Майка пише на Радев, иска евтаназия за себе си и сина си

Майка помоли за евтаназия за себе си и болния си син. Тя направи това в официално писмо до новия президент Румен Радев и държавните институции.

Обратно в новината

Коментари - Майка пише на Радев, иска евтаназия за себе си и сина си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Възмущавам се от хора които от тази трагедия на тази жена по всякакъв начи се стараят да я превърнат в политически въпрос и да го прехвърлят на политическата система дори да обвинят новоизбрания президент.Аз съм сигурен че тази жена не е оставена без средства и друга помощ но никой не може да и оздрави детето напълно.Ако има някой от тези които обвинявт другите за съдбата на тази жена нека да каже как да и се помогне.

Последният до момента парламент натвори един куп недообмислени закони, които само объркаха и без това тежката ситуация в страната. Тръпки ме побиват като си помисля, че същите некадърници ще бъдат преизбрани защото това се получава на практика. Всеки 4 години едни и същи кретени избираме за "народни представители". Жената я разбирам много добре. Ужасна трагедия и изход няма. За съжалние не само в България болните и инвалидите са третирани нехуманно. В т.нар. "бели страни" нещата не са много по-различни. Ще ви дам за пример Обединеното кралство, където една голяма група от хронично болни и инвалидизирани хора умряха или бяха изхвърлени на улицата, след като им бяха орязани социалните помощи, а в много случаи дори напълно спряни заради глупости. Просто не знам какво да кажа. Необходима е цялостна подмяна на системата създадена и поддържана на тази човеко-ненавистна, неолиберлна, морално-корумпирана пасмина, наричаща е "елит". Относно конкретния случай описан в статията - на първо време трябва да се организира помощ за семейството с дрехи, медикаменти, храна. И дано Радев предприеме нещо, а в следващото нар.събрание да влязат кадърни хора с юридическо образование и да се сложи край на безмисленото приемане на идиотски закони и поправки, които после се дооправят и преправят нон-стоп, та да се имитира дейност. А в същото време в страната хаоса и беззаконието логично се задълбочават.

Милиони българи живеят в ежедневен ужас и въпреки всичко не предприемат никакви действия. Всичко описано в статията е една обществена тайна, пред която повечето си затварят очите. Държавата отдавна е абдикирала. Какво е 150 лв минимална пенсия при 314 лева праг на бедността? Запоменете едно. Българите, със своето робско търпение и тарикатлъци, сами са си виновни. Никой не протестира и никой не подкрепя протестиращите. А когато някой го сполети нещо, тогава никой не му обръща внимание.

не народ, а рая...

Много кофти ситуация, това което е трябвало да направи е да се откаже от детето и да го остави да си умре на спокойствие. Горкият "човек" се е мъчил толкова много години без никаква полза за никой, че и тя се е измъчила...

Ех ДИР, какви мръсници сте.Като чухте эа соросоиди и ми иэтрихте коментара,а.

На някой ясно ли му е какво иска тази жена? Магистър по право, 600 лв доход, неизлечимо увреден син и т.н.! Който както и да се намеси, изход няма! Това, което не може да се промени трябва да се изтърпи!!

ако сам не сте наясно, няма кой да ви го обясни, това е все едно да го обясниш на сина на тая жена.

Рени и синът и имат нужда от рехабилитатор, диатолог, стоматолог, дрехи голям размер. Във феисбук е побликуван телефонният и номер. Жената не желае парични средства, но поради големия интерес на хората, може да се открие сметка. За тези които се интересуват от историята и и искат да помогнат могат да следят новината във фейсбук.

Тук присъства тролът "dp" и пръска плюсчета върху собствените си простотий!!!

простотиЙ????

Държава няма! Помиярите политици се грижат само за циганите, защото им осигуряват сигурни гласове срещу две кебапчета и парче хляб. После им опрощават неплатени сметки за ток и вода, затварят си очите за престъпленията на циганите и това е. Цигания и кочина!

По времето на прехваления ви комунизъм, детето цяла да са го взели в "дом" и отдавна да са му видели сметката. Дори и жената каза, че са и дали документи да подписва, но тя е отказала.

За размисъл- от всички! Работил си 39 години, разболяваш се на 60, увредена ходова част, грешно лекувана от лекари със стероиди! Блокиран, се залежаваш- 3 години , безработен, нямаш доходи и близки, а тези, които имаш те е срам да ги занимаваш със себе си. Можеш да се пенсионираш , след 3-4 години, ако оживееш дотогава. Не можеш да викнеш лекар- няма с какво да платиш, яка болка всеки ден! Храниш се с подаяния - като следствие - наднормено тегло и диабет! Да не говорим за сметки, няма как да си ги плащаш! Започват дългове-бол! Освен себе си, познавам още 11 такива! Закони ли, евтаназии ли?! Всички ти говорят за висок дух! Каква бездушна ирония! Остана ми подареното лаптопче, никой не го иска, комшията кога ли ще ми спре интернета! Остава ми "само да обичам и да бъда силен"!

"Пиша това с болка и гняв! Дано има кой да го прочете!". Аз го чета, но не само! много от нас от години пишат по този начин за проблемите на "светлото бъдеще" осигурено ни така хуманоидно от "филантропите" и техните кукли на конци - "избраните" на "избори". Резултатът от това писане е винаги един-и-същ - цензура и/или пълна гавра, кикот и присмех над мъката на хората. Колкото до евтаназия, тя отдавна е в действие под формата на геноцид, който определени среди са въвели като модел за управление не само в България, а по света. Глобализмът е геноцид. Този геноцид започва от храните, минава през медийната пропаганда на "светлото бъдеще" и завършва със замяната на местното население с друго, такова от "свърхчовеци", които са над закона по всички показатели, въпреки, че са престъпници. в държавата на престъпниците е така. тука е така.

до ДИР.БГ: Чакаме друга статия с отговора на президента или която и да било друга политическа фигура, или институция в България!

Според мен трябваше да иска много по-рано. Този закон, който цитира, не го е приел президента и не той е имал право да го подложи на вето. Много ми е мъчно как някой за свои политически цели подвежда такива бедни и измъчени хора, давайки им напразни надежди, че отделен човек може да им реши проблема. В момента няма работещ парламент. Единствено може да й отпуснат някаква помощ, но тя няма да отмени никое от нейните задължения.

Съвсем ясно е защо жената пише това писмо. То здраво дете се гледа трудно в тази държава, какво остава за болно! Да гледаш болно дете означава да се откажеш от всичко друго и да правиш само това. И пак не е достатъчно! Защото трябват средства, които един обикновен човек няма как да спечели. Държавата ни определено намира пари за доста, как да ги нарече човек, глупости например. А за болните си деца не намира. Тук живеем до много голяма степен съгласно закона на джунглата...

Едната ми баба е родила 3 деца и едно е починало. Другата ми баба е родила 5 деца и едно е починало. Бабата на съпруга ми е родила 6 деца и 4 са починали. Защо е толкова трудно някои хора да разберат, че за някои неща човек е безсилен да ги промени, колкото и усилия да прави. Животът на тази жена щеше да е съвсем друг, ако беше послушала съвета на лекарите. Тя е направила своя избор. Защо иска друг да реши вместо нея дали да умре синът й?

ЦИТИРАШ?! ГОДИНИТЕ НА МЛАДОСТТА НА БАБИТЕ НИ?! ЗА КАКВО СЕ ТРЪБИ ЗА "НАПРЕДНАЛАТА"МЕДИЦИНА?! И ЗА НАПРЕДНАЛОТО ЕВРОПЕЙСКО ОБЩЕСТВО?!И КОЙ СИ ТИ,ЧЕ ЩЕ КАЖЕШ НА ЕДНА МАЙКА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ДЕТЕТО СИ?!

Как можем да помогнем на жената?Вярно, че не всичко е до пари, но няма ли сметка на която да съберем средства. Много от нас са далеч и освен с морална и материална подкрепа неможем да помогнем с друго. Могат да се саберат средства за асистент почасов, който да им помага. Знам, че не ние, а държавата трябва да се грижи за тези нещастни хора, но държавата я няма отдавна и сме останали само ние.

Ами да сАберем! Ама кой гарантира,че ще достигнат до тях?

ако го бше дала на държавата отдавна да са го уморили и да ти решат проблемите

що цъкате минуси? Като си е точно така?!!!

И за кучета, но да са перода Каракачанка А , свинята, трябва да е като Лилето: Мазна!

Това е действителноста днес! А още колко други такива съдби! Отгоре на всичко, соросоидите и фашизоидите (т.н. център-дясно), цинично заявяват "успешно вървим напред". Извратеняци!

Да бе да, орките на съветския господар пишете писма до бащицата и веднага ви ощастливява, знам.

истината е, че ние като общество отдавна - много отдавна още от комунизма сме обърнали гърбове на нашите по-специални деца . много от тях са лекувани грешно и живеят в изолация което ги превентира да напреднат в развитието. не е въпрос само на пари, просто трябва да седнем и да се заммислим какво можем да направим като общество.

След този материал всеки коментар е излишен. А на плюещите жената най-горещо пожелавам да попаднат в нейната ситуация.

Само нещастници могат да кажат нещо лошо за жената. Сигурна съм, че нито една майка не би осъдила решението и.

Поредният хленч спуснат като "новина" за да има какво да грачат орките от тролефермата на кремълския Саурон. Има хора в къде по-тежко положение които се справят някак си. Животът е труден. Комуто наистина се умира лесно може да намери начин вместо да хленчи за евтаназии и да пише писма до предполагаемата бащица да го спясява.

Идиот!!!!

още по- Големи идиоти тия дето му поставят плюсове на простотията.

Ти си Идиот, с колко обра държавата? Евтаназията трябва да е за тебе, а не за тази майка. Ти, говно такова, явно здрави крадеш, не ви се иска да слушате за последиците от диващината ви в "управлението" на държавата, то не е управление, то усвояването на държавата. Ако мибеше пред очите щях да те застрелям

Полека бе, чиче! Ще получиш инфаркт. Ще трябва да викат лекар!

Извратено! Лишено от всякаква душа! И понеже клетвите са грях, ето ви пожелание - да имате поне половината от "щастието" на тази страдаща и силна жена! Повивайте си на топло и дълбоко съвестта и душата, но мислете за онзи миг, когато животът Ви ще мине като на лента!

И да е напъваш и да не се напъваш все посран ще си ходиш, така сте орките от руската тролеферма. Нещастието на тая жена е голямо, но хленчът и не говори за сила. Какви са моите тегла и колко "лек" е моят живот не е тема за разговор защото се справям с тях сам, без да хленча.

Дал Господ простаци по света! С пожелание да Ви се тропне на гърба такова нещастие!!

:dp", ти сериозно ли бе? "Поредния хленч"? Явно си продукт на неолиберланите боклуци. В основата на вашата извратена концепция е залегнала идеята, че живота трябва да е труден за бедните, болните, инвалидите, но не и за т.нар. "елит"! Щях да те попитам как не те е срам да пишеш подобни гадости, но се сетих, че не съм срещала неолиберал притежаващ съвест и чувство за срам.

...счупила хурката и за това Му писала,да и върне дарението от 400 лв...

Да ти се връща цинизма. Ти вече и без това си умствено осакатен, остава да те намерим и да те изчистим. Само така ще помогнем не само на тази жена, но и на всички българи.

Епилепсията е кошмар за всеки. Лекарствата са ужасни но помагат....но трябва да се пробват различни варианти за да се избере най-щадяштия. В случая мисля че Topiramat ще е ок , защото ще помогне на проблема с налняването да се реши и епилептичните припадъци да се овладяват. Мола ви хора не съдете .... никой от вас няма гаранция че утре няма да сте на мястото на тази жена. Съвета ми е ако можете помагайте ако ли не поне не запълвайте ефира с негативна енергия. Бъдете здрави и вътрешно балансирани !

В САЩ примерно е пълно разни откачалки с години да държат роднините си на изкуствено дишане, помпане на кръв и хранителни вещества венозно и т.н. за да не умре. А то жив труп и харчат милиони. Какво му е човешкото на това да поддържаш нещо, което, както религиозните биха се изразили, Господ е създал болно.

По времето на омразния, нечовешкия, зверския комунистически режим, тази жена и синът й нямаше да мизерстват така. Ако някой отговорен го беше допуснал - отиваше в затвора.

никой неможеше даже да си помисли да допусне подобно нещо.

Да бе да, всеки пишеше писмо до Тодор Жовков и му се решаваше въпроса, животът беше песен.... Такава МИЗЕРИЯ беше, не се напъвай да лъжеш децата - и без друго няма да ти повярват, пъти по-информирани са от такива като тебе.

Тези деца имат родители. Те ще им разкажат за "лошия социализъм".

За децата незнам колко са информирани , но ти определено неси или си си природно ТЪП и ПРОЗД.

По времето на соца НИКОГА НЕ Е ИМАЛО МИЗЕРСТВАЩИ ХОРА, нито неграмотни! Недей да пишеш за неща, на които НИКОГА не си бил свидетел!!!

тивеят двама човека с 600 лв и двамата са дебели като свине, аз например сама живея с 258 лв пенсия и също пие лекарства

ChatGPT

От лекарства до лекарства има разлика. Започни да пиеш и ти такива лекарства!

600 лв. нето са повече от това, което получава млад лекар, повече от заплатата на учител и много други достойни професии. За да има пари за тях трябва да спе да се краде. За наколко години се откранаха половината пари за магистрали, едно КТБ, една АЕЦ, 2/3 от "безплатното" саниране" и общо около 50% от всички обществени поръчки. Няма как доходите да са по-високи.

- Само си върши работата, Ник. Добре я върши. Покажи на хората, че си честен, смел и трудолюбив и няма да има нужда да правиш нищо друго. - Просто не мога, Робърт Лий, и това е. - Не можеш значи? А я ми кажи защо не можеш? - По няколко причини. От една страна, съвсем не съм чак толкова смел, трудолюбив и честен. От друга, избирателите не искат да бъда такъв. - И как точно разбра, че не искат? - Те ме избраха, нали? И продължават да ме избират..

Ефтаназията трябва да бъде разрешена. Това наистина е мъчение. Госпожата трябва обаче да пише до Парламанта, когато има избран такъв и да гласуват закон. Пак обаче ще е много трудно някой да даде разрешение за ефтанаия на сина и защото той е недееспособен, но не е на животоподдържаща апаратура. Тя пък доколкото разбирам е здрава и напълно дееспособна да сложи край на живота си сама. Струва ми се, че се търси медийно внимание с надеждата някой да и помогне, а не желае реално ефтаназия за сина или себе си.

Добре, че ви има Икономистите да обясните, че тази майка не иска сина и да умре.

вие сте изкукали тотално в тази държава. каква евтаназия хора уе? нито някой е терминално болен нито е в непоносима болка. как така се отказвате от живота?

Стига с тия инсинуации бе! Пресата се е "впечатлила" и предлага узаконяването на най-големия грях на Света! КОЙ повдига темите?/! 1.За Смъртта е отговорен Господ, а нашето задължение е Живота! 2. Евтаназията е убийство и който разреши или пропагандира евтаназия да сложи този грях на душата си! Посмей Радев, нейно "величество" пресата вече си сложи греха!

Аре, бе! Кой Господ? Турският Господ? Съветският Господ? Индианският Господ? Кали? Митра? Шива? Буда? Танга? Кой Господ?

Който си избереш! Аз лично не съм убедена дали и какъв има, но съм убедена, че Силата на Живота ни води и е по-висша от убийството!

На който ходиш да се молиш на Великден! На който се молиш когато си болен. И не богохулствай, да не те постигне нещо, от което ще познаеш Бог. И аз не те виждам но съществуваш!

И да те питам? Ти що си присвояваш правото Господне да съдиш?

искам всички "държавни" чиновници да бъдат изпратени на заточение в сибир или в гуантанамо !

Ти ще затриеш поколения потомствени комунисти, бре?

Тъжно! За жалост се случва. Дефектно дете разрушава живота на семейството. Колкото и жестоко да звучи, според мен трябва да загърбим престорената си "човечност" и да разрешим евтаназия на деца които е ясно, че няма да станат дори отдалечено част от обществото. Сурово по спартански. Колкото и да се противят майки и бащи, по-добре това да свърши веднъж за винаги. Ще потъгуват година - две - три и ще си родят/осиновят друго дете. И ще го обичат още повече, защото знаят какво е да губят! Живота продължава! Продължава освен ако не се откажеш от него! На никой не пожелавам да надживее детето си, но и на враг не пожелавам да носи такъв товар цял живот.

Предизвикваш съдбата, глупако

каква полза от такива деца, а какво ще стане с тях като умрат родителите им.

Дефектно дете? Ти си за ефтаназия.. Не е държавата виновна, а такива тъпанари като теб! Това, ако го чуя лично ти гарантирам, че ти ще си дефектен! Разбивали живота на семейство... глупак! Бих дал живота си днес за детето ми и няма да ми мигне окото!

и аз това му написах на тоя урод, но ми изтриха коментара. То му се пише на сметката, сигурен съм

Ако се разболееш от нещо сериозно или изкукаш, очакваш близките ти да те убият ли? Ще потъгуват, пък ще въздъхнат с облекчение.... Май това заслужаваш, умнико!

И аз бих се възползвал, ако имаше евтаназия, както в Холандия. Засъжаление, животът в България стана практически невъзможен за хората в неравностойно положение. Човечността не е нещо присъщо на новия капиталистически строй.

нито пък на социалистическия, защото социализмът е уродливото дете на капитализмът!!!

по точно си ТРА ЛА ЛА , при социализма нямаше бедни и просещи, имаше грижа за Човека!

Наистина такава жена заслужава уважение.Библията-Призвани са клосните ,хромите,сиромасите.Тези хора са носители на бъдещата култура.Кои са клосни-които нямат алчност.Които не крадат и не пипат чуждото..Парите са ценни ,само тогава,когато се впрегнат в разумна работа..Онзи ,на когото ръцете са вързани за злото,той минава за хром.Христос е говорил тия неща от 2000 години.И въпреки всичко по вечето политици се намърдват във властта за собствени облаги.Тези въпроси с увредени деца,в скандинавските страни са уредени.Държавата поема пълната грижа за тях.Но хората си имат държави.

държавите си имат ХОРА

Навремето ,в онова лошото,тоталитарно време баба ми и дядо ми живяха по 85-86 години! И бяха по 30 години пенсионери!!! Ние бяхме до тях и те ни помагаха! Гледаха животни, никога не са чувствали недоимък! Какво беше тогавашното здравеопазване не знам! Никога не съм чувал да се оплакват от скъпи лекарства! Сега на власт е хищническа, човеконенавистна система, която гледа да те изсмуче и изхвърли непотребен на бунището на живота. Постепенното отслабване на държавата, нейното системно разграбване и неглижирането на отдавна наболели проблеми вече пряко засяга нашето елементарно съществуване. По-горе е живият/засега/ пример! Аз лично не гледам в бъдещето с радост и увереност като човек на средна възраст. Сигурен съм,че ще ме извлекат с куката на бунището като му дойде времето,ама то кой ли го интересува...По-младите тая басня не я знаят,тя не върви по телевизията. Та да знаят младите докторчета,които ни лекуват,че и за тях някога ще дойдат тези дни... Че здравната каса като им я споменем" не е на масата и под масата"... Че белите пари за черни дни тогава няма да им свършат работа,понеже системата ще бъде още по-прогнила,съответно с по-тарикати от тях докторчета... Като те сами по себе си не са виновни-всичко е пари,пари,ПАРИ!!! Ама поне да ни оставят последните една-две години от грешния ни животец, да може да си ги откупим мааалко по-евтино...

Моите баба и дядо в Новото време живяха толкоз... някои и повече от това. Комунизъмът беше човеконенавистна религия, която затваряше хора с различни възгледи и безогледно експлоатираше. Те ти примери - безплатният труд по бригадите!!! Бащата изключително добър специалист в областта си, за да го запишат за жилище е трябвало да ходи да реди плочки на улицата. Заплатата на млад специалист не стига да си купи едно радио от Кореком. Само че трудът си е труд и той струва навсякъде еднакво. Къде е отивала разликата между заплатата на млад специалист по онова време от 175 лв до 5000-8000 германски марки в една друга ретроградна европейска страна? А прабабите и прадядовците наистина не живееха в недоимък - просто бачкаха докато можеха да се движат в двора с пенсията си от 65 лв!!! Виж Германският инженер, който идваше да инсталира машини в соц. фабриката, се пенсионира на 50 г през 80-те и следващите години прекара в пътувания и да си гледа внуците, а не да копа двора да ги храни! Много лъжи разправяте за Онова хубаво време, дрогаре!

Ходи се лекувай бе момче!

Тези дето ги хвалиш всички са смукали от такива като теб ..... иначе няма как да са по-добре.Колонии брат това е лекия нюанс.

Липса не на институции, а на смисъл от съществуването и. Институциите у нас са място за прикриване на партийна номенклатура, място за крадене, обществени поръчки. Никоя институция не работи и не мисли за хората, а мисли само за партийни поръчения и задачки.

Потресена съм!!!! Защото е самата истина! Обичам животните, не съм заставала срещу грижите за тях, но това ме потресе, защато не съм имала конкретния повод се замисля живото същество "човек" не е ли подценено спрямо другото живо същество "животно". С интерес и съпричастност ще чакам решението на президента. Или поне как ще съдейства на семейството, за да продължи напред, да се съхрани. А дали ще има промени в законодателството - според мен трябва да има .

Как пък не се намери един държавник да каже - докато има такива хора в България, служебни коли по 100-200 хил.лв НЯМА ДА СЕ КУПУВАТ! ЗАБРАНЕНО! Как може да се возиш в мерцедеса, и да не ти пука, че държавата не може да помогне в подобни случаи. Това наште политици за някакви подчовеци, на които пожелавам парите си само за свещи и лекари да дават - ДРУГО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ!

Точно така, ДЪРЖАВНИК, а не управник! Такъв човек за сега няма на хоризонта, нито ляв, нито десен, нито центрист, патриотарист или някакво друго непознато за науката политическо животно. Така ще бъде до изчезване на държавата ни, защото познаващите друго си отиват, а новите са расли в джунгла, едни пряко, а други косвено, но това са видели и тъмнината ги е превзела. Права е госпожата, трябва да се разреши ускоряване на този процес, след като е необратим.

Ран и Ът препоръчаха 3-4 милиона население.

такива зеленчуци като теб сте за по-голямо съжаление и от тази майка лошото е че не сте малко и спъвате цялата държава

Колко мъка има по този свят... Поклон пред тази жена... В България е трудно да отглеждаш здрави деца, с двама родители камо ли болно дете сама... Отдавна съм загубил вяра в държавата ни, но се надявам да има хора, които имат възможност да помогнат на това семейство. Кълна се, ако имах възможност бих помогнал!

Жената е юрист, знае чужди езици, а доколкото разбирам си чете и законите. Служебното правителство я назначава в най-близката дирекция на МТСП като старши или главен юрисконсулт, тя взема 1200 лв. заплата, плаща 300 - 400 на някоя баба да гледа сина и заедно с неговата инвалидна пенсия ще свързват двата края! И за държавата така ще е по-добре.

Ти що реши, че тази жена може да работи? Не прочете ли "четири инсулта" и "пенсионер по болест"? Имаш ли идея, какво е дори само един инсулт??? Имах нещастието преди години да влеза за малко едно интензивно... знаеш ли, какво беше вътре??! До леглата имаше едно тесте с празни бланки за Смъртен акт. Ех, чукча, писатель, не читатель!

Ще съкратят един гнусен дупетат в парламента и парите от заплата могат обслужат цели три такива семейства. Драги съграждани, днес жертва на садистите, управляващи страната, е тази жена, а утре ще сте вие - или като умрели от глад и оставени без пенсии пенсионери след 30-40г. трудов стаж или вашите деца, които няма да имат работа или ще работят за 500 лв без да могат да си платят дори месечна сметка за парно, ами ако се разболеят. Тази жена сте всъщност всички вие, драги българи.... Пригответе се за евтаназия, великите партии на българия ще ви я извършат с удоволствие

няма как да не ти застане буца на гърлото животът е несправедлив

Когато чувствата изместят разума обществото се разпада. В книжническите системи всичко е нард, а нищо не върви. Правилата са просто едни книжни, написани лозунги изпразнени от съдържание, защото са само пожелателни. Милосърдието , което се появява , за да компенсира студените правила на системата, прави батака още по-мътен. Такива мътни социални батаци по целия свят са създадени и поощрявани задкулисно от дадени лобита. А същите лобита правят държави в близкия изток, които трябва да са за чудо и приказ, а всъщност са модерни технологии с феодални отношения. И трябва да са пример за божия ред, но са пример за човешкото безумие и наглост. А хората в това семейство са последната бръмка по веригата , която е попаднала в капана между състрадание и бюрокрация.

Радев ми изглежда мил и свестен човек и ... ще разреши евтаназията.

За каква евтаназия говори? Доколкото виждам е права и на крака? За помощи и дарения си има ред.

Оф, само толкова ли разбрахте от писмото? И е хубаво, че гадаете по снимка, но поне вникнете в написаното!

Ще подмина да не кажа обидния Ви коментар - но не е лошо да поиска нещо по-конкретно - да кажем, че не иска да го остави в социално заведение, което до някъде е субсидирано, а и оказват грижи, когато тя е извън кондиция, но какво всъщност й трябва, социален асистент ли, повече пари ли и т. н.?

Уважаеми Дир бг, писмото на жената е вик за помощ. Жената иска да й се помогне на нея и на сина й да може да живее по-добре, а не да умре по-добре. Няма нужда от евтаназия, ако нашите корумпирани политици се сетят за бедните и онеправданите и им помогнат в техните нужди.

не вземе да си живее живота демократично, по европейски, а тръгнал да се евтаназира

за всеки един политик, управлявал България след комунизма! Това е вашата заслуга, господа "държавници". Когато крадете и прибирате подкупи вие ставате убийци, но не го осъзнавате, защото няколкото сребърника ви заслепяват. Нека този случай и всички подобни тежат на съвеста ви!!!

политически тролски пост! защо само след комунизма?? как си мислите че живееха такива хора през комунизма?? не сте ли виждали кадри от домове за стари хора и хора с увреждания по времето на комунизма??? ако не сте - вижте и после пишете

ти виждал ли си? хайде, измисли нещо, нали за това ти плащат

А ти знаеш ли как са живяли инвалидите в Средновековието? Времената се менят и трябва да се гледа на прогреса ОТНОСИТЕЛНО! Както и да ти го обяснявам, едва ли ще ме разбереш. НАЙВАЖНОТО, е че сме хора и такива новини предизвикват съжаление и гняв! При всеки, който не са се проявили тези чувства, не заслужава да се нарече човек според мен!

Държавата и институциите й са по-хуманни и загрижени за бездомните кучета, които хапят и разнасят мръсотия и болести, но не и към хората. Това "хуманизъм" ли е? И що е "хуманизъм" в български съвременен вариант? Едва ли има майка, която би зарязала безпомощното си дете, което има здравословни проблеми. Майчиното сърце вярва и се надява, че може да победи злото. Не е могла за го зареже, защото това е нейният майчински дълг - да бъде до детето си до края. Това не е домашно куче, което, щом ти писне от него, да изхвърлиш на улицата.