Фандъкова: 133 жилищни сгради в София се санират

Фандъкова пое ангажимент за изграждане на улица и нови тротоари в комплекс на хора със зрителни затруднения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разплаках се от умиление!

Фандък, кажи, твоя личен блок, санира ли го?

За колко милиарда евро?

Браво! Но не всички сме слепи.

Е те точно с това г-жа Фандъкова не биваше да се хвали. В Хасково, дето е по-малко от един софийски квартал, санираните блокове са осемдесет и осем, и поне по още десетина се работи. Виж, ако софийските бяха поне хиляда и триста, а не сто и трийсет тогава можеше скромно да спомене че се работи по тази програма.

Извинявам се за въпроса, ама това тротоарите и улицата, едновременно ли ще ги правите или ще е както преди. Нито едното, нито дзугото. Зяа един приятел питам.

Братя Диневи хвърляли 2 милиона лева за кампанията на Мая Манолова!

Гуси

верно? Те ли ти казаха?

Къде са ги хвърлили, та ако не ги е взела да отида да ги взема аз? Сподели де, нали си наясно по въпроса, не бъди егоист!

Гуси

Какъвто ви е асфалта, такава ви е и санировката!

сбогом фънда , няма да ми липсваш, добре дошла Мая, но си опичай акъла и работата

Колко милиона дълг натрупа на Софиянци за частно-партиен интерес?

Какво от това че се боядисват с нова боя? Някой разбира ли от саниране или това е една причина да се взимат някакви пари. Направата на некачествена изолация не значи саниране.

И качествена да е изолацията, това пак не е саниране. Особено при панелките, където основното е конструктивното им оценяване и укрепване. Много ме е яд, че мои колеги се продават за по някой и друг лев и пишат становища под индиго, в които декларират, че всичко е наред ... а много от тях дори не са виждали блоковете. Имам личен опит и преки наблюдения над това как се извършва саниране в Германия ... хората дори разрушават блокове, за които разходите по укрепване са твърде високи. А останалите ги ремонтират основно, започвайки с конструкцията, продължавайки с инсталациите, след това са изолациите и покрива, а накрая - околното пространство (вертикална планировка - озеленяване, тротоари, паркоместа). Това, което се случва с панелките у нас е все едно да вземеш стара и изгнила кола, да я китосаш и боядисаш. Изглежда като нова, но си е същата развалина, на която скоро отново ще избие ръждата. И е опасна за шофьора, за пътниците и за всички на пътя.

И какво общо има санирането с личността на Йорданка?Финасирането е от фиска.Програмата-национална,не общинска.Изобщо голямото"правене"не е заслуга.То е задължение на Кмета и ОС.Иначе,защо са там на заплата и Мерцедес на НСО?

Гуси

Има. Колкото повече саниране, толкова повече крадене.

Щом Фандъкова се докара до там,че Катето бивша стюардеса да е в пиар екипа и ,пиши я бегала.

Катето прави някои неща доста хубаво?

Да ниги даваш ти парите или твоя господар тиквуции,а дава ги брюксел.които и да е на власт ще направи същото.иначе те санирали смешници.

Да си припомним съвсем скорошен пример с орешара и какво стана с парите от Брюксел при него, а?

Орешaрa ли ще покaже къде сa построени?

Ами мини до София да ги видиш! То не става от село до Бузлуджа еднаж годишно и да распрааш, че си видел!

ГЕРБ крадат още милиарди от фалшиво саниране и взимат ЗАЕМИ за наша сметка!!!

С парите на всички -санираме на някой! И това ми били "десни"! Самата идея е порочна, да не говорим за кражбите покрай санирането! Има го и в другите страни, но там самоучастието на собствениците е над 50%!А тук - даром!

ми няма как самоучастие, ако хората дават 50% от парите, ще искат да упражняват контрол, ще питат защо цените са тройни, защо майсторите всичките са роми без опит и т.н.... как ще се краде?

По данни на регионалното ни министерство санираните многофамилни жилища са 1764 за 1 769 838 510, 41 лв. Това е новина от 6 октомври 2019 година бе , Павле пут...ков ! Хайде сега пресметни средната цена за едно жилище ?! Само се обаждаш на всеки коментар като пръв адвокат на Мутр..та !!

Лапай бибата гейче и не се прави на отворен! Средна цена в случаят е повече от относително понятие но това е невъзможно да се схване от тъпоумник работещ единствено с калкулатор като теб!

Санирането повече кражба и малко работа по боята

Без пари толкова.

забрави да спомене някои подробности. Във всички училища, които се санират сега, в учебно време, има забрана да се отварят прозорците. Децата не могат да дишат чист въздух. Браво г-жо Фандъкова. Уникално решение на бивш учител. Защо санирането се извършва в учебно време? Може би последен напън за усвояване на едни пари.

Време е тая да престане да се прави на смирена монахиня, а да каже от къде дойдоха големите кинти за да може тя и семейството ѝ да се включат активно в имотния пазар! Кеде си бе, Гешев? Ало, шефката на НАП-а, още ли си в отпуска?

Предизборни напъни , но напразни

МисУиш ли?

Стига е поемала , 10г. се нагледахме на безумия и кражби , единствено може да поеме с винету и цялата банда под ръчичка към Белене .

Каквото е имала е дала и взела. Айд стига повече.

Е, след още два мандата мей би....

Още два мандата, казваш ... поне една прилично изглеждаща перука няма ли да си купи за тези два мандата?

Не се санират, а им се лепи стиропор. Има огромна разлика!

Капацитет гледам? СлучаЕно да си запознат със всичките дейности които се извършват при упоменатите санитария? Виждам, че не си, но пък що да не ръснеш?

СлОчаЕно съм доста добре запознат с това, което се представя за проект и това, което реално се изпълнява. П.П. Инж. съм. Конструктор. И няколко пъти отказах да участвам в тази кражба. Друго да попиташ?

Продължава да ти личи, че грам си нямаш на представа но пак ръсиш?!? Минал си много далеч от инженер конструктор, както и от тогава какво се извършва при саниранията.

Да бяхте санирали всички училища и болници. След това да бяхте минали към блоковете. И то след предварителен оглед и оценка на 100% от многофамилните жилища строени преди 90-та година! От най-нуждаещите се към по-запазените. И като сте рекли да отиват по еди-колко си на година за енергийна ефективност - да отиват. А не - иде им дойди ми. Аман от корумпирани, глупави, недалновидни и откровено популистки решения.

Защо санираш частни апартаменти ,а не санираш общежитията в студентски град?Те нали са държавни.Каква е логиката -държавата няма пари да санира държавни учреждения-болници ,училища,общежития ,общини,а във в.същото време се хвалят,че санирали 100 блока.Пълна разруха ,мизерия цари в студентските общежития строени от вримето на Живков.

А ти преди колко години беше студент? А преди колко години за последно стъпи в Студентски град? Личи, че не е било в близките години!

Един път да си прав. Обаче блоковете в Студентски ги облепиха със стиропор по времето на Мадридския мошеник и наследника му - Станишев, а твоите гърбави работодатели нямат нищо общо с тази работа.

Работодатели? Смешник! Я мини и сега през СГ и сподели за времето на саниране?

Браво на г-жа Фандъкова-доказала се отдавна.... А за сестра Галева не бих гласувал.

Средната цена за саниране на блок- 1000000 (един милион лева) ?! Мутресата- кмет на София- в затвора !!

Счетоводител по евро проектите с насоченост сканиране работиш? Браво!

от къде са парите за тоя измама със санирането

Цяло лято дремаха и предизборно отвориха кесията . Посред зима ли ще се правят, че работят.

От нас да не мислиш че Боко ги дава

Няма спирка тая да плаща на медии за да я рекламират непрекъснато.. Фандък престани да говориш какво сте ''направили'' защоо софиянци имат очи ами вземе та се махносай вместо да показваш алчността и наглостта си

Малко са за да спечелиш изборите. Поне още 300 трябваше!

Айде, айде, будалкаме се нещо... Как е възможно в градове като Бургас и Благоевград да са санирани по 90% от сградите или в цифри по няколкостотин сгради, а в огромна София малко над 100 сгради?! Кой е виновен за това бездействие на Столична община по тази програма?!