Създателят на Фейсбук обеща $45 млрд. за благотворителност

Създателят на Фейсбук съобщи, че е станал баща и че дарява 99 процента от акциите си на новата семейна фондация.

Обратно в новината

Коментари - Създателят на Фейсбук обеща $45 млрд. за благотворителност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

парите не правят хуманната политика, саз саздването на този фонд те стоят зад такава една от тяхно лице, а не са заели тази лична отговорност. те могат да ги даряват всеки пат при бедствие, фонда не се налага. с този ход те само отместват интернатионалните очи от истискита болка и саздават поле за отделение и вожни свободно.човека е изритал напално колегата си, саздал идеюата--- стоят всички останали които искат да изразят себе си в каузата си

Брово на тях за мен това е мисията на богатите.

Предварително се извинявам, че ще ви разваля предКоледното настроение, но ще трябва да ви разочаровам. Марк Цукербърг не прави никакво дарение. Няма благотворително намерение. Прави опит да избегне данък наследство от 40%, който все още не е отменен в САЩ. А 40% от 45 милиарда долара са точно 18 милиарда долара. Да не е луд да ги дава на правителството. Схемата е следната: прави се нон профит тръст (да, и те са открили ползите от НПО-тата), слагат децата си за пожизнени мениджъри и им дават абсолютно право на глас. Разбира се, не става ей така да направиш тръст и данъчните да се вържат, а е задължително да има и доказуемо намерение за създаването му с благотворителна цел, а не просто избягване на данъци. Това е прословутото писмо, което всички умилени хора шеърнаха, все едно е мило котенце. А когато наследството е прехвърлено без данъчната секира на щатските НАП-аджии, то може някой ден да се използва по всевъзможни начини от наследниците. Това е честа практика на големите фамилии като Рокфелер и т.н. Като е въпрос за милиарди долари, които трябва да се скрият от данъци, родителите изключително внимателно планират всички стъпки още от момента на раждането на бебето, за да нямат данъчните за какво да се хванат и да се опитат да приберат един ден. Цялата схема е и брилянтен ход за печелене на пъблисити. Шапка му свалям, алелуя, бейби! :) P.S. Знам всичките ти схеми, ела си ги вземи! :D

БРАВО !

Олигарсите ши не даряват? Черепа? Колко ще дари? А кремълските олигарси? Що не не даряват? Или един от най-богатите Путин, той що не дари?

Това е първото раждане на Присила, след три спонтанни аборта. Явно самото раждане е малко медицинско "чудо". Помогнало им е да осъзнаят, че парите не са всичко. Това за мен е обяснението на дарителството. Стига сте злобяли!

кой български милионер в България би постъпил като тях.

Имаше преди няколко години случка, когато българин, загубил дъщеричката си заради болест, даде (обещание към нея) няколко милиона за апаратура за детска клиника. Естествено, предпочете на няма публичност. Намира се все пак малко инфо в нета.

Едни печелят от бизнес, а после даряват обществото... А в милиционеро-съветоидния преход основен бизнес беше да се краде от обществото. Затова и нямаме бизнес като хората - цялата ни бизнес върхушка, с малки изключения, забогатя като крадеше от държавата. Никога вече БСП-ДПС-АТАКА на власт! Иначе... БОНГО, демек КРАЖБИ ДО СМЪРТ!!!

Ей.Злобари не щете да сте добрк

добрите хора не са тия с фондациите

И аз всеки ден дарявам пари на производители и търговци за некачествените и в много случаи нездравословни храни и стоки. Голяма част от тях след това изхвърлям, пардон, дарявам на клошарите, или бездомните кучета. Дарявам данъци с които някои се облажват след това, тия, за които се чудим от къде взимат пари за разкошни къши, яхти, коли... ДАРИТЕЛ! НАРОД!

Забравих, дарявам и на зъболекари, на които преди 2 месеца дадох 300 лв и сега същия зъб отново има проблем, макар, че още тогава настоявах, че не е излекуван до край....и сега отново ще дарявам....

няам зъби на пщрета съм . , за 300 лв много пак е издържал 2 месеца огън да ги попари ..

Безплатната информация която получават ЦРУ,ФБР и всички разузнавания по света от фейсбук струва трилиони долари и той е направен за такива дебили като вас другари демократи и после да ви бомбят с голяма точност чрез някой сателит.

Данък печалба в САЩ е около 15-20% т.е. на 100 млрд долара, данакът е 20 млрд. и ти оставят чисти 80 млрд. Като дариш 100 млрд долара, де факти даряваш 80 млрд., а държавата в скучая САШ дарява и се лишава от 20 млрд. долара. Ето така става. Само големи хора с големи сърца, филантропи правят това. В Русия такива няма, там е див капитализъм и алчност до потрес. Ето защо Америка е велика, а Русия е мрак.

Човекът е голям, вижте в Дневник целият превод, а не алибалите на дира.

Ей това е простият български хейтър!Дори да направиш нещо добро за науката и човечеството нашите глупендери ще оплюят всичко и всички!Затова ще живеят в кочината си и ще подсмърчат и чудят как на 30 години си станал милиардер

Ах,просълзи ме! Странно защо в САЩ фондациите ползват данъчни облекчения и законът дава възможност за легални врътки при спестяването на данъци. Също така там не се търси монополно положение на пазара и т.н. След Бил и Мелинда Гейтс и този го изтресе филантропията,хаха!

От където дошли, там отишли... Едни им ги "дават", а те Им ги "даряват" чрез фондации Да им е живо и здраво бебето

обещавам да даря всичко на себе си! ако ще даряваш дарявай реално а не с медийни изявления и прехвърляне от единия джоб в другия

Хахаха, взе ми думите от клавиатурата! Колко медин шум, за да се разбере, че завещава всичките си средства на негова новоучредена СОБСТВЕНА фондация. Е, нема такъв смех!

Естествено, че ще е собствена! Т.е. непосредствено ще упражнява контрол какво се върши в нея. Да не искаш да наеме някой "меринджей" по усвояване на евросредства, каквито квалифицирани имаме бол?!

Някой руски милиардер ще дари ли нещичко или кремълските евреи си кътат паричките? Аз досега не съм чул да са дарили нещо? Или православните мужици бе даряват или даряват само оръжия ?

Ти не разбра л изащо Бил Гейтс, сега и тоя даряват всичко на фондации? Защото за няколко годинки ще изкарат още няколко милиардчета от спестени данъци! Просто в другите страни данъчните облекчения за разни фондациики явно не са толкова примамливи. Но за Щатите е така - или фондация, или религиозно движение - и от милионер ставаш милиардер, а от милиардер.....

Не е смешен фейсбукът, той е такъв, каквито хората сами си го правят. Ама не може да очакваме хубав сайт с лош материал. Преди Интернет се ползваше от елита на обществото, сега всякакви утайки са го налазили.

Кога е това "преди"? Балканската война ли?

Алиса Б

Преди 15 години.

Ама той не дарява пари, а акции, т.е. някакви хвърчащи хартийки. Защо не ги продаде и да дари парите, а? Ама тогава ще струват хиляди пъти по-малко, нали?

Парите не са ли хартийки? А?

А парите не са ли ХАРТИЙКИ, променящи стойността си по няколко пъти на ден?

Хайде тогава иди в магазина и си купи нещо с акции на ФБ вместо с пари. Дали ще ти ги приемат?

И аз всеки месец дарявам - от едната ми банкова сметка ... в другата ми банкова сметка.

като от другата не плащаш данъци....Голям дарител си...От първата ти сметка с данъците /макар и откраднати от теб и тебеподобните на 50%/ има смисъл за обществото, а от втората 1% ще отиват за нови методи за стерилизиране на хората 1%за по-качествено образовани роби...Ей това жид да си в днешно време...А м/у другото защо прецака всички партнери от началото с акциите като си толкова благороден...?

Цукерберг, захарния берг е хитър жид

Хитрият Еврейн си дарява 45 милиарда за да не плаща данъци за тях, тъй като по закон даренията не се облагат с данъци

Е това е изказване типично за българин ! Човека дарява почти цялото си състояние за образование и медицина , а бай Ганьо съзира измама и тук ! Евала на човека ! Чичко Били също прави големи дарения за хуманитарни цели ! Явно и той се спасява от данъците !

А не се ли усещаш, че пишеш глупости. Не четеш ли, че прелива от единя джоб в другия. Всичко се прави заради данъците.

Нали разбираш, че това не са 45 долара дарение. За 45 милиарда ще се намерят дузина експерти/пр-и/финансисти/всякакава друга гад, коити ще обяснят на Марк как точно да си изиграе картите. Иначе - и аз вярвам в доброто.

Цукербург младша ще е еврейска китайка с тесни очи и тесна катеричка.

Дано света стане по-добър.

jingiby

Да са живи и здрави барабар с бебето...

Невръстния Еврейн и китайската му жена само 45 милиарда ли имат?

...30-тина годишният милиардер... Стил ДИР.БГ

"дарява 99 процента от акциите си на новата семейна фондация" - и кво излиза сега от единия джоб в другия хехе, ама после ще се бие в гърдите "виждате ли аз дарих толкова много пари" ...

Точно! Като фондацията на Били-Боб и Хилъри Клинтон.

Херкулес

Спестяване на данъци от дарения... ;)

Ще да е някаква далавера с данъците. Иначе - да им е честито бебето ! Колко ли милиарда безсмислени часове е изгубило човечеството с тоя фейсбук.