Американски товарен кораб за МКС бе унищожен от взрив

Ракета-носител "Фалкон-9", извеждаща товарен кораб "Дракон" към Международната космическа станция, се взриви в космодрума Кейп Канаверал във Флорида.

Обратно в новината

Коментари - Американски товарен кораб за МКС бе унищожен от взрив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото и да се напъват,САЩ са втора космическа сила.ФАВОРИТЪТ Е РУСИЯ!!!Само че Китай се бори за бързо развитие на тези технологии,и САЩ най вероятно ще пада,като совалките и ракетите си.

Боже мой, как така се е случило? Страхотна "отрицателна" новина.

Нещастници! Дайте 2 тона храни на руснаците и те ще ви ги изстрелят без пари.

Ами правителственият самолет на който се вози и ББ не е ли Фалкон- значи американците могат да го взривят когато си искат.

те от земята не могат да направят успешно изтрелване пък били правили такова от луната 7 пъти без авария.

Плевнилиев лично го е видял, а бати Бойко се е опитал да го хване, ма се заклещитил докато го гонел

Не бъркайте ракетите Фалкон с американски двигатели, с ракетите Антарес с украински. През октомври гръмна Антарес с украински РД-181 на Енергомаш, сега гръмна Фалкон с американски Мерлин, собствено производство на Спейс Екс. На всички им гърмят ракетите - и на американците, и на руснаците. Но за учените е загуба когато гръмне която и да е ракета, и те не се занимават с плюене по другите, само щото били от друга космическа агенция, а на политическо ниво уж са врагове.

РД-181 е руски, украйнските който си купиха пак бяха руско производство от времето на съветския съюз, ама с еоказа че и крадените чертежи и технологии не могат д аси възпроизведат все пак на запад технологиите се усвояват със 1000-ди години по късно, хартията, памука, картофите, въобще всички технологии които са ги направили цивилизация са крадени, но са им трябвали по няколко столетия докато ги усвоят, а ракетит им ги правеха гемранците и предатели руснаци, то и новият им дрим лайнер на боинг е разработен в конструкторски бюра на боинг но в русия

На видеото изглежда сякаш резервоарите просто се пръскат и тоя огромен облак всъщност е изпаряващото се мигновенно гориво.

АМИ ТО ДА НАСЪСКВАШ ХОРАТА ДА СЕ ИЗБИВАТ Е ЛЕСНО И ТОВА ГО УМЕЯТ НАЙ-ДОБРЕ НО ЗА НЕЩО ГРАДИВНО И ГОСПОД Е ПРОТИВ ТЯХ...

МАРСОХОДА ОЩЕ ЛИ СЕ НАМИРА В Аризона близо до югоизточния край на Гранд Каньон ИЛИ ГО ПРЕМЕСТИХА ОТ ТАМ?

Заради некачественият украински двигател. Неуспешна модификация на остарял модел от времето на СССР.

Къде видя украински двигател?Ракетите на Спейс Екс са Фалкон и те са РАЗЛИЧНИ от ракетите Антарес, които ползват украински двигатели. От Спейс Екс ползват собствени двигатели.

А защо руските ракети не падат????

заради прекъсване на времево-пространствения континуум предизвикано от агресивните действия на руснаците в космоса

Чудесно ! Ако беше руски щяха да проглушат целия свят! Впрочем какво стана с разследването на взивения самолет над Украйна....

америка разкри че всичките пътници в самолета са загинали

От какъв взрив? Кой го е поставил? Поне заглавието поставя тези въпроси...

украински двигател. Това е.

Айде ся не бъркай Антарес с Фалкон. Фалконите си ползват изцяло американски двигатели.

Тъпанари.

авариите в новините за Технологии, за американските на първа страница в Днес, да има леп за путлерастията в дира, ама само 700 коментара, това я има кило рубли, я не

Черно море,много е добре,слънце пече, още по добре...

ИНАЧЕ СА БИЛИ ЧАК НА ЛУНАТА, А???

Докато пак не си поръчат от Руските ракетни двигатели рд-180

Понеже братята американци я карат само на печелбарство, затова е целия този цирк. Значи, всичко се върти около едни" печеливши" акции на фондовия пазар, които са пълна измама. Схемата е много проста. Парите "уж" вложени за изработка на ракета носител и много скъпа техника се източват(тука става на въпрос за милиарди). След което ракетата се самовзривява. Какво е имало на борда никой не знае...Това е стара схема....правят я и руснаците и американците...

Тъпчо, не всички по-света са идиоти с български мозъци като твоя дето мислят само как да цапсаросат нещо по някоя субсидия и програма :D

Не бе хора,това е илюминация в чест на 4ти юли! Как на краварите ще им се взриви ракета?!? Its imposible....

Изстрелването беше успешно! Ракетата и нейният това полетяха заедно. Това е една чисто нова авангардна ракета, която ще направи революция в усвояването на космоса, полета до Марс и други планети. Взривяването на ракетата преди да достигне до МКС също е успех, защото иначе щеше да пострата екипажа. Прогресът в космическите технологии и завлядаването на космоса е съпътствано с много трудности, рискове, и разбира се неуспехи, от които ставаме все по-силни! Сега САЩ са най-силните, защото всеки следващ неуспех им дава още повече сила.

Значи колкото повече са неуспехите толкова повече е прогресът? Интересна визия за краварче!

ХА, ХА, ХА! Добре казано!

Aaaa "МКС бе унищожен от взрив", значи ракетата не се е взривила, а може би божият огън е слезнал от небето и я е унищожил.

Докато Гагарин обикаляше около Земята, САщ четяха Жул Верн и си мечтаеха.

Да правят керамични ракети, че да издържат на горещина. ;) Или графитни, че да падат после на диаманти. ;)

на снимката правилно ликвидиран обект возеща изключително опасни товари з а увреждане на общия ни дом от МКС ..

"Американски товарен кораб за МКС бе унищожен от взрив" Не е от взрив, а от отчайваща некомпетентност.

Медиите съобщават, че това е третият инцидент в интервал от 8 месеца. Първо инцидент с товарен кораб на другата частна американска компания ( причината беше руският и двигател, който бе сменен с друг по - нов и скъп руски двигател, довело до забавяне на програмата на частната компания, втория инцидент беше с руски товарен кораб Прогрес и сега това е тртия инцидент с американска ракета Фалцон 9. Съобщава се , че това няма да е фатално , защото за юли е предвиден полет на друг кораб Прогрес , а месец по късно ще лети японски товарен кораб към МКС. Според предварителни данни аварията се дължи на свръхналягане във втората степен на резервоара за течен кислород. Аз в рамките на шегата влизайки в ролята на инспектор Дю Дю ( хумористичен герой от комикси в близкото минало) предполагам , че най вероятно при излитане на ракетата нещо е засегнало втората степен и е поробило термо изолацията и самия резервоар и триенето с въздуха от атмосферата е довело до нагряване и последвалата експлозия. Това е една лично моя хипотез, която може и да не е вярна. Иначе съм огорчен , защото ракетата е революционна ( авангардна) , считана е за много надеждна и намалява цената за изстрелване на килограм полезен товар и това косвено принуждава всички други конкуренти от бранша да търсят спешно алтернативи. Но не вярвам , че е нещо сериозно , защото , медиите съобщават ,че това било 19 по ред опит с ракета Фалкон и предишните бяха успешни. Но при нова ракета в началото винаги има проблеми за отстраняване.

Sm3hurk0

Аз лично не мога да си позволя толкова скъпи есперименти, по метода проба грешка... Имам хексакоптер ( дрон ), който е много по-евтин ( около 10 000 лева ) и всяко нещо го премислям по много пъти преди да полетя. Изпипвам нещата до последния детайл и чак тогава отивам на полет с него. Представям си няколко човека да "настройват" дрона и съм сигурен, че някой няма да е догледал нещо или ще е неразбрал... Краша ще бъде сигурен ! Представи си 20-30 екипа от няколко уми глави и ефекта е описан и написан ясно в статията.

Това е 19 по ред старт и не става дума за проба грешка.Като правило ракетите се застраховат и застраховката влизайки в цената свежда до нула загубите , но за следващите полет цената на застраховката може да скочи. Така както човек не може да порасне изведнъж ( а и надали някой иска това), така и една ракета или каквато и да е техническа система не може да стане "отработена" от раз. Има разлика в стандартите и респективно парите за наука и технологии в най - богатата страна в света и най - бедната в Европейския съюз. За нас често пъти свършват парите за ракети за борба с градушките, за които ние сме открили пазарна ниша в Арженина и Китай ( така твърдим официално). Но Фалкон 9 е евтина ракета и по отношение на цена качество превъзхожда останалите ниска цена за високо качество. Та не може да стане и дума за пилеене на средства. Но при един пилотиран полет сигурността е от най голямо значение. По принцип Фалкон 9 е проектиран за пилотирани полети и трябва да покрие определени критерии за да има сертификат. Например надежността на руските Протон е около 10 към 1, но за непилотирани полети се използуват. Освен това един транспортен непилотиран модул от 53 тона на Фалкон Хеви , може да се скачи с пилотиран кораб и да осъществи полет до Луната или Марс. Но има много време до това и да се надяваме , че Фалкон 9 ще получи сертификат за пилотирани полети.

Знаем, че знаете кой пише и защо, Тъпите ви агентчета ви лъжат както си искат и вие се питате сега какво става и работата се усира яко. Свържете се с нас за да ви разкажем истината ! Имам и доказателства за някой неща ! Пък и с медиите няма да е изгодно за вас !

Знаем, че знаете кой пише и защо, Тъпите ви агентчета ви лъжат както си искат и вие се питате сега какво става и работата се усира яко. Свържете се с нас за да ви разкажем истината ! Имам и доказателства за някой неща ! Пък и с медиите няма да е изгодно за вас !

"Тя има договор за над 2 млрд. долара с НАСА и вече е извела в орбита 6 товарни кораба от общо 15." Я братята ХАМЕРИКАНЦИ от 15 опита 6 са успешни и имат 40% успеваемост. Това се казва качество и надеждност. Добре че не изпращат хора в космоса защото при тази успеваемост 9 от 15 екипажа щяха да са мъртви. Но в това няма нищо чудно те (САЩ) са специалисти само в убиването и разрушаването.

Журналистите от дир-а, предполагам сте допуснали случайна грешка пишейки, че НАСА се надява да повери доставките за МКС от 2017 г. на американски класически ракети.Нещо не ми е ясно-НАСА в качеството си на какъв ще определя, при положение, че е МКС, т.е., общо начинание на няколко държави.Ако по договор тя наистина се е ангажирала да замени руския транспорт с по-модерен, безопасен и евтин, това е друго.Но ултимативния тон, който е употребен нещо не се вързва.

"...унищожен от взрив"!!!????? Какво искате да кажете?...., че пак е гръмнал американски кораб? То егати въртенето, сученето...

ей богу, много лош тоя Путин ей

Това, което се случи с ракетата -носител е поредната проява на атака към цимилизования, демократичен свят.Гнусна инсинуация на обединените антидемократични сили, посегателство срещу суверенитета не само на САЩ, а и на Украйна, ЕС, НАТО и всички знайни и незнайни организации.Това е грозно посегателство и срещу сувиренитета на Грузия в момент, когато народа на тази многострадална страна се възстановява от наводненията и лови дивите животни, плъпнали сред хората и налитащи да ги ядат.Пряко срещу Саакашвили,Плевнелиев и другите борци за свобода и правда(лична, бележката е моя).Не върви на добре този свят, щом осуетява най-светлите намерения на локомотива на глобалната демокрация.Да живей!!!!

лоша работа да трябва по този начин да си заработваш прехраната.... моите съболезнования.

интересно дали сорос специално ви търси такива, без чуство з ахумор, или просто така се случило?

Прогрес - МС

Вече има нов виц (в превод): Следващият модел на Фалкон, ще се казва FAILCAN-10. Има игра на думи - FAIL - е провал, а CAN е консерва, или "мога", и събрано значи или "провалила се консерва", или разменени местата на CAN FAIL, т.е. "може да се провали". Големи майтапчии са американците.

а как ще се казва следващия "Прогрес" ;)

"По Грес и Масло" ;)

Американците по някаква причина още не могат да се отърсят от заблудата, че частното е непременно по-хубаво и по-евтино. Трябва да ис припомнят че всичкте им успехи в космоса са по времето на директното ръководство на НАСА, която получаваше пари от бюджета. Сега се надяват на някакви измамници да направт ракета, която ако въобще литне, накрая пак излиза 3 пъти по-скъпа. В такива случай все се сещам за 3-те милиона долара, които едно време американците изхарчиха за да направят химикалка, която пише при безтегловност. А руските космонавти си взели по един молив...

Не си справедлив - нито историята с химикалката е точна, нито мислите ти за частното. Химикалката е предимно шега, а руснаците също се отказват от моливите доста бързо, а частното не е частно, ако единственията му клиент е държавата, както е в случая с "частните" американски компании от космическия бизнес. Такова "частно" е най-лошият възможен вариант - взема всичко най-лошо и от свободния пазар и от държавната икономика.

Всъщност руснаците си ползват моливите от самото начало, само че ползват восъчни моливи и затова нямат проблемите които имат американците ползващи графитни пиромоливи... А химикалката е струвала малко над 100 долара за брой и след първоначалната еуфория американците кротко се връщат към пиромоливите.

Моливът, без майтап, е бил химически! Ако по-възрастните си спомнят навремето имаше (има и сега) т.н. химически моливи, които като пишеш, не се изтриваха! А разтворени (настърган графит) във вода правеха прословутото лилаво мастило, кошмарът на учениците! Така се предотвратяваха измамите, както напр. тези в тефтерчето на..., е знаете чие!

И щатските ракети гърмели

да но точно тази е с китайски части сглобени от китайци и управлявана от китайци няма нищо американско в нея - нека да гърми

Преди време имах дънки леви щраус. На вътрешната им страна имаше щампа, че точно те са избрани за най-американското нещо, онова което най-добре характеризира америка. Тези дънки вече поне 20 години не се правят в САЩ. Най-американското нещо! Няма вече нищо американско. Американците вече нищо не правят. Ако няма достатъчно емигранти да сайдисат отвреме навреме за разнообразие по някоя американка, то и американчета няма кой да направи. На 160 килограмовите мъже и виаграта не им помага.

Ами кажи го това на хилядите хубави(наистина са много хубави)и образовани рускини които пълнят сайтовете за сериозни запознанства в САЩ,Канада,ЮК и не на последно място Германия.Тука са толкова много руските невести,че се строят и преосвещават православни храмове Те горките си нямат представа,че на американците виаграта не им помага.

Любим виц на Юри Никулин. Летят две ракети с ядрени бойни глави - едната руска към Вашингтон, а другата американска към Москва. Срещат се над Атлантика и се заговарят. Вземат, че и се запиват, все пак идва краят на света. Напили се здраво и американската казала: "Леле, много ми е лошо! Не мога да държа правата линия." Руската отговорила: "Искаш ли да те изпратя до вас?"

хамерите и ракетостроене.ще им трябват сто години да стигнат руснаците.те затова стоварват военна техника в бг..искат руснаците да се изплашат и да им кажат как се правят ракети.

ИДИЛ са се добрали и до кейп канаверъл!

Знам,че "Сименс" са подписали с Роскосмос да им качат антени на МКС и май това ще е този кораб "прогрес" в петък. Дано успее защото мисията на германците е изкл.важна ,за нас,за природата.

Едва ли за планетата е важно да има антени на станцията за станцията е важно да има планета, защото иначе ще трябва да обикаля само около слънцето според когнитивната теория на относителните гравитационни тунели на айнщайн

Планетата е важна, но жива не мъртва. За антените е важно да са монтирани .Ако искаш си спори с професорите от " Макс Планк" защо харчат толкова пари Германия за мисията