17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От тази фирма ще доставят китайски машини за изборите за президент. Ще бъде много интересно - Мадуро срещу Си Дзинпин. Това е демокрацията по български с опита на Внецуела и Китай. Сапунката се заплита, чакайте продължение. А живота ни кучета го яали.

Заглавието Ви дезинформира и образува хейт нагласа! Цената е 2(два) пъти по-ниска в текста от обявената в заглавието! Очевидно няма визия дали е само за машината или и за обслужването им!

Е, то е ясно, че Сиела трябва да вземе парите за продължи да финансира Да България!

Ти не разбра ли, че е съвпадение на имената бе кретен? Чак по телевизията го показаха човека и няма общо със Сиела. А дарил иначе страшната сума от 100 лева. Големо дарение.

Не му отговарят защото герберастката измет се е пропила в администрацията. А другата герберастка измет циела има задача да източи кранчето или да прецака изборите с малини.

Къде е Мартин Димитров да даде ЦИК на съд? Май омекна! Мина от другата страна ! Ще става управляващ! Ах гиди мошандета!

Ако беше си пуснал БНР щеше да го чуеш къде е и какво прави. Но да си гербер е диагноза.

Точно след жалкия му опит по хоризонт да защити неговата "нова" ЦИК се задава този въпрос!

Докато по търговете се ДОПУСКА САМО ЕДИН участник накрая : все така ще е - и за магистралите , и за ларгото и за квадрат 500, и за НДК, и за машините за гласуване . Дори Закона За Обществени Поръчки( ЗОП) НЕ ГАРАНТИРА конкурентна ( безкорупционна) среда . Но и ако ЗОП бъде “прескочен” -Тогава се появява Комисията за Защита на Корупцията ( КЗК) и отсява “неправилните” кандидати .

Та като сме на темата, КЗК защо си промени решението за ЧЕЗ? Съмнително нещо...

Тази работа с още едни машини за гласуване, само изглежда проста... Нали за нов вид машини трябва да се обучат отново техници, трябва да се тестват, трябва да се обучат хора които да ги програмират за отделните секции,... Фирмата за доставка на нови машини трябва да може да им осигури логистиката. Това по скоро е шум на вятъра или реклама.

Ала бала , със сигурност машините са същите , но не минават през процента на хуя

Баси колко е трудно а :)))))) Едни пари не може да се сложат в джоба рова е проблема не обучението. Хората не са прости!!!!!!

Schilo

То, па много трудно. Не са по-сложни от един таблет, който пък дечурлигата го разучават за часове.

Един човек от Дубай предлага машини за гласуване на принципа на ротативките ,,еднорък бандит,,Вместо черешки или камбанки ще има имена на партии.Черешки-БСП,Камбанки -ДПС ,и други комбинации.Всичко е отиграно вече по казината.

А талончета за търкане ще пускат ли :)

Всичко е готово - изтъркано и отчетено! Лесно и безпроблемно!

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

На изборите датирани за 11.7.21 повече от 500,000 българи в чужбина ще бъдат лишени от правото си на вот. Това ще се случи заради машинната форма на гласуване, която бе въведена избирателно и противо конституционно. Тези българи настояват за дистанционно гласуване по интернет, тъй-като нямат достъп до секции, консулства или посолства, но всички те притежават компютърни устройства и желаят да дадат вота си “онлайн”. Не може едни българи да бъдат дискриминирани за сметка на други. Не е редно едни политически интерси, заради машинната форма на гласуване да надделяват и манупулират негативно равноправното даване на глас. БХК и респекивните НПО-та, защищаващи правата на гражданите да се намесят незабавно и да осигурят спаведлив вот за всички българи на тези избори чрез осигуряване на правото на дистанционно, електронно гласуване. Ако този апел не бъде коректно посрещнат, ще настояваме изборите да бъдат касирани и подновени тогава, когато има готовност за адекватното им провеждане. Ше се обърнем също така към всички европейски организации за защита правата на човека, респективно ще алармираме ЕС. Крайно време е политиците в България да излязат от състоянието си на пиянска наслада и да започнат реално да се грижат за работодателите си.

Споко! Ще намерим решение! Направо ги брой за гласували!

Тези "българи" да се приберат в България и тогава ще могат да гласуват спокойно. Сега не трябва даже да имат право да гласуват а те искали по интернет. А не искате ли да обикаля един с урната от къща на къща да ви сбира "гласовете" та да не се мъчите а?

Гербераст лази по подаааа. Извадете райда

че се сменят едни мутри с други не значи, че корупцията ще изчезне. Вервайте ми, каза смРадев.

ОБАДЕТЕ СЕ БА ЧЕРЕПА, ДА ВИ ПРАТИ РОТАТИВКИ.

Какво се тръшкаме за цените на тези машини, като е напълно логично Конституционният съд да се произнесе овреме за законосъобразността на приетото на две на три решение, да отпадне гласуването с бюлетина.По Конституция всеки има правото да гласува по досегашния начин, а желаещите ще са много.Как се подготвя ЦИК за такова решение, или просто стиска палци съдът да се тутка и да не успее да вземе решение преди изборите? Такива избори , с толкова неразбории, могат да предизвикат само още недоволство и взаимни обвинения за нарушения в изборния процес.Имам и аз усещане (като някои министри), че целта е да се достигне до положение, в което ще се наложи "силна ръка" да овладее ситуацията с идеална цел, разбира се...

Ама защо ще ги купуваме от Китай, аз съм сигурен че от Русия ще ни ги доставят безплатно барабар със софтуера за броене!

направо нов генерал губернатор ще пратят

Заглавието е за 5млн евро, а в статията се чете за 5млн. лева! Какво пишете и какво доставяте Дир-а

Дира си е вече политически плювалник плюс платени публикации за курвите на крадците. Ако следват логичната цел да има трафик, да дават сайта на геният на маркетинга Стелянчо и да пълнат пликовете с кеш.

Като чете статията човек остава с впечатление , че тая фирма е с адрес за кореспонденция лубянка.....

Вярно ли ,че когато Бог е раздавал разум на хората,военните са били на учение?

А пожарникарите и шофьорите къде са били?

При майка ти :)

Аз им предлагах за 4 милиона, ама не им харесаха. Сигурно има защо.

Още през 2014 година трябваше да бъде осигурена възможност на ВСИЧКИ избиратели да решават дали ще гласуват на хартия или на машина. Но ГЕРБ не намериха чалъм как да фалшифицират електронната бюлетина, и тяхната ЦИК направи всичко възможно да продължим традиционното носене на чували с бюлетини в помощ на бременните членки на СИК;) УКАЗ № 37 На основание чл. 101, ал. 3 от Конституцията на Република България ПОСТАНОВЯВАМ: Да се обнародва в „Държавен вестник“ Изборният кодекс, приет от ХLII Народно събрание на 21 февруари 2014 г., повторно приет на 4 март 2014 г. Издаден в София на 5 март 2014 г. Президент на републиката: Росен Плевнелиев 3) Централната избирателна комисия съгласувано с Министерския съвет определя условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, включително и за съхранението на техническите устройства за машинното гласуване. Централната избирателна комисия упражнява контрол върху изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, включително и върху съхранението на техническите устройства за машинното гласуване. Чл. 18. (1) Организационно-техническата подготовка и обезпечаване на изборите, включително с техника, консумативи и машини за машинното гласуване, се осъществяват от Министерския съвет и от областните и общинските администрации във взаимодействие с избирателните комисии. (2) Разходите по подготовката и произвеждането на изборите, включително за машинното гласуване и за формите по чл. 193 и 195, са за сметка на държавния бюджет по приета от Министерския съвет план-сметка, съгласувана с Централната избирателна комисия. План-сметката за изборите се приема не по-късно от 55 дни преди изборния ден. Чл. 206. (1) В избирателната секция избирателят може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласуване. (2) Гласуването с бюлетина за машинно гласуване е равностойно на гласуването с хартиена бюлетина.

Говорителя на ЦИ(Радева)К има ли навършени години за пенсия?

Таман се научиха как да манипулират машините на Сиела и ето сега други машини на друг производител от Китай. Нямат време да ги разучат, за да ги манипулират. Това е. Елементарно е.

То и един 20 годишен хлапак искаше акциите на отбора от Подуене, ама не му ги дадоха...

.......Такаа.....в заглавието е записана цена 5 милиона ЕВРО, в статията се говори за 5 милионо ЛЕВА,....абе тук има една червена сган, която не прави разлика между ЕВРО и ЛЕВА, червена мутрочалгарска измет за ваш кеф оше 50 милиона, но идва видовден ще квичите като недоклани свине мамицата ви долна!

Рупате ли протестърчета,рупате ли?Ами продължавайте малоумни галфони ,пРезидента ще ви оправи и вас ,и държавата.Под шапка акъл не вирее,това да знаят тези дето не са ходили в казарма

Наглите изродчета от Сиела искат 10 000 лв за машина, а един в мутрата, те ни смятат съвсем за балъци

не са чували за друга оферта, защото не сте ги уведомили за комисионната

Играта е да се спънат изборите бе хора! Какаво се вързвате още! Месец преди изборите, тръгнали да обсъждат машините! Утре и да се намери фирма да предложи за 6 мил, ЦИК ще каже - ама вече няма време! Сиела - монополисти, каквито искате ги наричайте, отидоха и си дадоха разчетите! ЦИК да излезе и да си покаже сметките, как стига до тази цена! Аз ще ви кажа как - от себестойност на машини и съпътватстващи услуги вадиш 40% и задаваш непостижим, нисък бюджет, така, че никой да не се включи, после прехвърляш вината!

Щото освен доставка на машините до България следва изработване на софтуер, внедряване, транспорт на машините до всички точки на света,където ще се гласува, техническа поддръжка на машините у нас и по света, осигуряване намастило и хартияза разпечатване на бюлетините, резервни части при повреда ... Т. е. трябва да се поеме целият цикъл от доставката, през експлоатацията до прибиране на машините в България и гарантиране,че не могатда се манипулират!

Машините за чужбина се доставят от Външно м-во по дипломатическата поща. Фирмата доставчик не участва там, така че за нея няма харчове за това.

Как пък ще им отговорят? Фирма Сиела трябва да има монопол за вечни времена и добри печалби за сметка на най-бедните данъкоплатци в Европа.

Я моля покажи заявленията с входящите номера в съответните администрации, където са внесени документите /оферти с технечиски характеристики и т.н..../ ... и .... тогава ....

Ей това е КРАДЕНЕ !!! С ахртие ни бюлетини е много п- СИГУРНО.. Тия си мислят че с машини ще се опраят проблемите с Флашификации,. обаче, тка дори се умножават преблемите.. Все едно да чакаш някой чужденец, да дойде и да оправи проблемите в БЪлгария... ЧУжденеца ще си гледа Интереса, и ПЕЧАЛБАТА.. и собствената си държава !!! По същия начин, компютърните специалисти, ПОДДЪРЖАЩИ тия машини ще гледат, КОЯ партия подкрепя шефа им и ще ФАЛШИФИЦИРАТ изборите на 6 милиона души с ЕДНО НАТИСКАНЕ на бутон на тая машина..

Ей това гербавите затова все ви е страх от цифровизацията. Страх ви е защото си нямате ни най-малка представа как работи това електронно гласуване! Въпреки, че на предните избори вече имаше такова пак не се заинтересувахте! Това електронно гласуване намалява невалидните вотове - не премахва броенето на бюлетините. Ама сте прости като гадулки.

Ти венецуелец ли си бе каун. Разбрал той от гласуване с машина.

За разлика от гербавите се интересувам и разбирам. По броя на отрицателните гласове горе долу се вижда колко са тези, които ги мързи да мислят и за по-лесно слагат минус.

Забравят софтуер, обучение, техници, логистика и транспорт и т.н. И пак ще станат 15 милиона лева. То само едни голи машини всеки може да поръча от Китай ама като няма дори ролки за печат за тях в България и нито един техник който да знае как да ги програмира и подържа са просто едни светещи кутийки.

Обучение, склад, софтуер макс 500 000 до милион.. АКо се договориш ще ти ги пратят програмирани както искаш. Айфона е с такава надценка, защото не го предплащаш, а вложените пари чакат да бъдат реализирани някога и по 2-3 години.

Светещи кутийки са за тебе! Но всеки начинаещ програмист знае, че те идват с операционна система, а за нея се пишат милиони и милиарди приложения, включително и от българи!

СТИГА С ТИЯ МАШИНИ.... ЧЕ ВИ ГИ УВЪРТЯ У КУХИТЕ КРАТУНИ....

Решението е само едно : Машините за гласуване Да са ДРОНОВЕ! Така ще обикалят и намират сами избирателните секции в България и чужбина! А и сами много бързо ще пристигнат в България! Така и законът за машинното гласуване ще бъде спазен.

Аре бегай!

аре лапкай..

Тез пък,можели да продадат машините за гласуване с 300% по евтино,ама никой не ги бил чувал,нито им отговаряли...Ебаси,на вас като в магазина ви кажат че водата днес струвала 50 стотинки,вместо 1.50,пак ли сте толкова глухи...Пълен смях...

Евро или лева? В заглавието пише едно, а в статията друго...

Абе за вас евро и лев едно и също ли е? Първо пишете 5 млн евро после 5 млд лева. последно колко е?

Тая фирма да не на Радев? Мното бързо се показаха на хоризонта! Ама ще доттавят за 5 млн, ама ще ги доставят на време, ама от китай. Къде бяхте преди 3 месеца и да участвате в поръчката? Явно тия машини са купени и се намират в България и сега ще се явят като спасители на "честните избори". Ама не са сертифицирани! Ама много важно. Важното е да се направят избори, ама кави все едно.

от алиекспрес е по-евтино само да се договорят с митницата