Французойка в България: У нас хора с 5 езика не работят в кол центрове

Чужденката се чувства прекрасно у нас, но се е научила да псува заради шофьорите на пътя

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми у франция не работят що си нямате "боко първи Банкянски"Ха да ви го харижем да видите как ще заработите!!!!!!!!!!!!!!!!! щото нали у фрнцата сичке парлеву франсе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Висшисти и докторанти работят в кол центрове, защото на друго място в бизнеса, извън аутсорсинг, тоест, български фирми, не търсят интелигентни и образовани, а а търсят хора за малко пари.

Невероятно готина, ако не беше на първо място - манджата, та манджата! И във Франция, и в България, и за Италия.

Манджата ви я знаем:борш,развалена риба и бояришник!

Много добре познава народопсихологията ни

на вашата народопсихология?Самогон,говна,бояришник.Самогон,говна,бояришник!

България наистина би била рай и за повечето българи, ако получаваха заплатата на въпросната госпожица. Много чужденци ни хвалят, но идват тук със заплатите и пенсиите от страните си. Знаем си дереджето и ако беше толкова добре в България, нямаше над 2-30 милиона българи да се спасяват от мизерия в чужбина. Колко стаж се изисква в чужбина за пенсия и колко у нас и дали ще оцелееш за да я получиш.

България наистина е рай и хората сме добри и трудолюбиви!Това е направило впечатление на момичето и го е казала!Това,че има нещастници чакащи пари за оплюване и тиражирате на лъжи не означава,че всички сме такива!

Ще я получават, ако са умни и квалифицирани. И работливи....

Бойко ли!

Зная че сме много интелигентни,това което учим в България в 8-ми клас,в Австралия се учи в 12-ти клас.

И още - в България има хиляди завършили специалности като Мениджмънт, Бизнес не знам какво си и др., защото има прекалено много висши учебни заведения. А пък завършилите няма къде да работят, защото няма необходимите производствени предприятия. Това е кухо висше образование.

Да ви кажа, страшно ме кефи заглавието! Не е уточнено обаче тия 5 езика в една уста ли са събрани или има французи с по 5 усти, всяка с по един език? Или може би това са хора с 5 глави, всяка с по една уста и съответно език? Щото в тоя ред на мисли и в България хора с 5 езика не работят в кол центрове. Виж, хора, които владеят/говорят 5 езика - това е друга бира.

"и в България хора с 5 езика не работят в кол центрове." - така е , щото са се изнесли отдавна от БГ.

Ама Мароу у нас хора с пет езика и с вишУ няколко пъти бачкат на кол! Четвъртит! Тва е стандарта в БГ.

Погледът и впечатленията и от нас българите и от България е позитивен!Явно е така щом в страната ни продължават да се заселват хиляди руснаци и от Европейските страни! Руските тролове получихте поредна плесница от това младо момиче

Е като някой Сульо каже, че си умира за шопска салата и т.н., въобще не се интересува въобще с какво се занимава по принцип. Французойката дошла заради салатата, шкембето и нашТе планини зелени. Когоо лъжете? Кажете първо с какво се занимава американската фирма, която "консултира", какво образование има франсето. Много помиярска нация.

Помиярска нация са руснаците щото плюскат до осиране! Французойката е изразила положителното си отношение и впечатления към България и Българската Нация!

Все тая дали руски ватенки или френски мадами ви чешат по коремчетата, важното е че само чакате повод да надигнете крачета в зависимосто от пристрастията си...Жалка картинка. колко ограничен трябва да си мислиш,че френската дама е дошла заради шопската салата и ручейчетата в една, колкото и да ни е мъчно да сиго признаем изостанала страна. За културния шок е излишно да уточнявам, който нито баниците от нац. ни кухня /които надали фината французойка дорие опитала, не е и длъжна/, нито нещо друго могат да компенсират. Гордея се с историята на родината си, а не с мусаката и имамбайълдъта.

А между другото ако някой ваш сънародник каже същото ще го изкарате "ракиен патрЕот". никаква разлика не виждам между едните и другите "фили".

Да, обикновено всички чужденци твърдят, че първото/единственото, което са научили на български, е "ракия" и "шопска салата". Това е като някакъв западноевропейски минимум стандарт за познания по български.

Е като някой Сульо каже, че си умира за шопска салата и т.н., въобще не се интересува въобще с какво се занимава по принцип. Французойката дошла заради салатата, шкембето и нашТе планини зелени. Когоо лъжете? Кажете първо с какво се занимава американската фирма, която "консултира", какво образование има франсето. Много помиярска нация.

Какво точно "консултира" госпожата американската фирма. От статията не се разбира нито с какво оразование, какви умения имат тя и съпругът и, от какво се издържат. Съвсем по между другото се споменава,че консултира американска фирма- ама за какво е самата фирма и за какво я "съветва"? Обаче дай им на журналята и някои наши сънародници, някой да го почеше по коремчето и веднага ляга по гръб с вдигнати крайници. Обичала шопската салата и красивата ни природа и за това тук да пише блог и се самоиздържа,....... бабина ти трънкина. Блогът може да си го пише и то Лил и чат пат да идва до тук. Кой знае каква неправителствена простотия ПАК са заформили Хамериканците- цигани, педерастофилия и прочие

Французойката е избягала от западния фалш, лицемерие, разврат и толерастия. Рано или късно България ще привлече нормалните и кадърните хора, които държат на свободата, на истинските отношения, на природата и културата.

Прав си ! Само трябва да разкараме рашастанската измет от страната си !

А житаните и мюслитата като са повече от българите и европейците - ще се конвертирате ли или вече сте сложили фесовете?

А житаните и мюслитата като са повече от българите и европейците - ще се конвертирате ли или вече сте сложили фесовете?

Айдеееее, едва написах коментар и след 2 минути го няма! На какво основание? Французойката изглежда по-изискано и красиво от нашите кобили със затъпелите погледи и недоразвитите им мозъци, гарнирани с евтино курвенско излъчване и за капак - фригидна пу.... (заради недоразвития мозък). Какво невярно има в коментара, модераторчо? Сподели, ако обичаш!

Nexus, ти по заведенията и моловете ли ги търсиш тия българки? Красивите и стилните български са се взели в ръце и бачкат за бъдещето си, а не се развяват като описаните от теб кифли. По-добре промени местата, където си търсиш девойките.

Не ходя там хич. Ако случайно отида на заведение, то ще е от скъпите, където няма селски дебили. Ама навсякъде все курви, които искат да те използват и да не правят нищо.....

Ей, пич... ти по-кой заведения ходиш... Струваш ми се готин.

Главно в Бедрум и Силикон

Главно в Бедрум и Силикон

Чшш, ало! Ако ти срещаш в България само такива жени, кофти ти е обкръжението, пич! И мисли, преди да пишеш, че български жени са и майка ти, жена ти, сестра ти...

Смених доста обкръжения. Навсякъде същото. 99.9% не стават. Сори, ама не става единият да получава примерно 1500, а другият - 400 като продавачка (защото висшето й образование е толкова висше, колкото аз съм японец) и да има 1000 претенции.

Човек или Държава, които не могат да различат хвалбата/мазненето/ласкателството от реалността са обречени на изчезване заради не адаптирането си към текущата среда- такива индивиди не трябва да взимат ресурса на адаптиращите се (Майката Природа)

Руската кочина ли описваш? Защото истината за нас и нашата Родина е казана много ясно от френското момиче!

Ми винаги е приятно да ни ласкят и хвалят, ама не разбрах какво от това. Е, добре, не сме се изложили пред Чужденците (с главно Ч, разбира се). А дали това мило френско момиче има за цел само да рекламира България; с това ли си изкарва прехраната и защо точно от него се взема интервю, не ни стана никак ясно. Но няма и значение де, кеф ни стана от хубавите думи.

Лелче, ти ако знаеше колко от тези дипломи са купени... Па тези 5 езика как ги говорят... То като видиш само как пишат на български. Усведомени и очудени... И с висше образувание...

Ти си от групичката на оплюващите Българите посерковци!

Напълно е прав. А ако отричаш весизвестната истина, само за да не се "оплюва България", си безродник. Заради такива като теб никога няма да се оправим.

Много бих искал да ти сложа минус, но не мога, защото си прав. Трябва да сме по-критични към себе си и да си признаем, че образованието ни пет пари не струва. А тези от нас, които знаят и могат, са такива защото сами са се преборили за знанията си. Дипломите ни са хвърчащи листчета и ако не сме достатъчно самокритични да се видим колко много не знаем, ще има още дълго да се сърдим на другите, че не ни оценяват. Имам познат, който твърди, че знае 9 (девет) езика, освен българския, всичките перфектно. На български пише невъобразимо ... трудно е да се намери дума с по-малко от две грешки. За останалите езици - не знам ... аз не мога да си позволя да кажа, че зная перфектно чужд език, но ползвам в работата си немски, английски и руски. На база своите знания мога да кажа, че този човек е неграмотен и на тези три езика, но той твърди, че ги знае перфектно, дори има "C2" сертификати по немски и английски от някаква школа. И самочувствието му е безкрайно.

Оми изгори си я дипломата,вържи си един камък на шията и се хвърли от моста на Витиня!Да се отървеш от мъките си

Езиковите школи не подлежат на никакъв контрол, така че не очаквай хартийките им за С2 да значат нещо. В чужбина се признават само по един два международни езикови сертификата за съответния език. Безименните колежи и наши школи там никой за нищо не бръсне. Просто хартийки.

то това с интелигентните хора с висока обща култура е до време... което вече е дошло.

... а "властта" си свирка и гледа в другата посока. :(

Да дошло е време разделно!Българите сме с висока обща култура,а плюещите ни отрепки са с ниска култура служещи за пари на впиянчени и омразни господари

О,да -така изглежда истинското лице на агента от ЦРУ.Прави комплименти за кухнята ни/впечатлява,защото френска е известна/,работи за Българо-Американска ф-ма която сигурно пласира самолетни части и снаряди а вие мислите повече с оная си работа.

Казала е истината за нас Българите!Изразила е позитивизъм! На проруските тролове от БСП които имат за цел да ни унижават и обиждат това е като плюнка в суратя на ...кремълският им вожд! Затова да е Живо и Здраво момичето и болни жлъчки за ерменковците!

Ти си идиот! Момичето казва истината, но твоите изводи са такава простотия, че само платен идиот може да ги свърже по този начин.

И тя е намърдана на сладка позиция за сметка на някой българин. Иначе е много впечатлена колко са образовани българите

Ми намърдай се и ти, като си толкова умен.....

Познавам едни, които с висше образование и живеят в Швеция, защото по 1000 лв. и жилище без плащане за наем не ги устройва. А в Швеция шофьор и една безработна с образование, което не важи там, и никога няма да си намери нормална работа, защото още не е научила езика за 8 години и така се ГОРДЕЯТ че живеят не в България! ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ!

Да се измъкнеш от тая дупка винаги е повод за гордост.

Браво мойто момиче. Тук ще се научиш на всичкоооооооо

Сигурно е забелязала, че във Франция нямат премиери, които не знаят не само чужди, но и матерни езици.

само мен ли аргумента "ваще телефонисти са докторанти, а наще са среднисти" ми изглежда не в полза на българите, че дори леко обиден? това както и да го въртите, реално значи български докторант е равен по способности на френски средношколец, защото микрософт няма да наема различно квалифицирани хора в колцентровете си, корпорациите много държат на униформност, и ако си по-квалифициран отколкото трябва за дадена позиция, не те наемат, защото това е проблем

иди в колл център :) не се иска много само да знаеш езика и то не кой знае колко добре

И ВЪВ ФРАНЦИЯ УПРАВЛЯВАТ ПРЕДАТЕЛИ И МУТРИ КОИТО СПОРЕД НАШИТЕ КРИТЕРИИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И МАНТАЛИТЕТ СА ИДИОТИ !

Аде ма, мъде му а зела, и де ги тези с по 5 езика у Францата? Щото аз колкото пъти съм бил там, със свещ не можеш да намериш некой пейзан да откиня нещо друго освен "пърлену прасе". То и пърленупрасето толкоз го знаят - десет букви пишат, от мързел, лиготия и простотия две произнасят. Тва е една от най-тъпите нации.

Веднага си личи по изискания и интелектуален изказ и оригиналните, духовити шеги пък ти колко умен представител на нашата нация си.

Тази да се връща във Франция при чернилките,а да не взима хляба на квалифицираните българи!

не бери грижа за хлаба на квалифицираните, мисли си за твоя хляб, квалифицираните се оправят добре

Мърла!

да бяха ходили на фитнес а не да зубкат езици немаше да са в колцентър ахахахаха мацките да си слагат силикон, къси поли и виоски токчета и да идват на пилона ми ахаххахаа мъжете да се нацепят и ше ги турим охранители на дискотеките а за зубарите има колцентрове ахахахах тъпи комунисти

Ами фанцузите са много любезни, обаче когато стане дума за права и интереси са твърди и ги отстояват, всеки месец има стачка . Тук сме груби и навъсени в ежедневието , което се бърка с мъжественост и смелост, затова французите изглеждат женствени, обаче когато трябва да се прояви действително мъжество и да защитят дори собствените интереси ставаме сервилни и угодни като женички, затова и при 6 пъти по малки заплати няма една стаччка , липсва дори смелост да се създаде синдикат. Затова и се предпочитат кол центрове и чужди фирми въобще , независимо от длъжността , щото се предполага, че идват от свят, където не са свикнали с такава гавра с работника като у нас и отношението ще е друго.

да, затова във франция няма нито един негър и мароканец, добре си отстояват тяхното!

bobios@

Това с негрите и мароканците е заварено положение от колониалните векове. Повечето от тях са докарани насилствено - като роби, та сега с право си го връщат на бившите робовладелци и колонизатори, ограбвали страните им и източвали природните им ресурси.

В България за създаване на синдикат се иска не смелост а глупост... Цитирам по памет: Един българин - юнак Двама българи - чета Трима - чета с предател. От много години българина е закърмен с недоверие към другите - няма единомислие, няма сплотеност, няма "общество" - скоро няма да има и държава.

"Някой от хората, които " - дирници, моля поправяйте си грешките и пишете грамотно! Иначе мацката е много готина!

Омръзна ми от шпиони и промивачи на мозъци. 45 години бяхме "НИЕ" и го докарахме до КРИВАТА КРУША.

Е, от 30 години вече не сме НИЕ. Докъде я докарахме?

Глупости... Никога не сме били ние. Дори по турско пак е имало деление - гъзолизци срещу облаги и другите. Винаги всеки дърпа чергата към него, преди 89та или сега... На това отгоре на повечето им харесва да се омаловажават, вместо да ударят с ръка по масата, но не вечер на ракия с комшията... И вечно чакаме някой отвън да дойде да оправи нещата, а се учудваме, че външният имал негови интереси и цели, защото все смятаме, че са ни длъжни...

Похвалила ни е и има за какво. София има някои малки предимства. Все пак да не забравяме, че французите са добре възпитани и не винаги мислят това, което говорят. Специално към нас българите...нямат никакво отношение...почти не са чували за нас, а ако чуят, гледат да забравят. Основно правило ... не поемай никаква информация, която не ти е нужна за да изкараш повече пари.

Мацката е niete di speciale, даже малко джипси кингс тип "красота", ама ти явно предпочиташ по-препечини.

За съжаление фактът, че много образовани хора в БГ работят в кол центрове може само много да ни притеснява! В чужбина това е работа за необразовани или за хора във временно затруднение, които просто свързват двата края, търсейки друга работа. За мен ситуацията в БГ означава само, че високообразованите с 5 езика просто нямат друг избор, на фона на липсващата икономика в страната. Що се отнася до госпожата на снимката- не се съмнявам, че българската й заплата е няколко пъти по-висока от тази на българските й колеги, които вроятно имат и по-добра квалификация. Ето така от БГ си тръгнаха 3 милиона работоспособно население!

и тука са такива, мама и тате са давали парички да учи но ги мързи, в кол центровете плащат добре за БГ стандартите - изглежда им супер- малко усилия, никаква отговорност добри пари - защо не? Ако поработят до година даже е добре, но повече от това е супер зле за тяхното развитие, стават малки роботи с набор ограничени фрази и никакъв професионален опит - т.е. на ниво средно образование и езиков курс- точно каквито са и на запад в колцентровете

не се притеснявай, явно не познаваш никой с пет езика и вземаш тия приказки на сериозно, но мога да те уверя че всичките пет души в българия с пет чужди езика работят далеч по-забавни неща от кибичене на телефона.

колчета ке има за бедните булгаристанци експлоатирани от кой и какво ли не :-)

естествено, че ще псува ако кара в булгаристан... това, което трябва да се промени е всички връзкаджий, шуробадженаци и най-вече гнусни комунисти и селяндури да хванат влака за най-близкият гулаг и да не се връщат!

В България тези с 5 езика стават телефонисти, а тези без нито един - министър председател.

"Кол център" - колове за домати или за лозе имате пред вид? Или просто не знаете български език!

Французойката знае ли, че България е НАЙ-СТАРАТА европейска държава в Европа? Знае ли, че България е ЕДИНСТВЕНАТА държава в Европа която НИКОГА не е променяла своето име от самото си създаване !!!

Абсолютно никой не го интересува това нещо, а и то не е вярно.

Повтаряй като папагал митове и глупости и се тупай по косматите гърди, може и пред някой себеподобен да минеш за умен. Иначе са нормални комплекси за хора, които са били до края на 19 век социална група - нграмотни селяни селяни, които не са знаели и нямали дори легенда за произхода си , камо ли историяи и поръчвали хора от чужбина да им напишат история и дазамясат на етнос.

Не се ли премахне плоския данък, пропастта между бедни и богати в България ще става все по голяма. А този ефект ще доведе до ликвидирането на едно 70% от населението на страната. И така ще изчезнем като нация. Нужно е да се копират скандинавските системи на управление, където се залага на равенство и много безплатни неща. И не го бъркайте със социализъм защото живота ни преди 1989г. те са го постигнали сега при капитализма. Тъй че тук няма значение думата социализъм, капитализъм и прочие икономически термини. Важно е правителствата да работят за равенство т.е. за всички да има, както го правят в 4-те скандинавски страни всички правителства които са били на власт в последните 50 години насам. По този път трябва да се тръгне ако искаме да просперираме и оцелеем като държава. А с плоския данък става точно обратното на равенството....и не случайно терминал 2 ни е препълнен и чупи рекорди година след година....

“....Нужно е да се копират скандинавските системи на управление, където се залага на равенство и много безплатни неща....“ Не съм съгласна. Хората не сме еднакво умни, с еднакви дарби и с еднакви способности. По-висока заплата/ хонорар обичайно означава и натоварване с повече задачи/ повече отговорности, които не са по силите на всеки един човек. Хората сме различни и това е добре. Както аз не мога да се меря с една Райна Кабаиванска например, така и имам правото да претендирам, че друг човек трудно може да върши моята работа по моят начин и да предоставя по-качествена професионална услуга от тази , която предоставям аз. Всеки човек си има свои таланти и няма нищо по-добро от това да ги развие до степен точно те да му осигуряват законните доходи.

За една и съща работа, примерно мияч на чинии или сервитьор или барман или готвач, в България заплащането ако е 500 лв средно, в западните и скандинавските страни за абсолютно същата работа и работни часове заплатата е около 10 пъти по висока от тази в България. Тъй че не вадете от 1000 кладенеца вода. Затова емигрантите ни работят нискоквалифицираната работа в чужбина а не у нас. И с такава работа в чужбина палати построиха у нас и забогатяха много. Заплатата им по голяма от на управител/мениджър у нас.

обича вниманието жената. кой я бръсне за слива във франция?! тука се чувства като рок звезда, особено ако каже някоя дума на БГ и българите им се топят сърчицата. виждате ли някой чужденец си е направил труда да научи 100ина БГ думи, браво на нея, голяма работа е. и защото е чужденка, каквото каже, е истина... тъжна картинка....

Ей старшинка!Научи и ти стотина думи на български с които да хвалиш Родината си,а не да я оплюваш

не че не искам да я хваля, ама за кое?! за "българина" john atanasov ли? или за "хубавата българска природа"?

Девойката е наполовина полякиня, затова половината мъже в коментарите сте и навити! Pietrzak не е френска фамилия!!!!В България е изцяло заради мъжа си и да ходи по хипстърски места в София и после пише в смотания й блог. Моля ви българи нека имаме повече национално самочувствие и да спрем да се съгласяваме с повърхностните анализи на някаква женичка! Merci beaucoup

Ама ти к’ъв българин може да си след като оплюваш хубавото момиче и нейните впечатления от България и ни призоваваш и нас да се плюеме защото сме Българи и на момичето и харесва нашата страна и хората които я населяваме!

Позволявам си да говоря, защото я познавам лично!!! Хубавото момиче се подиграва с българите, както повечето чужденци! Но няма да споря, продължавайте да я защитавате! Greetings from Monaco ! Bisous!

Позволявам си да говоря, защото я познавам лично!!! Хубавото момиче се подиграва с българите, както повечето чужденци! Но няма да споря, продължавайте да я защитавате! Greetings from Monaco ! Bisous!

И аз мога само да се присъединя към призива за по-високо национално самочувствие. Придобих такова живеейки в чужбина и сравнявайки постиженията си с тези на небългарите. Бъдете горди с това, което сте и представлявайте страната достойно и със самочувствие.

България деградира напоследак - ще и омръзне скоро тук.

Деградират от вашата партия щото вече е столетница!Ние Българите сме добре!

Ако днес имаше поне един с националното самочувствие на Стамболов или Стамболийски, то България щеше да .....цъфти !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ъхъм, и да върже

Хм, журналистите от Дир явно не са сред хваленитв от французойката - "някоЙ" в множествено число???? Браво Дир, правите статията абсурдна!

ех братя няма вече на къде живеем от десетилетия на стари лаври, няма вече на къде

Все бъркаме любезността с похвалите. Тук навиците са или направо да те ласкаят или пряко да те гаврят. Всъщност мацето по френски ни хапе с подтекста : абе, що за хора сте да се оставяте с по пет езика и докторати да ви правят телефонисти, а простаците да ви командват, тия езици и знания за папагалстване ли ги знаете, що за социална безпомощност и неадекватност? Пък псуването , които са маниаци на тема чистота на езика , си е направо престъпление . И има логика, тук от обиди, псувни и грубиянщини нищо не може да се дискутира , разчопли и анализира разбираемо и така всеки проблем се замазва със съзтезание кой е по-нагъл , груб и нахален и така всичко буксува и естествено по-наглият простакът ще надделява и напредва, а полиглотът ще му играе телефонна секретарка.

чукни "УСПЕЛИТЕ - ПОЗИТИВНАТА МЕДИЯ НА БЪЛГАРИЯ" . В тези новини има раздел "Интервюта" - "Защото избрах България" - прекрасни хора с интересни съдби. Изпълващо душата ти. Въпреки несгодите ни. ВАЖНО Е ДА СЕ ПРОЧЕТАТ разказите на българите, учили навън, успели навън, но върнали се и ЗАЩО. Както и интервютата на ЧУЖДЕНЦИ, ИЗБРАЛИ България. Там има интервю на дамата с подробен разказ как е стигнала до България и ЗАЩО Е ИЗБРАЛА България. Ще останете доста изненадани ДА ВИДИТЕ БЪЛГАРИЯ през очите, културата и образоваността на чужденците

ИНТЕРВЮТО на дамата е назад поне година.

"Чукни" си челото първо.... Ще ме кара мене са чета за некви жълтопаветници...

Престанете да интервюирате хора, които са важни само защото са чужденци!

но избрали България. И я обичат. И пътуват всеки почивен ден. И обичат и селата ни. И тази същата е създала сайт за България, за да я популяризира в Европа. НАПРАВИЛА Е СТОКРАТНО ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБ ЗА БЪЛГАРИЯ. И кани европейци и ги разхожда по села, планини и манастири. ТИ СИ ПРОСТ! ЧЕТИ интервюто ѝ в "УСПЕЛИТЕ" - МОМИЧЕТО Е ДЪЩЕРЯ НА ЮРИСТИ И Е ЮРИСТКА. ВИЖ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ НЕЙНИТЕ ОЧИ!

Освен теб друг простак не виждам.