Френските власти държат на реформите въпреки протестите

Планът за промени в трудовото законодателство е показателен за способността на Франция да прави реформи въпреки уличните протести и блокадите на рафинериите.

Обратно в новината

Коментари - Френските власти държат на реформите въпреки протестите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че хората искат законово регламентирано работно време. иначи де отива ..аз работим на 2-3 места? дума нема за ръкводител работещ 24 часа щото на некой нещо случило му се и нема да доди на работа а требе да се спазват правила и цела нощ не спиш и звъниш на подчинени за да върви плана и молиш се да заместят колега. и..се си криф.

нескъпи. кои лесно решават отговорности при промени за хора от 300 нагоре.. нормирани по права и закони..но...кат некои работим и частно..се ни требе некое магаре.

CGT - това е много силна комбинация. Креатин, глутамин и таурин - една доста успешна комбинация от хранителни добавки повешаваща силата и имаща антикаболен ефект.

Този съюз е умиращо куче-но нали сме мършата не го разбираме.

Май БГ е умиращо куче след като 80 процента от младите и не толкова млади хора се въползват от правото на работа в ЕС - осещаш ли тенденцията на изпростяване на БГ материала - още малко и БГ ще останат само манговци и диви селяни дето се кефят на софето хахаххаа

Френските пейзани кога са държали на думата си? Никога.Де ка са мистралите? И футболът шъ иде там. Снощи гледах филма им "Изгубени", според който войната свършила с влизането на немците в Париж? 8

Ако не бяха те, щеше да видиш 8 часов работен ден и пет дневна седмица.

Хората могат да работят и още по-малко за същите заплати. Разходите, които правят правителствата за всякакви безумия са огромни. Онези, които избягват данъците също не са съвсем малко. на практика, онез, които работят и плащат реално за "благата" на държавата, с които се ползват всички са все по-малко. Но социалистите са способни само на безумия и грабежи. Или както се вика - социалист на снимка да видиш - шамар му удари. Все има защо.

За социалистите съм съгласен с теб, но тогава защо крепяхте правителството на Орешарски и Местан цяла година с това гадно златно пръстче ????

това, което твърдиш е долнопробна раданско-костовашка клевета и нищо повече. Ти изобщо не ме познаваш, посерко, за да твърдиш подобни неща за мене! ясен ли съм?

Със Серко - бе Същото... С Жак - тоже... - ама Тогава - ВсеОще имаше 'хлабини'.

САЛ РОБИТЕ ВЪВ МУТРИСТАНА БЛАЖЕННО ПЪШКАТ КАТО ОДАЛИСТКИ :)))

ОДАЛИСТКА = ФРЕНСКА ДУМИЧКА ЗА ХАРЕМДЖИЙКА :))

От кога на факултету му викат ДЕТРОЙТ хахахаа

По едната случайност бях там когато започнаха протестите и видях протестиращите, замалко да ни блокират - нищо общо с нашите измислени профсъюзи. Това са сериозни хора и протестиращите са твърдо решени да отстояват правата на трудещите се обхванати от профсъюзи, все неща вече забравени и умишлено разрушени в България. Честно казано в България няма вече и критична маса от работници, които да защитават интересите си, промишлеността ни е разрушена, повечето работят зад граница, а в малкото нови и предприятия профсъюзи не се допускат.

Това, което се случва във Франция е типичен пример за лъжливостта на "демокрацията" и че такава всъщност няма. В предизборната програма на сегшните френски управници никога не е съществувало такова орязване на правата на трудещите се там. Ако бяха споменали, че ще правят такава промяна, никога нямаше да бъдат избрани! Докопалите се до властта почват да сменят лъжливата си преизборна политика и да играят в полза на френската олигархия. Народът започва да се бунтува заради лъжите на управляващите, а срещу нещо се използва сила. Каква демокрация има тук всъщност, когато лъжеш за да бъдеш избран на власт, а после си сменяш политиката и работиш срещу народните маси?

Дано да има гражданска война, като обхване и целия Е.С.

Из непосредствено-до-Урал частта ли ?! - Възможно.

Е разбирате ли сега ,каква е разликата между империя и колония, та дори и бивши такива ?!

Става дума за народ с достойнство,който иска децата му да имат бъдеще в Родината си,а не да бягат докато родителите им мизерстват.

Запада огладня , санкциите срещу Русия взимат жертви!

Много е зле запада. Радвай се. Нали не можеш да си щастлив, ако западът е добре. Най-зле сме, ще знаеш. Спи спокойно сега.

франция се движи към 1789 , но с повече кръв и благодарение на "социалистите" !

Ей на- хората си имат синдикати, а ние- дръжки!

...Френските власти държат на реформите въпреки протестите... --- когато франсета се заловят с нещо - то лошо ни се пише! направиха Белгия направиха шенген направа европейския съюз сега ще направят и трудови реформи!!! жертвите от поредната френска експанзия ще надминат и жертвите на прехода!!! ---

Франсетата са по-мързеливи и от арабите!

Абе май Сте Абсолютно прав... - 35 часа Работна седмица...-към 40 (Четиридесет.) Платени дни отпуск, Плюс - Официалните празници... + Диви удръжки (Удръжки !) за профсъюзи...които де-факти Нищо Не помагат на Хората.

35 часа са в държавния сектор, останалите са повече около 40. А що се отнася до платените дни отпуск... ми аз не знам някъде другаде, освен в България евентуално, да има неплатен отпуск по желание на работника. Удръжките за профсаюзи са само ако си член на профсъюз... и дори и тогава, парите дадени за члеснки внос, се приспадат от данъците.

оле как се радвам че ше се провали футбола...тва е една ожасна игра за малумни... толкава е мразя, направо имам алергиа... само простаци го гледът и полодяват. ама и има много секси фудболисти.. като роналдо....ммм. по добре тех да ги гледаме в нета

Лизанчо, по-добре научи БЪЛГАРСКИ език, пък после кометирай футбола и Роналдо !!!

си е моя - да се чете "коментирай"...

Добре, Риана! Много си ентусиазирана, ама първо вземи да пораснеш малко, а дотогава си пиши домашните и си учи уроците. А Роналдо няма да ти избяга, нали разбра, че никой не го иска?

слага фитила за нова социалистическа революция

Потвърждавам. ...а колкото до Същността - Дори Французите/ойките НЕ искат на Лапачи. (В случая - профсъюзите.)

...да плащат (Извинения !)