Русия емитира еврооблигации на международния пазар

Русия пуска нова емисия еврооблигации на международния капиталов пазар чрез програмата за външни заеми, в съответствие със закона за бюджета за тази година.

Обратно в новината

Коментари - Русия емитира еврооблигации на международния пазар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Средствата ще бъдат използвани за покриване на бюджетния дефицит (2,36 трилиона рубли) /1 долар =66,3775 рубли по днешния курс на РЦБ - бел. р./. " Предстоят още по значими успехи! 1долар = 100рубли...

В съседство има реклама - ипотечен кредит за 4.4%, ама за първата година. Та взимаш, значи, заем в долари, когато доларът е скъп, купуваш си нужните ресурси със скъпия долар, а връщаш заема, когато доларът е евтин - в най-лошия случай 70-80% от сегашния курс. Да не забравяме, че вътре в Русия си се разплащат в рубли. Сега, аз не бих си купил от тези облигации, въпреки, че са сигурна инвестиция, защото тези 4.5% няма да покрият обезценката на долара.

Финансистите казват, че вече около 70% са пласирани и купени от Хамрикански и Европейски банки ... ... .. .

Глупости. Интереса е нулев. май Путин ще си печата хартийки...

Че Русия е в криза,икономическа и финансова е признание на руското министерство!В момента ,по руско признание,заплатите са намаляли с 40% и са колкото българските и белоруските!Жизненият стандартна руснаците така е смачкан,че дори и туроператорите ще го усетят това лято от намалялите летовници във всички страни!Путин ще ги съсипе съвсем!

ЦРУ е решило да плаща на тролчетата си с руски облигации свършили зелените гущери

като стигнат барем 1 трилион, ме събудете...

Пиши го на пясъка тоя заем. Кой е луд да финансира рашките !?

Русия е единствената страна в света, в която официалната минимална работна заплата е по-ниска от официалния жизнен минимум. Съгласно Федеральный закон от 14.12.2015 376-ФЗ от 1 януари 2016 г. минималната работна заплата е 6204 рубли, което е около 150 лв. Официалният жизнен минимум според официалното постановление от 178/10.03.2016 , публикувано на сайта на руското правителство е 9452. В същия момент милиардерите и милионерите, приятели на Путин, плащат същият процент данък печалба, както и най-бедните 10%.

Колко е в България минималната работна заплата, колко е жизнения минимум и колко е данъка печалба?

НЕ СЕ ХАБЕТЕ ДРУЗЯ!!!РУСИЯ СЕ ВЪЗРАЖДА С БЪРЗИ ТЕМПОВЕ!!!РАДВАХТЕ СЕ ПРИБЪРЗАНО НА ВСЯКАКВИ ОПИТИ НА ЗАПАДА ЗА СРИВАНЕ НА РУСКАТА ИКОНОМИКА,НО УВИ,ТЯ СЕ РАЗВИВА!!!ПРИ БРАТУШКИТЕ ТЕЧЕ ПРОЦЕС НА БЪРЗА ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ,И ВЪПРЕКИ НАПЪНИТЕ НА САЩ,РУСИЯ СЕ СПРАВЯ ОТЛИЧНО В УСЛОВИЯТА НА ФИНАНСОВАТА ВОЙНА!!!СКОРО ЩЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗРАБОТНИ,ЗАЩОТО САЩ СА В ПРЕДСМЪРТНА АГОНИЯ!!!

Е да, индустриализацията е факт, ама хората ракети и танкове не ядат.

Не е нужно да използваш главни букви за да напишеш толкова глупости наведнъж.

Към 1 януари 2016 година Брутният вътрешен продукт на Русия е възлизал на 1,178 трилиона $, почти колкото на китайската провинция Гуандун 1,125 трилиона $. Гуандун е една от 31 провинции на Китай, там живеят 108 милиона души. Цяла Русия  и нейният фондов пазар в момента струва 276 милиарда долара, тоест, с 15% по-евтина от Facebook и 2,5 пъти по-евтина от Apple. През 2008 година "Газпром" струваше 365 милиарда, а Путин обеща, че стойността му ще достигне  1 трилион долара през 2014 година. През 2015 година обаче "Гаазпром" вече струва само 41 милиарда долара, тоест близо 10 пъти по-малко. За сравнение Apple струва 619 млрд., съобщава Кавказцентър.

БРИКС рублата до къде стигна ?

Бъркам в един от джобовете си - рубли. Бъркам в другия - пак нищо!

По добре си бръкни отзад и се удуши !

Болестта на руската мечка Нестабилната структура на руската икономика ,комбинацията от агресивност и некомпетентност, кара много специалисти да предричат катастрофални последствия за Русия и тотален крах на Путин

Въх, не думай- нека се погърчат още две-три годинки поне. Много скучно ще е без Хуйло . . . :-( И да, ще ида да си купя една облигацийка, нали съм си хуманен- да хапнат нещичко рашките :-)))

руски виц: "Икономиката на Съединените щати е в спад, но доларът е стабилен, икономиката на Европейския съюз е в спад, но еврото е стабилно, икономиката на Русия е стабилна, но рублата е в спад"

В статията си пише: 1 долар =66,3775 рубли А разни тук викаха как бил над 70, 80 и щяло да стане 100 рубли за долар. Явно такова си е стабилното ниво. Те и други пари като йени са на разменност много за долар. А в други, като от арабските страни, а и измислената на ИДИЛ, са една парична единица за доста долари.

А рублеви облигацийки не ще ли има, с образа на Хуйло, разбира се ?!

масква ПЛАНИРА да заеме 3 млрд% от чужбина , а чужбина и идея си няма! май ще се наложи да продава или сибир на китай, или курилските острови на япония! а може да и продаде още един път крим на украина!

Хектарови парцелчета в Сибир, за лов&риболов, по $5 хектара за 49 год. кат на поднебесните, и няколко якути/буряти/чукчи за прислуга. . . не е зле. Хуйло да пуска оферти по ebay, дава-а-ай :-)

К'во, да шитне на Дилма Русефф затворническата пижама ? ;-)))

Влиза мъж в руски бар и поръчва на бармана една бира. Барманът му казва: - 300 рубли. - Е защо 300, нали беше по 100? - Сега е така - 100 за бирата, 100 за Крим и 100 за Сирия. Мужикът въздиша и подава 300 рубли. Барманът ги взима и му връща 100. - Това пък защо? - Бира няма.

Бего-о-ом марш към банките, русофили !! Над 4.5% годишно не ще ви дадат за никоя друга ценна (хм) бумага ! Разбира се, ако "енергийната свръхдържава" намери с к'во да си плати растящите дългове ;-)

В Ростов на Дон хората казват, че живеят много по-зле от 1990те години.

Почти цяла България страда от проблема на Ростов на дон,ама мълчите като комунист на разпит!!!Защо ли?Ахааа,не пускат нищо в картичката.

Защо лъжеш? Аз и всичките ми приятели и роднини живеем много по-добре от преди 1989 г., редовно ходим на почивка в Гърция, Испания, Италия и България. И, за сведение преди 89 г. не сме били безработни, не сме и сега...

Докато белите страни подготвят да изпратят хора на Марс, в Ярославл учениците възраждат младежкото военно-патриотично движение "Юнармия". Въпрос на приоритети.

като дойдат "братявта" Американци, Европа пак Русия ще вика на помощ. За Монсанто чувал ли си? Виж как влиза в ЕС през Задната врата, като се продава на Байер....

Знам аз, че за всичко е виновно Международното положение. Не ми ги обяснявай на мене тези.

Русия е безнадеждно изостанала от глобалната наука и икономика,и това което е най-печално е, че тя все още не осъзнава това напълно

И щом е толкова зле, защо толкова Ви е трън в очите, проклети маломничета....

някой обоср.лся а сега другите са му виновати.

ми защото , като ромскициганин същи, не си седи в коптора , а шета на нормалните хора из дворовете!

Какво е Руска икономика - Марксистки бръмбари в главата + протекционистка държавна икономика + произтичаща от 2-рото корупция + прахоснически военни програми = неизбежен крах

800 милиарда само външен дълг Простотия трудно ще върне с тази цена на петрола и газта,неработеща икономика...и дрънкане на оръжие..ха.ха Медведев с право се притеснява..ха.ха Крим ще има да седи без ток и мост..ха..ха

Няма ли някой около тебе да ти дръпне ушите, че май никой не ти ги е дърпал скоро? Що за глупости дрънкаш?

САЩ гонеше 19 трилиона долара дълг.

Путаник гордо се насочва към айсберга...

отдавна е насочил към айсберга! сега с едната ръка дава пълен напред , а с другата дерижира духовият оркестър на русофилите!

Че кой ще им купува лайната!

Кремълският Хитлер пробвс преди половин година да вземе ьаем ама НЕТ. И сега така. Пари няма Путя. Върни Донбас и Крим

Вас ви гони някаква фобия!! Някъде да съм написал или споменал Путин?! Путин не е Русия!!! Тя е малко по- голяма, както и населението и е малко повече!

80 % от Русия както се вижда на изборите.

Хайде първо да си гледаме нашето канче!!! ББ взе 16 милиарда които се изпариха за по- малко от година, а вие ми говорите че много по богата, малко и по- голяма :))) с 20 пъти повече население ще фалира от 3 милиарда, като за 2015 си попълниха резерва с 290 т. злато?!?! :)))))

недей бе николов! виж кое време стана! тия глупости другите русофили ги писаха още по обед бе! напъни се и измисли нещо ново , моля те!

Николовв

За разлика от вас пиша само факти!!!

Русия, Путин или руският народ

Щото не е едно и също!!

русия е прекрасна територия , ос...рана от най скапаният народ на земята , който избира да се кланя винаги на най гадният от всички человеци!

На Русия и на руския народ, но за съжаление 99% от русофобите нито са ходили, нито знаят нещо за хората!!! Искам един русофоб да ми обясни защо някой който е посетил Русия и е имал близък контакт до руско семейство се превръща във върл русофил до гроб?!?!

вероятно защото са го гостили с мътен самагон и прокиснал квас!? или очарован от комуналката и опашката пред общият нужник сутрин е решил да остане за винаги там но стопаните са го спасили от тази негова лудост?

Г-7 е срещу финансирането на тероризма по света

Курнелия : -Другари, със спестените 200 000 от заплати нека купим от панамските облигации, за да помогнем на др Путин! Ламбо: - Се едно да си купиме фабрика на 9 септември Паргов се събужда: - Защо да купя фабрика? Ще я национализирам бе др Данаилов! Ламбо: -Tрай, да не те пратя на девети километър! Гергов: - Другари, предлагам да купим билетчета да изтриваме, може и да съберем пари за казино в ЦУМ Курнелия: - Мишо леко се отърва, и аз ще се пропия с тия

няма справедливост на този свят и това си е ! путин не може да намери 3 млрд. $ , а байер иска да купи американската фирма за семена и торове монсанто за 62 млрд.$ не е честно! никак дори!

добре де , да попитам , защо путин се излага да се моли на гадните западняци за някакви си 3 000 000 000 $ ? защо не помоли ония свой приятел , виолончелиста да му заеме ония 2 000 000 000 $ от панамските?

Страшен въпрос! А де, защо търси 3 млрд, когато оня неговия приятел "тръшна" 5 млр долара на пазара и ЦБ бая заработи! а, а Газпром си изкупи бая акции ..... В Библията пише по въпроса .... . . . .

Купете си от новите ПАНАМСКИ облигации ! Айде на пресните панамки! Третата е бонус! За 4 бр има снимка с пудела ми Волен и др Нинова с личния ми автограф!

Всуе се морите, никой няма да купи облигации на фалирала държава; а бе, ко стана с БРИКС?

през 2001г. един американец, джим о нийл измисля брикс. нашите русолюбци го приемат за истина и се вкопчват в тоя брикс всеки път когато русия закъса! ще рече непрекъснато!!

ало мурзилките! Ko стана с БРИГСА бре???? Боко кат тегли заем ривети Aма Путин бива да емитира от новите ПАНАМСКИ облигации?

ми с брикс стана това що стана и с еас ! а с еас се случи онова дето стана и със ссср! а каквото се случи на ссср сега се получава с рф!

Някой може ли да посочи каква е нормалната доходност по 10 годишни еврооблигации?

Малко е сложно да се каже, тъй като доходността зависи от прекалено много неща и на практика се определя на пазарен принцип - тоест Путьо заявява че процента ще е такъв, ама всъщност какъв е ще се разбере накрая. На силно оплютия от мурзилажа Бойко процентите са както следва - 2.13% за 7-годишните и 3.15% за 12-годишните книжа. 5% за 10 годишни книжа си е доста зле.

Бойко и облигации ти си шегаджия ве да не става въпрос за буалки той там е спец

извинявай , но ти прочете ли последното изречение на статията която коментираме тук?

Тъй като коментарите по новината станаха много забавни да съобщя на тези, които не следят руската преса, че от другия месец в Русия няма да се продават бири е опаковки по-големи от 1.5.л! По този начин Джуджака щял да се справи с битовия алкохолизъм на сънародниците му. В момента най-разпространените бутилки за бира са 3л , пластмасови и пак са им малки ....

нищо ново в ру! то и горби се пробва , ама ефекта беше дефектен!

В знак на силни приятелски взаимоотношения, ЕЦБ възнамерява да емитира емисия в рубли.

Ами ако ЕЦБ купи от руските облигации - същото е ..... но засега мълчат ......... но една офшорка бая се е ..... ..... ....

За целта ЕЦБ е поръчала висококачествен чамов материал от Коми!

Нищо не искам да кажа, нито да се правя на пророк, но Атовете се ритат. (Ще напомня само, ако някой още не е забелязал в Русия няма нито социалиЗъм, нито комунизъм, има "див и варварски капитализъм, та всеки се бори да "сгъне" другия и да го изхвърли от пазара, същото стана и става в България.) Та, ина и икономическа борба, 3 млрд за Русия нищо не са, дори да си ги напечатат и с 0.1% няма да вдигнат инфлацията. По - скоро пробват друго, говорим за пари, и те просто търсят кои искат пари. (В Библията го наричат по друг начин ...) Има санкции, ако не сте забелязали, все едно строежа на метрото да се даде на фирма Б, вместо на А, говорим за РАБОТА. Тук въпроса е друг ..... руснаците и те имат статистика, като нашата и като Евростат, но все пак ще разберем имало ли е банки от "желязната завеса", които все пак са купили руски облигации ...... между другото, чукнете малко и вижте какво стана с нашите последни облигации, заема, които нашето Правителство взе, вижте колко ще плащаме .... .... .. дир-чето нищо не пише по-въпроса ... но то не е финансоФФФФ портал .....и не търсете тук политика .... . . .говорим за пари ....

селски , не търсят кой иска пари , а кой ще им даде пари! вече няма кой!преди година емитираха чрез чужди банки и нищо ! нищичко ! нито един презрян долар не получиха!

По златен резерв Русия е на 6-то място в света. Приказвайте си каквото щете, ама това си е един доста добър показател.

Ха- ха, сигурна си го видял в сайта Института по пазарна икономика, или пък за десни, или пък за изследване на демокрацията ... .... чукни в Гуглето, чукни .... и то Мери линч, ....

сигурно не си чул и , че русия не признава решенията на международният съд? и имаш интернет! питай и прочети!

На кой съд точно,писе ?