Франция с данък от 75% за годишни доходи над 1 млн. евро

Конституционният съвет на Франция одобри въвеждането на данък от 75 процента върху трудовите възнаграждения, надхвърлящи 1 милион евро годишно, съобщи Би Би Си, цитирано от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Франция с данък от 75% за годишни доходи над 1 млн. евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕЩО ХУБАВО ЛИ МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ ОТ КУХА СОЦИАЛИСТИ1ЕСКА ТИКВА.

да се въведе този данак и в българия,но с други проценти например 99% голям кеф

СВОБОДА РАВЕНСТВО БРАТСВО!

Богатите ако даваха по-високи, т.е. по-заслужени заплати на работниците си нямаше да правят такива големи печалби ! Затова да ги инвестират обратно в полезни за обществото дейности или да се разделят с 75-80% от милионите си !

Точно в това е проблемът - с този данък се облагат работодатели, които дават заплати над 1,000,000 евро! Засегнати са главно футболните клубове и няколко компании, които плащат големи заплати на ръководството.

Хампарцумян - французин!

Това практически не е данък, а експроприация.Този президент ще навреди много на Франция.Но да не ги мислим французите.

Съмнявам се, някой тук да има такива доходи и да заподскача от радост при такъв данък! А пък съм сигурен, че всички, които не печелят толкова с радост биха обложили богатите с 200% данък - битието определя съзнанието!

Сега е момента да дадем гражданство на френските милионери хахаха

Трудно - франсетата предпочитат да живеят в държава, където се говори френски - Белгия, Швейцария, Монако и бившите френски колонии. И именно там се подвизават немалко френски милионери и милиардери. Кой нормален французин ще дойде при мафиотите в БГ?!?

бв бг е достатачно затвор за хората с скрити или недоказани доходи през времето на прехода

Това не е данък, а пладнешки обир! Депардьо ги извъртя хитро

франция и френския народ са велики , докато наште кокошкари в парламента ги е страх да поискат и 15% данък на богатите

Това е като да ти е 1 метър и да ти го подкастрят на 35 см, за да си като другите.

НА 25

Горките милионери! У нас, слава Богу, никога няма да допуснем такъв грабеж.

Факт е,че до 1 млн доходи този данък не важи- мислете преуспели тиквеници за съдбата на 2-ят си милион.А иначе- тези печалби не са напечатани от богатитехартиики, а взети от по скромните хора мангизи.И затова трябва да им се ръщат под формата на инвестиции- за да могат да работят и живеят. Точка!

Ранобудните, вижте в демократична Франция. Вие искате нулев данък за богатите и соросоидите, финансирани от чужбина и защитавате огромните печалби на ВЕИ.та и "зелени енергии". Печалби, плащани от бедните.Фалшив нов морал. Жалки платени отрепки на Прокопиев.

Ами тя тази новина е пусната за баламурниците, като теб! Да си кажат - брейййй да му се не види, във Франция 75%, а тук за 15% правят проблем. Само направи разликата между БОГАТ българин с 2700 лв на месец, 3 деца и жена и богат французин с 90 000 ЕВРО на месец

Проблема е "семейно доходно облагане". Но нито Боце нито "хубавите" сини го въведоха. Защо ли!?

Бая народ ожалва богаташите. Не ми се вярва всеки от тях да има такива доходи- над 1 млн годишно. По скоро са келешите на които подхвърлят огризки от партийните софри.А френските футболисти, като им е зле- да дойдат да търчат при витошките тигри

А във нашата страна е обратно , от бедния вземат за да дадат на богатия !!!!! Дали ще се замислят нашите политици ?

И как ще вземеш на босия цървулите?

Ало, от Бургас- във Франция управляват хора, които защитават интересите на тези които са ги избрали, а не бивши комунисти, сикаджии и целият останал контингент от преди промените.

Всичките ми безработни приятели са пияници. Интересно, дали са пияници щото са безработни или са безработни щото са пияници...?

Такива са защото са прости и мързеливи!

Много си жесток бе МЕЧО-БУХ

Най вече ПРОСТИ

Всичките ми богати познати са крадци. Такива са защото са богати или са богати защото са крадци?

Ако един безработен може да си плаща сметките, да си сипва бензин в колата, да си храни семейството и да пиива по неколко бири от помощи - демек да живее достойно. то аз веднага ставам безработен :)

Но това за което мечтаете го имаше при комунизма!

Някой ''реши'', че масовката емигранти е равна на можещия , знаещия и развиващ устоите на световната цивилизция човек. Маймуните от дървото, решиха да ''накажат'' тези които слязоха на земята и се изправиха на два крака. Няма как всички '' да сме равни'', поне докто не дойде онази със косата. До като живеем ще сме различни, с различни желания , възможности и цели. Французите налагат регресивни похвати, които няма да доведат до нищо добро.

Другари и другарки, не може само да лапаш и нищо да не даваш в замяна. Иначе се нарушава идеята на обществото и на държавите. Ясно е, че ви е сладко да взимате много пари и ако може да не плащате нищо, или да сте наравно с хората с ниски доходи. Не става, другари, никъде по света не става. Гответе парите, че прогресивния данък се връща в България. И ако не ви харесва, заминавайте във Франция или Великобритания, или която и да е друга държава.

Тавариш. Да ти кажа не става и да си пиеш биричка и драпаш макарите по цял ден и тези които работят да ти плащат масрафа. Нормално е като си по прост да живееш по зле. Комунизма няма да се върне!

Здрасти другарко! Ако не ти харесва ставката от 10 %, изчезвай в Северна Корея. Там след продължително мълчание ще станеш червена баба, но ако си отвориш неподготвена устата проста ще бъдеш червива баба....

Единственото положително засега от "демокрацията" е че сложи секира на мързеливците и некадърниците, които бяха основната причина да падне оня строй. Твърде много некадърници накрая се бяха уредили на топли столчета и безделие. Данъците са си много добре, който не му харесва и се чувства ощетен да работи повече.... дръжавата е в правото си като "забогатее" да не го скубе да храни търтеите.

Поредната соц. глупуст и демагогия и замазване на очи. Богатите ще станат граждани на Монако. Близичко им е. И ще платят 0% данък на Франция. Ама соц. бабичките ще викат ура и ще гласуват за палячото.

Дори владетелят на Европа Наполеон е бил палячо...., защото е французин, както нигерийците са черни, защото са негри

75% - това на Доган за хидро експертизата, колко ли прави?

Една кръгла " 0".

Затова няма да живея в Франция че с тези данъци зле.Оставам тук при нас ще взимат само 15% според другаря Станишев. :)))

75% данък звучи много силно. Така богатите могат да преустановят дейност за две години и да оставят социалистите да си блъскат главите. По- добра мярка е да се ограничат разкошните дефилета на управляващите и жените им.

нашите сега като хукнат по европа /еи в това е тоталния провал на всички досегашни наши правителства/ да знаят : над 1 млн на година да не печелат втв Франция

В нормална държава и 100% данък става, ама тука в полицията плащаш, в болниците плащаш, в съда е който даде повече, в прокуратурата е по-голяма ставката, управляват ни доколкото може да се краде двупосочно - на вдишване и издишване, ееех, блазе на коментиращите... Айде успех на идиотите, дето ще плащат...

Абе давайте да раздавате на циганите безплатни привилегии, дето ще ги изкарвате само със скапаните си задници... Един лев нямам, ама една стотинка няма да ви дам, копеленца нещастни... Не знам към кого да се обърна...

Навсякъде Комунягите си мечтаят да крадат... Заможните французи ще си се изнесат, а за другите е супата...

Първо се научи каква е разликата мужду социалисти и комунисти преди да дрънкаш тъпизмите си!

Я ме светни...

Ще се изнесат някои артисти и други подобни от този род! А този който има фабрики, заводи и разни други предприятия как ще се изнесе бе тъпанар?! На гръб ли ще си ги носи?!!! Ама че ахмак си бе герберасто седераст!

Тъпанарче, една офшорна фирма струва 3500 евро без данъци, а ти такива пари не си и виждал накуп

Колкото повече такива тупани ви има, толкова по-добре...

педалчо бабин , просто фирмите се пререгистрират в съседна държава ,където се отчитат данъците и данъците са по-ниски , а във франция ще останат само фабриките които ще работят на ишлеме - краината голяма печалба няма да се отчита във франция и оттам няма да плащатданъци във франция - ясно??

Абе многознайковци разбрахте ли че този данък ще се плаща от работодателя , а не от получателя на дохода. Това светва ли ви до какво ще доведе, ами много просто той ще бъде осчетоводен в цената на съответният продукт и ще бъде платен от крайният потребител, това тук е обяснено с цената на билетите за футболните мачове....Сега разбирате ли че социалистите където и да се появят са напаст за народа..... Същото предлага и социалиста в България само че още по отвратително, та 4 500 лв. че и повече получават добрите лекари, компютърните специалисти, управителитена фирми изобщо знаещите и можещите, които създават нещо в тази държава....Що се отнася за богатите те са червени олигарси и работна заплата не получават те са на печлба (по-точно винаги на загуба, за това имат скъпо платени счетоводители) и за тях данъкът остава 10%, сега разбирате ли що е социализъм.......

Незаменими хора няма! Но ти пак се годеи с миселта че си незаменима рожба на природата.

Не дрънкай глупости като не разбираш нищичко от икономика финанси и данъчна политика! Ти знаеш ли колко е данъка на работодателите с доходи над 1 милион евро, а?! Достигат до 90% в Швеция, ако работодателят не разкрива нови работни места и нови производства! Нормално този данък е 70%! В САЩ големите богаташи са длъжни да инвестират в нови дейности или в благотворителност, във фондации, в образователни институции, в научно-изследователски дейности или в научни разработки свързани със здравеопазване! Държавата в САЩ може да ти вземе 50-60% от печалбите, ако не инвестираш в споменатите области! В Сащ държавата казва, че тези пари си ги спечелил в тази държава от този народ и трябва да връщаш на обществото като инвестираш! Само преди 10 години Бил Гейтс беше принуден да раздели милиардите си като направи фондация и инвестира в други производства, в благотворителност и създаде на жена си компания с половината пари! Инак държавата щеше да му ги вземе! Така че не дрънкай врели накипеле! Вие герберасто седерастките боклуци политизирате всичко по най-просташки начин!

абе ти за офшорни зони да си чувал ? а да занаеш случаино че втората по големина и оборот ,такава е точно в щатите ? заливат ви с разни пуполизми , и вие се връзвате . нищо не плащат . защо не провериш , колко пари са влезли в хазната от уол март , и колко са отишли за политици ?

Ало, умния, някой ще мисли вместо тебе, ще рискува вместо тебе, ще ти такова жената вместо тебе ако става, щото и е писнало от такива лузъри като тебе и после ще плаща вместо тебе - за психиатър си, ама нямаш пари, нали ???

Ало, управляващите!!! Прочетохте ли това??? Или не ви изнася да коментирате и да го направите и у нас?!?

След тази новина, наблюдавайте Франция в следващите няколко години, за да видите защо социализма не работи

Социализма все още не работи защото не е за прости хора. А хората по света са все още много прости и алчни.

Социализмът не бил за прости хора :) Ако няма прости хора, няма и нужда от социализъм...

За Олонд казват, че е тотално провалил се социалист, но много добър консерватор. Този данък е доказателство точно за това. Защото едно е да обложиш получаващия доходите, друго е да обложиш този, който му ги дава. В крайна сметка, парите пак ще бъдат платени от обикновените хора. Напр. - ако футболните звезди от даден френски отбор, да кажем ПСЖ получата по над 100 млн евро годишно, ПСЖ ще си плати, но.... в крайна сметка, всичко ще се разхвърли върху цените на билетите, цените за правата за предаване на мачовете от телевизионните канали и т.н. Контрата остава в крайния потребител естествено.

Давам един прост пример на комундетата които лалат и подкрепят Оланд!! Представете си че сте на мястото на богаташите в Франция,тази година изкарвате 1 милион евро и трябва да платите 750 000 данъци за вас 250 000--какво ще направите!!??

Не съм комчунде, но и не мисля първосигнално като гербер. Преди всичко, КС на Франция още през 2012 г. постанови, че доходите на физическо лице на могат да бъдат облагани с повече от 66%. Затова и тъпият Оланд облага с този вече видоизменен данък ФИРМИТЕ (работодателите). Той е своеобразно ДДС за богатите фирми, а как се бяга от ДДС е ясно.

Мдаа: примерът ви не е коректен, става въпрос за данък върху дохода НАД 1млн., значи 75% са чак за втория милион и нагоре. Освен това, заради наложения мах. на данъка по дохода ан физически лица до 66%, сега работодателите трябва да внасят данъка. Аз пожелавам на всеки такъв доход, че да се тревожи за данъка върху 2-рия си милион!

безумни данъци - още една причина за по-бързото развитие а виртуалните пари и съответно налагането на биткойните като разплащателно средство, с което властта на банките (най-вече централните) и на правителствата с безумните регулации ще остане в историята; който смята прогнозата за налудничева, да прочете певече по темата и да помисли пак

Не е налудничава прогнозата, но все пак много зависи... Щото, то вече от много отдавна има виртуални пари. Много преди да се появи интернет и дори РС-тата. Но нещата не са се променили съществено.

Милиaрдерите по светa не плащат големи дaнъци. Имa си мехaнизми. Удрят среднaтa клaсa.

"Atlas Shrugged - Ain Rand" има го и като игрален филм

ей не се научиха...

Ганьовците са най добри по даване на акъли! Днеска им се падна да учат французите какво да си правят с парите.

Ганьо не учи никой,Жерар Депардийо е жив пример какво направи с парите и гражданството си,другите ще го последват,няма балъци от 1 милион да дадат 750 000 данък

А Ален Делон какво направи?

Човека си е получил руски паспорт, ама и там дължи десетки хиляди данъци от дарения във вид апартаменти.

Коментирате, но забравяте нещо, което е в сила и за всички по света, както и за българите. Друг е въпроса, че не се спазва. Когато се попълва годишна данъчна декларация, задължително всеки е длъжен да посочи и средства, които заработва извън страната си. След това се приспада данъка, платен навън ако има договор за двойно данъчно облагане и т.н. Сегастигаме до възможноста да избягаме данъка на страната, на която сме граждани. И ето френския артист се отказва от френско гражданство и взе руско. Ха сега задайте си въпрос, колко ще са тези, които ще се откажат от френското си гражданство , за да получат примерно .... българско, защото тук може да крадат:)))) И като имате предвид, че данъка е за 2 години приет в закона. Богатите във Франция как ли ще се наредят на опашка да се отказват от гражданство и като зацепят към Русия, а може би по-добре към България, рая на света:)))))

Смърт на изедниците на Народа. Долу капитализъмъ!!!

... Робин Худ вземаше от богатите и даваше на бедните. Проблемът му беше какво да прави със средната класа...

Жончо, тогава не е имало "средна" класа.

Това социалистче се мисли за по умен от богатите и ще съсипе държавата,те ще му намерят колая,да заобиколят закона,но няма да получат и това което сега получават!

Да много неща в Европа са зле и няма вече начин как да се прикрият. Изискват се нестандартни решения. Това на пръв поглед социалистическо решение е логично. Сега очаквам и в Германия да се роди подобно решение. Там се създаде една широка коалиция. Като вземат непопулярни решения да няма протестиращи, защото е от името на всички по-големи партии.

има много причини за избухването на френската буржоазна революция и една от тях е поредното абсурдно увеличение на данъците, което е наложено след френската подкрепа на 13те американски колонии, воюващи за независимост срещу англичаните; в резултат на скъпо струващата военна операция, френската хазна е били почти празна и правителството прави този ход; логиката ми е, че безумни увеличения на данъците винаги водят до меко казано сериозни проблеми, но да си социалист клонящ към комунист е диагноза, независимо от каква националност си

Много мъдър ход. Само социалист може да го измисли.

Бе що не му спретнат под прозорците на този Оранд един многомесечен протест с вувузели и оставка. Ще посяга той на най-свидното!

предполагам че защото не е решил да назначи олигарх за шеф на контраразузнаването им

вземи от можещя, работливя и напълни гушата на неможещя и мързеливя, това е то соцялизъм/комунизъм.

Правилно решение. Богатите крадци да плащат. Ако ли не, на гилотината!