Шефове на областни болници предупреждават за фалити

Заради системно недофинансиране областните болници в страната са във финансов колапс. Незаплащането на 33% от дейността им ще доведе до фалити.

Обратно в новината

Коментари - Шефове на областни болници предупреждават за фалити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЕШЕ НАЗНАЧЕНА ЗА ДИРЕКТОР НА уНИВЕРСИТЕТСКАТА БОЛНИцА В Стара Загора,за да я унищожи.И тя се справи блестящо със задачата си.За осемте месеца на нейното управление лекарският екип беше тотално подменен с лекари с турски и арабски произход.ТАЗИ ЖЕНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НЕ ПРОСТО УВОЛНЕНА,ТЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕНА И ОСЪДЕНА ЗА ДЕЯНИЯТА СИ.

Абсолютни глупости преписвате от други "медии", г-да и дами журналисти! Проверявайте си информацията, че се излагате!!! Има дадени опровержения от цитираните уж запорирали дружества, с-ки на болницата; БЧК не е поемала ангажимент за храни, а столовата в болницата е в ремонт, персонала е ДВУМЕСЕЧЕН отпуск...кой според вас ще готви и какво?!...но това е най-малкия проблем-няма медикаменти и елементарни консумативи...просто на Чакърова трябва да ѝ се потърси съдебна отговорност!

ПРИ ТАЯ КОРУПЦИЯ НАЙ- МЕ Е СТРАХ ДА НЕ УМРА ОТ ЛЕКАРСКА ГРЕШКА, КАТО ВМЕСТО АПАНДЕСИТА МИ ОТСТРАНЯТ СЪРЦЕТО!

КАК НЯМА ДА ИМА ФАЛИТИ, КАТО ЗА ЕДНО ИЗСЛЕДВАНЕ, КОЕТО ТРАЕ 2 ЧАСА ТЕ ДЪРЖАТ СЕДМИЦА

Пеевски и Доган са виновни!

Болниците са недофинсирани, а болните са недолекувани. Наложиха ни неработеща здравна система. В началото лекарите мълчаха в очакване да забогатеят. Сега видяха, че така няма да стане и заминават в чужбина. Останалите лекари и пациенти да му мислят, защото освен изискванията на МВФ за свиване на социалната роля на държавата, висят неосигурените, а тяхният брой ще се увеличава според инструкциите на г-жа Малмстрьом, която ни подари всички преселници от арабските страни.

Вместо да се изплащат пълни социални помощи и майчински, автоматично да се удържа сумата за здравно осигуряване. Същото да се случва и когато се регистрираш на трудовата борса. Държавните служители също сами да си плащат осигуровките. И така ще се съберат парите.

Стига с тия глезотии - безплатно здравеопазване. Да се въведе изцяло платено здравеопазване и реални цени. Като в Токуда - влизаш, добър ден, на ти електронна карта, излизаш, броиш 15000 за операция, изследвания и консултации и си доволен.

Ха-ха-хаааа....!Кажи го на бай МАНГАЛ!!!

БРЦК

Бай мангал да си се лекува сам или да го лекуват от Хелзинския комитет. Абе който иска да лекува бай мангал да му плати лечението и готово.

Ами щом сте доволен да си плащате - плащайте си, кой ви пречи. Но не пречете и на другите с идеите си, все пак в България средната заплата е 700 лв. и не го наричайте глезотия, защото хората с такива заплати никой не ги глези.

и ще стигнат парите

Първо требе да се избият пилотиците и мафията - за да може да оживеят нормалните ора в бълХарията! Дотук - болен здрав носи! хак да ви е - секи път когато не излезнете на площада и не си поискате правата- некой от роднините ви умира - и има за какво - за вашата гражданска безотговорност! Избийхте политиците - за да може да живеат нормалните!

Странна работа са болниците в БГ. Все са "недофинасирани". Все искат още и още пари, а хората мрът като мухи. По всички показатели сме на последно място; детска смъртност, продължитеност на живота, заболеваемост. Истината е, че докторите са бъкани с пари и са майстори на симулиране на дейност. Източват касата, без да са свършили нищо.

е симулацията на заплащане на лекарския труд.Останалото е следствие.

Загрижени за заплатите си и за това - колко още да се награбят!Да не се лекуват здравнонеосигурени лица - в това е спасението!

костов доган царя станишев или в затвора или в ада да горят

Най-привилигированите бюджетни хрантутници да си заплащат осигуровките. Болен здрав носи.

Слаб контрол,тотално крадене,какво да очакваме.

Мого гяволи в тоо Булгаристан, ба!?

С това дарение на БЧК, малко като на война заприличахме. Все едно са прекъснати доставките за фронта и няма друг изход .

мисля си, че ако теглиш чертата и преброиш загиващите на ден от катастрофи, бедствия, простотия, глад, недоимък и лекарски грешки, може и да се окажем във война.

"Хроника на една предизвестена смърт".Кампанията за ликвидиране на Старозагорскта болница се провежда системно и целенасочено още от времето преди да избухне демокрацията.Дерзайте,господа упраеляващи,целта е близо,а всички средства-позволени.