Колумбийците отхвърлиха мирното споразумение с бунтовниците

Колумбийците отхвърлиха на референдум мирното споразумение между правителството и Революционни въоръжени сили на Колумбия (ФАРК), предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Колумбийците отхвърлиха мирното споразумение с бунтовниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а вие да не сте очаквали друго? гринговците няма да позволят в Колумбия да има мир. затова и бившият президент урибе, който си е отявлена пионка на сащистан, ще прави всичко възможно да няма мирно споразумение

И ко сега? Партизаните и революционерите ще трябва да оставят айляшкия живот и да се приберат на село да садят и да копаят пипер и кока.

Защо Куба и Норвегия се месят във вътрешните работи на Колумбия? Това е грубо вмешателство. Срам и позор за колумбийския народ, че допуска това !

сериозно ли смяташ посредничество при преговори за вмешателство?

Какво да кажем тогава за вмешателството на САЩ в колумбия тогава?!? Срам за колумбийците

Какви са Куба и Норвегия, че ще ''посредничат'' във вътрешно колумбийски политически проблем ? ДА НЕ СА ЧАСТ ОТ КОЛУМБИЯ?

ето и в колумбя народа знае, че комуниста, наркотрафикан, снябдител на нашата червена мафия, трябва да се бое до дупка 1 на 2!!!

С 32% избирателна активност всичко може да се манипулира а и разликата е около процент. Да го прегласуват.

Оръжейниците плачат от мъка заради мира.

прави са колумбийците! левите революционни партии навсякъде по света докарват държавите до едно и също незавидно положение! особено ако успеят да се докопат до властта!!

Открия защо е станало така в България и после приказвай. След като земеделците печелят избори тук през 1923г. с 52%, им правят преврат. Избиват депутатите им, министри на БЗНС и обезглавяват Стамболийски. Царя веднага признава новата власт и се счита, че е част от заговора. Властта се бие със земеделците. Комунистите са били в лоши отношения със земеделците, но виждайки какво става и те организират бунт. До тъй известния атентат в църквата властта била избила 15 000 човека, а след него още 5 000 в рамките някъде на 2 години. От там комунистите стават партизани. Но това е след проявата тип ИДИЛ на властта и царско-боржуазната диктатура. Незаконната власт забранява работническата партия.

това в баи тошовите учебници ли го научи?

След като взимат властта, селяните си правят оранжева гвардия и със сопи трепят къде що сварят интелигентен и образован човек. Шуробаджанащината достига неописуеми размери и държавната администрация се препълва от необразовани, прости, некултурни екземпляри, които дерибействат както може да дерибейства само изключително простия чиляк. Офицерството, което тогава е образованата част от обществото е подложено на изключителен произвол и унижения от простолюдието. Отговорът е ясен, точен, еднозначен и СПРАВЕДЛИВ.

Ей, ще доживея ли деня някой да се разграничи от масовите убийства и терор И НА ФАШИСТИ, И НА КОМУНИСТИ в България (за земеделците не знам, може би и те). Абе хора, как оправдавате убийство без справедлив съд с това, че и други го били правили, или го правили повече, или го направили на ваш близък - това да не ви е вендета по сицилиански?!

Явно целият свят се побърква малко по малко. Хората се мразят и няма да мирясат, докато не се изтребят един друг. Какво ли ни чака?

За една година, макар и на различни места по Земята , веднага щом оставиха народа да се произнесе по важни за живота му въпроси лъсна истината за демокрацията като напълно негодна да върши работа без "мъдро побутване отгоре" Лудост ли е един народ да избере гражданската война пред мирния живот? Изглежда.

ЧЕРНИЯ НОБЕЛИСТ В БЕЛИЯ КРАВАРНИК БЕШЕ ПРОТИВ СДЕЛКАТА :))

А фашиста Путин!?

разбира се...с терористи не трябва да се преговаря и да се сключват сделки. А иначе ти спря ли да лъжеш, че си в САЩ? Щото си беше доста шизофренично от твоя страна ...

Крайният резултат ще е един и същ.

Най-тъпия възможен резултат. 50--50 с няколко десети разлика. Изобщо човека е нерационално същество. Никога няма да постигнат по-добро споразумение. Сега най-реалистичния модел е да разделят страната на две.

Идеален пример колко нелепи са в повечето случай референдумите!

Не казвам че има друго решение. Референдума е единствения начин да се узакони такъв закон. Просто е тъпо за колумбийците. Особено за болшинството което не е гласувало. Мислят че не ги засяга, затова са гласували всички засегнати и 18% от участващите 36% засегнати са гласували не. Но всичките 100% ще живеят в гражданска война. Що се отнася до коментара на Педро Санчес. Съгласен. Днес представителната демокрация е доста перверзна (всъщност е болшевизъм с 50%+1). Това е технология за взимане на решения от 19 век, когато имаме технологии от 21 век. Но нали на управляващите така им идва по-добре...