Излъгали актьорите от филма за Мохамед, че ще снимат история за Арабската пустиня

Появиха се подробности за антиислямския филм, заради който американският посланик в Либия беше убит и предизвика ожесточени протести в още редица арабски държави. Актрисата Синди Ли Гарсия разказа, че е била подведена за участието си във филма и не е знаела, че той ще е за пророка Мохамед.

Обратно в новината

Коментари - Излъгали актьорите от филма за Мохамед, че ще снимат история за Арабската пустиня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

jizast

Крайно време е да им се разкаже играта на мингялите.

Сега,ще се вадят от 10 кладенци вода,че видите ли те не са знаели разбирай артистите вьв филма,каква им е ролята.Като се обърне каруцата пьтища много.Отиде коня у ряката,както казват някои.А колкото до арабеските,те се усетиха,че бяха подведени с тази "Арабска пролет",че никаква демокрация не е целта.Щатите си имат друга цел,всеки се досеща.Та сега арабите,тъкмо имат удобен повод да въстанат,срещо тези дет'уж ще прокарат демокрация,т.е.САЩ.

Значи гърците и италианците пък как трябва да реват за гаврите с древната им религия... Или германци, скандинавци, келти... Страшна работа... Пък Мохамед е твърдял, че е говорил с бог. Значи е бил идиот. И се е оженил за дъртата Хатидже за да й вземе парите. И избягал в Медина от страх. Та така...

За мен религията като тези дето те призовава да ходиш в църкви, джамии и обобщено - храмове, за да дадеш своя принос ... под каквато и да е форма е ... ако не друго то - измамна! Възпитан съм православие и мога да кажа едно нещо със сигурност - БОГ Е В НАШИТЕ СЪРЦА ... и този който проповядва насилие под каквато и да е форма и под какъвто и да е предлог е нищо повече от урод в човешка кожа! Повече от ясно е, че този колаж е провокация ... всеки който търси повод, го намира! За мен религията като такава е пълна глупост ... аз вярвам в АБСОЛЮТНИЯ РАЗУМ ... частицата БОГ ... тази сила която е над всички светове ... не само над нашия!!!Единствения спасение за човешката раса е в обединението ни ...науката ... колонизирането на следващи светове ... планетата е вече утесняла за всички ни ... и тези който искат да осигурят бъдеще на собственото си поколение най-егоистично се опитват да затрият всичко различно ... това ще доведе до тотален срив над всички ни! Хора разберете за Бога - Обичайте се и РАБОТЕТЕ - здраво!!!

Понеже огъня в Ирак позатихна...а пушкалата пак трябва да се продават...така че е време пак да се разработи пазарна ниша...Това е тъжната истина :-(

За да се поддържат ученията измислени от евреи-ислям и християнство, е по-добре да се осмиват героите от митовете.Все пак с очернени герои се поддържа версията,че ги има,не са мит.Не плюеш по нещо,което го няма....

исляма си е дягноза-хатери с промити мозаци следващи сляпо каквото им каят. но това нее толкова важно-проблема е че не понасят друговерците и кудето се заселят мусулмани другите или бягат, или са избити, или насилствено ги конвертират да изповядват 'правата' вяра. така че този аматиорски филм вероятно показва истината! а задавали ли сте си вапроса защо в шоуто на трифонов си позволяват да осмиват и се гаврят с лице на христянската църква -поп, обаче не си позволяват да се подиграват с мусулманските символи и религя??

Който сее ветрове, ще жъне бури...

нормален филм за бели хора а не за дивациии....

Научи се първо да четеш внимателно, после да коментираш, макар и полуграмотно.

Гледах внимателно откъсите от филма. Нищо особено, доста аматьорски и наивно представено. Та колко знайни и незнайни филмчета са правени за Христос, професионално и аматьорски, но най-много Ватикана да вдигне за кратко пушилка. На арабите-фанатици трябва ясно да им се покаже, че по света има страни, много по-цивилизовани от тях, които не се впечатляват толкова от разните му религии и тяхната символика. На който не му изнася, да си седи у дома и да си чете "светото писание". И ако нещо дразни т.н. "правоверни" в този филм, май е голата истина: многоженство, извращение с малолетни, свирепо насилие, религиозна нетърпимост, демагогия и необоснована агресия. Все пак, нека си припомнят, как са изглеждали преди 50-60 години и кой им е построил: кладенците, язовирите, курортите, модерните жилища... И сега се мислят за много велики, че даже искат да ни поучават, пардон, насилят, на кой бог да се кланяме и на кой да се смеем.

Израел така или иначе ще подпали глобален конфликт на верска основа. Въпроса е колко катализатора трябва да се добавят в рецептата (взрива в Бургас, това подобие на филм). Въпроса е ние поддаваме ли се на манипулациите им...

Америка - 16 трилиона дълг.Трябва им голяма война за да си оправят икономиката. Тази история е поредният претекст за такава.Но нека минат изборите и тогава започва действието без значение кой ще спечели изборите в САЩ.

Има значение кой ще спечели. Ако е републиканец войната е сигурна.

брей, само името на жената ли е истинско?! Гарсия А мъжете кой копт, кой евреин, ама дали е той или не, дръж ми шапката.

тия араби се видяха свободно и започнаха да вилнеят. дай им свобода и те ще я разберат като това да четат буквално Корана. Аме гащтници, защо не ви научи някой че в Корана има много исторически препратки важащи само за 7 век? Че не можете да ме наричате неверник защото във всяка сура тази дума се използва м-у 10-20 пъти да тези които не приемат вашия Алах и вашия Мохамед. Та Мохамед още в V в. са го оспорвали като пророк. За нас той не е такъв. Както за вас Христо не е бог.

хеи скрии се някъде ,в корана пише че неверник и гявур е тоя които не вярва в нито една религия

я сега малко да почетем от Корана. Сура Пророците айят 21 и 26 " Ирли неверниците се здобиха от земята с божества които възкресяват" ; И рекоха неверниците " Всемилостивия се сдоби с рожба"...- та кой възресява- Христос, чия рожба е той на Бог. И я кажи ки днес са без религия и които фанатични имами ислямисти споменават при проповеди като неверници. Ако в V в. това са били езичниците, то думата е останала в Корана и днес трябва на някого да се прикачи. На кой- на християни и юдеи.

Толкова лицемерие и двуличие може да събуди единствено отвращение. В офиц. новинарски сайт на англ. онзи ден публикуваха информация как юдейски екстремисти рисували графити в Тел Авив, на които Христос бил наричан маймуна и пр. А един израелски депутат публично скъсал Новия завет на библията в парламента и заявил, че тази книга трябвало да се забрани. Мюсюлмани публично и безнаказано обругават християнски символи в Европа като уринират в/у тях. Това са офиц. данни , публикувани от известни журналисти. Някой да е чул офиц. реакции и заклеймяване (за убийства не говорим) на подобни деяния, или обявяване на мюсюлманите и религията им за несъстоятелна и човеконенавистна (каквато е всъщност)! Докога с този двоен стандарт и двуличие!...

да ме извиниш, но ако някой евреин поругава свещените книги за християните, то това е индивидуален акт. Но докато мюсюлманин поругава нашата вяра, това е израз на широто обществено мнение сред мюсюлманите. Те са още в V в. когато Мохамед пише Корана. Ползват се със всички блага на цивилизация на християните- защото сега цивилизацията ни е тази която са направили християните и не се срамят да ни обругават, взривяват и презират. Вземи Корана и преброй колко пъти вътре има заплахи, обиди, презрителни думи към "неверниците". Ако в V в. неверниците са били езичниците и от време на време християни и юдеи, то днес езичници няма. Нас имат наглостта да ни наричат неверници. ТАЗИ ДУМА трябва да се забрани на арабския свят да я произнася за нас. Всеки който нарече християнин или юдея "неверник" да подлежи на съд. Има джамия в пъпа на християнството- Рим. Искаме църква в Саудитска Апабия. Ама нефта ще свърши и тогава ще ги видим.

Ти заради нефта ли си вдигаш полата???

Мизантроп

1. Седми век. Не пети. 2. И ние ги наричаме неверници. 3. Бъпъцъ забрани "Последното изкушение на христос", концертите на лейди Гага и Мадона, книгите на Дан Браун и др.

Не знам доколко съм прав, но нашата /християнската/толерантност освен от самодоволство и безхаберие може би е продиктувана от зависимостта от петрола и влиянието на инвестираните в икономиките ни милиарди от арабските страни-произодителки на петрол. Ето защо мисля, че едно от задължителните условия за оцеляването ни като цивилизация е да се освободим от зависимостта от петрола. Което означава да впрегнем целия си научен и инетелктуален потенциал в търсенето на нови енергоизточници. Лошото, че че САЩ и Русия нямат интерес от това. Така че надеждата е в Китай, само че това пък ще ги направи още по-силни. Абе въобще...перспективите са мрачни отвсякъде.

Няма как да коментираме преди да сме видели филма. Да се окарикатуряват религиозни символи е разбира се укоримо и безсмислено. Защото ако ние християните сме надживели тези времена и се отнасяме снизходително към подобни опити, то явно други религии не са. Има обече нещо друго - в крайна сметка на своя територия всяка нация следва да се съобразява със собствените си закони, ценности и права - затова съм против това винаги да ни държат сметка за това, което вършим в собствения си двор. Което впрочем е желязно правило в ислямските страни.

1. Не. Не е укоримо. Заслужават си. 2. В ислямските страни в собствения си двор можеш и жена си да заколиш.

Не се самозалъгвайте, тази акция не е заради филма, а е начало на партизанска война. Тя ще бъде дълга и жестока. Тя ще обхване всички северноамерикански държави, в Египет 2000 души вече щурмуваха някакво посолство. Мирът в тия страни е далече, защото те имат друг начин на живот, друго мислене, други ценности, друга религия, тия неща се променят с векове.

не се самозалъгваме, този филм си е провокация. дали бунтът при посолството е целта или не - друг въпрос. както е друг въпрос дали путситата са платени провокаторки или обикновени ебливи хулиганки..

Единственото положително нещо на нашата клета родина е че тук мога да си кажа майната му Мохамед майната му и на Христос майната му и на Йехова!!! Май най-светнати от всички са будистите те с никой не воюват! В 21 век да се вярва в тея групости означава че хората са много прости и че нищо добро не ни чака ако не се просветят и не изкоренят религията от умовете на младите. Нищо добро не носи вярването в имагенарни сили...

мога да кажа и майната ти и на теб, щом ти се псува толкова по хората. И не, не е нужно да си религиозен, за да си простак, злобар или войнолюбец.

е това е браво

Мизантроп

Не е нужно, ама помага. И що човекът да не псува виновниците за най-много кръвопролития в историята?

много точно казано-поздравления

идиотът и лумпенът винаги ще си намери за какво да 'воюва'. един за религията, другия - пак лумпен - срещу 'опиума за народите'. а е просто - дръжите си секса и религията в спалнята. не по паради и извън църквите.

Така е не е нужно да си религиозен за да си лумпен, но нали от някъде трябва да се почне за да се постигне световно добруване, или ти твърдиш, че хората са обречени и нищо не могат да направят да предодвратят самоунищожението си?

погледни първом себе си, преди да се буташ в моите - религиозни или не - вярвания.това, което прокламираш, е парцалясването - ставаме мекици и кифли, без право на вяра, идеали или морал. само защото някой задник или лумпен СМЯТА, че това е вредно - за нас самите.

еврейоамериканец с еврейски пари насажда омраза на муслимани към християни.

Тънка елементарна политика....просто американците и в частност западноевропейците си го намериха, туй що си търсиха. На всички е ясно, че в 80 % от арабелите си живеят в племенни и религиозни сбирщини и отношението им към модерния свят е същото, каквото е било през 14-18 век. това, че политическите им върхушки въртят опашка на САЩ и западна Европа не ги прави цивилизовани народи. Политическите върхушки т.е. вождове, които не лижеха задника на САЩ и Европа, но съумяваха да контролират ислямския екстремизъм и радикализъм, бяха ликвидирани - Садам Хюсеин, Моамар Кадафи и др. В момента са се нагледали и на Башар Асад. Щели да организират демократични общества, като премахнат този или онзи...да, ама не! Справка - Ирак, Афганистан и Либия....така, че в резултат на лицемерието им ще гинат още доста невинни хора

ЩЕ ГО ВИДИМЕ ТОЗИ В ДРУГИЯ СВЯТ НА КАЗАНА ТУКА МОЖЕ И ДА ЛЪЖЕ НО ТАМ НЯМА КОГО ДА ИЗЛЪЖЕ

Евреите , както винаги ,пак са прецакали всички !!