Активисти срещу ферма за норки: Как се отглеждат животните?

Видео показва животни в окаяно състояние във фермата за норки в с. Маджерито. Представител на норковъдите твърди, че няма нарушения в отглеждането им.

Обратно в новината

Коментари - Активисти срещу ферма за норки: Как се отглеждат животните? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига простотии. Защо не отидат да видят как се отглеждат бройлери и кокошки носачки. В сравнение с тях тия норки са си направо като на хотел.

В интерес на истината видеото опровергава интервюто. Това не са клетките на животните а вероятно бокс за хранене. Ако се вгледате ще видите, че отделението назад е доста голямо. Ако е вярно, че е дълбоко 90 см то дължината му е 2 метра поне. Другото което ми прави впечатление е фамилията на човека. Със същата фамилия е собственика на Волекс - най-големия в патешкия бранш. Дали е съвпадение или са роднини?

Къде беше 24 часа бе крейзи? вчера се изявяваше като оръжеен експерт! днес и от норки взе да разбираш!!!!!!!!!!!!!!

САМОВЪЗПРОИЗВЕЖДАЩА СЕ ПОПУЛАЦИЯ НА КОМСОМОЛСКИТЕ АКТИВИСТИ ! ДА ВЪРВЯТ НА МАЙНАТА СИ ! ЗАЩО ИМ ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ ВЪОБЩЕ !

А ти защо крещиш? Нещо с нервите? Ами пий си лекарствата! Иначе и на тебе никой няма да ти обръща внимание - поредния луд лумпен пролетариат!

ако четейки чуваш как някой крещи, май си за доктор ти ;)

АКТИВИСТИ, ЗАЩО НЕ СИ Е.АТ МАЙКАТА ? АКТИВНО !

Така преди 5-6 години ни нападнаха за гъшия дроб- досвидя им се, че имаме бизнес и доходи и, че сме втори в ЕС по производство и почнаха репортажите, еколозите, дискусии с лаици и пълна програма...

Ами представям си какво качество кожи произвежда тази ферма. То тези стандарти не са изсмукани от пръстите. Целта им е да се отгледат здрави животни.

...активистите да заповядат в наше село и да видят как живеят хората с 30-40 годишен трудов стаж ..

Е и какво какво като имат по 30-40 години трудов стаж?

Коментарът ти не е по тази тема.

И какво общо има едното с другото! Или може би норките са виновни за това и следователно трябва да страдат? Или пък, щом някой си мизерства, защо ли трябва да ни пука за другите? Ех, Ганьо Балкански, с тоя манталитет далеч няма да стигне нещастната ни държава!

Що не идат в холандската ферма за яйца дето пръскали с фипронил кокошките носачки...и цял ЕС отровиха или за това не дават хонорар

Не успях да изгледам видеото, не е за гледане.Да, живи животни, но на такава теснотия!Според мен подобни клетки би трябвало да са допустими само при кратковременно транспортиране.Вероятно са в унисон с изискванията на ЕС и все пак - тъжна гледка.И не са виновни фирмите, а патиците, които мило и драго дават да се навлекат в скъпа кожа.Ако ние, потребителите избягваме естествените кожи и ги заменим с еко, тогава кой и за какво ще отглежда норките?

Абсолютно подкрепям!

Ако активистите се грижеха и за хората, колкото за животните, цена нямаше да имат.

Ти грижиш ли се.

Кой се вълнува от скапаните норки, както искат да си ги отглеждат. Много толерасти се навъдиха нещо в последно време.

Мен пък ти не ме вълнуваш.

Идете вижте бабите и дедовците в това село как живеят с двеста лева, младите дето нямат работа и слугуват из европата и на площада пълен с роми и алкохолици и изпаднали типове от безработицата... Вижте хората първо и заетостта, училището и поликлиниката и чак после да видим и норките и гущерите и охлювите и най- накрая и некой хонорар и за еколозите, ама ако всичко ни е наред!

Ти ходи ли да видиш?

Яко някой ми каже едно предназначение на тази ферма, освен да задоволява нечий извратен каприз да се намята с чужди кожи, ще похваля норковъдите. И не ми сравнявайте с отглеждането на животни за храна!

Интересно кой още в ЕС произвежда кожи от норки,че тези екологични сороси реват срещу нашите? Явно са им платили конкуренти.

Измекяри!!! Поредните изнудвачи!!! ама как се ориентират само! Безпогрешно т.нар. еколози отиват да "спасяват" нещо там дето има келепир. Тия отглеждат норки - те са скъпи- значи , ако ги "натиснем: ще дадат някой лев да ги оставим на мира. Ако това не е рекет - здраве му кажи!!! Тия "еколози" защо няма нито един като гори гората?! Въпроса е риторичен - там няма келепир!!!!

Ако беше животновъд с ферма за пилета, друга песен щеше да запееш. Да оставим "екологията" настрани, тези животинки като плъзнат и се размножат без естествен враг в България, ще застрашат всички пернати, вкл. и домашни кокошки.

Лицемерна е загрижеността ви за пернатите в БГ,при положение,че тук бг е най-застрашен от изчезване.

Без естествен враг ли!? Всеки ловджия (220000) и бракониер (още толкова) им е враг. Отделно кучета/чакали/лисици. Да не мислиш, че в не са правени опити за интродукция на дивеч за кожи. Да, ама не вирее на местна почва. Даже златката е на изчезване.

Явно съдиш по себе си, само че за щастие има хора, които за разлика от теб ги е грижа за животните и природата повече, отколкото за парите.

Има разбира се, особено вие!!! ... и един мармот завива шоколада в станиол...