В Мюнхен обсъждат слабостите на световния ред

Слабостите на съществуващия световен ред ще обсъждат участниците в традиционната международна Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността.

Обратно в новината

Коментари - В Мюнхен обсъждат слабостите на световния ред | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Навремето Хитлер ги подгони евреите и им дадоха част от палестина да се заселят. Сега Басад подгони арабите, да им се даде част от Изсраел да се заселят.

В МОМЕНТА ИМА САМО ХАОС!!!ДО ТАМ ИМ СТИГНАХА СИЛИТЕ И УМСТВЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ЗАПАДНИТЕ ЛИДЕРИ,КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА НАЛОЖАТ МОДЕЛА НА ПИРАТСКОТО ОГРАБВАНЕ НА СВЕТА!!!ЗАПАДА Е ХИЩНИК,БЕЗ ЦЕННОСТНА СИСТЕМА!!!ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА,НЕ МОГАТ ДА СЕ СРАБОТЯТ С РУСИЯ!!!ТОВА СА ДВА КОРЕННО РАЗЛИЧНИ ЦИВИЛИЗАЦИОННИ МОДЕЛА!!!ЗАПАДА ЗА ДА ОТЦЕЛЕЕ,ТРЯБВА ДА ПЛЯЧКОСВА!!!РУСКИЯТ, КЪМ КОЙТО СПАДАМЕ И НИЕ БЪЛГАРИТЕ,Е ПОВЕЧЕ ДУХОВНО РАЗВИТИЕ!!!ПРОБЛЕМА НА ЗАПАДА Е,КАК ДА СЕ УНИЩОЖИ ДУХОВНОТО,ЗА ДА СЕ ВЛАСТВА ЧРЕЗ МАТЕРИАЛНОТО!!!МИСИЯ НЕ ВЪЗМОЖНА!!!

За каква ценостна с--ма плямпаш бе? За съветската ли?Навремето Троцки каза; АКО ТРЯБВА ЩЕ ИЗБИЕМ 90% НО ОСТАНАЛИТЕ 10% ще живеят в УСЛОВИЯТА НА КОМУНИЗЪМ. Оня престъпник ,педераст и сифилистик Ленин на всяка страница, от 55 томните си съчинения пише само; РАЗСТРЕЛЯТ. или както пише Жириновски Ленин друг глагол не познавал. Това ли ви е ЦЕНОСТНАТА С--МА?

Русофил

ЕЕЕЕЕ,ТИ СИ ЧУЛ НЕЩО,ЕВЕНТУАЛНО ПРОЧЕЛ СЪЩО НЕЩО,НО ЕДНО Е СИГУРНО,ЧЕ НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛ!!!

А на теб казвал ли ти е някой коло си неграмотен?

Може да видим втората серия на "Мюнхенско споразумение 1938". Интересно пак ли Полша ще разделят или този път Сирия и Украйна. Което ме навява на мисълта, че войната не е далече ...

Световният ред е обикновен безпорядък. И причината за това си е в "развитите" страни - не в останалите. Те генерират хаоса при останалите, и сега той се стоварва върху тях. Жалко само, че щатите остават незасегнати.

така като те чета ми се струва че самия ти си грешка на природата, Боже слез си събери грешките.

Новият световен ред е да няма нации и държави, а всички да са роби на световните корпорации и на шепата им управляваща върхушка. Но и тая тирания ще се срине, няма вечни неща.

Както се срина руско--комунистическото робство.

[Мюнхенското споразумение от 1938 година е споразумение, съставено в Мюнхен на 29 септември 1938 година и подписано на 30 септември същата година от премиера на Великобритания Чембърлейн, премиера на Франция Даладие, райхсканцлера на Германия Хитлер и премиера на Италия Мусолини. Споразумението уговаря предаването на Судетска област от Чехословакия на Германия. Широко известно е също като Мюнхенски сговор.] Ако някой си мисли, че няма "фарс", ще трябва да си промени ГЛЕДНАТА ТОЧКА.

А Пакта ,Молотов--Рибентроп какво беше? С подписването му започна ВСВ ,която беше МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКА ВОЙНА . Най-- кървавата,струваща на Човечеството над 60 милиона жертви.Единия от победителите , освен че присъедини територии , даде Между 37 и 50 милиона жертви (Ген.Волкогонов) и пак остана гладен. Сега го чака ІІ фалит.

В статията не споменава никъде , че там ще присъства и нашия президент. Чакаме с нетърпение неговото изказване. Путин като е разбрал, че той ще присъства се е отказал и е пратил Медведев и Лавров. Май нивото не е много високо за такъв форум?

Томас Фрийдман от "Ню Йорк Таймс" говори за Кюрдистан, наред със всички съседни на Сирия държави. Интересно!

Както обикновено, събрали са се да харчат пари и да си разменят комплименти. Основната причина се състои в нежеланието на САЩ да признаят, че освен тях, в света има още една могъща държава - Русия и по всякакви начини се противопоставят на руснаците, дори когато действията им очевидно са в полза на света. Злите сили добре знаят, че докато съществува конфронтацията, ще могат да правят, каквото си поискат, включително атентати.

Знаеш ли, аз пък си мисля, че конфронтация в някаква степен трябва да има...за да има наистина ред. В смисъл два...поне два полюса. Защото виж какво стана за двадесет и пет години единолична хегемония на маймуно-кравария. Убеден съм, че ако един ден, не дай си Боже, Русия стане единоличен лидер, то тя много бързо ще се превърне в същия световен тиран, какъвто са... т.е. бяха САЩ...и бързичко след това ще се срине, както се срина САЩ. Светът е дуалистичен и световния ред трябва да се основава на единство, борба И ХАРМОНИЯ (баланс паритет) на противоположностите.

новио световен ред като коня у ряката. Кво имма д аму обсъждат....редо се крееше на доларо, но Китай нещо не го ебава. И дори Иран каза,че иска разпалащне в евро .

Много русофили си мислят и вярват че Русия ще доведе до нов световен ред.... Много русофили за съжаление не знаят дори на кой е собственост Руската Централна Банка.... Искрено ги съжалявам....

Ти русофилите не ги мисли. Прави сметка ти какво ще правиш при оттеглянето на маймуно-краварите от Европа, каквото Тръмп обещава. АзБ ще престане да оперира... "а когато сняг запръска, що ще правиш ти зимъска". В Турция ли ще емигрираш? Може, но комшиите ще те пратят да охраняваш турско-кюрдската граница, нейде из чукарите на Анадола...

абе нали световния ред било конспирация ! Ква стана тя?!?

Може ли всe още да се твърди,че има някакво хипотетично международно право?Бих искал да видя тези ,които все още смеят да твърдят,че договорите НЕ се пишат за това,да ги изпълняват по-слабите! Тази конференция показва,че западните държави приемат само правото на силата- всъщност тази конференция се прави преди всичко заради действията на Русия в Сирия и Украйна.Ако руснаците бяха отстъпили,никой нямаше да ги бръсне за слива ,натискът върху тях щеше да продължи,Асад щеше да бъде ликвидиран,а Крим щеше да стане американска военноморска база.Материалните загуби за западните държави не са големи,но политическите -много големи.Кой от арабският свят например/даже Саудитска Арабия/ ще се довери повече на западна държава,след всичко ,което се случи в последните 2-3 години!?Има голяма опасност от настъпване на ръждясали мотики останали от Невил Чембърлейн,но така или иначе девизът е един -Appeacement.Appeacement .Appeacement!Няма друго решение!?

част от упоменатите политически лидери, са свързани по един или друг начин с петимата упоменати шефове!Надежда всяка, тука оставете!

глупости...

Как неусетно европейците сами се лишават от свободите си в интерес на някаква условна сигурност... Наистина живеем в интересни времена.

Световен ред според техните разбирания няма да има. НИКОГА.

мисля, че новият световен ред ще им се изясни по-ярко, ако ги оставят 3 /три/ дни ГЛАДНИ. Не смятам, че някой от участниците има против днешния световен ред - лукс, биоманджи, супералкохол, разни забавленийца и между другото - приказки от и за хиляда и една нощ. Лицемерие, нисък морал и пълна липса на реалност. Просто ги е страх при тази глобализация да не ги гръмнат по погрешка и тях.

Новия световен ред го казва онова "всевиждащото око" от зеленото гущерче демек влечугото или рептилия качено върху египетска пирамида, а това че и Хитлер го е споменал то той е бил медиум. Анадън. А сега въпроса ми е кой е построил трите големи египетски пирамиди и защо фараоните са изгонили евреите от Сахара. .... Вече и децата измират. Какво следва оттук нататък.

А бе, това "нов световен ред" не беше ли реплика на Великия Хитлер? Не се ли срина под Москва? Или под Сталинград беше (не знам. Неук съм)?

И кой наш велик експерт участва на този банкет?

Роско трябваше да го вземат да им сервира шампанското.

Ще счупи чашите докато се покланя.

А и по паркинЗите е понаучил немски.

Путин два пъти им каза кои са слабостите на съществуващия световен ред, но Меркел не си взе поука нито през 2007 в Мюнхен, нито през 2014 г. на Валдайския форум.

А новия световен ред е едно голямо световно космополитно село, без граници, без националности, но с един падар/полицай. Хората трябва да се превърнат в зомбита, следени тотално и управлявани от САЩ, експлоатирани от няколко корпорации и превърнати в малоумни потребители на разни джаджи, гмо и чалга култура тип Холивуд.

Всички арабски "мигранти" да се пратят в Израел и Палестина за решаване на семитския въпрос!

Не може има пет метрова ограда, по-добре круиз до северноамериканските щати.

Нов световен ред, нов човек, нови ценности,но както казва Сорос не за всички. В Окровението си Йоан казва,че живите в тези дни завиждали на мъртвите т.е. НСР ще е брутален.

Каква вълна, какви бежанци, какви сирийци? 75% от преселницте са от ирак, афганистан, алжир, чад, сомалия Какъв е то напън да ги изкарват сирийци?

Световния евроатлантически ред имал слабости? Баси, за пръв път чувам!

Еха! Пак ще хапнем, ще пийнем, ще ебнем и ще обсъдим световния ред. Чия четири работи.

се е самоизлъчил. Също като нашия мутроелит.

Да се внушава : " 1.Кремъл са добри: 2. Вашингтон са лоши и гадни"!

Не,просто в момента едните произвеждат,добиват и изнасят, а другите само печатат пари и със сила ги налагат на държавите като основно платежно средство,т.е явяват се финансов паразит за целия свят. Америка беше велика когато имаше производство. Пусни си документален филм за Детройт, "промишленото сърце на Америка", днес и ще видиш разрушени производствени халета, неграмотни дрогирани афроамериканци, празни къщи, разбити улици и тотална мръсотия. Толкоз по въпроса колко са велики САЩ. Те реално отдавна са във фалит, а икономиката им е виртуална отвсякъде дори и без вездесъщата и неспираща печатарска преса- 80% от БВП-то им е от сферата на услугите.

Ако не беше толкова тъп щеше да знаеш, че останалите 20% от БВП на САЩ са 2 пъти повече от ЦЕЛИЯ БВП на Русия. Форд, генерал Моторс, Епъл, Гугъл, Майкрософт, Боинг, Кока кола, Макдоналдс.... Говорят ли ти нещо тези компании? Една руска да ми кажеш насреща?

Скрий се бе, плужек! Това не е внушение, а истина. Тя не се внушава, а се споделя.

Да се внушава:" Най добре е Кремъл да подреди света"! Отдела, бръкнете се по дълбоко и командировайте тролове в Америка, да баламосат американците един комунизъм ако има начин да ги убедят да си спретнат!

Аз по-голям комунизъм от това частник спекулант-банкер да фалира,завличайки милиарди от парите на народа, и впоследствие федералното правителство да го подпомогне с още половин трилион народна пара /които той да си присвои като бонуси за "добре свършена работа"/, не познавам.

Паисий

Абсолютно!

че то точно в САЩ е комунизма бе...земи чети малко Маркс и ще разбереш!

Слабостите на "новия световен ред", са следствие от новия световен ред. И по точно, от силовото му налагане на света от няколко свръхбогати фамилии. Това не е порядък, а контролиран безпорядък, целящ да задълбочи пропастта между "богопомазани" и рая. И няма никакво значение, дали въпросните богопомазани са с американско, руско, китайско или българско гражданство. Както знаете, всички такива са граждани на света. Войните помежду им, са само за преразпределение на собствеността помежду им. Останалото население е просто участникът на арената. Нещо като ММА бойците. Само страданията му са по големи, а възнаграждението -по малко. Именно затова. предстои нов етап на световното статукво. И той е именно, световният комунизъм. За това вече се очертават научно обоснованите предпоставки. Който се интересува от тях, ще трябва да почете повечко. И без това писах излишно много.

Ами че те САЩ измислиха комунизма и го натресоха на рашките. ПОсле Сталин бая се озори докато команирова комунистите в Сибир и при Свети Петър

(Още По) Новият Световен Ред? Какво ли ще напишат върху картата където се пада да е ТериторияБългария?

Каквото пишеше върху старите карти на Велокбритания преди 1878-а: Bulgaristan Province.

Един канализиран Близък Изток... с участието на Израел, който не изпраща дори спортисти в съседните държави. В ничията зона имат примирие, но нямат закони, а където имат закони нямат мир. Странни неща се случват в Близкия Изток и това може да се окаже историческа конференция, ако от самото начало не е измислена като поредния фойерверк. Някои говореха за световната конспирация, а други им се смеехме. Сега те ще се смеят, а ние ще гледаме. Така или иначе мирът няма алтернатива в полезрението на намаляващите ресурси и увеличаващото се население в Азия и Африка.

Съгласно логиката ти, не мирът, а световната война няма алтернатива. Зависи от гледната точка. Ако световната ситуация се описва с тези два показателя -ресурс и населеност, мирът може единствено да повишава средното равнище на глада. Но нито ще увеличи ресурса, нито ще намали населението. А войната с един замах ще ликвидира втория фактор. Ако си господар на световния ред, какъвто се е изживявал Хитлер, ти веднага би приложил второто решение. За жалост обаче, всички ние тук, писачи и читатели, бихме били изкупителна жертва на подобно решение. Също и децата ни. А универсално решение има, но то включва почти невъзможната идея -ликвидиране на господарите на световния ред, както се е случило с Хитлер. А това се нарича комунизъм и планова иконмоика. Няма друга, приемлива за земното население, алтернатива.

Ако САЩ се оттеглят от световните работи и се затворят в себе си ни чака нова Сетовна война, защото Китай, Русия, Турция, Иран, Германия, Британия и други мераклии ще почнат да си ги мерят кой е по и най ....

Това са само предположения. Може пък да могат да се разберат.

Логично е. САЩ налага със сила своето виждане за "демокрация" по целия свят, превантивно. И оправданието е, че ако не те, това ще правят други. Ами да обърнем палачинката тогава. На същото основание, това могат д аправят и Китай, Русия, Япония... А защо не го правят? С какво САЩ са по добри като диктатори, от останалите държави по света? Хитлер също се изживяваше като велик диктатор. Светът обаче, му доказа, че обединението около взаимното зачитане и уважение са по силни. Сега е ред да се докаже това и на американския Хитлер.

Светът ще става едно глобаллно колoниално блато, за да може големите компании да трупат печалби за сметка на обикновените хора. Скоро ще ядем полимерни форми и ще живеем виртуално.

Абе, Китай учавства ли на тази конференция или са се събрали бивши величия да си разказват спомени.

Браво Путин. Так держатЬ ! Тия не са ви на нивото. От пресата се разбра,че Путин е поканил при себе си на съвещание партийните секретари на Омска,Томска и Вашингтонска области на която ще ги инструктира каво да правят.

слабостта се казва МЕРКЕЛ!

В Мюнхен обсъждат новия световен ред, според който САЩ се оттеглят внимателно, без да дразнят и провокират Русия, обратно на своята част от североамериканския континент. Точно както казва бъдещият президент Тръмп.

Ще се скъсат от работни закуски,обяди и вечери! Убавото наде там ли е?

Тя отдавна не е фактор. Тя отдавна не е хубава. Все пак, може да са я пратили там, преговарящите да разпускат с нея през нощите. Хубава или не, все пак е чужда.

Не е фактор, ама си чепка вълната в Анкара на държавна софра.А ти си държиш гащите да не ти ги задигнат.

"защото според тях форумът няма нищо общо с инициативите за мир и не помага за уреждане на конфликти." Уви, това е вярно! На конференцията борбата ще е, кой да контролира по-голяма част от света а не, как да се уредят конфликтите.