Тайните на команданте Фидел

Когато бившият бодигард на Фидел Кастро - Хуан Рейналдо Санчес - написа своята книга "Двойният живот на Фидел Кастро", светът узна един старателно скриван живот

Обратно в новината

Коментари - Тайните на команданте Фидел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... 600 опита за убиване - 1200 жени по-малко, де...

човек на очите си! Да не е бил педераст? Това е Куба и там манталитета е друг /не е турски/ и като му се слагат млади красавици, какво да направи ? Да им кажи о, аз съл комунист и не става така? Ха ха.

Беше и си остава пример за мъжкарство! Невъзможно за много сегашни наши и чужди политици! За това следете рейтингите им през одините! Това е отличителният белег на лидерите от мижитурките!

Добре

световният комунизъм се разпадна заради тъпите и крадливи управляващи и разкоша и разгула в който живееха.

Поредният...комунист, който цял живот е плюскал...мръсен капитализъм:)))!!! Има ли изненадани???

ФАМИЛИЯ КАСТРО ПО НАСЛЕДСТВО Е ЕДНА ОТ НАЙ-БОГАТИТЕ ФАМИЛИИ НА ОСТРОВА - СОБСТВЕНИЦИ НА ПЛАНТАЦИЯ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЗАХАР САМАТА ФАМИЛИЯ СА ЕВРЕИ ! КУБА СА ВОДЕЩИ В СВЕТА В МОМЕНТА НА ТРАНСПЛАНТАЦИИТЕ И ОНКОЛОГИЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ,КАКТО И В ПЛАСТИЧНАТА ХИРУРГИЯ И ПРОМЯНА НА ПОЛА И Е ПЪЛНО С АМЕРИКАНЦИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ !ТАМ ДЖЕНДЪРИТЕ СА ПО УЛИЦИТЕ !

просто един изрод, който излъга цру, за да му помогне с взимането на властта, но после го удари маниакалната фаза и е.а мамата на кубинците!

Истинското лице на висшия комунизъм....!!!

Дори след смъртта си Кастро предизвиква ЦРУ да пуска компромати.Приживе натовари на кораби и изпрати всичките пресръпници от Куба за подарък на САЩ, а те от своя страна превърнаха Маями в един от най-опасните за живеене места по света.Това са факти, а не този парцал препечатен тук.

Ко речи???? Ко??? :))

Не ме разсмивайте, бе Дир-а! :)) Как може да напишеш старателно скриван живот за нещо като сексуалните наклонности на Кастро, които са били дори демонстрация пред другите за да разпространяване на имиджа му на голям е.ач.... Това, че сега осъзнавате или се правите че осъзнавате като едни комунистически късопаметни плебеи сте величаели и възхищавали на безморалните си патриции-водачи към светлото бъдеще ... как се чувствате от това????!! Аз откакто се помня знам за Кастро примерно. Не искам да говоря за Данчето, тя се скъса да ви пее кубински песни, да не говорим, че си отяде и отпи от държавните софри на двата братски народа!

ЗАЩО АМЕРИКАНСКИТЕ ТУРИСТИ НЕ ИДВАМЕ В БЪЛГАРИЯ А ХОДИМ В КУБА ??? ... ЩОТО В КУБА НЯМА ГАНГСТЕРИ И НАРОДА Е ОБРАЗОВАН :))

Ау,ама как така,Данчето Христова се е прочула като секс звезда на команданте и още не е пратена посланик там?!Сигурно Кастро и е позлатил междубедрието,която тя прекрива с дългите си поли!

Същото важи и за СССР и България! Огромни количества наркотици от братушките през местните партизани към Западна Европа! Как мислите, че саламът струваше стинки?!

типично за лизерите от соца и комундетата - тънат в разкош, а съсипват живота на хората в съответните държави!

и той като путлер

Аз имам познат кубинец, Хосе, който е избягал от Куба на сал с гуми и няколко човека не са могли да достигнат до заветния бряг - са се удавили докато се доберат до бреговете на Флорида. След като са успяли да избягат от кубинската крайбрежна охрана, която направо стреляла на месо и потопявала целия плавателен съд - било то яхта или сал!!! Друг кубинец, много свестен мъж, Педро, пък ми е разказвал, че понеже е бил израснъл без баща за да помага на майка си е ловил риба като се е гмуркал в океана (с акули в него) и е продавал рибата за да имат пари да преживяват! Така веднъж е изгубил братчето си - гмурнало се е и никога повече не е изплувало! И забележете - той това е правил незаконно. нелегално ,тоест крил се е да не го видят властите, защото ... БИЛО НЕЗАКОННО!!! Кубинци ми раказваха преди колко скъпо им струвало да отидат до Куба да видят роднините си и да им помогнат, и то само защото Кастро ги таксувал много (не САЩ - Куба е на един хвърлей разстояние от Маями например), а Кастро си прибирал своето!

... педро гадже ли ти е бил?..

А през всичките тези години и този диктатор и мошеник, който държи кубинците (вкл. и инеженери и доктори) на купонен режим и да преживяват с по 20-21 долара НА МЕСЕЦ!!! ни се представяше като много скромен човек, пуритан и с изключително семпли изисквания и начин на живот! Все същият филм, просто различни са актъорите - диктаторът на бедна държава много скромен и мислещ за народа си, ДОКАТО НЕ СИ ОТИДЕ И СЕ РАЗБЕРЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЕГО, вкл. и че е ПРЕСТЪПНИК, МОШЕНИК И НЕГОДНИК, И НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ ПРЕДИ ВСИЧКО НА СОБСТРВЕНИТЕ СИ ХОРА!

Само не разбрах, защо са му на Кастро имоти, вили, даже островче. Та той притежава цялата държава доживотно, за какво са му собствени имоти. Явно този който е съчинил този пасквил мисли по американски - как да открадне докато е на власт, защото е само временно там.

За да дадат убежище на кубинец, американците искат доказателства, че той е репресиран в Куба. А как ще е репресиран бодигарда на Кастро? Ами като напише всякакви простотии и измишльотини, които да се харесат на американската пропаганда. А ако вземат да го убият американците, ще си намерят повод да плюят Куба че убива шпионите си, както каквато е практиката в Англия.

Не пиши откровени глупости, като не си наясно, бе! Вземи например и попрочети за всеизвестният на всички и в Америка и навън, и особено във Флорида (Кий Уест, най-южната точка на щата е на 90 мили от Куба, тоест около 150 километра) wet foot, dry foot policy, тоест политиката на суха земя (буквално крак), вода (мокър крак), и какво точно означава тя, че не ми се обяснява не неграмотни и предубедени илитерати! И само да те светна, че тази политика е от 1966 година! И хайде да поясня набързо - не на теб, а заради останалите които не знаят и се интересуват непредубедено - през 1966 година се приема в Америка т.н. Cuban Adjustment Act , който накратко определя, че всеки кубинец, който е успял веднъж да стъпи на американска земя (от океана) има право да остане в САЩ и след година да кандидатства за американско жителство! Повтарям, ВСЕКИ!!! А преди това - познай какво - САЩ са разрешавали на ВСИЧКИ КУБИНЦИ, КОИТО СА СЕ ДОБРАЛИ ДО АМЕРИКАНСКИТЕ ВОДНИ ТЕРИТОРИИ!!! ДА ОСТАНАТ В САЩ!!! Така че не знам откъде си измислил тези глупости, които пишеш, но не е зле да се научиш да четеш преди да пишеш!

И кой ти е казал, че американците искат доказателства на кубинците, пристигнали в Америка, че са били репресирани в Куба, бе кретен? Можеш ли да ми обясниш кой и какви доказателства искали американците от кубинците? И изобщо виждал ли си кубинец в Америка, защото аз имам и такива приятели... Можеш ли да ми обясниш каква необходимост имаш ти и останалите тролве и неграмотни простаци да сипете непрекъснато простотии и лъжи, вместо просто да четете и белким нещо вденете и понаучите с простите си тикви!

Наи-голямата таина която се премьлчава е ше КАСТРО е чпионка -бушон на Меьдонародния Банкерски елит В енциклопоедия Джудеика е посочено евреиския сефарадски произход на башата на Кастро-Руз богат плантатор от Галисия -Северна Испания.На иврит КАСТРО- е северноафрикански черен евреиски 1свешеник /талива са били 1евреи от Етиопия заселиле се последствие в СевернаАфрика-Мароко Алжир Тунис впоследствие завладяли Испания и я владяли столетия през Средновековието-Толедо Кордоба и двореца Алхамбра/ Фамилията на КАСТРО-РУЗ на иврит РУЗ-РАЗ-таино скрито секретно

същото важи и за другия урод - Че!

Абе щом тоя Санчес е охранявал Кастро 17 години и после най-предателски е избягал в САЩ, ясно какво може да е написал!

Не знам какво ти е ясно, но написаното тук е много отдавна отлично известно на кубинците, особено тези живеещи в Америка! И щерката на Кастро в Маями, и тя ли е предателка на кубинския народ, не идиот? А шерката на Путин, дето не живее в Русия? А да си припомним ли и други диктатори, като Янукович, дето открадна над 20 милиарда долара, а искаше да откъсне Украйна от европейския й път защото ЕС не му давал веднага 10 милиарда долара безвъзмездно? Да ти припомням ли Чаушеску и в какъв разкош е живял и той с джофрата му - жена му? А Кадафи? А Садам Хюсеин?... А отрочетата на Тодор Живков и на лумпените от Политбюро на ЦК на БКП?

И друга тайна, която чух от много достоверен източник от другата стая. Доживя до дълбоки старини, защото всяка сутрин е пиел бебешка кръв.

Нещо не се намират тези ''имоти и мангизи'' на Фидел ама защо и тоя предател цицал 17 години от държавната хазна след смъртта на Фидел да не изкара някой лев от фантасмагории.. Много ги обичам:))))ей таквиз дето стават словоохотливи ама кога човека е умрял вече и няма как да ги изобличи

Нашата и тя се наредила в списъка, като проститутка. Че и цял живот се гордее с тая работа, и капитал трупа от това.

Пълни измишльотини. Кастро имаше една униформа и ходеше навсякъде с нея. С униформата бе и в България. Пушеше кубински пури разбира се. И за Живков се твърдяха същите глупости. Да имаше яхта но тя бе държавна и никога не е стъпвал на нея. Мразя комунизма но написаното са идиотщини.

Защо? Без значение какъв си, живота си е живот и всеко както го може. Фидел си е имал всичко, това престъпление ли е? Не е! Моля без завист.

Данче, кажи си. А иначе типично по комунистически. Идеи за народа и живот, пари, имоти и жени за върхушката. Амсалаците вярват и мизерстват. Вождовете лъжат и живеят.

Истински комунист - той живее като фараон а народа като роби !!! Същото беше и при нас по Тошово време. Иначе Куба е райско кътче, но с тая революция е тотална мизерия. Преди революцията, когато там са били американските инвестиции, Куба е била като рай. Хавана е била кубинския Лас Вегас, но после става като Тирана

Прочетох. Типичен ляв: за народеца "равенство" (в мизерията), за него самия- благините на Запада. И би ли посмяла кубинка да му откаже ?! А любимите му кубински пури са били Cohiba, на блаженнопочившия Садам- също.

Kalin

Бивши предполагаем бодигард всичко би разказал ако му платят.Първо куба е под блокада десетилетия и път на наркотика от там няма как да има.Второ при соса имотите ползвани от първия са за негово лично ползване но не са негова лична собственост просто защото няма нужда от такива на документ.Ако два ролекса са признак за богатство то....е смешно.Че обича жените да знае се но и е факт че и те са го обичали;-)Имаме си и българка сред тях.Колкото и да се опитват да го вкарат в калта той и Че Гевара ще ки останат световни положителни герои.Факт дали на някой му изнася или не.

Освен, ако пътят не е бил точно през "блокадата" и базата им на ония с доларите......

И Хитлер е положителен герой за фашистите,и Сталин е положителен герой за комунистите,и Путин е положителен герой за путинофилите...

еснафи да се занимават кой с кой и колко пъти. Това е работа на ориенталците моралисти. А султаните и фараоните ималили са жени и метреси? Идете в германските градове да видите Столюбенките.

"Сексолози са категорични, че не е невъзможно мъже с голям темперамент да имат по два полови акта на ден. Но не е много вероятно това да е било ежедневие." Може, ако е с различни жени с подходящи ТТД :D

Сори, ама насраният енджин на дир.бг копира мнението ми от друга тема тук, нямам идея как...

Кастро. След Кубинската криза, Хрушчов изтегля ракетите си от Куба. Кастро е бесен. Счита това за ОГРОМНО ПРТДАТЕЛСТВО на СССР спраямо Куба и лично спрямо него. Едно говорилии се разбрали, а друго станало. За да замаже това, Хрушчов, кани Кастро на лов на патици в СССР. По време на самият лов, в лодката били само Кастро, Хрушчов и 2-ма телохранители. Кастро, решава да застреля предателя Хрушчов. Той знае , че след като произведе изстрел по Хрушчов, сам ще бъде застрелян. Отказва се , защото преценява че преди да произведе изстрелът, самият той ще бъде застрелян, и просто няма смисъл. Това са думи на самият Фидел, в негова биография. Факта предлага, много теми за размисъл.... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Стара Манджа за Фидел Кастро . Дойче Веле .

Около владеещите власт и пари мъже винаги пърхат един рояк красиви жени с надеждата да бъдат забелязани и "уважени". А след 20 години се сещат и за "me too" акцията и се включват с надеждата за още малко популярност. Ако и това не се получи, отиват при акцията срещу "насилието над жени". Нищо ново под слънцето.

Напълно възможни са контактите му с Колумбийските наркокартели, луксът на живот и другите подробности около него, не се учудвам, но той няма никога да има авторитета и любовта на цяла Лaтинска Америка (и не само те), както Че Гевара. Този Команданте Фидел лежа и си правеше кефа върху неговите кости до последно.

тази статия казва, че бай Фидел е бил истински мъж, нормален, не джендър или евро-гей. Лошо ли е това?

Тази статия се опитва да жълтее, обаче е още едно доказателство, че диктаторите са луди хора, които смятат, че са нещо повече от другите !!! Най-лошото е , че и доста хора смятат диктаторите за нещо повече от другите :((( Гнусният кастро превърна Куба в затвор, а себе си в китайски мандарин !!!

"Кастро притежава много недвижими имоти, в това число и остров Кайо-Педро.". колко жалко е, че няма снимки от това прекрасно место и вилата.

наслада у пушила хаванските пури,от най-скъпите.

ами сега и тя може да участва в джендър-кампанията #me too, както и всички останали 35 000 жени.

личи си, че джендърите го мразят много повече от 35 000 жени, които бил имал и които те ревнуват, след като са му спретнали 600 опита за убийство. книгата е излязла една година преди да умре и може да е толкова "фактологическа", колкото да стане бестселър с "ужасните си разкрития". заглавието на книгата е типично за жълтите медии: "няма да повярвате какво се случи, когато този младеж натисна бутона на звънеца..."

"много повече от 35 000 жени". Това е физически невъзможно.

Дядото

Що, бе? От 15 до 65 години - 50 х 365 х 2 = 36500, без да броим високосните години и тези след 65-годишна възраст. Хесапа излиза отсекъде.

Не го мислете вие команданте Фидел. Команданте Фидел си е отибел - кеф му негърки, кеф му мулатки, кеф му европейки, кеф му Йорданка Христова. Само за азиатки не съм чувал. Сигурно му е бил голям калибър шмайзера.

Много тайни, много нещо. Вербуването на дъщерята на Кастро от ЦРУ обаче е факт. ... "Да припомним, че и българската певица Йорданка Христова е била включена според слуховете в списъка на кубинския лидер, докато е била на турне в Куба." На мястото на Й. Христова ще съдя когото трябва за разпространяване на слухове.

Кви слухове бе, по време на социализма Данчето всяка година ходеше в Куба и се хвалеше с познанството си с Коменданте...

ФОРУМНАТА МИМА ПРАВИ СЕКС С ВСИЧКИТЕ СИ ПОЗНАТИ И ПОСЛЕ ГО РАЗТРЪБЯВА ГОЛЯМА ШМАТКА СИ МА, МИМО

типичен комунопитек-терорист, който тотално съсипа куба и едва не предизвика световна война по време на карибската криза. всичко друго е само за пред хората

Разбойник, дошъл на власт с оръжие, курвар, крадец и убиец. Това май не е тайна?

Ел Комендате или Ел Мутро-коменданте ,докато обикновените кубинци тънат в мизерия и лъжи.

Наркотици... Ами след разпада на СССР отде кинти?!?

само тая част, и не ми говорете глупости за съдба - Кастро е известен и с още един факт - срещу него са извършени около 600 опита за убийство (липсва - от кого - уточнете моля). Използвани са били куршуми, отрова, бомби ), но сякаш съдбата е пазила. Команданте, който доживя до дълбока старост въпреки тези опити да бъде убит. Сега за СЪДБАТА, СОРИ, НА РУСКИ Е и ще го изтрият, но все пак: Все пак се опитвам да преведа поне частично, понеже е интересно. Начините на Фидел да избегне покушенията Двойници Имал е няколко двойника за посещение на по-второстепенни официални визити, където не се е налагало да дава изявления и да приема решения - да речем, посещения на фабрики и училища. Денонощна охрана Преди да дойде на власт е обожавал да се разхожда сам, като продължава да го прави през първите години на управлението си, но след срещата с двама трима снайпери се отказва от този навик. Промяна на адреса Най-малко 20 пъти променя адреса си в Хавана. Нямал е официална резиденция. Местонахождението му е било винаги строго засекретено, в документите се налича точка нула. МОБИЛНА ТОКСИКОЛОГИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ Навсякъде го съпровожда специален екип лекари, които проверяват храната напитките за наличие на отрови непосредствено преди сервирането. Свен това никога не се е хранил в ресторанта на хотела, където е отсядал. По-нататък на руски: "Он посылал за едой в соседние заведения, причем каждый раз называл новое число ресторанов, которое нужно отсчитать от гостиницы, прежде чем зайти и купить еду. Екип сапьори В свиту Кастро неизменно входили специалисты по взрывчатым веществам. Именно они в 2000 году предотвратили последнее покушение на команданте достали 90 килограммов взрывчатки из-под трибуны Фиделя, когда он приезжал с визитом в Панаму.

статията със заглавие "13 самых невероятных попыток убить Фиделя Кастро" от максимонлайн.ру

Запознати шушукат ...

Той и Заркауи ненавиждаше и отричаше всичко западно, ама накрая гушна бомбата по маратонки Адидас.

ФИДЕЛ БЕШЕ ИСТИНСКИ ХРИСТИЯН КОМУНИСТ :))

с ролекси и мерцедеси...и запои и метреси...

ВИКАШ ДРУГО СИ Е КАТО ТЕБ ОБЛЯКЛА ЕДНА СКРОМНА МАЛКА ЧЕРНА РОКЛЯ И БЕЗ ГАЩИ ДА ЧАКАШ ДОБРИЯ АМЕРИКАНСКИ РЕЙНДЖЪР ДА ТЕ ПОГАЛИ ПО БУЗКИТЕ :))

ХРИСТИЯН КОМУНИСТ един добър пример за оксиморон

ГЯУРИТЕ НЕ МОЖЕТЕ БЕЗ АГА :))