолства.И двете са вярни, но какво има под посолствата, че така много се разпространява информацията ?

Нека си спомним кои бяха основните действащи лица по подписване на договора - лицето Ни.олайчо Ги.ов играеш ролята на посредник по сделката, а той като имаме предвид интелектуалня и образователния му багаж е повече от ясно, че е пионка, която в случай на късо съединение (т.е. осветляване на гигантските комсиони, които са дадени и взети по сделката) трябва да изгори и да запази патрона си, а именно главния ловец на републиката - агента Гоце.

От тук се разбира, че либийските мед.сестри са ни излезли 3х по-скъпо: веднъж плащай кръвнина, веднъж опрощавай либииските дългове към бг, а па за каймак - плащай рушвет на "гиганта" Шаркози и певицата му Карла .. ха-ха

А бе самолетите са по-на далавера, хем ще помогнем на братския американски народ с поне 300-400 милиона на куп, пък и после за подръжката още 30 г. /то завалиите са все в перманентна криза/, хем ще ги използуваме из близкя изток; а то французките корабчета стават само за крайбрежни разходки по Черно море.

В оригинала е написано "Bulgaria has a history of reaching large deals and then backtracking or even canceling them." Вярно, че е курвенско, но пък големите държави като ни натискат да им купуваме фрегатите и АЕЦ-овете какво да правим?

Тия информации най ме кефят, защото не са поръчани от правителството и ПР-а на властта. Браво на тия пичове от Бивола, дето ги емнаха родните задници ;))

Комунистите са хитри винаги идват след като друг малко стабилизира държавата и те ларат :))

да живее сина на гриша станишев. голем тупанар е. доказал го е и го е записал в историята.

ш08софяз05щ и 3 юли ш08софяч5зщ забележете номерата ...колко ли още докъменти има дето не знаем ....маи само каквото трябва това изкарват :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цитат: "България има нужда от американска помощ, за да се освободи от руската зависимост". Край на цитата. Довършвам мисълта: И след американската "помощ" България да попадне в зависимост от САЩ.

Пълна дезинформация на българския народ.Пълните главите на хората с глупости-за да отвличате вниманието от сериозните неща.Ще ви напопържа...да знаете...

Писна ми от простотия,комунисти и други тъпаци.Много ни е кратка паметта та забравихме тройната коалиция какво правеше, колко крадеше.Б.Б. има много дупки да запушва сега и бере срам от предишното управление.

Жената е безмозъчно същество No comment!

Абе тия Уйкиликс откъде вадят толкова компромати? Те още малко и ще научат и ядрените кодове и тогава ще стане зле.

кодовете, нямат дубликат на куфарчетата...

симпатяги

Хайде сега да чакаме какъв гювеч ще излезе и с купуването на Кугарите, забавата ще бъде пълна, само дето е пак на наш гръб.

няма ли да се роди някой който да изкорени,изтреби, унищожи политиците до крак -- те така или иначе от която и държава да са са продажни БОКЛУЦИ

Аман от дърти самолети,дърти кораби,дърти политически каки,в тази наша държава нещо ново няма ли да се покаже?

Посредник по тези сделки е Н.Гигов и той раздава комисионните.Спомнете си с кой играе тенис и ще Ви стане ясно,че сделка ще има.Просто и новите управници трябваше да получат своето.

Цъфчо, тук си нещо във сериозна грешка - Н.Гигов правилно го посочваш, но той е сламен човек на друг - агента Гоце. Осведоми се малко по-подробно.

Далаверата независимо на какво ниво е (селско, градско, държавно, междудържавно,) НИКОГА не става без посредници, които получават комисионна от сделката. В случаят въпросът е, кои са тези от България, които са се облажили и сега се спотайват, та белким им се размине. Затов във всички държави, (най-вече в САЩ) се страхуват от Уикилийкс и ги заклеймяват.

Я. Още имало ентусиасти, които си мислят, че уикилийкс се е пръкнал от нищото...

500 млн на надутият Саркози за ненужни корабчета и сме в Шенген. Ей това е далавера!

СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ СЕГА ПРЕДИЗБОРНО КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ГЛУПОСТИ ЩЕ СЕ НАПИШАТ АЗ ВЯРВЯМ В СТАНИШЕВ И СИГУРНО НЕ Е ТАКА

Аз също вярвам на Станишев.Но някой замислял ли се е, че политически боклуци оставиха хиляди хора без работа, само за да вземат тлъсти комисионни? Кой мухльо остави корабостроителниците без работа и да ръждясат? А франчушките искаха ние да им строим плавателни съдове, защото им излизаха и по-евтино и по-качествено/сравнено с румънските/.Някой спомня ли си,братушките искаха ние да им подновим/построим/ 1400 кораба?И какво стана?Пак някой педераст облечен във власт ОТКАЗА. А колко хора щяха да имат работа и за колко години? Сега нека тъпите американци ни помагат със съвети...Защо ли пожарникаря не покани Уорлик да ни стане президент?

"Попе",я ходи на лекар да ти възстановят паметта и дано се сетиш по времето на кое правителство бяха спрени договорите за строителството на корабите?Кога бяха продадени най-големите заводи?Ей лоша работа е алкохолът и чалгата:(

отиди в сибир-архипелаг гулаг,там сте ци повече закрилян, от мр путкин или в някои колхоз в магадан,воркута, архангелс и т.н. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Уи мон шериии.....

Ако някой се пита защо сме бедни, защо София прилича на изоставен град, защо младите можещи хора напускат БГ - отговора е ясен: Защото допускаме хора мразещи българите и България като Станишев, Доган и Кобурготски да разполагат с държаните пари.

Елементарен боклук останал в кенефа

За 5ст. толкова акъл, другото е измито. Психопат.

Запомнете едно-КРАЖБИТЕ са най-големия бич за една държава, особено развиваща се като нашата. Те(КРАЖБИТЕ) по принцип са бич за капитализма, най-голям бич. То и затова е създадена капиталистическата държава и озаптяването на КРАЖБИТЕ са в самите устои на тази държава. Ако нямаш ГАРАНЦИЯ срещу КРАДЦИТЕ, всичко друго ГУБИ смисъл. И къде ги нашите журналисти, четвъртата власт? Сутринта Мишо Константинов обяснява за този основен ПРОБЛЕМ на прехода, човека го забелязъл, браво! И какво прави "топ" журналистката Цолова? Смее се като печена тиква! А оня, другия, Викторчо, мълчи неразбиращо! Колко ли време му трябва да ги проумее тия работи? А иначе са будната съвест на нацията и се занимават с цигански работи...

Абсолютно точни и верни разсъждения. Въпреки несъвършенството на соца, кражбите бяха почти никакви и затова всичко беше без пари едва ли не.

"В заключението американският дипломат заявява, че българите са майстори в изкуството да подписват амбициозни договори, които не смятат да уважат. "... като че ли другите не са... но ако е щяло да отвори работни места ... не стоплям ... лобита пари и сите к.рви на Београд те поздравяват с песента "И ти си като нас" :)))))

Напъните на България да е морска сила са глупави и ненужни. Макар да имаме море то е от затворен тип от него може да се излезе само през Босфора а незнам какви интереси може да защитава нашата флота в Средиземно море. А ако сме решили да ползваме тази флота за отбрана нещата пак не са много уместни от кого ще се пазим от натовските ни съюзници или другия вариант е да се пазим от Русия но за тази задача сме прекалено малки и бедни.

Сиреч, нищо ново под слънцето...За българина лъжата, измамата и протакането е първа природа (втора няма)

Какво искаш да кажеш ,че не си Българин а интернационалист -безродник .В статията не става дума за лъжи измами а за ,,социалистически ,, далавери за много пари.

язе помисли хч е става въпрос за /Стенли детой Боце го набил....хи хи смешко

то франсетата са ясни за приятелите тояга ,за кадафи целувке е опъване на шатри

Абе,те хубаво от Уикилийкс вадят далавери на показ,но не съм видял да се вземат някакви мерки виновните за тия далавери да понесат отговорност.

По кой член алинея и т.н. са виновни? По някой гласуван от тях? Да имаш да вземаш!

Мунчо, удари се през устата и никога повече не си помисляй такова нещо.Бих препочел да ни управлява сляпо,сакато и глухо улично куче, отколкото станишев.Как може да има хора,готови да гласусат за него.ВИЕ спахте ли по време на тройната коалиция,тези глави ги ползвате само за да има къде да си държите ушите.Акъл ако нямате поне Памет нямате ли?

Браво, Мартине- точен си! Сега разбрахте ли къде е ключа за палатката? Шенген-Франция-стари скапани корвети? Не завиждам на Борисов за наследството му от бсп, дпс и крадливия старец!

И какво му е точното на Мартин? Мунчо се бъзика със Станишката, а вие вземате думите му за чиста монета!

Абе и аз не харесвам комунистите,но някой по-умен да ми обясни каква е тази закономернос,че при десни правителства народа винаги е по-беден отколкото при леви у нас...

Ти сигурно си на 13-15 години и не си живял по времето на Луканков и Виденов. А станишевото управление просто се уцели в края на период с икономически възход в световен мащаб, та простите хора си мислят, че едва ли не предишното правителство има някакви заслуги за растежа основно на строителството и заемите (лесно давани).

че пъдарят от банкя какво друго може освен да не уважава ангажиментите си ???? те тия работи карй трафопоста на училището не се учат...))))

казваш да си "уважи"ангажиментите за да може Р. Петков и столетницата да се облажи, а ? Ейй ...хитра пасмина сте комунистическа!

и ти май си банкянска пръчка като гледам...то там в кръчмите за пръчките и най вече за дедовците им разказват много интеерсни неща....

Че то не е някаква тайна , ние си го знаем това , че непрекъснато нашите политици сключват разни неизгодни договори.

Не виждам никъде Руското влияние в България, а най-малко зависимост. Много по-добре ще е да сме зависими и закриляни от Русия, отколкото покровителствани и ограбвани от "великите" сили! Писна ми от перестройки, преходи и демократизация! Искам България за българите и запазване на националните ценности! Стига са се дупили политиците ни за жълти стотинки на Изток и на Запад! Срам ме е от всички - леви, десни, бенбени и зелени. Трябва ни националистическа партия или диктатор иначе управия нема!

Долу Борисов! Тъкмо Станишев успее нещо да направи за България и този лош човек Борисов спира да го плаща! Долу, безобразие!! На нас не ни трябват пари за пенсии, а ни трябват фрегати и самолети. Долу Борисов, върнете Станишев!

Ти наистина си един голям мунчо ...

Абе вие не виждате ли, че Мунчо само се прави на "Мунчо"? Той ви бъзика, а вие веднага се ловите. Ако бяхте шарани, можеше да ви хванат на гол бастун!

хубуу те обесиха в романа...

.... Та то не е така само с корветите, ами и с курветините дето политиците си ги "купуват" ....!