Франция продаде 24 изтребителя ”Рафал” на Катар

Договорът за продажба на 24 френски многоцелеви изтребители "Рафал" на Катар бе официално подписан в Доха.

Обратно в новината

Коментари - Франция продаде 24 изтребителя ”Рафал” на Катар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малък остров-много самолети.

Странно е, че не сме водеща авиационна сила, след като имаме толкова експерти по въздушна мощ!:) На утрешния парад ще пърпори един хеликоптер с байряка (надул ушите на столичани от три дена). Толкоз. На гол тумбак чифте Рафали. Решихме авиопроблемите на Катар, Франция, Русия и Индия - утре можем спокойно да уплашим света с желязното ни небе! Бел. Коцето: 1989 г. ВВС на НРБългария има 800 бойни единици - спомени на командира на базата в Узунджово. Сега работещите изтребители са 2 (словом: два). Мерси и честит Гергьовден!

Ето ги терористите на снимката.Защо ги търсите по чукарите?

За теб остава да ни убеждаваш колко велики са блядовете!!!!

Евала на тези арабески. Имат кинти и избират най-доброто. А ние с руските боклуци - чудим се как да ги ремонтираме, белким изтраят още годинка-две. Дано повече никога, ама никога нямаме на въоръжение скъпи и безполезни рашънски лайняни бракми.

Що се оплакваш бе - ами иди си купи евтини американски - вярно, пета-шеста ръка, ама поне някой ще може да фръкне, колкото да му се порадваме... Хеле пък ако можеш да намериш самолети, които не се нуждаят от ремонт - направо си златен...

Ами те и кораби продадоха и им ги предплатиха даже, та да видим дали купувачите ще доживеят да им ги доставят тия самолети.

Мдаам. А нашата армия може да си позволи само въздушни балони с горещ въздух,и пет пехотинеца с калашник в гондолата ,да бият яребици.

не вярвай на тоя дето ти преразказва новините.

Да посмятаме 6,3 милиарда евро по 1.955 лева равно на по маалкоот 16 милиарда лева,ама на Тиквун Банкянски Обонго друго му е наредил.

нали ужким Индия разработваше най-модерния самальот от 5-то поколение (ама руско 5-то поколение) заедно с рашките...защо им е да купуват други самолети??? Мъката московска няма край.

В крайна с/ка всичко зависи о това кой е в самолета!

Американците са позволили на Катар да отпуснат 6-7 млрд. и на Франция- арабите муха ги ухапала с тези пари. Германците продадоха 100ина танка Леопард на Саудитите-петродолари с чувалите,сега саудите умират от мерак да ги използват-Йемен е удобен случай.

на руснаците пак им направи лоша услуга. Потрошиха средства за конкурент на Раптор-а. Не стана. Междувременно лукративния пазар на леки машини доминират Рафал и Сааб, а вече и Ф35.

Пич,НАСА похарчи един милион $ за да направят химикалка,която да пише в безтегловност.Руснаците решиха проблема с...молив!Схващаш предполагам мисълта ми!:-)

гениално нали :)) Само че -известно ли ти е продължението? Стърготините и графитният прах от молива летят навсякъде при безтегловност, вкл и в очите на астронавтите. Но, руснаците нали са големи мъже..

Сорри, уточни къде руснаците си завряха молива! За това ли на Путин постоянно едната му ръка е отзад, да се чеше?

Су-35 има продадени 18 броя от всички модификации за 20 години. Рафалите имат 80 продажби за една година. Не знам нещо , което си сглобявал под един път годишно дали може да се нарече производство. Руснаците рекламират основно неща , които ги нямат и на хартия или най-много прототип. това не е производство. Тъй че няма какво да сравняваш нещо което и тези го предлагат не знаят какво е с скъпи реални самолети, които никой българин не докоснал.У нас баче има разбирачи , чието разбиране се състои единсъвено в това да разбират , че руското е най-добро. Карайте си москвичите и оките и не досаждайте.

Има още 45 броя поръчани Су-35!! Ти кво си мисли твойта тиква а?! Че рафалите са пройзведение тия които в момента ще ги дават на Катар а?! Ку-кууууууууууууууу...Ку-кууууууууууу!! тепърва ще ги пройзвеждат франсетата!!! А преди Су-35 има Су-34 и купища Су-27!!! Които новите Су-35 ще допълват! Ма кво говоря на някъкъв простофил -зеленчук!!!

'преди Су-35 има Су-34' Очевидно е кой е зеленчукът :))) Нямам време да ти обяснявам..

спомням си още началото на кризата в Гърция с първите траншове и Франция ги наигра да им купуват самолетите (и Германия бяха замесени) и после падаха като тикви тия фърчила.

Сащ отпуснаха тая сделка на франсетата, за да запазят малко лице след фиаското с Мистралите, а и икономиката им да вземе глътка въздух. Да видим, обаче дали ще остане кой да довърши сделката, че както е тръгнало... То и иракчаните бяха до зъби в американско оръжие като ги подпука ИД. А сега ИД имали повече танкове Ейбрамс от сащ! Викали им Ибрахим...

вай вай, ами сига къде ще си продава путлера изстребителите от 32-ро поколение.

няма модерен лек изтребител, а и тежките и също остаряват.

Суперско, сега кръволоците от Ислямска държава ще си имат и изтребители. Ще се изкефя ако вземат и опраскат Елисейския дворец.

Много странно. 24 самолета по €64 млн. парчето правят обшо 1,54 млд. евро, а не над 6 млд.евро, както е упоменато в статията. Къде отива разликата се пита в задачата?

Е ми отива в това, Франция да си трае и да остави ислямистите да вършат зверствата си.

ЗИП и Джепане.

тези петролни държавици са пъти по- въоръжени от цяла Източна Европа...

Едно нещо не мога да разбера!! Много лошо било ,че Франция продавала модерни самолети на Катар.Тези самолети можели да убиват,да носят разрушение. Много лошо също било ,че Франция не искала да продаде кораби(въртолетоносачи) на Русия!!!С тези кораби руснаците искали да си правят круизи,излети в японско море.:-))) Няма угодия:-))) Едно става ясно от тези два факта.Франция е страна с високи технологии,страхотна промишленост и потенциал.Но и това лошо.......бе няма угодия.

Как най-бързо се прави френското знаме? Сваляте си потника и го развявате на една клонка.

щото сРусия подписаха договор, получиха авансово кинтите..А сега не си вършат работата... рсунаците са си палтили а тия не дават стоката!!! ТАКА ЧЕ ДА , ВЕЧЕ ВСЕКИ ЩЕ СЕ ЗАМИСЛИ ДАЛИ ИЗОБЩО ДА КУПУВА КАКВОТО И Д А Е ОРЪЖИЕ ОТ ФРАНСЕТАТА СЛЕД АКТО ТЕ СА МАША И КЛЯКАТ НА КРАВАРИСТАН!!!!! ВКАРАХА СИ АВТОГОЛ ФРАНСЕТАТА..>А СЕГА И РАФАЛИТЕ ИМ РЕЗНАХА В ИНДИЯ ДО 30 ПАРЧЕТА ВМЕСТО 140...... ЗАГУБИ, ЗАГУБИ МЪКАААААААААЗА ФРАСЕТАТА.........

Ми много лошо е и даже е мъка.От 1.01,2015г официално МИНИМАЛНАТА заплата във Франция е 1270 евро.За неразбиращите ще приравня тази цифра в руски Рубли-76 200.Това е ГОДИШНАТА(12 месечна!!!) пенсия на медицинска сестра в Нижний Новгород.Та не мога да се сетя къде е мъката:-)))????

Да видим кво ще направят индонезийците. Там говорим за над 100 броя изтребители. Рафал обаче яко се дъни в преговорите за сметка на Сухой.

Не се шегувайте Владимир Владимирович!

Тия фърчила ако са здрави и надеждни колкото рено и пежо ,катарците голямо дърво ще ядат.

Те са здрави и надежни, като Москвич - върха на технологиите!

А не падат като тия каракатници ф-16, Миражи, Торнадо и т.н

да излупа ес с няколко ядрени парцала и да видите ка всички ще почнат да продават йод!

Не ща йод, искам печено агне! Дай чеверме и дамаджана, па нека ни е зле.

Значи, като част от европа е наложително да имаме система за противоракетна отбрана!

ама няма! Колкото и да се навеждаме не ни включиха! Питам каква ни е файдата като вечно сме аут!

В подмосковието ли?

Тя самата Русия е парцал.Само плаши джуджето.Да му се обръща внимание.Ама лошо реже клона на който седи.ЕС може и се диверсифицира.И ние също.Ей гона и със самолети и ремонти няма да могат да ни изнудват вече.Догодина да спретнем и ние една покупка на поне четири Рафала.Пък било то на лизинг или офсет.Хептен ще му увисне джуката на Пу!

Те и руснаците щели да купуват Рафали ?

мишени на Миг-29, Миг-31 и Су-35 ли?:)

На оборот! Миговете и су-тата ще са мишени, но не само на рафалите!

В денонощието има 24 часа. Франция продаде на Катар 24 самолета. Мислите, че е случайно?

Френският самолет е добър, но има и други не по-лоши. Както и в други области и в оръжейната има огромна доза политика.

След като чаршафите са се отказали от френското вино, вратната паржола и са си резнали демографията, какво да ги прави човек? На ви оръже, избийте се!

Тъй като пак се почна за двойните стандарти от мурзилките. Втора по продажби на оръжие в света е вашата любима родина. РФ. Това, че САЩ продават оръжие е осъдително. Съгласен съм. Това, че руснаците са на второ място е осъдително, защото са само на второ място или защото продават оръжие? :)) Чудя се. ;)

А най-осъдителното е, че нас ни няма в тази класация. При все че бяхме страна, която правеше по няколко милиарда, в зелено, от този бизнес.

еврофекли като 42 и останалата педогейска паплач разпорадоха заводите ни които пройзвеждаха БМП та МТЛБ та , оръдия ракетни установки ПТУРове и какво ли още не!!!

тука шейхове, мейхове и прочее соросоидна паплач се надпреварват да обясняват устоитте на пазарната демокрация. Сега стана ли ви ясно защо Франция нападна Либия? За да има пазара трябва да има търсене...

Да са им честити, ,Рафалите''и да ги опазят от ИД,Иран,Талибан,Ал Каида и други фанатици.Жалко,че ние няма как да си купим 20-тина.Явно са добри.Значи Индия не се е отказала от Рафалите заради, ,Мистралите''?Както ни уверяваха от руското посолство.

Всъщност индийците се поотказаха от рафалите ..и то доста!!! Купуват само 1/3 от заплануваните Рафали и то явно защото е имало някакви договорики в между тях и франсетата.......... Къде са 140 самолета..и къде са тия 30 дето са ги купили и са приключили с договора а?! разлика от 4 до 5 пъти по малко!!!!!

договорката и продажбата ще бъде факт!!! Никой не се е отказал, нито е заявил по-малки количества. Стига лъгал!!! Това са измислици на руското посолство...

Тия Рафали като топъл хляб се продават.

Стъклар си ...например ! Бизнеса закъсва,няма земетресения , няма бури...за да поставяш стъкла ! ... Наемаш група маргинали , и ги изпращаш да Трошат стълените прозорци,врати,витрини....наоколо !! Бизнеса Разцъфтява ! Аналогията с Разпалваните от САЩ и Запада Войни навсякъде по света ....и Увеличените продажби на Оръжие ...поскъпването на Кухият долар... не е случайна !

Да, така е. Напоследък се поотпушиха сделките за Рафал. Толкова години нищо, но изведнъж започнаха добри продажби. Самолета е много добър, според проучване на швейцарците е по-добър и от Еурофайтъра, но е скъп.

Катар е една от държавите разпалваща войната в Сирия където избиват християни!За награда им дават изтребители!Гнусен лицемерен двоен стандарт!Защо Оланд като отиде след това в СА не пита дали спазват човешките права ?За справка в СА може да ти отрежат главата за МАГЬОСНИЧЕСТВО!Отврат!Още сме в средновековието но масите не го осъзнават този ФАКТ!

Бе чак да им ги подаряват:-))"Рафал Дасо" са едни от скъпите изтребители в света!!и то от най-скъпите. Чудя им се защо тези катарци не закупиха 2 пъти повече самолети СУ-35?Хем хубави,хем евтинки,хем и някой и друг долар щяха да спестят!!Кой знае какво им е било в главите ,за да изберат Рафал?Както и на индийците м/у другото-Рафал та Рафал.Няма Су,няма Му ,няма ..както и бразилците де.Пак няма Су,няма Му.Нищо,че са най-красиви,най-високо,най-модерни,най-бързи,най-изгодни

Явно са преценили, че Су-то и Ми-то не стават. Рашънските бръкми нещо не са много вървежни напоследък.

а защо не се чудиш защо не купуват американски бракми? Истината е, че загубихте даже и този пазар.

Ами има си логично обяснение...Да обясня на теб непросветения...Катарците от доста дълго време са клиенти на франция за какъвто ид а е тип въоражение..Това е нещо нормално преди като са експлоатирали френски изтребители Мираж, сега пак да купят френски изтребители... Пилотите са обучавани и летят на на фреснки самолети, оборудването на летищата е за фреснки самолети, комуникационната апаратура и радарите са фреснки...СВЕТВА ЛИ ТИ НЕЩО А?! Нали цялото въоражение, ракети, бомби, снаряди са френски и стават и за новите изтребители..>Са светна ли ти а?!

"Демокрацията" е термин-Инструмент за Ограбване-Унищожаване на Народи с Изчезнал-Заспал ИНСТИНКТ за Самосъхранение ! България е Типичен пример... Разпада се пред очите ни !

Бе хората вече летят на Летящи чинии.

Егати скъпите изтребители - по 262.5 милиона евро на един. По-добре да си направим собствени таратайки, отколкото да купуваме такива.

Най-вероятно в тези пари влиза: обучение на пилоти, логистика, поддръжка, резервни части, въоръжение.

Здрвейте.Може ли някой по запознат да разтълкува това че Катар и Турция подкрепят ,,незаконното,, правителство в Триполи ,а САЩ ,,законното,, в Мисрата мисля .Къде се вписва Франция в либийската криза с продажбата за Катар (което си е шамар за САЩ).Без излишни чувства и филий/фобий.

Катар е много стар партньор на Франция.Ако прочетеш,ще видиш колко много френско оръжие е закупено за 30-40години петролен бум от Доха.Т.е имат си традиции.Отделно малко известен факт е ,че 10% от акциите на Еърбъс се държат от Катарски фонд за инвестиции.Катар еъруйз имат ексклузивното право първи да купуват модели Еъбъс.(Пример А-350).Катар имат и около 20% от акциите на научният център на Еърбъс.Отделно самолетите Рафал Дасо са на топ ниво.Това ,че на нас ни се пише,говори и внушава ,че има само Ф-16 и Су-30/35 е друга тема.Французите правят самолети на топ ниво.Отделно и кораби:-))и бързи влакове и атомни централи.

Ами, може би, само може би, Франция е една страна, а САЩ друга. И всяка си гледа своя интерес? Не, като една друга страна, дето все чужите интереси са й присърце и най-вече българския. Те, хората в едно семейство дето се обичат се карат и искат различни неща, вие искате геополитиката да е честна, справедлива и всички да са доволни и да се обичат. ;) А, от Дядо Мраз нещо някой не иска ли?

И това мен като българин ме касае точно как?

aмa стaри aмерински,брaкувaни и то сaмо двa,три!

франсетата не се ли брояха към евроатлантическите ценности. Тези с чаршафите какви ли ценности изповядат? Представяте ли си в какъв лицемерен свят живеем???

Финикийски! А те са универсални и вечни.

В нормален. Винаги е бил такъв. СССР и НРБ от къде взимаха заеми? От гнилия капитализъм... И ти, като видиш приятел се усмихваш, а като видиш непознат се озъбваш... Двоен стандарт, а?

Имат кинти, купуват. Ние като ги харчим за ранни пенсии, химикалки и заплати на администрация, нямаме. И не купуваме. Просим.

много си глупав.

Саудитска Арабия е най-големия купувач на оръжие от САЩ и НАТО. Въоръжават се до зъби като невидели. Имат пари де. Но това няма да и помогне. Освен оръжия им трябва и мотивирана армия. Тук им е слабото място. Шиитите може и да ги поставят на тясно.

Даже арабите вече не искат руско оръжие.И руснаците купуват западно и качествено.

Затова ли Русия е на второ място в света по ЕКСПОРТ на оръжие ? Ама като почнете да ревете срещу Русия без да мислите ...

А кой е 1?..ха..ха

Там няма сняг,няма кал,няма коловози,няма студ.Затова могат да си купят каквото си искат-кеф ти Рено,кеф ти Опел.Западни са и вървят екстра до първите снегове и студове. :))

Ха-ха-ха! Няма как ОАЕ и Катар са НИ първи приятели, ако купуват оръжие от Русия обаче ще минат в графата на Иран.

Какво западно оръжие са купили руснаците ? Това е много, много интересно ! Вертолетоносачите - нали им ги отказаха ? Едни италиански бронирани машини - само за проба ? Мечтаят да са зависими ? Точно сега ?

самолетчета, добре "припечелват" франсетата от оръжия, не се бъзикат с пушкалца и тн, директно изтребители на калпак, бойни кораби и тн.