Анкара официално поиска САЩ да екстрадират Гюлен

Анкара изпрати във Вашингтон документи за връзка на духовника Фетхуллах Гюлен с опита за преврат в Турция и настоя за екстрадицията му.

Обратно в новината

Коментари - Анкара официално поиска САЩ да екстрадират Гюлен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не съм сигурен ,че ако дойде правителство на гюлен за България ще е по-добре

Не знам дали Гюлен има връзка с "преврата" в Турция, но че самият Ердоган е участвал в подготовката е вън от съмнение. Сега чета, че и 15 хиляди учители са били уволнени. И те ли са участвали в преврата?

"паралелна терористична организация" Браво на журналиста. Много точно го е казал.

Интересно как ли американското правосъдие ще тълкува презумцията за невинност? Дали като някой "юристи" у нас, Цв. Цв. с неговото ПУЦ-овско "юридическо образование" например - "виновен до доказване на противното", или както е прието? Щото да пратиш някъде нечие досие едва ли е доказателство за вменяване на вина и повод за екстрадиция. В него ердоганската пасмина може да напише каквото си иска, дори да го изкара виновен и за Големия взрив...Ма ще видим де, доколко американците ще спазят основни правни принципи или , както винаги, интересите им ще наделеят...

ми що не иска направо Обама да му предадат :)

jingiby

Ако доказателствата им срещу Гюлен са като тези, които имат срещу арестувания генерал от ВВС, който е главен обвиняем за организатор на преврата, но продължава да отрича всякакво учестие в него, макар да е пребит от бой, американците най-много да им теглят една майна...

Дори и да имат други и истински доказателства, американците пак ще им теглят една майна. Както направиха с Китай когато поиска Далай Лама.

Кога успяха да намерят доказателства,като още веднага след атентата започнаха да го обвиняват...?!?!?? Нагодена работа и главен виновник - Ердоган!!!!!

Ердо ще иска скоро политическо убежище у нас, запомнете тези думи.

направо ще избяга при Янукович в дачата на Путин...

Защо да не предадат този ислямист, един по малко в Америка, защо да си развалят прияъелството с Турция, която им е нужна? Ще им го пратят веднага в чувал.

Тоя ислямист е много ценен актив за службите на ''западните партньори''. А и ако предадат един, после всички други ще ги е страх да им служат.

султанът знае, че няма доказателства, обаче праща някакви хартийки, които американците естествено ще отхвърлят !!! султанът ще каже на талибаните, че не може да им поднесе главата на гюлен, обаче трябва да са доволни , че е спасил Турция от злото !!! Ще продължи да върти ятагана, докато си осигури пълна власт "в името на народа", талибаните ще са доволни, а нормалните турци ще търсят всякакви начини да се махнат от идиотиите , които им готви мустака :((( Отвратителна перспектива, а най-лошото е , че България е съсед на този идиот с картечница :(((

Като тези за ядрените оръжия на Ирак или химическите в Сирия? Такива ли доказателства искат?

Тъпунгер, ядрени оръжия в ирак никой не е нърсил, а в Сирия имаше и вероятно още има. Преди 2 години се съгласиха да бъдат унищожени под международен контрол и това се извършваше, но докъде стигнаха не знам. Обвинението към Ирак беше за химически оръжия, които не откриха, но и много камиони с неизвестен товар тогава заминаха за Сирия.

Най-големият проблем отсега нататък на Ердо - "Как да се кача на самолет аджеба?" :)

отега нататък,само ориент експрес

гюлен беше пръв приятел на султана!!!Всички кадри на гюлен на важни позиции във властта са там и благодарение на султана !!! Ако са толкова опасни за държавата тези гюленисти, значи втори арестуван след гюлен трябва да е султана !!! Защо султанът си развява мустаците и ятагана безконтролно ??? Ако са мъже, турците да арестуват втория по значение престъпник гюленист - султан мустак ердоган първи !!!

А сега да ги видим! Какво ще измислят тоя път че да не го върнат. Сигурно доказателствата няма да им харесат хахахах

Какво има да измислят, не гледаш ли телевизия, всички офицери бяха бушонирани.

По добре, за Ердоган да не дърпа дявола, за опашката, ако излети, за Анкара няма да има място, за него, освен ако не разиграват театър и пак се сдобрят, както с Путин. Тогава, всичко, ще им е наред. Това може и да е целия сценарий.

в.в.п : всичко върви по план , спокойно !

Според мен, ако США не са се разбрали предварително с Русия да сдадат Турция, ще запазят достойнство като не уважат молбата на турците. Ако обаче го предадат, това е знакът, че са слаби, въпреки че се опъват на Русия. защо? Защото едно такова изнудване минава само пред мнимия силен. Забележете колко нагла е турската страна - шантажът към янките започва буквално веднага след потушаването на преврата. Значи или турците имат солиден гръб в лицето на друг голям играч, или США са прекалено слаби, въпреки медийните им рупори и легендите от миналото.

САЩ прекалено разчитат на турците при една евентуална война с Русия. Започнете, те на предна линия на горещ фронт никога няма да излязат явно, защото ще им лъсне военната несъстоятелност. Само зад гърба на васалите си. Според мен ще го предадат и това ще бъде индикаторът за верността на думите ми.

Ти не беше ли от тъпаците, които твърдяхте същото за Ирак и Садам? Няма начин да не си бил, ама явно тъпата ти тиква не е разбрала нищо.

США не разбирам какво е това

Те така НПО тата подритват столчето на Баце но кога ли ще го ритнат силно

Сложна дилема за масонската ложа във Фашингтон, каквото и да изберат, все е лошо за тях: ако го задържат, Турция ще ги шантажира с излизане от НАТО или най-малкото изгонване от базата Инджирлик, ако го предадат, за целия свят става ясно, че клякат много лесно и значи са слаби (прекалено разчитайки на турците на югоизточния си фланг на НАТО).

Това беше ГЕНЕРАЛНА репетиция на САЩ , за свалянето на Ердоган .

кери е отговорил :жив или мъртъв ?

Ероган е неуправляем. като се саморазправи с враговете вътре, да не тръгне да възстановява османската империя? Както виждаме на сАЩ, Нато и ЕС не може да се разчита.

Ще екстрадират на дядо ми старите кецове за тенис!

Бачо Ерьдогань полудя :) Тотално :))

"Самият Фетхуллах Гюлен отрича каквато е за било връзка с опита за преврат. Той вече каза, че ще се подчини на евентуално решение за неговата екстрадиция от страна на американското правителство." Всъщност, неговото съгласие нито е необходимо, нито ще бъде поискано. Ако САЩ решат да екстрадират някого, те го правят, ако ще и в миша дупка да се завре - ще го намерят, натоварят на самолета и директно за посоката откъдето го искат. Там е работата обаче, че аз съм убеден че няма да го направят. Което е лошо за целия свят. Лошо е, защото ще се използва като мотив на Ердоган да скъса със САЩ и НАТО, като същевременно още повече се сближи с Русия и Путин. А това е лошо. Много лошо. Турската армия - съюзник на руската? Тогава НАТО трябва да утроят военната си мощ в Източна Европа - заплахата ще идва не само от Русия но и от Турция!

няма страшно,путин не пасе трева

В крайна сметка, останаха две версии: 1. Истински опит за преврат срещу Ердоган от страна на американофилската част от армията, тайно подкрепен и от САЩ. В случая провален, защото руснаците хитро дават оперативна информация на Ердоган малко преди преврата и така печелят един луд съюзник (по-добре от луд враг) 2. Театро, организирано от самия Ердоган, за да се саморазправи с "врага с партиен билет" и да остане едноличен доживотен командир. И в двата случая - къде е България? Зле, натикана в ъгъла, с изключително неясно бъдеще и продажни клиентелистки пишман политици...

Според теб защо Ердоган всяка година насърчава турските семейства за все повече и повече деца? Минимум по три или четири е неговата препоръка! Турция е близо 80 млн. Какво целѝ Ердоган?

да изпревари Китай и Индия по население.

Бих добавил в крайна сметка и: 3) Нещо по средата между 1) и 2). Истината винаги е някъде по средата.

Тия които изгониха станишев искаха да бутнат и Ердоган та му свириха с пиано на площад тексим та кво ли не правиха ама той не отбира и ги пръска с водни струи.Джим знае всичко ама на луд се прави.

сега европа и най-вече бг е длъжна да даде политическо убежище на всички турски бежанци -борци за амер. демокрация и ценности , лично аз предполагам , че б.б вече се е замислил къде и по колко ще ги настани в къщите ни , за да ни направят и нас демократи !

А сега да видим какво ще направят лудите ркави..Топката е в тяхното поле...И да клекнат пред Султан Пердоган....Зле..И да не клекнат, влошавайки още повече и без това лошите си отношения..Пак зле!

Ердоган се люшкаше в вълните на ЦРУ и Мосад не разбрахте ли.На джим му побеля косата от него .Не се подава на американско възпитание на колене и дирника нагоре.То не бе турски поток,то не бе атомна но да даде Инджерлик на Путин .Но Дим полудяваше с Кениеца щом го види да стиска ръце на Пути чат ли сте.Не е той организатора а НПО.

...ако е имало опит за преврат, то той е напълно легитимен според конституцията на Турция! -Основната функция на армията в Турция е да пази Светската Република, ако някой политик или политици се опитат да върнат страната към религиозната държава, Ататюрк е заложил в конституцията да бъде работа на армията да се намеси и да отстрани този политик или политици. Според конституцията на Турция, религията и държавата не трябва да имат връзка!, от което следва, че ако този преврат е организиран от хора вътре в легитимната турска армия, имайки предвид политиката на Ердоган за връщане на религията в държавното устройство, превратът е напълно легитимен изцяло в унисон с това което е записал Кемал Ататюрк в конституцията - създателят на съвременна демократична Турция!

Не съм много сигурен, но мисля, че Ердоган успя да премахне този текст от конституцията им.

Да САЩ трябва да екстрадират Гюлен. Не може да има други движения

как да го екстрадират , с краката напред ли ??

Я иди им вдигни един скандал в Държавния департамент! Може и да се уплашат и да ви предадат не само Гюлен, ами и всички тюрк на щатска територия!

О! Мелиха, ай честита диктатура! Дано да ти хареса това, което ви пече на задниците новоизлюпения ви султан!;)

Глупачке, можеш ли да видиш по-далеч от носа си, не виждаш ли, глупачке, че това което защитаваш, утре ще ти забрани достъп до интернет, ще ти забрани да изказваш мнение, ще ти забрани да бъдеш човешко същество. Толкова ли си тъпа? Или искаш и копнееш да си просто животно за разплод, което, като спре да може да ражда ще бъде изхвърлено на улицата, на бунището. Това сте вие жените в ислямския свят, не сте считани за хора, ясно ли ти е това, глупачке, даваш ли си сметка за това!

За мен вече няма съмнение, че е формиран нов център на световно влияние между Турция, Русия и Англия. В голямо очакване съм да видя родните русофилии с фесове как веят английското знаме и напяват руски патриотични песни от "войната". Щом Ердоган е арестувал пилотите, които изтърбушиха руския самолет, това еднозначно говори за чистка на всички патриотични турски кръгове, които никак не са осъзнавали грешката за свалянето на руския самолет. Достатъчно са подведени и сега им е време да бъдат махнати. Определено в Турция се извършва обезкървяване на елита на нацията, както в България през 1944 година и който е умен му е време да бяга от там. Идеята за преврат е повод за разчистване, но определящата цел е обезкървяването на турския елит и замяната му с профани като нашите през 1944 година.

Явно Турция е много много важна за САЩ, щом си позволяват подобен тон и поставяне на условия. А сега си представете как биха реагирали САЩ , ако Турция реши да анексира части от България!!! Колко сме важни ние спрямо Турция, на която САЩ въпреки ислямизма и диктатурата, въпреки избиването на десетки хиляди кюрди всеки ден, не казват копче. Сега просветва ли ви колко сме зле вече? Просветва ли ви кой е единствения , който може да ни помогне срещу ислямистка Турция? Защото да разчитаме на голото си уж приятелство с Ердоганова Турция - не мерси! А вие си говорете, че Русия била незнам си каква

Ами това е южния фланг на нато бря

какво НАТО бе пич? Като член на НАТО имаме 10 танка и 2 самолета, за които нямаме дори пари за поддръжка. За какво НАТО ми говориш?

Мен пък ми изглежда, че и за Русия и за САЩ, Турция е по-важна от нас. Лошо!

Турция я направи силна икономически и най-вече военно САЩ, а не Русия! Турция е това, което е благодарение на САЩ, Британия, Франция и Германия. Същите хубостници какво направиха от България за 25 г.? Територия консуматор на тяхната продукция, обезкървена държава, на която чрез подходящи условия отнеха младите и кадърните, а останалите са превърнати в консуматори на западните монополисти- мобилни комуникации, хранителна индустрия и т.н. В този ред на мисли, кой смяташ че стои по-близо до България? САЩ и компания или Русия?

Ха Ха ,че кой те иска бе драскач?Защо някой смята ,че обезателно някой иска този матрял и това пространство а не държава?

Всички искат територията ! Ние не сме им нужни, територията им е важна! И си мери езика турченце

А сега видяхте ли какво е декокрадция .Навремето така са затваряли и измъчвали партизаните борещи се за свободата ни а сегашните ги предадоха и плюха на пролятата от тях кръв на свойте деди,майки и бащи.

Обирачите на мандри и подпалвачите на кметства ли имате предвид?

БРЦК

Не забравай ,че взривиха църквата "Света София".

Анкара изпрати във Вашингтон документи за връзка на духовника Фетхуллах Гюлен с опита за преврат в Турция и настоя за екстрадицията му. В документите , може и да е произнесената смъртна присъда.

Няма ще ли да му минават задните части на гинеколог

E, не така де, Петров - Ердоган е най-великият демократ сред диктаторите - Гюлен ще го съдят кадиите по волята на султана;))

Господа, обединяването на населението (не на народа!) около държавата чрез силата й е на чуждопелтишки "фашизъм". С такова обединение е рзгромен в древния Рим нововъзникналият несъзидателен банков капитал, организирал гражданска война, с водач на армията му - Спартак. Меду този фашизъм - полезен за народа на Рим и съвременният фашизъм на Хитлер, Мусолини и Ердоган има много разлики, но съществената е една - съвременният е вреден за народа и държавата, защото води народа към многомилионни жертви, а държавата към разгром. Но разгромът е после - преди него, за да установят неограничена власт, фашистките лидери унищожават съзнателния народен елит - от войници и генерали до съдии и духовници. Това става сега в Турция чрез органиизираният от г-н Ердоган автопреврат.

България от 1989 -19.07.2016 само макиавелизъм и няколко мусолинита (особено последния)!!!!!!!!! ??????????????

Заблуждавате се... Съвременният фашизъм е социалистически - на господстващи общетва.

Този Гюлент не е организатор на пуча.Организатори са Русия-всичко е маски след съборения руски самолет от турците над северна Сирия на 24.11.2015 г.

Какво ГМО яде на монсадо ли

организаторът е наш местан , първо се опита да събори нашето правителство , но след неуспешния опит реши да се заеме с главноуправляващите , директно от анкара и без малко да катурне султана !

Ахахахахах е не, очаквах някое тъпо проамериканско говедо да се произнесе, че Русия е виновна, но не съм вярвал,ч е наистина ще се случи! Евала бе пич, халал да ти е, голям си! :D

Те може да си го искат, но онези няма да им го дадат. Освен това е много възможно турците да отнесат много голямо дърво за говеждото си поведение.

ДОСЕГА НЯМА ДОКАЗАН НИТО ЕДИН ПОДСТРЕКАТЕЛ НА ПУЧА. ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ТОВА СИ Е РАБОТА НА ЕРДОГАН, ЗА ДА ВЛАСТВА ВЕЧНО. СТАРА ИЗПИТАНА СИСТЕМА НА ДИКТАТОРИТЕ !!

Кюрдистан 1 час преди това е предопреден да не се намесват иначе ще стане световен конфликт

Няма как САЩ да екстрадират Гюлен, независимо от представените доказателствата, ако те са участвали в подготовката на метежа. От друга страна малко подобни мероприятия с тяхна организация и подкрепа са неуспешни.

Едрдогане сега разбра ли уж приятел ти се пише Джим абе Кери кво ти гласеше с тия от Мосад та чак 1 час преди атентата са предопредили кюрдите да се ненамесват разбра ли.Всички НПОта соросоидни мишки в панделата .

Сега остава и американците да им го предадат.

ще получи инфаркт или инсулт по пътя за турция !

За нашия който снощи не се появи дори на зарята за левски кой би излезнал за него

който е бил на зарята би ли излезнал народа!

щеше да дойде ама някой му сложил в вазелина туткал

Правилно, Ердоган е бъдещия Кадафи...Саддам..кавай комшу!!!

Обясни ми кога народа ни ще излезе на улицата за да защити правата си по начина по който го направиха турците? НИЕ СМЕ СИЛНИ САМО НА ЕДНО МЕСТО - на масата въоръжени с чаша вино /може и уиски/

За какво точно да излиза народът на улицата? Конкретна причина, моля.

Нали народа излезе да протестира за тока и тиквата се омете ама пак се върна. Народа е малоумен и си иска тиквата. Нещо като у Турция.

Малоумните са около 4% от народа. Доказано на много избори напоследък.

Гюлен не е цвете за мирисане. Но е враг на Ердоган. Което автоматично поставя позицията му в подкрепа на демокрацията в Турция (поне за момента). Ердоган е ЗЛО. С главни букви. Вече почти е превзел държавата. Турция ще пропадне, това е повече от ясно, но щетите, които това човече ще причини на региона ще са ОГРОМНИ, включително и на нас. Единствената ми надежда е, че Ердиган се превърна в бясно куче с много власт, а великите сили не търпят такива. Най-вероятно ще последва битов инцидент - я ще глътне някое развалено кафе с полоний, я ще се набоде на трънче с рицин. Това ще е съдбата му, вече е сигурно.

А,дано! Ама за сега всичко е ненаказано, пълно потъпкване на човешките права, то е в името на " демокрацията" , разбира се....

Двамата турски пилоти, които през ноември 2015 г. свалиха руския изтребител Су-24, са били арестувани. ЦPУ-Целта е била да се влошат отношенията Русия - Турция.

Е, не бързайте с екстрадирането на Гюлен - дайте му още някой и друг ден на турското диктаторче да си назначи сгодни кадии и тогава! 2-3 дни ще са му достатъчни - като гледам как ги е подкарал нещата със съдиите, до другата седмица вече ще са кадии и тогава ще може да изпълни мисията с "изкореняването на движението на Гюлен"!

Не можах да сваря да го снимам .. току що над нас мина дрон ... военен ... някой друг виждал ли е !!! знам че не е по темата но !!!

Наш е.... Радвай се,че те е отминал......

да не е излетял от сарафово че се говори че и самолета за турския парламент е излетял от американска база в България

Ivan Ivanov

не отиваше към морето и към Турция .. аз съм в Айтос ...

Къде това?