Зукърбърг: Фейсбук е в оръжейна надпревара с Русия

Марк Зукърбърг призна, че не е успял да защити личния живот на потребителите на Фейсбук, чиито лични данни може да са използвани за политически цели.

Обратно в новината

Коментари - Зукърбърг: Фейсбук е в оръжейна надпревара с Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откакто сатаничките започнаха да притискат Зукърбърг, това момче взе да ми става симпатично. Изглежда не е имал никакво намерение да сътрудничи на Зло и сие, но ще му се наложи да го направи. Иначе брутално ще му вземат бизнеса. Сега вече започва истинското следене във Фейсбук.

Той ще е следващ президент на САЩ . Предвид че има около 2 милиарда ползватели на неговия фейсбук , спокойно може да се твърди че това си е един рекорд за книгата на рекордите , Гинес . e-управление , e-изборите , e-КАТ , е-гражданин , е-болница , е-плащане/превод/пари : Цукърбърг е на челна позиция .

Основният ефект от усилията на световните борци срещу тероризма и фалшивите новини е все по-голямо ограничаване на човешките свободи, все повече слухтене о пюолицейсщина в обешството, и все по-голяма цензура в медиите и "образователната" система. Обаче никой от тях не призовава за спазване на Божият морален стандарт, което ще направи силовите структури напълно излишни. Но този свят е обречен и ще бъде погълнат от огънят на Божият гняв. Но Бог ни е обещал по-обър свят и вярващите в Него гледат към този съвършен и вечен.

ЗА СВЕТА НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ БЪДЕ ТРОМПЕТА ИЛИ КАВАЛА!!!! САЩ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ОКУПИРАТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ И ДА ГРАБЯТ!!!!

"Зукърбърг заяви, че Фейсбук води непрекъсната битка със злонамерени тролове от Русия, които се опитват да използват платформата за свои цели. " Мноооого як плонж, браво !

Перфидно провеждана операция за абсолютизиране на тоталната информационна цензура и съдебно преследване на свободолюбивите и инакомислещите по целия свят!

Префърцунена лексика от дървен философ възпитаван на 'свободомислие' в соц-а..

В соца нямаше свободомислие. Тази дума беше да не казвам забранена. Почна да се говори за совбодното слово през 90-те години, тъй като това е основна ценност на демокрацията. Но ти няма как да го знаеш това, защото едва ли си ходил дори на училище, за да знаеш какво е демокрация и човешки права.

Нищо префърцунено няма, но е естествено да не го схванеш, тъй като още си на ниво овладяване на правописа.

ChatGPT

Това келеме тръгнало и то да обвинява Русия... я кажи защо записваш всичко, което потребителите ти правят? Нали ако не беше толкова алчен за личните данни на потребители нямаше да има кой да се възползва от тях? Скапано л*айно!

'Това келеме' е начело на компания струваща колкото 10 Газпрома или Роснефта ;)

Е и, ще си я носи тази компания на едно място...

На всяка крачка ни следите мръсни милиардери ,мислите че като имате пари можете да ни лъжете ! Цукерберг върви си в Одеса !

вкарайте го на сянка,пък може и да не се извинява...

Просълзявам се...пак Русия му е виновна на момченцето (знае какво да каже на умните американски сенатори).

"Зукърбърг казва, че ФБ е във война с Руски тролове и сътрудничи на Робърт Мюлер в разследването". Преводът на заглавието на Дир. дори не е буквален. В Саут Чайна Морнинг Пост има подробна статия озаглавена: "Зукърбърг сейз Фейсбук из ин армс рейс уит Рашиан тролс енд из хелпинг Робър Мюлер'с проб". Има и видео репортаж. Точно това казва Марк. Наистина, този превод е труден защото израза "армс рейс" обикновено се употребява, когато става въпрос за надпреварата за въоражаване на две или повече страни. Но в случая той го е използвал, за да подчертае, че ФБ е във жестока война с някакви руски тролове. Сори, няма как да го напиша на англисйки. Съществото дето трие ще вземе пак да се сащиса.

Много яка врътка. Досега ФБ събираше и продаваше данните на индивидуални потребители. Това остави цял един сегмент като фирмите, неизползван пазар. Сега ще започнат да следят и фирмите, които купуват реклами и ще продават инфото на който му трябва. Трябва да е доста интересно като навържат кой е собственик на кой и какво прави във Фейса, Русия може да им се окаже най-малкия проблем. Все пак руските потребители не са във фейса, но на толкова много други страни - да... И БГ разузнаването е там. Дали за тях ще има сопа или то е само ако ни кажат.

"надпревара във въоръжаването в Русия срещу хора, чиято работа е да експлоатират нашите системи и други системи в интернет". - " гениална мисъл "без капчица мисъл. Дали Зукърберг се е изразил тзка или негра мотни ците от ди ра така са го превели? Но все пак става ясно, че всичко е бла-бла-бла, той си забогатя. а овцете, дето ги "острига" - вълци ги яли.

Фейса никога не е имал за цел да защитава лични данни. Напротив. "Ние не продаваме данни" е лъжа защото дефактно как рекламодателите насочват рекламите. По интереси. Значи се спуска инфо на рекламодателите за което получават пари. Е това не е ли продажба?

а всъщност проблемът е, че Facebook винаги е била платформа за свободно споделяне на информация и грешката им е, че юридически не са били подготвени да запознаят потребителите с този факт. Кой разбрал, разбрал, който не явно е очаквал да бъде третиран като овца в стадо... и е бил остриган. И то не от facebook.

Усмивки от старите ленти: Април, 2012,"Сержант Гари Стайн от морската пехота на САЩ ще бъде уволнен заради критика срещу президента на Барак Обама във Facebook" Март, 2018, "Разследването на Конгреса: Няма доказателства за намеса на Русия в полза на Тръмп... Освен това те отхвърлят заключението на американското разузнаване, че руският президент Владимир Путин е предпочитал през 2016 г. Доналд Тръмп за президент на САЩ."

loyola

Чудя се, ако Хилъри беше спечелила, щеше ли да има такова разследване? Да ви припомня случая с Ал Гор - щото никой не се сеща за него, а не беше чак толкова отдавна

мамин златен, не се прави на ... "въвлечен"! Много добре си знаеш, че си само едно подставено лице, а мутрокнижката си е на службите - хем сами се следим и им докладваме, хем ни продават данните и печелят.

Социалната мрежа на Зукърбърг беше полигон, изпробван за налагането на т.н. арабска пролет, в Тунис и Египет. Много кръв се проля в тези страни и Зукърбърг не може да избяга от отговорност за това. Отделен въпрос е дали той и онези, които е обслужвал, смятат местното население на страните от Северна Африка за хора.

Тогава беше Туитър, не толкова ФБ. ФБ беше спрян май

Извинил се. Ама британските аналитици си остават с личните данни на каде 87 милиона души. То и Обама се извини на иракчаните, ама убитите стотици хиляди си останаха мъртви, нали.

Тоя рептил... Вижте му змийския поглед.

А така, сега искаме целият екип на Фейсбук да бъде екстрадиран в България и да бъде съден, че е нарушил законите ни за защита на лични данни. Смях...

Това е една от най-грозите истини за ФБ. В Америка има кой да им държи сметка за американците, но кой ще им държи сметка за другите акаунти?

И на тоя Путин и Русия са му ''виновни'' за това че си пълни джоба:((( В цялата патаклама има замесени директно само американски и английски фирми ама пак Русия на топа на устата защото явно както се вижда тя е ''слънцето и въздуха'' за да защитават властта си раздвоени неуравновесени нарциси..

Драги ми селски педалчета, разбрахте ли кое е по важната новина "33 годишният милиардер" и "ние си сътрудничим с ФБР или /ЦРУ/" а вие си ручайте жабетата. .... Те супер простата тълпа трябва да им се вземат спестяванията и имотите и да ги пратят за претопяване в пещите на завода за боклук дет го направи бат бойко.

Ако беше някъде другаде щяха да го нарекат "олигарх" - човек направил несметно богатство под дъжавен и разузнавателен чадър.

Зукито е в много тясна дупка и по отношение на собствения си персонал. За никой не е тайна, че голяма част от програмистите в Силиконовата Долина имат реално смесени леви и десни убеждения. Те са либерали по отношение на идеята, че свободното слово е закон и с десни убеждения по много други често ежедневни теми. Т.е. във ФБ има значителна политическа подкрепа за Тръмп. Как ще ги накарат тези "златни деца" да цензурират собствеите си убеждения е интересен въпрос

трудно ми е да си представя, че някой интелигентен човек ще подкрепя политик, който е очевидно с по-скромни интелектуални възможности.

Ами иди и виж тогава изявлението на този от снимката. Той призна, че в компаията му има политически биаз

СЪВЕТВАМ ВСИЧКИ ДА СЕ ОПИТАТ ДА РАЗГАДАЯТ ИЗРЕЧЕНИЕТО: "Зукърбърг заяви, че Фейсбук е въвлечен в "надпревара във въоръжаването в Русия срещу хора, чиято работа е да експлоатират нашите системи и други системи в интернет". 1. за надпревара са нужни поне двама. Едната е Русия, кой е другия/другите? 2. въвлечен = значи си се включил сам по някакви причини (в случая - от алчност?). Никой не казва за изнасилено момиче, че то е "въвлечено" в изнасилването. 3. въоръжаването е в Русия, НО ТЕ Е СРЕЩУ ХОРА, чиято работа е да експлоатират системи в интернет. Кои са тези хора? Явно не са в Русия, а другаде! Дали не става дума за разузнавателните централи на Запада?

И мене това ме втрещи в заглавието и новината. След това се разтърсих по западните сайтове. Според тях той е казал, че ФБ се въоръжава срещу руските тролове, чиято работа е да използват слабите места на ФБ и други системи. Много ми е интересно обаче да видя истинския оригинален текст, за да се разбере аджеба какво точно е казал този.

Изнасиленото момиче не въвлечено в изнасилването, то само се е включило по някакви причини. Как да разгадая логиката на корифеите?

Това ако не беше трагедия, щеше да е комедия. ФБ се използва от години от американските служби за незаконно следене на хора, повечето от които дори не са американски граждани - т.е. нарушават повече от една Конституция. И това без никой копче да може да им каже. Тръмп си върза гащите с Путин за изборите и ама как е възможно, някой можело да повлияе на амеркинаските реднеци с новини при това дори не му струвало безбожно скъпо. Не знам да се смея ли да плача ли

Светът, който познавахме, безвъзвратно си отива. Навлизаме в ерата на тоталната алчност. Всеки е виновен за нещо пред господарите и трябва постоянно да очаква обвинение. Ако нямаш регистрация, не можеш да ползваш, а ако имаш, вече си признал вина.

"САЩ, страната на дявола" взехте ми думата от устата. Абсолютно точно определение.

Ела, ела в моя Рай, чадо.

противно ококорено евр...човече. откраднал е идеята от свой състудент, какво наистина почтено начало на милиардния му бизнес! чух му заекването снощи, аааах, извинетИ, не предполагах, че безхаберното отношение към милиардите акаунти, тъпкани с лични данни, е нещо опасно... при цялата ми несимпатия към путин, българският лаф, "той ми с.. в гащите" е точно на място!

Ми да беше откраднал и ти някоя идейка от свой състудент, нещастен многознайко. Ама като не си учил в университет - откъде състуденти?...Иначе плюем. И сме прикрити антисемити.

"САЩ, страната на дявола" взехте ми думата от устата. Абсолютно точно определение.

Фабриката за тролове в Санкт Петербург ще види зор с тоя шум дето се вдигна.

прав си - има само "шум", но няма никакви "факти". Всичко е джангър, за отвличане на вниманието от истинските проблеми. Реалността е нещо друго. В медиите ни занимават с глупости и измислици.

с две думи някакви политически тъпаци почесоха по топки..те младия милиардер, който просто е отишъл там малко да се позабавлява с бавни ганглии.....

дано тези хора, които безумно наричаш "тъпаци" му резнат ТОПКИТЕ ( КОИТО ЯВНО СА ТИ СЛАБО МЯСТО) НА ТВОЯ зУКЪРБУКЪР

и защо да го правят? Зукърбърг е млад прогресивен бизнесмен, който предосатвя една среда за общуване и нищо повече. Това, че някой политици и служби се възползват от това е друга бира. Аз вярвам, че много лесно могат да се спрат услугите на определени щати и държави даже, но какво ще стане тогава? Трябва, вие простата маса, да разберете, че политиците са просто част от това общество, те не са вся и всьо, просто историческото време е такова, че политиците държат юздите. Но може да дойдат и други времена, в които това да не е така и това че някакви сенатори са яхнали вълната и си правят пиар на гърба на технологичните гиганти е като да ходиш с горещи обувки по тънък лед. Щото и Гугъл и Фейсбук и още куп американски корпорации могат да спрат предлагането на услугите си за хората и тогава йок джипиес йок фейс и безплатни голи снимки на млади жени по клинове във фитнеса йок безплатна търсачка, а защо не и йок интернет.... Трябва да се мисли с мозък, не с уста, а ако няма мозък да не се изказва мнение....

британската фирма "Кеймбридж Аналитика" е в центъран а скандала, но в заглавието е изнесено обвинение срещу Русия. хахаха. ТИПИЧЕН ПРИМЕР ЗА ХИБРИДНА ВОЙНА И БЕЗПАРДОННА МАНИПУЛАЦИЯ. Браво на Дира. Продължава усилено с фейковите заглавия. Сега може да ме цензурирате като "спам" или "несвързано с темата"!

Най голямата опасност е когато Кеймбридж Аналитика започна да продава данни нарежими като путинския или саудитския....

И да ги дава безплатно на анп и ми-тата ?

то ние се сещаме, че за всичко в света е виновен Путин - от глобалното затопляне до изнасилванията на момичета от мигранти в Англия, - ама все пак не прекалявате ли малко ? ...

как точно ще му помогне снимката на селянката Пепа по сутиен на политическата кариера на пенсионера тръмп!?

Някой може ли да каже какъв е оригиналният отговор на Зукърбърг, защото аз от този превод нищо не разбирам - има надпревра в Русия (кой срещу кой в Русия, то там е почти монархия, опозиция няма) за въоръжаване (нали беше за Тръмп цялата история, сега стана че някой се въоръжва в Русия срещу кой?) срещу хора, чиято работа е използват ФБ за манипулация... Е, казвам ви това е или страшно криптирана новина или преводът е останал да не казвам къде

Може би визира руското оръжейно лоби което притиска путин да всява паника в народа за да може да харчи държавни пари за оръжие

Едно лоби не се въоръжава, един народ се въоръжава. И как така са въвлекли ФБ в това, нали уж парламата е за амерканските избори, аз разбирам изказването му като изцяло насочено към вътрешните проблеми на Русия. тоя нещо да не би да се е изпуснал без да мисли?

То па руския народ така е наплашен ...

превеждам на оригинален американски: Зукърбър гказа, че е готов да говори всичко против Русия, само и само да не го съдят в САЩ ...

За Русия каза, а за химическото оръжие кога? Инструкцията го изисква!

момче, политическите цели са ти най-малкия проблем. хората се усетиха, че публикуването на лични данни и снимки е от помощ за желаещите да посегнат на собствеността им, и масово си закриват акаунтите не от вчера, или ги ползват като месинджъри. да не говорим колко нагло пробутвате реклами и контакти, уж случайно, въз основа на уж защитените лични данни. всичко е пари и ти е припарило на з-ка въпреки луксозната кожена възглавничка, на която си седял костюмиран при събеседването пред батковците от голямото добро утро.

Ми да позволиш на руската пропаганда да промива мозъка на хората и да ги опростачва си е голям грях от страна на Фейсбук.

Само щатската пропаганда трябва да го прави!

Тъп зъкърбърк, в Русия не се ползва ФБ, там си имат вконтакте.

В България има сумати фейсбук групи които рекламират кРадев и Тръмп... Случаеност ?

Нали за това е социална мрежа?? Ако искате да назначат надзиратели и който пише против властта да го тикат в затвора, а? Ама тя натам е тръгнала демокрацията.

Като ти гледам правописа, явно си от нашите.

Главния прокурор г-н Цацаров да изиска веднага Зукърбърг да бъде екстрадиран и съден в България, за нарушаване на Българското законодателство.

Цацаров е човек на доган, доган е човек на путин.... предполагам е много доволен че фейсбук пръцка руска пропаганда и няма нищо на против.

По същата логика, Местан е човек на Ердоган, Ердоган е човек на Тръмп, Тръмп е човек на Путин... Бе, всичко води към Путин... Това е. На който не му харесва, да духа ... супата.

ам по някои долар да прати за да го извиним

Това е моделът на западният свят - като се осереш обвиняваш Русия и излизаш чист като светена вода.

А моделът на русия за всичко е "кой ми ака в гащите" Не пратихме войски в крим Не подкрепяме сепаратистите в източна украйна Изтеглихме се от сирия (3 пъти) Не сме отровили Скрипал Не сме убили немцов

Кое от твърденията ти е ирония? Да се посмеем де, но все пак, да беше посочил къде е смешното, щото всичко, което си изписал, просто е вярно.

Айде сега на всички американци като сгафят все Русия им виновна, това стана като техен национален лозунг ние не сме виновни руснаците ни принудиха.....хаха то бива ама това не се трае вече/ А нека Зукерчо да обясни за КОЙ фейсбуук събира информация от потребителите си , сигурно пак за Русия, хахаха

Ние САМИ си даваме информацията във ФЕЙСБОКЛУКА!НИКОЙ не ни е виновен!