Фандъкова в края на мандата: Жълтите павета са голямата ми болка, гордея се с метрото

Тя е категорична, че повече няма да участва в местните избори. За наследника си оставя "сериозни задачи"

Обратно в новината

Коментари - Фандъкова в края на мандата: Жълтите павета са голямата ми болка, гордея се с метрото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-голяма гордост е метрото, най-голяма болка жълтите павета. Къде е "Граф Игнатиев"? Болка или гордост?

Голямата ти болка трябва да е София като цяло, а не само жълтите павета. Какво му се гордееш толкова на това метро копано през 21 век??? Разбирам да се гордеят с метро хората дето са го копали през 19 век, а не такива като вас. Вижте си улиците и тротоарите и се застреляйте.

Ти сега Фандъкова ли изкарваш виновна, че в България се копае Метро в 21-ви век? Когато - тогава, пич. А, без Метро? Спомняш ли си маршрутките? А спомняш ли си автобусите, с висящи от вратите им хора? А спомняш ли си от Люлин до Младост в делничен ден за 95 минути? А спомняш ли си задръстванията от коли, при които се чакаше по 25 мин. за ляв завой? Много лесно свиквате на доброто и помните колкото маймуните.

Марш от София, мърш.о и ти и мърша.ва.та ти партия ГРОБ

Мърша е майка ви. Отнасяйте се с уважение към хора, които са в пъти по-интелигентни, по-работливи и по-честни от вас, моля!

ще се завърне, като директор на някое училище, и ще си трайка до живот

Аз имам един спомен, че се говореше за детски градини и околовръстното още от първия ѝ мандат. Сега при напускането ѝ все още има хиляди деца, които не могат да посещават детска градина, а околовръстното ще почака кмета след нея. Как я изтърпяхме тая не знам.

Лесно може да се провери. Според статистиката, в София до 2000 г. са затворени 41 детски градини От 2006 г. до 2019 г. има 100 нови детски градини. Да, не стигат. Ако всички си плащаха честно данъците от 89-та година насам - щеше да има повече. Не е виновна Фандъкова, че всички се правят на тарикати, а после отварят голямата уста с "Дай!". Хайде мислете с тези глави! Това са финанси, не са локуми да ги разтягаш, ако ти идват къси. Колкото сте дали - с толкова се работи. Ами кадри от къде? Това си е специализирано образование - работата с малки деца. Траяхте си 20 години като мишоци, нямаше търсене за детски учителки и възпитателки, хората изтекоха в чужбина или се пенсионираха и като дойде ГЕРБ и се стабилизира икономическата обстановка куцо и сакато народи по 2 деца и пак "Дай!". От къде, бе, тарикати? Вие ли плащахте заплатите на учинелките и възпитателките, докато нямахте деца, та да ви стоят на stand-by и да са на разположение, когато проимате? Вие ли финансирахте строителството на нови детски градини, когато имаше отрицателна раждаемост? Не - свивахте се като шушумиги и брояхте всяка стотинка (като всички нас, само че с огромната разлика, че сега ние знаем защо сме на този хал и не зеем с огромна уста "Дай!"). Фандъкова не ви е виновна за собствената ви мизерия, незаинтересованост и липса на планиране. Изключително нагли сте.

Като изключим множеството ремонти на ремонти, очевидни усвоявания и кражби какво друго е направено? Огромна част от града е зона за паркиране с огромни приходи, над половината от които отиват в джобовете на едни "случайни" хора. В голямата част вложението във въпросните участъци се свежда до монтирането (криво-ляво) на едни колчета и толкоз. Пътната настилка на много места е безобразна, като се намират странни решения, тип зона 30 Км/час. Ама там кой би бил луд да кара с повече из кратерите? Мръсотията и прахоляка са тотални. Голямата част от улиците се мият веднъж годишно. Не с електромобил, ами бос да минеш, пак ще замърсиш въздуха. Обаче колите замърсявали въздуха, а не дебелата два пръста мръсотия. Преди години се обещаваха едни паркинги, едни чудеса... Нещо направено по въпроса - не! Градът се застроява все така хаотично и безхаберно, ликвидират се паркове и градини. Така рекламираното метро е започнато още от бай Тошо и спонсорирано в огромна част от ЕС, та не знам какви толкова велики заслуги има за него тая жена. И въобще - прав й път, надявам се никога повече да не чуя за нея!

Пишете глупости, скрит зад въображаемата анонимност на Интернет. Готов ли сте да излезете с името си зад тези обвинения, да се направи една независима ревизия на парите, събирани от Синя и Зелена зона и после да полежите в затвора за клевета? За какви "кратери" говорите? Вие били ли сте в София от 2008-ма година насам? Въобще били ли сте в София? Мръсотията и прахоляка не ги създава Фандъкова, а малокултурни и нискоинтелигентни "софиянци", които излизат с кални гуми (след като са паркилали в градинките) върху пътното платно или си хвърлят боклука директно от 8-ия етаж на блока. Няма сила и няма финансиране, които да се справи с лайната на 2 милиона простаци. Научете се да пазите и да държите чисто и ще видите, колко хубав и красив ще е градът. Независимо кой е кмет. Сега просто ми приличате на нагло детенце, които пише из Интернет "кой ми сра в памперса?".

Жълтите павета ги размества Путин, защото ненавижда жълтопаветниците, както и аз.

ТАМ НАЙ МАЛКО СИ УЧАСТВАЛА ,МА.

затова ли ги изчегърта половината, за да не я боли,пред ЦУМ и Министерския съвет, в университетската градинка, някой се бил подхлъзнал, повече от 10о години никой не беше се подхлъзвал, сега вече станаха опасни и заедно с тези от градинката махна и тези от едната страна на парламента, както и долу на тротоара, сега се е заела с големите павета пред "Ал. Невски" и каменните плочи пред Синодалната палата

И ти си голяма болка на много хора,ама добре че голЯмата ТикВа

Може ли малко по-членоразделно? Не е съвсем лесно да се проследи мисълта ви.

пич ако не можеш да сгрееш какво пише от горе.... ми имам лоши новини за теб явно си редко тъп

Пич, боя се, че лошите новини са за теб. Чудя се, защо майка ти нищо не ти е казала.

Е че ще свърши краденето.Разпраха им се задниците от грабене.Прости селтаци, дошли от села и паланки , нямат мярка и крадат като за световно.Проблема е че всички кандидати са от тази порода.

Някакви доказателства? Или поне ЕДИН конкретен случай? Или само си тракате по клавиатурата, пък ако някой, който разбира ви опонира и поиска доказателства, се свивате като мишле и чакате да отмине бурята?

Доказателства? Абе ти от Луната ли падаш, честно?

Ще кажа само, че за толкова мандати извинение няма. София трябваше да свети. Последните избори ги взе с обещанието,че ще влезне в малките квартали , а не си мръдна и малкия пръст за тях. Не ми се влиза в подробности, не знам и кой ще дойде, но за Фандъкова се радвам, че си тръгва...

Тя София би светила, ако вие, Сузи, и семейството ви, бихте пазили чистота. Не може простотията и наглостта на българина да бъде почистена от реалистичен по размер и брой служители отдел "Чистота". Няма сила, нито има финансиране, което да се справи с 2 милиона дрисльовци и мърлячи. Точно както сте се напънала да критикувате, я ми кажете: - Изхвърляте ли си боклука разделно? - Плащате ли си честно данъците? - Навеждате ли се да вдигнете всяко боклуче, което е паднало от вас, да са го изхвърлите в предназначеното за това място? - Прибирате ли изпражненията на кучето си? - Автомобилът ви технически изправен ли е и сертифициран ли е поне по ЕВро5? - Грижите ли се да оставяте минимален въглероден отпечатък върху околната среда? - Научихте ли децата си, как да правят всичко гореопикано и как да са достойни хора? Ако имате поне един отговор "НЕ", писанието ви е чисто лицемерие или платено тролене. Защото няма кмет, който да се справи с бъркотията и миазмите, които оставят след себе си "софиянци". Хубавото и чистото винаги ще са временни, ако чистотата и стремежът ни към хубавото не ни идват отвътре. Промяната трябва да дойде от самите нас.

А ти, ти си идиот.

ПРинципно сте прав/а за гражданското поведение и принципите му. Но това да си хвърляш отпадъците разделно, да не цапаш и т .н. би било аргумент, ако някой по - умен от Сузи е направил така, че тя да няма избор да го направи по грешния начин. т.е. ако имаше кметска управа, която да моделира и решава проблемите с мисъл за другите, то щеше да се види от всички и да се оцени. Критиките в тази страница не са спам, а реалните впечатления на гражданите и посетителите на София. В равносметка, тази жена на снимката не се научи на смирение, предивид скромните си резултати. Разликата между нея и шефа на "фирмата и" е, че тя не е бабаит и не може да се прави на гьонсурат. Не и отива. Тя излъчва несигурност и неумение да различи доброто от лошото. И опитите дса политиканства само я правят още по - жалка. Затова, по - добре е да замълчи и да не се опитва да създава положителни емоции там където ги няма. Неможе да се гордееш с нещо като метрото, при условие, че целият град под нейното лично ръководство страда и стене. Това вече не може.

ФАНДЪК - OFF!! Добре, че решиха да се пенсионираш, че простите люде пак щяха теебе да изберат : )

Те "простите хора" явно не са толкова прости, щом избират този, който ще свърши работа и милее за София. А кого биха избрали умните хора?

Точно така работа, работа и пак работа. Потока към чекмеджето не трябва да спира.

Добре, че си отиваш- коза крадлива. Сега рябва да започнат разследвания на всичките далавери и кражби през годините.

Това с "козата" да го пропуснем - простите хорица толкова си могат. Но "крадлива"? Имате ли някакви доказателства за това или така ви пише в опорките?

Ами запитай се най-малко къде отиват милионите събрани от Центъра за градска дебилност. Погледни им отчета и ще разбереш как работи едната куче касичка.

Господ да те убие, мръсна ковро. Рака да те изяде, престъпница крадла проклета. АНАТЕМА, фашистко гюбре ниедно!

Каквото й пожелаваш - двойно да се случи на твоето семейство. Където я пращаш - там да я чакаш.

Какво казват туристите за София - "Ходих, ама там няма какво да се види". Какво да видят, разбити улици и мостове, мизерия по каналите, полусанирани грозни панелки. Мизерна работа..

Една църква и това е! Големия град с една актракция :(

Абсолютно лъжа. Просто влез в YouTube, напиши Sofia+travel и ще видиш, че ти трябва сверка с реалността или по-силни лекарства. Чужденците обикновено са във възторг от София.

Я дай линк, че тук на официалното им видео е само Църквата, Витошка и Цум. https://www.youtube.com/watch?v=7SRHzGfH4as

Руснаците и украйнците ли?

Столицата на мизерията, как да е.

Е6и са у гъзо с метрото! Него соца го почна, ти лично кво толко направи? Ти мършо, не моеш дори боядиса тва де соца го построи!

Соца го почна и за 20 години нямаха НИТО ЕДИН ЗАВЪРШЕН КИЛОМЕТЪР. Как е възможно изобщо да споменаваш соца? Изкопаха дупки и отчуждиха собствеността и така стоя разровено десетилетия... Не разбирам хората, които не осъзнават огромната роля на Борисов, Фандъкова и европейското финансиране за изграждането на Метрото. Как е възможно до толкова да нямате допирни точки с реалността? Нямате ли мозък, с помощта на който да прецените кога пишете абсолютни идиотщини? Нямате ли спомени, да се разровите в тях?

Лъска се само центъра,другите кучета ги яли.Столичани не плащайте данъци ,БОЙКОТ! Преди дни имаше избори в Испания 40милиона население 350 депутати в парламента.КЪДЕ Е КИРО НА КИРИЯ?

Точно па ти КАКВО ОБЩО ИМАШ С МЕТРОТО, МА??? 80 % (ОСЕМДЕСЕТ процента) са пари от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) - Столичната компания "Метрополитен" в програмния период 2014 - 2020 годинае получила безвъзмездно 96,5 млн. евро......Само през 2017 година е получен първия пакет от инвестиции на стойност над 368 млн. евро от ЕФРР в подкрепа на изграждането на новата линия 3 на софийското метро.....Тая с какво се гордее, че не разбрахме?Метрото е НАПРАВЕНО ВЪПРЕКИ ВАС,от СО и ГЕРБ - ВЪПРЕКИ ВАС!!!!

Ей, келеш, нали тези пари трябва да се управляват, да се администрира дейността, да провеждата тръжни процедури, да се контролира качеството и хиляди неща. Да не мислиш, че кмета трябва да хване кирката и да копае, за да може после да каже, че той е построил Метрото. То ако беше толкова лесно майка ти щеше да го свърши, вместо да виси пред х. Хемус.

Проста селска Пу… А нещо за уникалните квартали , които създаде, улици, осветление, боклука “добре “ се събира също! Градския транспорт също е на топ ниво- то климатици , то са точни , абе жестоко! Доста паркове и детски градини се “направиха”! Благодаря ти данче ! Дано боко ти го набие с 200!--

Гордост ??? Бързо си взимай хапчетата и се скривай в някое село, че народът иска да те линчува. За 10г съсипа София под заповедите на банкянския тъпанар. Проста жена си и това, затова те търпеше и Тиквун.

Че не в затвора, а в Народното събрание ще я виждаме след следващите избори. Ще си я изберат за депутатка феновете й. Много са. Ум царува, ум робува, тоз народ така ще живее и занапред.

Прочетох коментарите окрай и ето какво искамм да кажа. Преди време трябваше да пътувамм с някоя от линиите на метрото за младост. Обърках се слизах качвах се . И видях едни отвратителни станции. Никакъв дизайн, материалите от километър личи, че са евиния, никакво съчетаване, просто къде какво останало набутано където падне. Усещане за мизерия, за въпиюща бедност и ми стана тъжно и мъчно. Сигурно новият ашартамент на Фандъка с изглед към Витоша лъха на Лукс, на вкус, на богатство. Жалко за София. Подобно е на стълбите, в коридорите - много е крадено

Калиброван мрамор и полиран гранит са "евтиния"? Какво очаквате? Златни плочи диаманти в платинен обков? А по отношение на това, че подобна обстановка ви подтиска - идете на лекар. Неграмотни и ненаситни тъпанари тръгнали да дават оценка, без да са свършили нещо в живота си. Хайде вие направете нещо в този град, пълен два милиона идиота, които смятат, че всички са им длъжни, мацат графити, хвърлят опаковки, серат по ъглите и чупят всичко стойностно. Да ви видя. Два на два метра. И се опитайте да го опазите от другите като вас.

Тъп жълтопаветник. Къде в Младост има калиброван или какъвто и да е мрамор или гранит?. Има сини, сиви, зелени турски плочки и евтини пластмасови столове. Вдигни си смръдливия задник от центърс и иьи да видиш

Че има и наглостта да отчита някакви успехи?! Всички знаят, че тя беше една безропотна телефонна секретарка на Боко и просто изпълняваше поръчките му. Стоеше и гледаше как се разграбва общината и държавата чрез удобните на Боко фирми и активно допринесе за пълнене то на чекмеджетата в Банкя. Отдавна трябваше да е в затвора, но нали си имахме Гешев доскоро.. Сега имаме друг послушко на тоя пост, тъй че шайкаджиите могат да спят спокойно

Какви площади,какви жълти павета? Като видиш майсторите -мангали с бермуди,по джапанки,чехли,маратонки,как редят паветата,не знам на какво се надява Фандъкова.И цялата България е такава.Например в състоянието на тротоарите в градовете/където ги има/ е отчайващо-разбити,повдигнати и изкъртени от корените на дърветата плочи,разрушени от дъждовете.А В по- прости от нас държави/като САЩ,Германия и др. съм виждал тротоарите асфалтирани-просто,бързо,евтино и по-д-дълготрайно.А ма де толкоз акъл у Ганьо.

Тая се гордее с огромните кражби от со.

И паветата и площад Славейков дето енда плочка нама сложена равно

Тая притежава наглост за пет софии. Каква заслуга има тя за метрото.? Никаква. Бате и Бойко я държеше под крилото, той решаваше кое, къде и как и от кой, т, тя послушно подписваше и прибираше. Сигурно дори не знае коя линия къде отива и защо вървят успоредно една до друга. Тая има интелект, капацитет и експертиза колкото едно пипи. Освен да сади китки в бетонми кашпи и да мъчи растенията - друго не може. То и за това плащс на близките и фирми.

Данче, няма как да пренаредиш жълтите павета, защото стотици (ако не хиляди) бройки павета са откраднати! Ако се размърдате, може и да ги откриете, някъде из софийските вили!

Герберска подлога ненаситна. Боклук!

Ако комунист е новия кмет ще ви е.е подред

Шибаната гербаджийска мутро-курва да се разследва за съмненията за милионите комисиони от строителни/и други/ фирми...за безкрайните ремонти и "ремонт-след-ремонта"...които продължават.

Не че за метрото да няма проблеми. По-скоро за такива е дали правилно са разпределили парите, а други решават и строят. Например пробивите ги правияеха японци. Като между софийският университет и националният стадион разпробиват наново, че са счели, че е станал прекалено остър ъгъл. Както и не разбирам защо линия 3 е по коренно различен начин с горно оказване за ток, а другите с долно. Трябва да се предвижда, че някога ще се свържат и това може да е проблем и да изисква преправяне на съществуващите линии.

Помня какво беше преди нея. Фандъкова направи много за този град и няма нужда да се срамува. Беше и е възпитана, скромна и дейна кметица. Едно селище, без значение град или село, напредва, когато кметът е кметица. Т.е. жена добра домакиня. Като всеки друг дом, за който домакинята се грижи, урежда, почиства и украсява с цветя, без да очаква да я засипват с похвали. Не знам какво добро ще се случи на София, ако кмет стане отрокът на ДС. Може да се очакват думи, пароли и хаос със сигурност.

Заслужава само и единствено килия в Сливенския, без право на замяна!

Иванчева, ти ли си? И с Фандъкова и без нея пак ще търкаш нара в Сливенския затвор. Га краде не рива, а сега ривеш! И кучетата и котките в “Младост” знаеха , че крадеше с г….за си!

Фандъка е дъщеря и снаха на активни борци. Слава на тези хора -така ли я възпяваш. С следващивт ти пречи

Гордея се, че гласувам все за кметовете на ГЕРБ още от времето на ББ. Сега искат някакви ПП да слагат, няма да ви мине номера, АМАТЪОРИ!!!

За анал.а болка ако имаш предвид ФЪНДЪКОВА,ми позлвай вазелин малко и изкарай си го от г.за последното паве че изтече...мандата..ла.ната ..всичко изтече Фъндъкова... Боклук

Това което направиха гербаджииските измамници за 10г, цял живот няма да можем да го поправим!

Миналата седмица бях в Будапеща! Уникален град, всичко се ремонтира и обновява. Пълно с туристи от цял свят! Но и там паветата бяха наредени по лошо от нашите и никой не му прави впечатление и не протестира. Така че Фандъкова да не се притеснява. Много добрини направи за София. Много се построи и София заприлича на европейски град при нейното управление. Господ здраве да и дава! Оценка от мен - много добър 5.

Гордеела се с метрото ! преди 120г за същото време в Париж са построили 120км метро , а ти колко построи 12км ! Жалко бокова курва !

Илияне, знаеш ли че си много просто момче, или момиче! Преди 140 години сме били под османска власт и сме ходили с цървули! Ти самия си един цървул!

Ти си доказан идиот ! Преди 120г в Париж са прокарали 120км метро за 12г ! А днес за 12г в София за прокарали 12км метро ! Задай си въпроса тези французи какви технологии са ползвали преди 120г та са прекарали 120км метро , а днес при тези технологии фирмичките на ГЕРБ са прокарали за 12г само 12кмм метро ! Мен би м е било срам да каже , че се гордея с метрото защото то е тотален провал !

Колко съм падал по тея скапани "павета" като дете... не е истина. Това малко сняг да падне и става по-опасно от баня (всъщност на пода в банята никой няма да сложи толкоз гладки плочки). Предполагам преди 100г когато са ги купували, общинарите бая пари са прибрали (корупцията не е от днес). ----------- Добре че се махнах от този убит град на село. Е, на село жълти "павета" няма, но някак си без тях е по-спокойно.

Бе и с градините нищо не направи. Само рекламират отварянето на нови, а 90% са леко разширени стари...

На хората, които си припомнят какво е било преди 10-15г , ще кажа само нека погледнат какво е изхарчено за това време и какво има насреща на всички тези наистина колосални суми. А защо да се връщаме само толкова? Някои от нас помнят времето, много преди задръстванията, когато улиците се миеха и нощем пръскаха срещу комари, а данъците бяха съвсем различни. Когато всички плащахме карта от 5 лв или билет от 6 стотинки. Когато нямаше дете , за което да няма място, медицинската помощ беше достъпна за всеки, когато децата не знаехме какво са това частни уроци, но посещавахме безплатно най-различни кръжоци по интереси. Безплатен и достъпен беше и спорта за всички, а града беше толкова зелен.... Управата замени всичко това за молове и бетон, от които събира сериозни данъци, но хората живеят по-зле. Много по-зле.

И надницата ни беше 5лева бе, тупан! София беше мрачна, олющена и на дупки! Недей да манипулираш!

София беше СОФИЯ -Имаше в нея нещо, което ме впечатляваше ( да не кажа очароваше) с чистоотата , с къщите с парковете. А сега прилича на мръсно запуснато, неприветливо село, грозни и оскубано

Картата беше 5лв и билетчето 6ст не преди 10-15 години а преди 30 години. Недей да пробутваш разни изтъркни клишета, защото много добре си спомняме какво беше София 89 година - тъмна, разбити тротоари и улици, разкривени и мръсни икаруси, очукани фасади и т.н. ..... но всички бяха млади и необръщаха внимание на това....

Софето е един голям миризлив кенеф

Много е направено за София за 10 години, просто не е достатъчно и за съжаление често и лошо изпълнено. "Ремонтът на ремонта" като практика не подмина и София. Така или иначе, жената беше добър кмет и дори и само с метрото да бъде запомнена, ще бъде запомнена....

Добър кмет, я пак? С такъв бюджет и програмите на ЕС столицата на България изглежда малко по-добре от Ереван и по-зле от Белград. Не казвам, че е само Фандъкова проблема, той е системен. Метрото е ново и затова изглежда добре, но моля вижте най-старите станции - вече е трагично. Корупция, простотия, невежество… Това е!

Белград е старинен и красив град, град на река, но в ужасно състояние. Нещо като София около 2000та година. За Ереван не мога да кажа тъй като не съм бил там. А и най-старата Софийска станция на метро е далеч по-добра от средната такава в Париж, Лондон, Милано и редица други градове. Което е за критика нека да бъде критикувано, но което е добро, нека бъде отбелязано като такова.

За мен в София не се направи нищо съществено.Кварталите са мръсни,разбити и в повечето от тях 30 г.нищо не се е променило.Един дъжд и калта тръгва по улици и тротоари.Повече се набляга в центъра,но там не е направено качествено.А за метрото и с Фандъкова и без Фандъкова,то ще се развива.

Болката за жълтите павета се вижда а Метрото под земята не се вижда и за Тоя се гордее с него колкото и да е взела няма откриване

Ама сладка болка, колко лапане е паднало там, колко крадене, не е истина. Трябва да и направят цялостна ревизия на кметицата!

Докато цяла България се срами с жп транспорта , гробокопачите отклоняваха пари от жп инфраструктура десетилетие , за да може Фъндитата да усвояват и лапкат от метропоръчки . Таз жена поне срама да има и да се извини, че прецакакаха тбъдещето на транспорта в държавата. Метрото отдавна требваше да си работи на своя сметка и с квото си изкара да си тегли кредити за нови линии и да си ги обслужва , щото софиянци не са най-бедните у Европата, че провинцията да ги дотира...

Изрод

Хайде чао на Фандъкова! Нищо не направи за развитието на столичните квартали в продължение на много години мандатност.

Най-голяма болка ми е че идват още по-големи крадци и боклуци от герб. А народа прост им се радва. Дечурлигата на комунистическата измет пребоядисани и окичени с 'ценности'