Все още не е ясно кога Великобритания ще задейства чл. 50

Британският министър на финансите Джордж Озбърн подаде оставка и напусна правителството. Той бе заменен на поста от Филип Хамънд.

Обратно в новината

Коментари - Все още не е ясно кога Великобритания ще задейства чл. 50 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на бас с баба Меркел,че няма да задействат чл.50,но че членът към Европа са го задействали е ясно

Когато си поиска. Те казват кой ще кара влака.

"Все още не е ясно кога Великобритания ще задейства чл. 50" НЯКОГА, НО НЕ СЕГААА! Така се пееше в една популярна песен:)

Трудно е да се разбере защо Хамън зае такъв ключов пост, като външен министър той беше повече от посредствен.

ТАСС припомня, че 60-годишният Хамънд е оглавявал британското министерство на външните работи от 2014 г. Преди това той е бил министър на отбраната (2011-2014 г.) и министър на транспорта (2010-2011 г.) Финансовият министър е вторият по значимост човек в британското правителство след премиера, отбелязва ТАСС. Този трябва да е някой "гений" , че с всички министерства да може да се "справя". Поне според медиите, Озбърн, който подаде оставка , е човек уважаван от финансовите среди , не само във Великобритания.

Петров, личи си, че нямате поглед върху британската вътрешна политика. Във Великобритания министерствата се управляват от хора, които имат изключително богат опит и почти никога човекът в дадения стол не е от "професията". Например министърът на здравеопазването не е лекар, министърът на правосъдието не е юрист, министърът на отбраната не е бил военен или свързан с армията. Нещата са доста по-комплексни. В тази връзка, заглавието на статията е доста непрофесионално написано, защото Хамънд е бил не само държавен секретар по външните работи. Работата на държавния секретар е да бъде мениджър и да движи стратегическата част на поверения му департамент. Експертната част се движи от т.нар. civil service, държавният апарат, който е политически необвързан и като цяло технократичен. Интересно е, че Дир.БГ се позовават на ТАСС за нещо, което касае Британската вътрешна политика. Това е като да се цитира Анадолската агенция за нещо, което става в България.