Фирми отказват да намалят цените на лекарствата

Процедурата по договаряне на отстъпки от цените на лекарствата за съжаление не върви въобще, защото от поканените 126 притежатели на разрешения за употреба желание за участие са заявили само 3 фирми. Това съобщи пред журналисти управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Пламен Цеков.

Обратно в новината

Коментари - Фирми отказват да намалят цените на лекарствата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Цеков допълни, че продължава да се търси законов начин, по който Здравната каса да накара фирмите да дойдат да договарят цени. " "По данни на IМS в момента в България имаме най-ниските цени на лекарства, които се заплащат с обществени средства. Съзнаваме, че обществото очаква да има още по-ниски цени, но трябва да стъпим и на реалностите", каза още той. " По първия абзац - дерзайте ребята, намерете начин! "Който търси намира" По втория - малко се поизсили. Нали ви тупнаха, че доста лекарства са в пъти по-скъпи у нас, отколкото навън. Доста болни русенци си купуват по-специфични лекарства от Румъния, защото там са по-евтини.

Смешен плач... чиновнически. Не можел да накара фирмите щото европейския регламент му пречел а и мнозинството депутати вместо със законодателна дейност се занимават с еписторално творчество за да замазват гафовете си. По първия въпрос наистина е трудно щото европейците повече залагат на морковът сиреч тъй са наредили регламента че да наблегнат на интересът който депутатите трябва да създадат с изкованите от тях закони така че бизнесменът да има интерес да прави мили очи на здравната каса. Само дето втория проблем е големия проблем ... дето се вика какво да го обяснявам човек и сляп да е ще го усети по миризмата.