Абу Даби строи писта за Формула 1 у нас

Държавната компания на Абу Даби ще инвестира в изграждане на писта за "Формула 1" край София и прилежащите й инфраструктура и съпътстващи дейности.

Обратно в новината

Коментари - Абу Даби строи писта за Формула 1 у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки"?????????? Кооооооой, кооой, че не разбрах добре??? Ако под "шейхът" имат предвид "държавен глава", "управник", "шеф", "собственик" и т.н., то този човек е само един и се казва Халифа бин Зайед бин Султан ал-Нахаян. Той е и президентът на Обединените Арабски Емирства И, уверявам ви, няма нито време, нито желание да се среща с икономическия министър на България... Просто вижте как изглежда сайтът на Emirates Associate Business Group и ще ви стане ясно с кого точно се е срещнало наш'то момче... С някой местен сиганин, предполагам. Шейхът на Абу Даби... Yeah, right...

браво. май единственият грамотен и логичен коментар. а на всичкото отгоре - и много верен. чудя се обаче как тъпанарите от правителството не са си задали въпросите, на които даваш отговора - какво е "шейхът на ОАЕ", кой е и т.н. срам за тях!

Каква писта за Ф1, какви милиони. Автомобилостроителите дават луди пари за полигони за изпитване на новите си коли, а ние си го имаме готов - София. Да не би дупките ни да са по-малки или да друса по-малко - чак пломбите ни падат, та си набедихме зъбарите. Да ни дават по стотина коли от марка и модел и газ до ламарината. Ако някоя издържи 3 месеца без повреди значи става!

на тази писта сигурно ще се провеждат тренировките само- да не си тровят ваздуха.ще може ли нашата писта да се сравнява с писти като индянаполис, сузука, спа, монте карло, маникур,имола- никога!

Попитали Папата: "Знаете ли кой е Бойко Борисов?" "Дааа - това е македонският премиер, които изви ръцете на Путин, свали цената на газта и падна от Бекер на тенис!!!"

това не е временно саоражение, което може да се пемахне, а остава за винаги. някои пита ли жителите на доброславци искат ли писта или не. жителите ще са потарпевши или облагодетелствани от пистата. като че ли и тук парата движи играта....

Та, каква е Формулата? Формулата на успеха е да не крадем, а да поработим малко така, ако може..... Формула 1 е като всички формули - някой трябва да я заслужи и изпълни. Каогато на Гольо Голев му дадат чифте пищови, нещо му лъсва, ама само той не знае, ха-ха-ха. Надвили си простаците на масрафа, та и те божам с писта! Тц-тц-тц, ето я формулата, истинската - никога няма да се оправят с такова мислене, хаотично, безпланово, юрбулежката, по балканскиму, с пресмятане наум колко ще изкярят и свият..... Абе, простаци, какво да ги прави човек. И това - в ЕС, даже се бори за Шенген!! То не си вижда жалкия хал и подигравките по света, а и не го ивтересува. Майко мила, господ да пази. Както викаше Радой Ралин, "Пази, Боже, сляпо да прогледа и пази, Боже, слабо от победа!"

"Глухоняма рускиня проговорила пред мощите на Св. Йоан! "В Созопол сред хората вече се разправят слухове, че мощите на св. Йоан Кръстител вършат чудеса", разказа вчера министър Божидар Димитров..." Жива и здрава да е, ама като идва през 2012 в България да не я водят на новата писта, защото пак ще онемее от красотата й... Това заслужавате - да ви промиват мозъците, а ви е да сте щастливи, доволни и от време на време доволно да блейвате: ббеее, бббееее...

Прекалено си тъп за това ;)

Кабинетът спешно търси пари за писта за Формула 1..)))) Спешно търси и за космодрум, за нови тенис и голф площи, за СПА центрове-където да "поумняват", за нови футболни топки- за депутати и министри , за нови мощи - да ме прости Господ , за пожарни и нови преки телефонни линии - с Москва , за нови колани-за джудо и тайкуондо , за бинтове - за разбити глави и други лечения , за БНТ-червената, за ПиАР-и на тъпаците от ГЕРБ , за пенсии- на 'елита", за адвокати - на Доган и сие , за АЕЦ-и и Южни потоци и нови руски знамена ,за подстригване на рендетата от ГЕРБ в парламента , за новите ' АЗ" - представления и идеи на Б.Б. , но най- вече - за пАрата на свирката-поне за нея да има - на парахода на ГЕРБ... Олигарсите и червените мутри, Гоцетата и КДС-"елитът" , също обещали некой лев .. Животът е сцена, ние сме публиката , но актьорите отново са слаби и посредствени..Нямат.. реплики, не могат да си ги измислят , не ги помнят.., но ни убеждават, че са ;най- добрите "..))

Ами иди на Капитан Андреево, когато ще се провежда Формула-та в Турция и ако не си толкова тъп, колкото показваш, може и сам да си обясниш как ще се напълни, независимо в коя част на България е!!! Важното е пътната инфраструктура до нея да е удобна за международния трафик а социалната около нея (хотелите и заведенията) да са наистина до нея, а не посетителите да бъда принуждавъни и въвличани в най-неграмотно устроения трафик от всички столици!!! Истината е, че столицата ни е най-непривлекателната такава за международни посещения - ФАКТ!!! А ако разчиташ на посещенията на софийските селяндури, значи си още по-зле от колкото ти личи!!!

за съжаление, абсолютно прав си- като става дума за голям залък, партийните различия бързо изчезват и хищниците се събират около плячката. Петков и Диков визирам- за другите не знам.

Що ли не вземат всички гъзоблизци заслепени да се поразчоплят, поинтересуват, ама - неееееее! Щом Божественият Врат е рекъл днес слънцето изгря от Запад, а утре ще е от юг! ТА: 1. Турция и Унгария за малко да се откажат от пистите. Поддръжката е зверски скъпа, а запълването им с мероприятия е адски трудно! Особено турците - бяха готови, ако се налага, да изкопаят и пистата и постройките само и само да не се занимават! 2. Ще има ЕДИН кръг от шампионата - цялата "далавера" е 4-5 дена, а годината е 365 засега, защото Божественият не е казал нищо друго. 3. Емирите си имат писта - за къ'в им е и в България, какво ще печетелят от нея като дневните разходи на един от тях са колкото бюджета на българска болница за 5 години. Или те са някакви баламурници, които не си знаят интересите? 4. Какви рекламодатели ще дават пари за да им висят имената по пистата? Петронас, Ред Бул - могат да купят България и на нейно място да си изпишат логото та да се вижда и от Космоса. Ако сложиш реклама на българска фирма - като гледа народа по ТВ-то - някой емирец ще се впечатли от реклама на "Стара планина" може би, а? 5. Кой ще строи пистата - нали щом е с участие на държавата - търг, печели най-ниска цена, любима фирма и т.н. А ще се ползва ли по време на дъжд пистата или? Даваш газ и асфалта се залепя на Шумахер на каската... 6. Айде сега - продължавайте да сънувате как Боцко дава буреняците до Доброславци, емирите - няколкостотин милиона, а като се събудите - даже и чаршафите ви няма да са потни, защото няма да ги има в настъпващата тотална мизерия! И се чудя: дали за групи от поклоннци да не пускаме намаление на билетчетата за кръга през 2012?

А бе тук предимно олигофрени и тапанари ли пишат можели толкова да сте ограничени и прости.На държавата и трябват инвеститор било и да си построи гараж за колата.

Че и ти се нареди сред олигофрените с това неграмотно писане! За коя държава става въпрос? Видяхме инвеститорите докъде ни докараха - молове, писти, хотели, монополи и всичко в "името на народа"!

А какво стана с пистата край Сливен, за която имаше избрано трасе и което бе одобрено от Фитипалди???

пистата в абу даби бе строена от немска фирма бикардбау, а не от арабите. те само дават парите и нямат опит в строенето. нашата кои сте я строи? освен това наличието на построена писта не осначава че сте буде автоматично вклучена в кавлификазиите на формула 1. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Eeee... няма Угодия на този на тези хора. Каквото и да се направи или измисли все му пречи. Мрън, мрън, мрън...

Ти пък сега! Какво ни разваляш удоволствието?! Мърморенето ни е национален спорт - за друго просто не ни бива... то и затова сме на това дередже (турската дума е напълно умишлена).

Оф, да се надяваме тая глупост да не стане. Няма далавера в такъв проект, поне за страна от нашия ранг.. А и къв срам ще е.. За Доброславци се излиза през Ломско шосе, Обеля, катуните, пътят е ужасен.. Тоя с чаршафа трябва да подготви още 2Х за докарване на фаца.. Отделно язък за райското кътче до София, за природата, за хората.. ако се разходите дотам ще видите, че локалите си живеят доста по-добре от софиянци - ресторанти, детски площадки, децата вечер до късно търчат из улиците безгрижно..

това е практика на шейха на Абу даби.Тъй като ОАЕ са затрупани с дългове, нефта им е на свършване, по този начин изнасят и влагат средствата си в такива страни като нашата, които търсят чуждестранни инвестиции.Но за нашата страна няма да има никакви приходи, тъй като цялата инфраструктура ще се управлява и ползва от инвеститора, ще се претопява печалбата и ще се изнася в чужди банки.И няма какво да се курдисва министър председателя ни след като изобщо е далеч от познания на въпроса и да не заблуждава народа ни.

Изграждането на писта за Ф1 е един от начините по-вече хора да разберат ,че на планетата земя има държава БЪЛГАРИЯ. Ако шейховете ще финансират и прилежащата инфраструктура, добре е да се помисли пистата да е извън София. Най-общо казано - намерението е прекрасно, дано да бъде реализирано в обозримо бъдеще!

а бе нал ма в станбул такава пста.блзо е до бг.зато е необходмо да се прахосват толкова много пар? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз пък искам морето да дойде до Суходол.

Истината е, че само Софето има ресурс като град да поеме обслужването на такова съоръжение! Всички останали полу села полу градчета като сливен, плевен са без значение.

Истината е тотално друга бе цървулане - София пък е най-малко подходящото място за такова съоражение! Освен ако не го измъкнат на 30-40 километра извън и без туй неграмотният трафик!!! Че то сега си е голям цирк с трафика там, камоли по време на едно такова състезание да се влеят от 20-30 хиляди автомобила, плюс още 200-300 тира с оборудване за екипите!!! Нали се сещаш, че ако това е далеч от София, никой няма да ти инвестира в хотели там, които да побират посетителите за едно състезание в годината, а през цялото останало време ще стоят празни и ще се разчита на хотелите вътре в града, което пък прави доста непривлекателно за посещения състезание с тая скапана организация на движение в столицата!!! Е, "столичанино", дали не си много тъп за да плямпаш такива простотии??? И Плевен и Севлиево нямат инфрастуктурата за поемане на посетители точно толкова, колкото и София бе шматко!!! От Плевен съм и бях наясно с това още преди няколко години когато се заговори за това!!! Истинското място на такова съоражение е около някой от морските курорти с изградена пътна и социална инфраструктура и ... с магистрала до него, защото се разчита на международната посещаемост бе "пишман столичанино" селски!!! Аман от цървули като теб!

Най-добре беше Доброславци да стане гражданското летище на София вместо самолетите да кацат посред жилищни квартали - шум, мръсотия и т.н. Летището е бивше военно, строено е качествено, въздушните течения и т.н. са вземани под внимание, ама ние не разбираме нищо :-(

та ако може шума и мрасотията да отидат в чистото раиско селце . важно е да е по-далече от теб,нали? и ако може самолетите да летят денонощно- голям кеф за теб- важно е вуте да е зле....

Прав е софиянеца, пистата трябваше да се строи между Варна и Бургас, както е в Испания - двете писти са край двата най-големи морски града. Но дойде Бойко и ... реши Доброславци. Не мога да разбера нещо: 1. Икономически абсолютно противопоказно е да се развива само един град в дадена държава. 2. Постоянно ревем, че в София идвали много хора, а правим така, че да идват още повече. 3. Бойко спря всички проекти в страната и дава държавни пари само за София - това означава нова вълна на приходящи хора . Ако целта е като през социализъма София - да е милион (сега 2-3) то ни очакват нови огромни проблеми.

чета коментарите на "загрижените" хора и отново си обяснявам защо нищо не е като хората в тая държава - тъпота и злоба и за това нещо както и за всяко друго хубаво нещо. абе хора Ф1 е легитимация за целия свят, че си жив и че те има на картата бре - амън от пейзански писачи дето им пречи, че комшията си е измазъл къщата или има нова кола.

Подкрепям те с две ръце . Още като прочетох заглавието си представих какви негативни коментари ще има. Още не съм чел надолу ,но си представям колко озлобени, комплексирани , завистливи разбирачи са се изказали по въпроса. Хората искат да налеят пари и е тяхно право да решат къде да бъде построена пистата . А че от такова съоръжение за всяка държава има само ползи е ясно на всеки нормален човек . За жалост май българите наистина не сме нормални , щом сме готови да оплюем всичко.

Герб обещава: 3000-та година ще живеем при комунизма! Всеки българин ще стане автомобилен състезател на Формула 1, няма да ядем изрезки от колбаси и на Черноморието ще има ток!

.... и за какво ще служи тази писта?.... и на кого? питахте ли барнеъ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Искаме и Айфелова кула в Костинброд !

Ние една дупка не можем да запушим и въобще нямаме никаква годна читава пътна инфраструктура - тръгнали сме писта да строим......Бляновете на голтака, нещо като упование в печалба от тотото.

Че ти какво ще строиш ? Хората идват с пари отвън. Държавата няма да влага пари взети от данъкоплатците .Даже напротив от тази писта ще дойдат пари за държавата , значи ще има и за запълване на дупки , дано ти запълнят и кухата глава покрай цялата работа .

НЕ СЪМ ОЧАРОВАН ОТ ИДЕЯТА ЗА СТРОЕЖ НА ПИСТА ТОЧНО КРАЙ СОФИЯ. НО КАКТО ЗНАЕТЕ, ОТ МНОГО ОТДАВНА ПРОБЛЕМИТЕ НА СОФИЯ НЕ СЕ РЕШАВАТ ОТ СОФИЯНЦИ..............

XTRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

голяма глупост!

Не съм фен на Ф1, но за мени деята е много добра. А колкото до повечето негативни мнения тук мога да кажа само едно - и самия Господ да слезе на земята нито един от вас няма да му повярва, че е истински. Истински българи - мрънкане, блееене, жалване и плюене. Това сте вие.

И защо да му вярвам на твоя господ? Една истина да е казал? Затварат болници, откриват писти. Даже пистата е една химера, но ликвидацията е на лице.И една копка магистрала не прави. Единствената истина е, че сте шебан материал.

Нали знаете, че зад тези инвестиции от арабския свят има претенции и за религиозна свобода и вероизповедение т.е. чакайте още джамии и училища по Коран!Тръгнали сме по стъпките на Англия, Италия, Германия и т.н. внос на мюсюлмани, че са ни малко!

Absolutely true!

Тоя шейх много тъп бе!!! Да беше се информирал първо, че нашия Супер-Бойко, 5 години не може един терен за сметище и завод за боклука на София да отреди, камоли за писта за Формула!!! Поредната партенка за слепите избиратели - все пак наближават избори де!!!

Ей голям малоумник си :(. Само Бойко е виновен, че за толкова години няма завод за боклука да знаеш. И се моли като дойдат избори пак да го изберат освен ако не си синче на някой крадлив комунист. А иначе по темата българина винаги ще е недоволен каквото и да да се опита човек да направи!

добре бе няма ли накрая да построите или поне да се говори и за нещо което не е в софия или до софия ... мисля си вече да спретна една петиция софия да си се отделя като град държава ... или село държава ... все тая ... мисля че на провинциалистите като мен все повече им писва ... това не вещае нищо добро

Мила, дори не подозираш колко много софиянци са съгласни с теб. За нас е жизнено важно да се развива и останалата част от страната. Само че твоите съграждани/съселяни/ парвенюта на тълпи атакуват София, където търсят и намират реализация на гениалния си потенциал. Затова наред със справедливото ти искане за развитие на цялата територия на страната би следвало този гениален човешки ресурс да си остане или да се върна там, откъдето е дошъл...

Еколозите - в Сибир!!!

Развиваме се! Румен Фонтански искаше да прави мотоциклетна писта, сегашните управници са решили да избият рибата с Ф1 а следващите със сигурност ще направят космодрум.

Космодрум си трябва! Един небезизвестен политик трябва да си паркира летящата чиния. :-)

Писта!! Шум, навалица и много изгорели газове в атмосферата! Човекът още не е прозрял, че развитие не значи натрупване и умножаване на вещите!

Се е замислял над факта че за да работи нормално едно такова съоръжение трябва до него да има комуникации? Ами гостите на състезанията къде ще спят,как ще осигурим сигурността и спокойствието на тези хора? Къде ще оставят колите си когато отидат да гледат състезанията,ами тези които нямат коли? Сетих се ще направи пистата до летището а зрителите ще спят в палатков лагер до някой от терминалите. А и друго,тази писта ако стане реалност на колко хора ще даде работа,100,200...1000? Останалите ще дишат изгорелите газове и ще сащастливи че имаме писта за Ф1. Мисля че всичко трябва да се развива и предвижда паралелно,пътища,хотели,ресторанти,паркинги и най-вече сигурността на посетителите. Наш Ганьо като види чужденец и му съдира кожата от гърба,лъже и маже за някое евро отгоре и тук трябва да се помисли много добре. Иначе е лесно да пльоснем 5-6км. асфалт на някоя поляна и хайде вече имаме писта за Ф1!

е така де! Шейха точно в това иска да инвестира.. в комуникациите. Те от това ще паднат парите - не от друго. Пътища, хотелчета, молове.. В емирствата са особено добри в Моловете...

Блаааа, сега пък писта за Формула 1. Трябват ни повече зелени площи, а те писта. Поле от асфалт. Аз съм ПРОТИВ !!!

зелени площи, тишина и чист ваздух- искаме спокоиствие и здраве за децата ни.

"Според предварителни данни на БНБ през 2009 г. емирствата са инвестирали у нас 1.4 млн. евро." !!! Яяяяко, батка - явно някой емир си е изтървал портмонето в България миналата година!

Много точно казано ;)

Само това ни липсва - още едно вдъхновение за олигофрените-джигити на пътя! Вече ще могат да се надъхват на живо за подвизите си...

от българския селянин и комунист.... няма оправия ! Извънземни да кацнат в БГ, пак ще им е криво ! В тази държава освен аборигени като повечето тук (колкото и да ме храните, не се осъзнавате че е вярно) има някаква малко група от хора който мислят ! И те повечето се мъчат с 300 км/h да избягат ! Бай Ганьовци.... !

милене, много си прав брат, за сузаление...

На Плевналиев са каза върви са е*би за писта за формула 1.