Все още няма споразумение, протестите продължават в Гърция

Все още няма споразумение между гръцкото правителство и протестиращите фермери, но премиерът Алексис Ципрас насрочи среща с представители на земеделците.

Обратно в новината

Коментари - Все още няма споразумение, протестите продължават в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гърция трябва да открие своя Волен Сидеров! Трябва да се намерят пари. Парите са проблема на гърците. Увеличат ли им доходите, стачките ще ги прекратят!

Се прави,че уж търси,нещо!...

Търси пари човека!

Ципрата толкова се е омотал в лъжите си, че се съмнявам в бъдещото му здраве. Човек трябва да изключително надарен, за да си срине държавата за 300 дни

На Алексис,14.02.2016 08:18 Алекси, когато грък вземе да ми дава оценка, поглеждам в небето, сякаш ми е казал "добър ден", и проверявам, слънцето наистина ли грее? Ти си заблуден прост грък. Гърците сте големи профани, с огромно самочувствие, без никакво покритие. Гърците сте най-големите измамници и крадци на Балканите и в Европа, долни твари. Грък ли си, единствената ти задача и цел в живота е да си лъжец и крадец. Ако не излъжеш и не откраднеш, ти умираш от яд, умираш като куче, каквото си всъщност, напразно си живял. Гърците сте циганите на Европа, ама цигани от 10 века преди н.е., не като нашите от преди 5 века! Сами си измисляте какви ли не постижения, всъщност откраднати от други цивилизации, основно от българите. Но това е толкова странно за теб, неукия, че изглежда кощунствено. това е много пространна тема, ти си прост и невменяем, за да го проумееш и се съгласиш. Все се блъскате се в гърдите, че сте измислили демокрацията. И цял свят ви ръкопляска, без да е наясно какво е "демокрация" по гръцки му. А тя е такава още откакто Перикъл я е установил - власт на народа. Във вашата древна Елада народът (демосът, плебсът) имал единствената грижа да бъде избирател, да плямпа по цял ден на агората, т.е. да философства и си избира съпартизани, та най-накрая и да си избере в театъра по-милостив архонт, който да ги гуши повече. То затова все театралничете, всичко за вас е сцена - и живота и театъра!Демосът имал правото да избира управници, да не работи и само да плюска, а робите да му робуват и го хрантутят. Това е "властта на народа", т.е. вашата демокрация, за която и днес се блъскате по абсолютно същия начин - някой друг да ви хрантути, а вие да го лъжете и грабите. Е успяхте - 500 милиарда от кухите лейки парижки любители на древната "класиката", романтици-лунатици, леви китки и братя хомосексуалисти. Е, ама сега трябва и да ги връщате! Европа прогледна, тегли ви една ругатня и ви навря в тинята, където ви е мястото! Благодарете се на Меркел, че е романтичнагерманка и че канцлер не беше В. Шойбле, че днес Френският Холандец, а вчера криптоевреинът Саркози още ви клатят, или вие ги клатите, но ЛьоПенка ще ви отреже главата. Бъдете сигурни! Алекси, май не знаеш, че преди вие да се възвеличаете, сте били роби на българите, а пък за наше съжаление, в голяма степен сте и наша рода, ама от най-лошата семка,смесица от местните туземци, отпреди 10 000 години. Ти нищо не знаеш. Кажи Херодот,какво е признал, откъде идва гръцката цивилизация и пантеон? Алекси, името ти произлиза от "защитник", ти защитаваш, ама не знаеш че "българин" означава Аскал (аскар) - "воин", (от там аскер) защото всички българи са били воини! Не се заяждай с българите, ще ти отрежем главата като на бясно куче! Ако Европа не го направи, ние ще го направим, писна ни от вас!

Ама нали oxi! Нали Auf viederseen! Kaкви са сега тези протести? Нали всичко е сиртаки?

Ципрасчо, кажи им на братята гърци, че вече трябва да се работи.Да намалят малко узото да увеличат лимонадата.

Пет пъти да свалят Ципрас и пак гърците няма да мирясат и да клекнат.Защото там за разлика от нашите ,техните шмекери окрадоха гръцката КТБ,магистралите им пропадат ката ден, отрочетата и мутресите им без два дена работа джиткат джипове и бентлита,окрадаха под масата заводите и от скука цакат белот и правят мачлета на вързано!

Кибиците играят табла по кафенетата.

циганите на европа сме

Калимера. Поне си признавате! Протестирайте на воля. Това няма да ви върне отново като галеното дете на ЕС.

отнемат това на което си свикнал... Достоен гръцки живот...за сметка на креди...,после размирици за опрощаване на тези кредити...и взимане на нови.... Тая схема е работила...Но сега се появи един друг мощен фактор който гълта също огромни пари... това са мигрантите в Европа. Европейците ще дисциплинират гърците...защото нямат друг изход.

Това което каза Московски в интервюто си за кризата с наште шофъори....Потърсихме връзка с Червения кръст на Гърция да помогне на наште шофъори блокирани на тяхна територия....Червения им кръст не се отзова... Как ви се струва това?

Браво на гърците. Имат синдикати, имат организация, имат желание за съпротива. За разлика от отдавна пречупените безгръбначни на север.Фермерските блокади са си ОК.Българският бизнес губел ? Нормално, на кой му пука ? Бг мутренски бизнес за 26 години не можа да се научи да плаща нормални европейски възнаграждения. Да си припомним, че съвсем скоро "работодателските" ни организации категорично не пожелаха да дадат едни жалки 5 дни в повече отпуска. Корпоративния данък у нас е изключително нисък и характерен за третия свят. Та браво на гърците, че блокират границите на една престъпна страна без дребен бизнес, с незащитера частна собственост, олигархична и глобализирана, истинско петно на картата на Европа.

и помисляла да даде на България,е давано с десетилетия с пълни шепи на Гърция... Говоря за еврофондове,за голямата държавна собственост, за пенсионна възраст.. Някой от вас знае ли че предприсъединителните фондове за България минаха през през гръцки фирми? Навярно си спомняте тогавашния бум на гръцките инвестиции...това беше.

Драги гърци, стига сиртаки! Започнете да работите!

Гърците въпреки,че са в пъти по добре от нас за най малкото нещо протестират и се бунтуват,така е и в Румъния,че и навсякъде другаде,докато тук народа го дерат на куче и той продължава да спи,като в будна кома!!! Няма такава скапана нация,като нашата,няма!

При гърците няма контри. Всички са едно. За това и пенсионерите им живеят със средна пенсия от 800 евро и се хранят в ресторанта, а не броят стотинките за кисело мляко. А при нас всеки си има контра. В крайна сметка резултата е ясен. Контрирахме сами себе си. Разделено общество, неспособно да отстоява интереса си.

гърците от 20 години протестират под команда от управляващите си. Ние за какво да протестираме? Че живеем по-добре от тях ли?

Че нали той ги ръководи,бе!

Гърците излязоха с плакати Няма да пратите бизнеса ни в България СкандиратНяма да ни направите роби като българите

ВИЕ С МИНУСИТЕ-https://link/tsyala-gartsiya-e-edno-na-ploshtada-v-b/

Ако бяха като българите, нямаше да стават роби.

5 века ли?

излезнат от еврозоната и да почнат да си печатат драхми. тогава никой няма да ги кара да си правят реформите....просто. само , че не се знае кой ще им дава заеми за напред

Световните лихвари никога няма да "изпусне" Гърция и това коте има на гръцка територия.

Интересно как гърците ни цакат всяка година с един и същи номер. Браво Боко,браво чехльо!

Като теб,ще ни цакат...

Ципрас е хитряга:), тия протести той ги подклажда умело, накрая "тройката" ще отстъпи са доста неща. Ако ЕС започне да се руши, процесът ще стартира от Гърция..

Проблемът е, че театърът който разиграва Ципрата е с много стар и изтъркан сценарий. Няколко правителства се изредиха с по една и съща театрална постановка плюс държавните им синдикати. Византийците го прилагат всяка година, но на "тройката" им писна. Мисля, че романтиците по "гърцката класика" вече изтрезняха и разбраха, колко са лековерни и прости, да се ловят на хватките на одисейчетата. Де факто те спомогнаха в Гърция да бъде построен "комунизъм"! Разбира се, лошото е, че проблемът на големите кредити не е проблем на тия които трябва да ги връщат, а на тия които са ги отпуснали - толкова заблудени са били, или пък висшите им чиновници са били безумно продажни срещу огромни рушвети. Нещата с отспусканите кредити са като в нашата КТБ - тотална анархия и безконтролно движение на милиарди! Естествено, крадците са се налапали, такава им е играта. Да му мислят селяните и дребните търговци, те ще я карат на ръба на просията! Гърция ще се гърчи, докато най-накрая или ЕС и ЕЗоната се разтурят, или пък бъдат изритани, както бяха на косъм през миналата година. Ако гърците сами се самоизритат с обявата на фалит, само за няколко месеца и година всички гърци ще станат милионери и милиардери в драхми! Халал да им са хитростите! Евреите са по-гадни хитреци и колкото и щатите да натискат ЕС и МВФ, все някой ден всичко ще рухне, толкова гнила е цялата история. Сирийската война показва, че и да имат бази в Крит и другаде из Гърция, САЩ са бита карта. Просто ще спрат да плащат за нещо, което няма да им трябва вече.

Тук някои антибългари продължават да възхваляват наглеците византийци, сякаш те са прави. Неуважаеми антибългари, протестите на гръцките артисти, представители на целокупна 10 милионна Гърция от последния месец (1млн. са имигранти и гастарбайтери, не ги броя), минаха границите на камениста Гърция и засегнаха нас. Проблемът е известен, откак Гърция влезе в Еворзоната, тая държава и нейния ЦЯЛ народ се възползваха безсрамно от келепира на ЕС и МВФ. Вкупом и организирано като кредитополучатели-банки и олигарси, политици, устройство на бюджет, консуматори на пачките - бизнес и работници, огромна бюрокрация над 1 млн., огромни разходи за силови ведомства, огромни незаслужени пенсии за 2,5 милиона хрантутници на Европа, по-големи от тези в Германия. Келепирът на гърците беше не за сметка на произведен БВП, а на изтръгнатите с измама заеми от 500 милиарда евро от ЕС и МВФ. Картинно това представлява колона от ТИРове от София до Атина, всеки пълен с пачки от по 100 евро! Е, тези пари трябва да се връщат! Точка! Даже вече им отписаха 100 млрд. заради голямо реване и лъжестачкуване. Какво повече искат? Земеделците в Гърция реват сега, но нека нашите галфони, които им ръкопляскат, знаят, че онези получават все още 4 пъти по-големи земеделски субсидии от нашите, като членове на Ев.зоната. Въпиюща несправедливост в "демократичния" Еврейски съюз! Къде им е трудолюбието на тия пурдоти? Ако им секнат субсидиите и поради това им избягат циганите и арнаутите, чуждите аргати, те ще пропаднат! На високооборотните фирми и стопанства данъците трябва даскочат до 50-60 %, а те ще изядат субсиидите изцяло. Това е дереджето, ще им секне сиртакито и узакито и затова тези негодници, сега през времето когато бездействат, излизат с тракторите да пречат на цял свят. Съжаляваме, но връщането на заемите е проблем на гърчулята, не е наш, за да ни пречат на нас! Да връщат 400 млрд. евро, това им е работата вече на измамните одисейчета! И на тези, които ще лепнат минусите им казвам, чуйте бе тъпи малакия, олигофрени гайдурия, това че вие сте отишли в Гърция и се гърчите там заради 1000 евро, не ви оправдава да ставате предатели, въпреки че сте станали подлоги и бършете дебели гръцки задници вече десетилетия. Слугинажът не ви е втора природа. Първата ви природа е да сте българи! Свършва тоя бизнес, у нас се отваря нов и подобен, връщайте се в Родината, тук се наплодиха доста на брой също дебели задници и измамници, крадци на народна пара. Поне го правете у нас и не ревете срещу народа си, срещу себе си! Тук да се върти парата и сами си помагаме.

Aко можеш да осъзнаеш колко глупости си написал ще се застреляш.

Хаберий

Ако може да осъзнаеш, че си родоизменник, ще се застреляш преди да те застрелям аз! А ако си византийско куче, изобщо няма да те мисля, трепя те като най-долна твар, мръсен българоубиец! Всичко написано е истината, а ти мръсна твар викаш като "крадецът вика дръжте крадеца!" Кое не е вярно бе, червей?

Бой по юързеливите гръчки канчета. Субсидии от държавата. Субсидии от ЕС. Изкупни цени каквито си поискат инъче стачка. Не плащане на данъци. Плащане на минимални заплати. Никакви осигуровки на работниците. А после искат българите да им плащаме пенсиите. От гръчката наглост по-голяма няма.

Гърците имат ЗЕМЕДЕЛЦИ, но ние май нямаме такива...Имаме мафия, която точи европари и си купува самолетчета и други играчки. Боже Пази България

а тези "земеделци" искарали тракторите с евросубсидираната нафта, за да протестират срещу условията Европа. Идилия

"Пази боже сляпо да прогледа", беше казал някой. Виждаш само едната страна - субсидиите. А обратната? Не виждаш или не искаш да виждаш?

Земеделците от пътен възел Темби поставиха плакат Нито крачка назад и отново разделиха Гърция на две части. Очаква се в следващите дни блокадите да продължат по познатия начин. Явно гърците са решили да съсипят собственият си живот и този на своите деца и внуци. А тези фермери ще си стоят на този пътен възел и няма да са разбрали , че вече не са в Шенген и че драхмата е заместила еврото.

Живота на внуците си, го съсипаха още като започнаха да ядат закуските на германците.

За какво ни е този Шенген в Гърция? Този договр от Шенген, а и този от Махстрит облагодетелства само тези, които произвеждат евтино в друга държава на ЕС и ни продават на нас "туземците", скъпо... Тоест, облагодетелства терикатите... Много ми пука на мен, че няма да мога да отида без контрол в Гремания! Предпочитам предприятията в моята държава да работят, аз да имам работа, а дали ще преминавам свободно в друга държава на ЕС,не ме интересува... Така и така - колко пъти в годината или на десет години някой от вас ходи в чужбина, кажете ми? Ако имахте работа в Бг, щеше ли въобще да ви хрумне да ходите в чужбина - освен на почивка и за да видите исторически забележителности?

не може да има споразумение с предатели. византийски номера. сега ще обещае всичко, защото мащабът на протестите го изненада и трябва да спечели време. разотидат ли се хората ще стане "разделяй и владей". ципрас е сред най-малко виновните за глупостите в ес, но все някой трябва да го отнесе за всичките лъжи, предадени обещания и унищожени надежди.

Гърция отива там, където и е мястото. Ципрас за 300 дни си затри държавата. Честито на печелившите.

каквото и да стане,гърците показват, че няма да се оставят. И тук не е въпрос дали ни харесва,или вечно тук във фейса се пишем големите анализатори,другите действат.Унгарците и Вишеградската четворка също, Единствено в БГ само на маса и във фейса сме царе, а в живота дискриминация до дупка и сме подлоги.Пък си пишете минуси, те са за вас самите

единствено ние ли? в цяла европа няма останал тестостерон. и в гърция една шепа се бунтуват, вече няма по половин милион на митинг. хората навсякъде се обезвериха.

За какво да митингуват? Нали те избраха Ципрас пак на власт?

Тиквениците, които боготворяха Ципрас сега да дадат решение на кризата.

нови избори!

Гъркия ке падне. Болгария на три морета. - 2018г.

няма да се задържиш много!

Кучетата си лаят ,керванът си върви. само със избори ипротести не става.Колкото и пъти да правят тези упражнения.До сега какво промениха. Явна трябва да разберат че трябва да се променят самите те.Мандрата свърши.

Поредно гръцко, театрално представление за европейски балъци! Разиграва се зимата, която е абсолютен мъртъв период за низнес на повечето гърци! Туриьмз им е летен, селскостопанските работи чакат пролетта, селскостопанската техника е в бездействие! За съсед имат една беззащитна нация и държава, защо да не се погаврят с нея! Такава гавра, каквато си правят последно време с увеличаващи се ежегодно мащани, не смеят да си позволят към Италия, Турция, дори БЮРМ! Всяка година това представление минава, харесва се на ЕС и МВФ и рога на изобилието се изсипва в Гърция! Интересно, до кога ще минава номера с поддържаща роля на ДЕМОСА! Май, докато не се разкапе Европейският Съюз! А, бакалъм!

Точно така е. Но ние продължаваме да даваме млякото си от кравите на фирма, която прави истонско сирене само за износ в Гърция, а да внасяме техните пластмасови домати за трапезата ни.

Михаиле, с България какво точно се гаврят? Че не пропускат тировете със стока произведена от гръцки бизнесмени, изнесли се в България и оставили стотици хора в Гърция без работа, да стигнат до пазара на Гърция и да спечелят милиони на гърба на трудещите се и в Гърция и в Бг? Аз им се радвам на земеделците! Отстояват си правата. Не искат 85 % от дохода им да отива за данъци и социални осигуровки и да нямат с какво да си нахранят децата!

Браво на Гърците а не , като нас - вдигат цените на винетките ежедневно ни правят на идиоти , обаче ние си мълчим и търпим ето на това му се казва -РОБСКА ПСИХИКА.

протестирайбе!

ПРОТЕСТИРАТ,ПРОТЕСТИРАТ Е И ? НЯМА ЛИ ДА ЗАПОЦНАТ ДА БАЧКАТ НАЙ НАКРАЯ.ХРНИЛКАТА БЕШЕ ДОТУК.

Ципрас сключвал споразумение с протестиращите... А кредиторите покорно свеждат глава след като Ципрас размаха под носа им листа със споразумението.