Данъчното бягство на Депардийо скандализира французите

Данъчното преселение на Жерар Депардийо в Белгия скандализира французите, които обвиняват актьора в липса на патриотизъм в период на криза, констатира АФП.

Обратно в новината

Коментари - Данъчното бягство на Депардийо скандализира французите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плащали си данъците чрез билетите за кино ..... глупости. Данъка от билета да не е 75 % . От това по зле прикрита демагогия - здраве му кажи. Някой е спечелил изборите , като е обещал пенсии и заплати без да има парите за това и сега гледа на всяка цена да се задържи чрез дране на кожи . Всеки от нас печели някакво количество пари - в един момент идва един политически екстремист и решава да ти вземе 75 % от тях за неговите си планове. Чиста икономическа миграция . По хайдушко време като ти вземат 10 % ( десятъка) и хващаш Балкана да си отмъщаваш , колиш и бесиш , а сега не разрешават на хората да отидат да живеят там - където си искат в създадения от ТЯХ Европейски съюз.

Да минат с гилотината навсякъде и де що си милионер да го оправят с една глава покъс да стане. Това е! Да си припомним Френската Комуна.

"Всеки е в пълното си право да урежда своите финансови дела така, че да плаща колкото се може по-малко данъци; никой не е длъжен да планира печалбите и загубите си по най-удачния за Министерството на финансите начин; плащането на по-високи данъци не е въпрос на патриотичен дълг..." Резолюция на Върховния съд на САЩ върху решението на Федералния съд в Хенд по делото Хенъеринг срещу Грегъри от 1934г.

кадето се появят соцялистите така се получава-няма франця няма бг няма няма *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ето до какво води вдигането на данъците за богатите. Шибаните комунистчета си мислят, че ще хванат голямата риба. Ще хванат дЕдовия...

ами що депутатите и министрите не си намалят заплатите??ква националност когато правителставата станаха вампири пият кравта на народа и децата ???

много се разстроих за недостойното отношение над хора с доход над един милион на година. не знаят ли че е криза че то тия скоро ще посегнат и на пенсиите на народа. давайте братя да бегаме в Белгия. дето са парите - там и ние от долно уйново.

И к'во стана! - ДА ГО ДУХАТ БОГАТИТЕ! Както се вижда "богатите също плачат"... Виждате ли, колко е гадно да си богат ;-). Я си стойте бедни, че току виж и нашите управници решили да приложат тази симпатична мярка! После ще ви е яд, че сте изкарали кинти... ...и във Франция вече няма живот!

Ще стигнат и те на нашия акъл в Европата накрая, ама ... работниците са, за да работят, а не да получават от данъците на богатите!

прав си е човека, за какво ще дава на разни бюрократични социалистически мърди 75% от дохода си?? за да хранят милионите араби във Франция с по 5-6 деца или нашите цигани които им увиснаха на врата и сега ни ги връщат? значи колкото повече изкарваш, толкова повече те дерат - по тая соц логика при доход на 10 милиона данъка трябва да е 99% ? я да духат супата

по тая твоята логика Швеция е за оплакване шъ знаиш...))))

прав е да се разкара защо да пла5та толкова високи данаци за да ги дават на нашите и чужди мангали като помощи а те отиват там да крадат всеки да се хваща да работи да видят как се изкарват махгизите

Ако добре разбирам като, изкараш 10 млн ще ти вземат 7,5 млн. Не знам кой нормален човек ще приеме подобно нещо! Усилията и риска са за 10 а ползваш 2,5. 3/4 от дейността ти отиват на кино и ти ходи че бачкай и имай мотивация. То бива патриотизъм ама чак пък толкова, айде. Браво на Депардийо! Да се замислят къде е мярката в скубането. И Дянков да помисли !!!

75 % над един милион, т.е. на 10 милиона е 6.75 милиона. Пак е много. А не информират на първият милион колко е. Това обаче е данък върху доходи за 1 година. В такива случаи се работи докато изкараш един милион и после чакаш следващата година /ако може/.

Като ти гледам смятането,чудя се кои ти е помогнал тук с писането...

Само дето не отиват "на кино", а за издръжка на държавни хрантутници и френски...лилави сънародници :

едно бачкане с пот начело за тия 10 млн ум да ти зайде...смешник си ти...

Ехо, франсетата... живеем в Communitee Europeene, Това значи, че всички могат да се движат СВОБОДНО в рамките на общността, било то български, или румънски цигани, или френски милиардери. Както и да си избираме къде да живеем. Да са мислили левите ви ръководители като са формирали политиките ви. Това е пряк резултат от безумните 75% данък, които въведохте. Да ви припомня девиза ви за последните 200-300 години : "Liberte, egalite, fraternite"...

Умен човек !

патриотизма е едно, но сиренето е с пари-пука му на богаташа за нацията му.

Патриотизмът е едно, комунизма друго. Излиза, че тези, които печелят над 1 млн евро годишно, са със 75% по-виновни пред държавата от ония, които печелят между 990 000 и 999 999.

французите го наричат социализъм, но аз не намирам разлика.

Забравяш нещо важно, печели ги във Франция от другите французи и изведнъж духва с парите спечелени от тях. Такива са правилата на играта в държавата и са за всички. Най-малкото което ще се случи е да бойкотират филмите с него и да видиш как ще му спаднат доходите.