„Форин Полиси“: Дисфункционалната суперсила. Може ли разделена Америка да възпре Китай и Русия?

Опасността за Вашингтон е реална и изисква спешни действия, смята бившият министър на отбраната на САЩ Робърт Гейтс

Обратно в новината

Коментари - „Форин Полиси“: Дисфункционалната суперсила. Може ли разделена Америка да възпре Китай и Русия? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сяда се и се преговаря.

евал съм ги сичките

да го духат и на Китай и на Русия...само това могат да правят американците сега.....духане!

Ами не, не може. Какво има изобщо да обсъждате фалиралите?

американците е да се нагъзят и да ги подпукат китайците и руснаците отзади....ох мамо болима!

Като гледам в Интернет как се жалват от инфлацията... 7,90 долара галона бензин, такова нещо те не са виждали. Наемите растат, цените на храните растат... Началото на края.

Тя и "обединена" не е в състояние да ги спре поотделно, та камо ли когато действат като съюзници в тандем!

Ако някой напише нещо такова тук, веднага ще бъде обвинен , че е руски трол. Забраната и отхвърлянето на критиката беше присъщо на един уж отминал строй.

Заради един изкуфял старец Байдън и една изкуфяла бабична Нюланд дето си играеше на Майдънчета и снайперисти, САЩ си създадоха в лицето на Русия от приятел смъртен враг. Краха на комунизма беше белязан с управляващи старци, края на нарцисизма на Вашингтон също е белязан със старци

Сащ ще се справят Третата по големина на територията държава в Света и Четвърта по население и то с млафи хоря няма проблеми срещу дрипавите азиатци

Настроиха света стещу себе си.Не само Москва но и Пекин не вярва на сълзи.Това с лъжите за диктатори и демокрация се пооистърка.На хората им писма от демократизиране с помощта на бомби.За доброто на хора по-добре ще е света да е многополюсен отколкото едно.

Русия може да бъде смазана за дни и то без много загуби. Трагични са руски смешници. За Китай ще трябват 2 месеца и много жертви, а и материални загуби. За съжаление и двете кочини има атомни оръжия и това ще е Трета световна.

Все тях някой ги заплашва. Все те са нападнати. А са разпръснали войски по целия свят. Защо не си кажат истината-заплашено е господството им над останалия свят!

Американците имат огромна войска, най-добрите технологии, Холивуд и чичко Долар. Те са господарите на света. Независимо какво мислят панелните таласъми в Люлин и Обеля.

Да, и след това няма да личи и сещ къде са били. Ей това е болката. Ще кютат бозавите наглосакси и ще си налягат парцалите, защото ще ядат дървото

Имат психически разстройства. Обсесии, че са още хегемонът. Трудно се пада отвисоко.

А защо трябва да бъдат смазани Русия и Китай? Защото не се подчиняват на САЩ? А какво като ще стане 3-та световна? Нали щатите ще я спечелят без проблем?

Само холивуд стига. Ама защо не го използваха в Авганистан и аз се чудя.

Баси, Про-Американските излияния.. :-) “Независимо от този голям ядрен арсенал перспективите пред Путин изглеждат мрачни.” Аха… сигурно, сигурно..

Малииииии, к'ъв дълъг парцал!

Ама защо САЩ трябва да надделяват? Не може ли да си живеят нормално и добросъседски с всички държави? Нали това е прокламираната им демокрация?

На минус си ... и аз ти го турнах отзад!

Южна Корея може ли да си живее добросъседски със Севера според теб

За АВганистан не знам, ама АФганистан го смазаха за 24 часа.

Парите са нещо когато имат покритие.В съвременния свят не е само злато.Е сега те се изправят стещу покритието си. Резултата е ясен…пак си стават само хартийки.

Раааасия великата се спъна в кирливата Украйна. Операция за три дни за Киев и три седмици за цяла Украйна се превърна в 2 годишна война и то пълномащабна с руски жертви над 300 хиляди досега... а срещу НАТО не е започнала, срещу Сащ не е започнала. Русия се отказа от Евразия , защото не искат да пращат още казахстанчеъа киргистанчета да умират за нищо. И хоп към Брикс да вземат черни да умират за тях! Въпрос на малко време е да разберат , защо Русия е отишла там. Загубени са отвсякъде.

Аз от 7 годишен слушам как капиталистическата американска система ще се срине и “нашия строй ще възтържествува”. СССР падна, САЩ продължава да е първа икономика 50 години по късно продължавам да слушам същото. Чертаят се всякакви сценарии за колапс на САЩ, а то май Русия е по близко до колапс.

Още може. Давай смело.:)

Харковският танкоремонтен завод задълго излезе от чата след снощните удари на ВКС на РФ.

Дира, колко от тия 900 000 $ за дезинформация, плати на тоя драскач?

В мокрият памперс на бидона

От БТВ то ли ги чу? Щото в Америка направо реки от мляко текат:) За какво му е на Запада да се срива. КАТО МОЖЕ ДА ФАЛИРА и ДА ВИ ВЗЕМЕ ПАРИТЕ?

Има едно - НО забравяш народа - хорицата от тия две държави имат една съществена разлика - руснака ще излезе и ще мачка а тия джендъри просто ще се предадат...щото Доминик Торетто каза - "не е важно каква е колата, а кой седи зад волана"... така, че Русия няма нужда от другите - другите имат нужда от Русия...

къф памфлет, измори ме. То асъл, на всички е ясно че фащ съвсем са изкукали, ама явно всичкото ястреб от време оно не ще да си облича дървеното пардесю, ами тръгнал да риве за загубената младост.... Свърши се вече, мандалото тропна гуспода атлантици - никой не ще да мре за кефа ви.... Ако не сте се събудили още, направете го дорде е време, че съвсем ще ви изметат под чергата на историята. Сядайте бързо на масата за преговори с новите господари и молете поне филмите и софтуера да ви оставят... Така е то....

Ами то оттогава слушаме и как Русия е в колапс и се разпада ... но тя се развива и не обръща внимание на западното лаене ! Русия беше 150 млн. преди 20 години, сега е пак толкова - България обаче беше 8 млн., сега е 5 млн., от които 2 млн. цигани ! Разпадат се всички източно-европейски държави, които бяха приети в ЕС с една единствена цел - разграбване ! Относно сащ - има ли ресурси, работна ръка и производство ? Какво американско си купи през последните 20 години ? Всичко е произведено в Китай с Руски ресурси ! От сащ правят войни, за да съществуват - но броят държави на планетата е същият и повечето вече видяха гнусната колониална политика на англосаксонците и затова номерата вече не им минават ! За справка - украйна ! тотален провал на нато там ! Относно разширяването - ха ха, че за 5% от БВП ще присъединят всеки, но дали ще го пазят - еми виж украйна колко я пазят !

Създава се новият световен ред...света срещу паразитите и зелената шума...квот било - било Хамбургероядците остават с двете си колонии - Германия и Япония...старческите домове и посмешищата Англия и Франция - едната с кастрата Макарончо...другата с цигането... едната пълна с индобританци - другата бъдещият северен Алжир и Магреб Таиван и Южна Корея не ги броя, щото рано или късно Си ще им свие сърмите...с руска помощ Другото е пълнеж...Португалия, балтииските или балканските въшки...комплексираните шляхти...

Льольо...не Украина...а три Украини разкатаха досега... Първата със съветското въоръжение подарък им от СССР... Втората със въоръжението от цела Източна Европа.. Сега бъхтят третата - вече със западното и леопардите... Четвърта нема да има...то не останаха хохли...

Наличието на авиобомби с УМПК позволява на руснаците да се заемат сериозно с "демонтажа" на мостове, с помощта на които оперира ВСУ. Снощи ВКС "демонтираха" два моста над реки Шейтанка и Мокрия Яли, на южно Донецкото направление.

Малко виртуална перемога...kво ли ти и остава друго.... А иначе за трите месеца контранаступ...три хутора - Пятихатки, Работино и Урожаиное и седемсет хилки при Бандера...половината западна железария тоже... до първата руска отбранителна линия не са стигнали още...а те са четири..

Хе...това е само началото...хубавото тепърва предстои...досега бухаха само с ФАБ 500... ма от скоро са почнали вече и с ФАБ 1500... Приспособили са самолета с неква джаджа...ще става големо БУУУМ...а Фабовете и до ФАБ 9000 стигат... еквивалент на атомна бомба...ма без радиацията - В началото на септември руската армия за първи път е използвала ФАБ-1500 (1500-килограмова фугасна бомба) с универсален модул за планиране и корекция (УМПК) в зоната на военните действия в Украйна, пише Forbes. Обхватът на падане на авиобомбата е увеличен няколко пъти (в сравнение с подобни боеприпаси с по-малка мощност) поради новия дизайн на корпуса. С декларирана точност от 5 м, кратерът от експлозия на бомбата достига около 15 м в диаметър. Засегнатата площ е повече от 2 квадратни километра. Още сега Су-34 може да носи две такива бомби, а в бъдеще ще може да действа с три боеприпаса, по една или различни цели в един полет.

На втория ден Киев беше блокиран от три страни - щото четвъртата е реката - та, нещо са договорили и Руската армия се оттегли... Наполеон и оня с мустачето си мислеха някви реални неща, ама нещо не успяха... вътрешните, руските олигарси пробват всячески да разбият Русия, но не успяват... А на сащисаните им се иска, но не им стиска да нападнат първо те. Но, все пак, добре се справяш в работата си - изказвайки полуистини. Няма срамна работа, но твоето не е работа, твоето е предателство за сребърници...

Уф каква дълга боза, общо взето е вярно само това, че сащ са разединени ! Нито Китай е в по-лошо положение отпреди конфликта в украйна, нито Русия - тя си взе четирите територии с Руско население, направи си референдуми и сега ще си ги възстанови като Руска територия - не разбрах защо Русия да е загубила и от какво е загубила - че тя придоби нови територии ? Цялото нато и ЕС наливат стотици милиарди в най-корумпираната държава в света - украйна и без никакъв успех - Русия взе всичко, което поиска, не можаха да я спрат, и си увеличи три пъти търговията с Китай и Индия - населението на които държави е повече от половината на това на Земята ! Единствените губещи от цялият този западен провал са украйна и ЕС - само при тях се забелязва минус във всяко отношение - и на територии, и на търговия, и на стандарт на живот и на население ! Стига медийни кретенизми - умират невинни хора заради интересите на корпоративният западен фашизъм !

точно като Римската империя навремето... Всички тези извращения - унищожаването на белия мъж, на средната класа, джендъризвът, BLM и всичко останало им изядоха главата. Плюс 33 трилиона дългове! Сами са си виновни!

американци....чао индианци...вие сте бита карта!

Ха-ха... "Ранното предупреждение, което Вашингтон даде на своите приятели и съюзници за намерението на Русия да нахлуе в Украйна, възвърна вярата им в разузнавателните способности на САЩ." Ама, че цинизъм... САЩ всячески се стараеха да предизвикат този конфликт, украинците до последно бяха убедени, че война няма да има. Иначе проблемите на управляващите в САЩ са далеч по-сериозни от "неспособността им да обясняват". Просто времето на САЩ отминава, налага се да преразгледат ролята си в света.

Америка произвежда 22 трилиона на година. Все едно да имаш дълг от годишна заплата и половина

Димо

То само Кирай и Русия да бяха... До сега САЩ тормози цял свят, но всички тормозени взеха, че надвиха различията си и започнаха да се обединяват. А ние сме пак от губещата страна.

САЩ не е това, което беше и никога няма да бъде.

Произвежда дедовия...затова и по трилион годишно дефицит ако не са жълтите и осрани ще ходите... и тоалетната хартия там е китайска..от руска сибирска дървесина

Според данни от Австрия, Киев е загубил една трета от доставените му танкове "Леопард" или общо около 30 бр. машини от различни модификации. Реномето на немските машини е сринато!