Фирма осъди прокуратурата за над 1 милион лева заради акция "Октопод"

През февруари 2010 г. документацията и компютрите на "Голз лизинг" са отнети и не са върнати, което лишава дружеството от дължими вземания и зачертава бизнеса му

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честито на данакоплатците

И никой не носи персонална отговорност.

Сега прокуратурата в прилив на отчаяние да вземат да се само сезират и да подхванат борисов и просто киро за повечето безобразия които сътвориха??? А дано, ама надали. Мечтииии.

Не можах да повярвам като прочетох новината. Наложи се да се ощипя три пъти за да повярвам. Е, значи има все пак някакво правосъдие, макар и крехко в тази страна.

"Голз" или "Голд"? Или пък "Гол лизинг"..

Да ги платят туркоробити Бобку и Цвък, Цвък

Дрън, дрън ярина. Не фирма осъди……а, организирана банда престъпници платиха на ВКС половин милион, стещу което бандата ще вземе милион. Всички от мафията доволни, данъкоплатецът плаща като идиот и отива да рови по кофите, за да оцелее до следващото плашане, и така до края на света….!

Ееееееее Ако си бяха платили комисионното на Ага Боико и каскета нямаше да е така

Кои, бре? От Прокуратурата ли?

На Топупа калинките! Некадърна сган..

Да ги плати ЦвЦв. Сега шенги платим ние -българските данъкоплатци

Беше Борис Велчев-братиньото. И той може да се включи в изплащането...

В България законите ще се изпълняват по начина, по който са написани само при едно единствено условие - забрана със закон и прекратяване на дейността на политическите партии за поне 50 години. Ако трябва, ще помогна за обосновка на мярката пред международните институции. Ако това не стане - България като държава си заминава бавно и сигурно. Това е цел, преследвана от външни нам организации, служби и държави, а политическите партии и НПО са проводниците на тази политика.

Когато през 1970 година фанаха Данчето дето продаваше зарзават чи краде пари за 1500 лева я вкараха за три години в сливенския

Наследството на тулупа още дълги години ще тегне над българския данъкоплатец .

Я пак, кой е на власт 2010 година? Чети история, човече, толкова да си неграмотен.

2010-та година.Цвъкито-шеф на МВР, тулупа-кмет на София, главен прокурор Борис Велчев--братиньото... Нещо да кажеш?

Ами ще кажа, че само на олигофрен може да му е виновен кметът на София за направилно изпълнена полицейска акция и некачествена прокурорска работа. Забелязал съм, че колкото е по-тъп един човек, толкова по-виновен му е Бойко Борисов. Даже за неща, с които Борисов няма и не може да има общо.

Не знам какво шмъркате, ама 2010-та кмет на София беше Фандъкова (от 23.11.2009).

Бибитко вече е министър-председател!

Този пример доказва че: - у нас всеки тълкува и прилага закона така, както на него му изнася; - "блюстителите " на правовия ред у нас, съдии и прокурори, имат сериозни разминавания в знаенето и практическото прилагане на законовите норми; - "върховенството на закона" у нас е политически, финансово и властово зависима величина!

Да, това е един от начините по които ние боковистите, докато бяхме на власт, заграбвахме печеливши бизнеси, или удряхме заможни хора с пари, които могат да са наши потенциални политически конкуренти. Беше много лесно - докато бяхме на власт използвахме държавните институции - НАП, КОНПИ като бухалки да им запорират сметките, и после насъсквахме Цацара и Гешефтурника да вкарват заможните бизнесмени-собственици по арестите с изсмукани от пръстите обвинения. Така се раправихме и с Иванчева и Петрова. Ако се въна на власт пак ще има конфискации, че чекмеджето ми се изпразни заради тази шибана инфлация и вече нямам с какво да плащам на курвите...

Парите да ги вземат от Цвъки

Нормално!У нас няма сериозна присъда за против законите .

Ама парите ги вземете от който е командвал акцията що да ги плащат от бюджета. Голям прас Цецо като олекне с 2-3 апартамента. И медузите като го осъдят ето ти Цецо станал нормален гражданин с три щерки и 1 апартамент.

Газпром са бита карта! Отървахме се, никога назад!

То хубаво, ама тези пари, които прокуратурата трябва да плати откъде ще ги вземе ? От нашия джоб, нали ?

И сега Цв Цв ще плаща ли?

Амчи кой да му каже на Цвъки ква му е работата като министър на МВР Колко трябва ниско да е паднала държавата физкултурник да е шеф на МВР

МВР и Прокуратурата нямат никакъв контрол в България и може да проявяват своеволия,като на напълно невинни хора се отнемат скъпи вещи,с които те си изкарват прехраната и ги обявяват за вещи доказателства по някое дело,дори да не си обвинен,а да си свидетел по досъдебно производство напълно невинен оставаш без техниката си на улицата да ровиш по кофите,защото оставаш без работа... Стигало се е до там,че хора да нямат нищо,да са им отнети телефона,компютъра,всякакви носители на информация и те да не може да си намерят работа,защото не може да звънят никъде,не може да си позволят да имат интернет,ако пък са работили с тези неща губят работата си,пълна идиотия е това! Това трябва да се спре час по скоро,такива хора са десетки хиляди в България,не е един и двама,а са много хора,мног са изгорели по този начин,дори напълно невинни! И вие може да сте следващите! Това си е чисто предомишлено убийство от прокуратурата и МВР спрямо хората,защото много хора след такива случай се разболяват тежко,някой умират от инсулти и инфаркти,от притесненията,които им докарват хората си отиват...

Какво значи произвол на МВР - каквото им наредят от горе това правят . Като не взимат отношение- нищо не правят, като вземат отношение- произвол. Всичко том се случва от разразпоредби от по-,горни инстанции. Хубаво е, когато се пише нещо да се има яснота как стоят нещата . Не трябва да се оплюват от хората, които са между чука и наковалнята. ВСИЧКО КОЕТО МВР ИЗПЪЛНЯВА Е НАРЕДЕНО ОТ МНОГО ПО-ВИСОКО НИВО. Цв. Цв. навремето се беше взел на много сериозно. За това и изгърмя. Поредния бушон. Мислете реално.

И на най обикновените хора ли,като им изземват вещите нарежданията са отгоре или просто няма никакви закони за тези неща?!? Много хора са изгорели без никаква вина,най обикновени граждани на България,защо,от горе ли идват тия нареждания?

Абе Цецо да продава апартамети и да връща пари на хора.

На Цвъки му трябваха четири години като министър и пак не можа да разбере че не той издава присъди Орева сички телевизии с октоподи и нагли и накрая се оказа че няма доказателства След това за година стана юрист и диплома взе

Тези "операции" със Велики названия..Октопод, Наглите и.т.н.. бяха по времето на Цецу -Гуменката и Боку -Толупа!;) СЕГА ...НЕ... НИЕ данакоплатците да им плащаме Безумията , ами Боку -"Великий" да бърка в чекмеджетата , а Цецу-Кауня да продава 6 апартамента и да ПЛАЩАТ !! Прокуратурата беше Тяхна... ТЕ я управляваха тогава!!! Прокуратурата не гледат картофи и нямат приходи от продажби ....а се финансират от БЮДЖЕТА ...а ТОЙ се пълни от нашите данъци а НЕ от кюлчетата на Главанака ....да ПЛАШАТ ...мисля, че ЯСНО го Обясних ...НАЛИ ;)

Абе малумници не помните ,как вилнееха мутрите,наглите,отвличания,нооо съда доказаха,пе задължително защитават престъпници,измсмници и убийци.

Малоумнико, ти можеш ли да четеш бре,... да ти Е.П.М...необразован ром ли си ?? ВКС се произнася ОКОНЧАТЕЛНО ....Толупа, те ПРАСКА с 200 в дупарата и си тъпче чекмеджетата с Евра , а ти му ближеш вмирисания Гъз !! ЩОМ съдът се е произнесъл и ОСЪДИЛ ..значи това е ИСТИНАТА ! ФАКТ ...сега ЩЕ ПЛАЩАШ!!;) Ей ....много дебил бре, ...Лош М@трял ....;)

Коуега, само дека забрави да кажеш, джуджетата да носят кюлчетата на Снежанка в къщата в Барселона!

Бюджета ще плати глобата, а прокурорите си раздадаха бонуси за добре свършена работа тогава. Евала на Бойко. Нека от парите на Герб да плати глобата

а може и в златни кюлчета

България - страната, в която престъпниците рутинно осъждат прокуратурата и държавата, вместо обратното. Да живеят Боко, Ваньо, Серго, Царо и всичките знайни и не знайни пройдохи, които 33г. се гаврят с Народа!

ние данъкоплатците ще плащаме, а нв прокурорите лично от заплатите си. Някак ми се струва нагло ние да носим финансова отговорност за несвършена от прокурори работа!

Това не беше ли една от ювелирните акции на Цецо??

Променете Конституцията и въведете ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ НА ПРОКУРОРА! Както всяка друга професия отговаря лично. Заплатите са огромни в прокуратурата, привилегиите-потресаващи, а и всеки прокурор може да сключи застраховка професионална отговорност(каквато зас9раховка имат например адвокати, брокери, застрахователи и всеки, който пожелае), тоест не е проблем въвеждането на лична отговорност на прокурора.

Ти по рождение ли си тъп или откак дойде демокрацията ?!?

Тъп е възходящия ти,че не си е сложил гумичка, и се се пръкнал ти.

По рождение е, явно.

В Грузия, ужасени от срастването на прокуратурата с престъпността, през 2008 я закриха, и после-реучредиха. В периода без прокуратура в Грузия-там престъпността спада. Дотолкова там прокуратурата е станала част от престъпността. Грузинския опит показа-закриване на прокуратурата е решение, защото туморът на престъпността в прокуратурата трябва да бъде изрязан. Чрез пълно закриване, и после реучредяване с нови хора. Грузия показа,че е възможно да се случи.

Грузинския опит показа-туморът на престъпността в институциите се лекува хирургически-пълно изрязване, тоест закриване на съответната институция.Напомням- има 200 000 юристи общо в България. Тоест нови хора да бъдат назначени в прокуратурата, при реучредяване-предостатъчно. А и има доста честни хора сред другите 200 000, все ще се намерят 1000 честни човека за нови прокурори. Закривай, и реучреди с нови хора. Както беше направено в Грузия! Който ви каже, че цялостно закриване на институция и реучредяване е невъзможно -лъже. В Грузия го направиха!

Така единствено ще увеличиш популацията на Б.Б. калинки.

Плащаш на съдията да те изкара невинен, после съдиш прокуратурата да си върнеш подкупа.

Съдът е единственото здраво звено в държавата. Последната надежда, при прокурорския произвол. Пример-самоскъсания пагон-милиционер си самоскъса пагона ,това заснето на видео, на съд пратени невинните, набедени граждани. Оправдани. И до ден днешен не е арестуван милиционерът, самоскъсал си пагона, нито е арестуван прокурора, който отказа да прати на съд милиционерът, заради самоскъсване на пагона и набеждаване на невинни граждани.

Че беше най-слабият министър на вътрешните работи,беше Но нямаше да се излагаше толкова,ако зад него не стоеше Баце

Но по закон не прокурорите некадърници ще плащат а парите ще са от данъците на народа,много удобна а?

Нарочно така са си приели закона зада няма лична отговорност и хаоса и грабежа да продължат.

Докато няма персонална отговорност безхаберието ще продължава. Какво означава прокуратората осъдена да плати? Нищо. Догодина ще врънкат за по-висок бюджет от съдебната власт да избият загубата.

За по-висок бюджет ще врънкат, но не за да избият загубата, защото тия пари ще ги плати данъкоплатецът.

Бойко и Цветан да плащат !

Щом не са върнали компютрите,значи са откраднати! Къде са тези компютри,щом цели 12 години ги няма,явно са ги изпокрали,друго няма,какво да е... Може да прочетете в интернет,за какво иде реч,как се изземват хиляди компютри и техника и не се връща на собствениците им,ако се връща е след ълго престояване в складовете на МВР и тази техника,която се връща е напълно засипана или вече овехтяла,нищо,че хората са невинни... Това безобразие трябва да спре,промяна трябва в законите,това своеволие на властите да ви изземват техниката трябва да приключи час по скоро...

Да, в прокуратурата да крадат доказателрства е рецидирвиращо. В интернет е описан случая с колекционера М., на когото прокуратурата изземва огромен брой картини. Когато идва времето да бъдат върнати, около 40 картини са изчезнали. Здравите сили в прокуратурата са се погрижили да пооткраднат картините. То и по случая осемте джуджета изчезнаха 35 кг злато, и дори разследване няма кой открадна златото. Влезе ли прокуратура в дома ви, дори и да сте невинни, при връщането на иззетите вещи, гарантирано по-ценното може да изчезне. В случая изчезнали компютри, на колекционера-.изчезнаха безценни 40 картини, а по случая осемте джуджета-35 кг злато. Който иска да се занимава с престъпна дейност безнаказано да стане прокурор.

ЦВ. ЦВ. да продава 2 апартамента и да плаща.

Абе щом ще ги плаща прокуратурата няма проблем. Нали така българи, не от сметката на данъкоплатците или се заблуждавам?

Интересно, откъде сега ще се вземе този "над 1 милион", за да се плати на тази фирма? Прокуратурата ли ще си намали бюджета с милион и 200, за да ги плати (и примерно бонуси тази година - йок). Или пък ще ги удържат от заплатите на идиотите-прокурори, които са обухалчили по искане на Цв.Цв. Или пък направо ще ги уволнят тия некадърни прокурори и със заплатите им ще ги платят... Каквото и да е, аз като данъкоплатец заявявам, че абсолютно не съм съгласен да се плащат от моите данъци. Fuck'em!

Не питай, а работи по-усърдно, че и за газа ще имаш да плащаш

Цвъки да ги връща, може в апартаменти.

На прокуратурата й е все тая. Няма тя да плаща, а всички ние. А трябва да им се намали бюджета за заплати, което ще е справедливо.

Прокурорите лично да платят сумата. Не може огромни заплати, и никаква лична отговорност. 2 милиона лева. Замесени са десетина прокурори-това прави по 200 000 лв от прокурор-за да се съберат 2-та милиона лв, с лихвите. видно от случая осемте джуджета-това е никаква сума ,за прокурор. В прокуратурата, видно от случая осемте джуджета 200 000 лв не са пари а ресто на подкуп. В добавка-заплатите са средно 5000 лв, парите за дрехи-3000 лв, 20 заплати при напускане,безотчетни пари-само от напускането имат гарантирани около 100 000 лв-заплатата умножена по 20. Категорично прокурорите ,ако имат и йота лична чест и достойнство лично да платят обезщетение за беззаконието. Или съдебно решение парцал, и не значи нищо за тях? Докога бандитизма в прокуратурата ще бъде за сметка на данъкоплатеца-бандитските действия на прокуратурата са обезщетявани не лично от конкретния прокурор, а от бюджета. далавера-никакво носене на лична отговорност.

Това го има само по филмите,никъде няма такава практика,да влязат у вас или във фирмата ти и под предтекст,че има разследване да ти изземат цялата техника и след това да не я връщат с месеци,че и с години... Накрая излезе,че си невинен и пак може да не си видиш техниката,защото тя е изгубена или потрошена. Ако пък ти я върнат,тя след залежаване по складовете се е съсипала от влага и от дългото стоене,ако е имало батерии. Отделно,че и старее и губиш от всякъде,отделно,че тази техника ти върши работа и заради нея може да фалираш,може да изгубиш работата си,заради това и други да изгубят работата си,да те вкарат в заеми или дори да стигнеш до кофите за боклук. Това трябва да се промени,трябва да се промени НК, такива иззети веществени доказателства да се връщат на собствениците им,а като искат информация от тях,да си я теглят,както се прави и по света. Затова прокуратура и полиция ще бъдат съдени,лошото е,че пак народа ще плаща... Затова напуснаха тая държава 2 000 000 българи,защото няма никаква Съдебна система,всичко си е по старому от преди 89-та година,унищожават се фирми и животи заради конкуренция,МВР и прокуратурата пази олигарсите,мутрите и политиците,пази хора с по над 50 престъпления доказани,абе ужас е просто,ужас... Чрез медийте те омаскаряват,дори да си невинен,няма такава държава!

Ама колкото по малко путинокретенясали кпелета кухи толкова по добре

Работа, работа, работа!

Много сладък бизнес! Играе се от години и винаги с успех! Като изключим няколко шумни акции за които се знае,има стотици дела заведени нарочно с цел на края да се изплати обещетение на обвиняемият! В играта участват съдии и прокурори който си вземат своето от проваленото дело! СМЕТКАТА Я ПЛАЩАМЕ НИЕ! Магистратите не носят отговорност!

Мафията се завърна. По корумпиран от българския съд няма и в Африка!

По-корумпирани от милиция и прокуратура-няма. Справка-случаят осемте джуджета. дори е посочена сумата на подкупа, събиран в прокуратурата.

Цв. да развърже един апартамент ;)