”Съдилището” е българският претендент за ”Оскар”

"Съдилището" на режисьора Стефан Командарев е българското предложение за "Оскар" за чуждоезичeн филм, съобщават от Националния филмов център.

Обратно в новината

Коментари - ”Съдилището” е българският претендент за ”Оскар” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато гледам български филми от 60-те. 70-те и 80-те години, актьорите сякаш не играят а изживяват героите си. Георги Русев, Георги Гергиев-Гец, Стефан Данаилов, Тодор Колев ....

Удоволствие е да се гледат тези филми заради играта. Невена Коканова е Икона. Високо и Недостижима.

Кога български режисьор ще направи филм с щастлив край? Омръзна ми да гледам истерии, самоубйства, убийства и какво ли още не с негативно развитие в края на филма. В България, освен негативни и отчаяни хора, има и такива които се радват на живота!

Абе ако спрат да викат и ако не включват разкъсване на дрехи и изнасилвания, ще направят голяма промяна в БГ киното. А наш филм без Параскева Джукелова ще е тотална промяна!

Принципно нашите режисьори много променят историята ни за да се харесат на чужденците. Докато не се отървем от комплексите си, няма да направим голямо кино. Вчерашни партийни секретари, днес се изкарват жертви на комунизма (изключвам режисьора на този филм, не знам какъв е бил).

Не можаха ли кинаджиите ни да разберат досега че правенето на паузи докато актьорите говорят е супер неестествено?! Има много фалш в нашите филми, затова не можем да спечелим по-престижен фестивал. Но за Оскарите там си е политика, всичко могат да решат.

Правят паузи, защото са театрални актьори а не са учили актьорско майсторство за кино ! Те и режисьорите са такива, от театъра.

ОК, ама колко години вече говорят за възраждане на киното ни, имат опит от чуждестранни продукции и пак не се научиха. Тези режисьори не гледат ли филми, нямам думи просто!

И аз също съм претендент за Нобелова награда ама никой не знае и не му пука...

Яз вече съм ти фен.Вече че те следим по-подробно:)

Този филм звучи много актуално като филм за трафиканти на нелегални емигранти!

Пак ли драми бе хора ! Аман от "изкуство" !

Подигравате се с наборите служили в Гранични войски, изкарвате ги убийци и не знам какви си, а ревете против незаконно влизащите емигранти. Не просто изпълняваха законите действащи тогава. Ако съм един съвременен пазител на границите на Родината бих си помислил как ще действам, да не би след години да ме е срам да кажа на децата си, че съм охранявал границите.

така е то! тия, които охраняваха границите и бяха разузнавачи към Държавна сигурност сега убийци, доносници, предатели, рубладжии и не знам си какви. скоро който дръзне да надигне глас срещу тоталното затриване на Българският народ и заместването му с всякаква паплач от не знам си къде, ще бъде обвиняван въс същото!

Едните убиваха хора опитващи се да се спасят от социалистическото безпътие и тоталитарната власт, другите станаха крупни бизнесмени с откраднати от държавата средства и я изкупиха за жълти стотинки - сега отрочетата им карат Х5ци и газят простолюдие по пътищата.