КАТ започва да глобява с електронни фишове

Честитка със снимка по пощата ще получават от понеделник шофьорите, засечени с превишена скорост. Вече официално влиза в действие новият електронен фиш, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - КАТ започва да глобява с електронни фишове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРЕМАХНЕТЕ КАРАУЛКИТЕ ОТ ИЗХОДИТЕ НА СОФИЯ! ТОВА НИ СРАМИ КАТО ДЪРЖАВА!!!

ЩЕ БРОИ ОВЦЕТЕ.......................И ЩЕ ГИ СТРИЖЕ ?

елементарно - като не правиш нарушение, няма наказание.... т.е. карай по правилата и няма защо да го мислиш за джигитите и "шампионите" трябва да са двойни глобите!!!!

Някой наясно ли е, как се поставят знаците за ограничение на скоростта? Защото имам чувството , че се поставят така, че да създават нарушители! Какъв например е смисълът на ограничението 60 км. час, което е налице през цялото трасе на така наречената "Скоростна магистрала" в Перник, освен да бъде нарушавано и да има основание за полицейски рекет? Какъв е смисълът на ограничението от 90 км.час на готовия участък от Автомагистрала "Струма", ако не е същият. Така, че защитниците на "Биг Брадър" по пътищата и разгулът на полицейщината в България,да имат да вземат, най-напред държавата да бъде честна със своите граждани, да поставя ограничения, където наистина са необходими, а след това да го удари на печалбарство и събиране на глоби! Обстоятелството, че В Холандия така се пълнел бюджета не означава, че трябва да Вървим по този порочен кръг. За тази цел се плащат данъци! Въобще от този срам за България - малоумен министър председател и вицепримиер и вътрешен министър, колкото по-бързо се отръвем, толкова по-добре!

Глобата ще се търси само от собственика на автомобила, а ако някой друг е карал, трябва да се оправят по между си. Така се отнема възможността да се водят баби и дядовци, които да поемат вината. е, сега пък ще регистрират колата на баба и дядо :)))

Само здравия удар по кесийката на Бай Ганя, ще оправи нещата.. Тоя тъмен балкански субектсмърдящ на чесън и слушащ чалга, трябва да знае, че пътя не е поляна, и има правила, които трябва да бъдат спазвани!

Така прецакват всички заминали в чужбина след нарушението :(, защото роднините им ще приемат немаркирания плик, и така ще лишат близкия си от възможност да обжалва.

Ако спазваш закона и правилника, никой няма да те працака, спокойно. А като ходиш в чужбина, искам да те попитам дали там си позволяваш да караш така и дали и там системата от кожодери само гледа да ти вземе паричките?

Не , не си позволявам , защото не се налага. Там няма малоумни органичения като тук и има полиция а не ченгета и шумкари. Ако те спре полиция то обикновенно е за сериозно нарушение ( а до 10-15 км отгоре дори си е прието за нормално допустимо). И още нещо любопитно - в полицеиската америка в много от щатите , полицията няма право да спира за спонтанни проверки. (Защото ова се приема като нарушение на гражданските ти права и създава предпоставка за полицейски терор.) А и полицаите като процент са доста по-малко , но по ефективни в работата си.

Два въпроса: 1. Ако ме глобят катаджии след камерата за превишена скорост, а и получа снимка/акт от камерата - какво правим? 2. Няма ли да се въведат и електронни терминали - като ми каже катаджията "Е, сега кво правим?" да може да му пратя/харедя по негова сметка 10 лева???

Мдааа не е лошо катаджиите да са с картови терминали, в момента има такива с GPRS модул за връзка, и директно като си платя на място да ми щраква бележката от терминала към акта......Бах мама му какви технологични катаджии ще имаме.....Вече гледам и проби за киселини взимат......Дано не ги накарат да взимат и проби за газове в червата, че тогава ще ни забиват маркуча в едни потайни отвори.....ха ха хаха ха

КАТ се надяват след 2 г. камерите да са много повече, а аз се надявам катаджиите да станат мнооого по-малко.

Нали точно това е целта.

Абе тая нашата държава мисли ли за нещо друго, различно от това как да одере и без туй вече достатъчно осурваканите си граждани? Питам се изобщо за какво съществува държавата? Не е ли, за да е на всички по-добре, отколкото без нея? Навсякъде глоби, санкции, пази боже пък да се захванеш с някаква икономическа дейност - жална ти майка - то не са разрешителни, не са сертификати, лицензи, не са инстанции! И после хората укривали данъци, не плащали осигуровки, не декларирали не знам кво си... Като удариш чертата, държавата ти прибира едно 2/3 от дохода! Е, че то по турско не е било така! И какво получаваме срещу данъците си и глобите? Разбити пътища, никакво здравеопазване, примитивно образование, липса на каквато и да било сигурност и все такива. Струва ми се, че нещо дълбоко в системата е погрешно и се нуждае от промяна.

Промяната е да хващаш гората. Аман от тарикати!

Холандците официално си заявяват, че с глобите си пълнят бюджета. Даже ги вдигнаха миналата година...да го напълнят още по-добре. Но ако не караш с превишена скорост по-принцип - няма какво да те притеснява...

НАРУШИТЕЛИТЕ С ДЛЪЖНИЦИТЕ ,КАКТО И БОЯ СЪС СИТУАЦИЯ............

Ей много прост народ сме !!! Тука чета коментарите и направо ми се повдига от такива тарикати на дребно ! Толкова ли е трудно да се кара примерно със 135-140 по магистралата и да не ви пука от камерите.В крайна сметка правилника е да се спазва !Всеки мисли некви тъпанарщини - кой ще нарушава и ще води дела / я ги спечели, я не/, кой ще регистрира МПС-та на пенсионери/, кой ще се крие на пощенските служители. Ей такива сме си - 95 % от населението хитреци и тъпанари ! После Костов, виновен, БСП виновни, ГЕРБ виновни - никой от тях не е виновен за собствената мизерия на тези 95% тъпанари - на един андрешко само адрешковия баща е виновен ! Айде баста.

Точно така!

Най-после нормален коментар. Бях се отчаял. На всички остали мога да кажа, че по всякакви статистики, жизнения стандарт в една държава е пряко зависим от спазването на законите.

Как обикновеният бял плик ще е доказателство,че си го получил без да си се разписал някъде,а на обратните разписки пише кой е подател!Или те ще ти пратят писмо,пък иди доказвай,че нямаш сестра!

Можете само да се радвате, че закона не измислен добре и дава много възможности за отмяна на актовете и постановленията. Като цяло съм за идеята на този закон, но има много текстове, които ще трябва да се изменят, за да работи правилно. Дотогава глобените ще са само тези, които не знаят как да се защитят.

Някой да е виждал кола на МВР с зимни гуми, с изправни светлини, с винетен стикер, със стикер за гражданска отговорност, да минава само на зелено без включен буркан, да паркира на безопасно място, да кара с повече от 5 км/ч по еднолентово платно?! Няма и да видм!

Може и да си прав, макар че това едва ли се отнася за всички полицейски коли.Но, ТОВА ЛИ Е ПРОБЛЕМА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА? СЪВСЕМ НЕ!!Въпреки лошите пътища, дупките по тях, лошата организация (в някои случаи) на контрол и маркировка, касапницата по пътищата се устройва от малоумната част от българските шофъори.На много от тях, като потенциални убийци, не би трябвало да се разрещава да сядат, дори, на предната седалка на превозно средство.

Институциите са длъжни да спазват законите, за да са за пример на обикновенният човек! Чак след това могат да изискват от теб и ти да ги спазваш! А СЕГА МИ КАЖИ, недай си боже, да те удари патрулка - кой ще ти плати?! НИКОЙ! Ще трябжа да осъдиш МВР, но друг път!

Сега, като въведоха електронните фишове, ще намалее работата на полицаите. Това ми се струва е в следствие на техническия прогрес - няма да има полицаи, които да се занимават с това. Така е било винаги - след влизане на механизация, хората се съкращават. Та питането ми е - ще има ли съкращения на полицаи или не???

целта на камерите е не да намалят произшествята и скоростта а да сабират пари. за да се намали скоростта и птп-та два километра преди камерата в едната и другата посока трябва да има голяма табела че има радар както е в другите европеиски страни. тогава скоростта ще се намали ефективно. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ти като не караш не се обаждай. не са 2 километра преди и след, но има табели за каквито мечтаеш

Не подписвайте разписката но случайно ако сте го направили в съда снимките не се водят доказателство!Също така не карайте бързо и спазвайте правилата така губят само те!

За какъв съд става въпрос?

Много добро решение.Който има пари, да си нарушава закона.И стига с тия КАТ-аджийски засади и простотии.Може би трябва нов закон за събирането на парите от глобите.

А този 14 дневен срок от кога започва да тече? От момента в който КАТ са го дали на пощите? И как ще гарантират, че аз съм получил писмото? Като цяло е добра идея, НО трябваше да го направят с куриер и да се връчват лично с/у подпис.

Ще го получиш с обратна разсписка бе пич ,ако си там ще ти го връчат на ръка ако те няма ще ти оставят известие ако се направиш на луд няколко пъти и не си платиш фишовете при проверка на пътя само ще ти вземат книжкта и ще се прибереш пеша нема се пуашиш .

Глупости

Откога снимките в съда се признават за доказателствен материал

За какъв съд става въпрос?

на 17.02.11 на изхода за Пловдив преди околовръстното, кола на КАТ снимаше нон стоп по няколко коли наведнъж, някои изпреварвани, други изпреварващи, коя се случи на снимката ще пати, няма значение с каква скорост е била

Лист А4... в бял плик, на който няма да има отличителни белези ... и текст "И ко шъ праим ся?"

няма страшно, снимките не са доказателства. можете да платите доброволно с което си признавате вината, но ако заведете дело, акта пада в съда веднага, защото пак казвам - снимките в България не са доказателства.

Блажени са вярващите...

нова касичка за пари на МВР не ни стига скапаната държава ами предвидили и бонус интересно как ще ми докажат в съда че съм карал с превишена скорост ??? да отбележа снимковият материал в съда не е валидно доказателство :))) хайде сега в съда малоумници

Не забравяй, че и съда е техен!

Глобата ще се търси само от собственика на автомобила, а ако някой друг е карал, трябва да се оправят по между си. Това в кой съд ще издържи ако не е тайна. Да не говорим какво ще стане със служебните и лизинговите автомобили. А да попитам чужденците нарушители как ще бъдат глобявани

Много просто - няма да ги глобяват :))) От години съм го казал - с чужда книжка(от друга държава) и с чужди номера на колата, можеш спокойно да си безчинстваш по пътищата.

Елементарно, Уотсън. Фирмата плаща. Шофьорът го отнася по веригата.

И по какъв закон внедряват на фирмите да си взимат парите от работниците. Ако не знаеш в кодекса на труда е строго регламентирано как и с какво може да наказваш служител. А при лизинговите автомобили имаш договор със строго фиксирани плащания. И там глоба не се включва

БЕЛИЯ ПЛИК НЕ Е ОФИЦАЛНО ВРЪЧВАНЕ НА ДОКУМЕНТ, СЛЕД КАТО НЕ СИ РАЗПИСАЛ ОБРАТНА РАЗПИСКА СЕ СЧИТА ЗА НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН. А МНОГО ХОРА НЯТА ПОЩЕНСКИ КУТИ. ТАКА ЧЕ ТЕЗИ ПОРЕДНИ ФАЛШИФИКАЦИИ НА ГЕРБИ МЪРЗЕЛАНКОВЦИ ОТ КАТ НЯМА ДА МИНАТ НОМЕРАТ СРЕД ОБРАЗОВАНИТЕ ХОРА. КОНТРОЛА ТРЯБВА ДА Е ПО ПЪТИЩАТА, А НЕ ДА СПАТ ПО ПАТРУЛКИТЕ НАЙ ВЕЧЕ ПОЛИЦАИТЕ РАБОТАТА ИМ Е ДА СА СРЕД ХОРАТА КОЛИТЕ СА ЗА СПЕШНИ ИНЦИДЕНТИ. СРАМОТА ЗА ЦВЕТАНОВ И СИЕ.

Да приемеме, че съм заможен бизнесмен, с добри адвокати и бързо Порше, което обаче регистрирам на името на баба си, която е на 81 години и взима 145 лева заплата...Какво правиме тогава, тя няма СУМПС и на практика само и удържат пенсията, а в действителност аз я издържам с по 1000 лева месечно. С други думи аз си безчинствам пред камерите, баба не се разкарва да си зима вече прибраната пенсия и полицията се надява да си покрива разликите от мойте нарушения с нейната пенсия...не е доизпипан този закон май...Или ако колата е регистрирана на юридическо лице, чия книжка ще вземат тогава???

То ако й е 145лв пенсията няма да могат да я вземат. Прекалено ниска е за удръжки.

1. Едва ли на 81 години ще има книжка. 2. Ще й вземат колата, ако не може да си плаща глобите към държавата. Сещаш се нали? Това е поршето.

Това с камерите го има навсякъде. А тарикати дали има само в БГ? И на запад има. Пък ако не проработи системата заради бабите с поршета, предлагам като в Гърция- вземане на предния номер на колата! И без това е държавна собственост!

Забравих момента със служебната кола. Ами собственика плаща глобата. Пък вече чорбаджията да му мисли.

да не го духаш ти после ?

крайно време беше.. така е навсякъде по света.. цивилизованият..

Никъде по света не точно така, а "малките" разлики променят нещата много. Особено идиотско е автоматичното търсене на вина от собственика на автомобила.

Това го има и другаде, вервай ми. Идиотско е, щото не можеш да се отървеш.

Какви електронни фишове, какви пет лева, майка? Тия хрантутници да се вдигнат да видят по селата какво става. Куцо и сакато карат пияни и дрогирани коли и мотори, без книжки, без винетки, застраховки и данъци. КАТ имали некви попикани 15 камери, от които да лапкат. Смешници!

знает ли че нама да взема подобно писмо от пощата и да видим тогава=просто не го взимам и готово да го духат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е ясно, че няма да го взема, но как може писмо със снимка, ами ако го получи "жена ми", а аз съм бил с друга жена в колата какво правим, какъв е този "Биг Брадър"? Опитайте се да снимате полицаите да видите каква ще е реакцията, най-малкото ще ядете бой, нямам думи просто...

аз съм снимал полицаи по точно колата им че няма стикер за гражданска в тщхно присъствие и без бой