Горанов: Започваме разговори за смяна на лева с евро

Българското правителство започва разговори с правителствата на 19-те страни от еврозоната за старт на присъединяването ни към общата валута.

Обратно в новината

Коментари - Горанов: Започваме разговори за смяна на лева с евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След 42 год. работа-- с пенсия от 213.67лв.!! Със замяната на лева с евро пенсия-109. 25 евро??? Г-н Георгие и всички "управляващи" КАК ще се живее тогава , като сега едвам свързваме 2-та края??? Вие мислите ли???

Всичката я Мара втасала, само п..... не сресала..Нали тогава цените ще литнат още нагоре...

Цените в цифри ще са същите,само че не в лева,а в евро ... Но заплатите не.

НОВИЯ ДЯНКОВ В ДЕЙСТВИЕ! ГЕРБ И БОРИСОВ НЕ СИ ВЗЕХА ПОУКА И ДЕЙСТВАТ ПО СЪЩИЯ АНТИБЪЛГАРСКИ МЕТОД, КАКТО ПРЕДИ. ОТИВАТ ТОЗИ ПЪТ НА БОКЛУКА

Пубертетчето не помни времето на златния български лев, но аз го помня. Заради такива като него сме на това дередже.

искаме си обратно бсп и доган. това е най-добрата комбинация за бъдещето на България.

най-добре и целесъобразно ще бъде да започнем да водим преговори с леля ти или с Буда да те изтеглят от правителството,защото не ставаш...

МАНДАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БОКЛУЦИ ОТ ГЕРБ СВЪРШВА МАРТ МЕСЕЦ! СЪС ТРОШЕНЕ НА ГЛАВИ! :)

Геният на свищовския счетоводен ПУЦ пак кърти миФки!

ха,хах,хах,хах,хах,хахахахахахах! НАСИРАМ СЕ ОТ СМЕХ! ГОРЯНИНО, държавните ценни книжа на България са с инвестиционен рейтинг "боклук"! Нема ви дадаът нови заеми, щот нема кой да ги изплаща /народа умира, а турците български дълт нема а платът/, мизерията е повсемеснта - тоя еврото ше въвежда?!?!?!?!? Ше ми е кеф да Ви кажат у ачите: миришат Ви краката. щот не мое да покриеш дори ЕРМ2, камо ли по-натам..... УДРИ С ЯДРЕНОТО, ЧЕ МИ ПИСНА ОТ МАЛОУМНИЦИ.

Радвайте се бе серсеми...на времето ни бе забранено да ходиме в Натовските държави...сега ходиме из НАТОвска държава....а за нас.които не могат да си позволят да ходят в страни от Еврозоната - да почакат малко...Еврото ще доди при Нас

ти ли ще преговаряш, бе - точно ти, отдавна е наредено и то не от теб, бг да премине към европеискта валутна единица за да се ликвидира и малкото останало българско , по същият начин на някои друг румънски чобанин ще му наредят да преговаря, докато и те стигнат в девета глуха

Я как добре се е охранило това момче. Скоро ще заприлича на бате му Бойко!

Ще ти сменим тиквата на теб.

За хора които се занимават със анализ на финансовите пазари и спекулират със реални пари на FOREX.им е много ясно и видно че икономика като нашенската българска не е за еврото,то е по скоро политически ход за спасяване на българската държавност от последиците и виянието на 25 годишният преход от соцкомунизма .Единствената страна,която има най глям интерес и най голяма изгода от еврото е- Германия.

референдум, за нато, за европейският съюз и след това , евентуално за еврото!

КЪМ ОБЕЗЛИЧАВАНЕТО НИ КАТО НАЦИЯ!!!!

Един голям английски политик,преди 2007г. ни каза, че влезем ли в ЕС ще изгубим идентичността си като нация...в смисъл ще се изгубят българските ни традиции,ценности, обичаи и т.н. Ще се слеем с останалите народи от другите държави в ЕС и по нищо няма да се различаваме от тях. Абсолютно по нищо. Така че ние вече сме тръгнали по тоя път и няма спиране. Ако искаме да запазим идентичността си като нация трябва да излезем от ЕС. Референдум дали да излезем от ЕС, ще е пътя към спасението ни.

да и тоя фиксиран курс е курса които лева достигне спрямо еврото в период за една година без борд !

механизма за въвеждане на еврото е следния : отпада валутния борд за период от една година,през тая една година свободния валутен пазар определя курса на еврото спрямо лева,и стоиноста на която остане след тая 1 година се приема за офицялния курс по които ше се обмени лева спрямо еврото.да не забравяме само че последня път когато валутня пазар сам регулираше курса ,долара достигна за 3 месеца ниво от 3000лв за 1 долар,а сега при една година свободен пазар предполагам и наи смелият финансист не би се наел да прогнозира финалня курс !

механизма за въвеждане на еврото е следня : отпада валутня борд за период от една година,през тая една година свободня валутен пазар определя курса на еврото спрямо лева,и стоиноста на която остане след тая 1 година се приема за офицялня курс по които ше се обмени лева спрямо еврото.да не забравяме само че последня пут когато валутня пазар сам регулираше курса ,долара достигна за 3 месеца ниво от 3000лв за 1 долар,а сега при една година свободен пазар предполагам и наи смелия финансист не би се наел да прогнозира финалня курс !

Защо е необходимо да отпада валутния борд? Какъв беше смисъла от валутният борд ако ще отпада при прехода към евро ???? Нали валутния борд се въведе за да не се пуска печатницата от пари и да се знае, че колкото се изкара толкава ще се харчи. А това което обясняваш е мечтата на всички далаверажии и мошенници от всякакво ниво - връщане към 1996 -1997 г.

Gорчо борчо ,манипуланчо желанчо ти си спинкаш на а-кълчетоси бре юначи тъзгачи мутрачи и спячи

защо манипулираш + - ?! мозъчето как е инструктирано? да ти се случи с еврото - да ти ги скрият по същия начин дано!!!

а така, а така! ще падат евра!!!!

Значи планират да ни оберат още веднъж. Българинът икономисваше и спестяваше докато гърците папкаха, сега и ние ще им плащаме масрафа. Аз пък си искам лева!

Извинете, не съм разбрал - от2020г. Евросъюза въвежда в обръщение БГ лева!

Хората ги е страх от нещо , което не разбират и го оплюват после..Иначе тези същите са първи на изборите...Който не разбира нека си мълчи...Затова БГ е на това положение, защото простъолюдието ходи да гласува..Време да приемат закон за минимум средно образование на изборите..

Аз

Дрън-дрън... Никой в еврозоната не ще да хрантути още една тулупска нация. Важният въпрос е друг - какво са поискали от нас, за да лъжат герберските олигофрени с тая залъгалка? Коя дупка сме си предложили този път за кефа на банкянския мухлю да го потупат по рамото... с погнуса, естествено?!

Ама големи сте будали , не разбрахте че бедния човек е по щастлив и спокоен от един дебеловрат пацул.Един познат казва; Гледаи какво правят циганите, прави същото и ще си винаги окей

Пак стария изтъркан цирк. Тук всички са корифеипо темите за иконимика и финанси, но никой няма топки да си поиска по-високата заплата от шефа. Независимо кой го управлява, простия човек си остава беден и прост.

Това момче - Горанов!?! не знае ли какво значат словосъчетанията -"икономическа зависимост", "финансова зависимост"? Той май изобщо не е наясно с финанси... Не вижда ли, че и Гърция е решила да излиза от еврозоната и евросъюза? Когато една страна преминава към друга - в случая по-скъпа валута, то нещата съвсем не са "розови" за народа й. Общо-взето нещата стоят така: Цените на всичко се изравняват с цените на останалите участници в еврозоната - Германия, Франция, Испания, Белгия, Ирландия ... да не ги изброявам всичките, а както знаете България е най-бедната страна в Европа. Така, това както знаете няма да повиши в никакъв случай заплатите на малкото останали хора в трудоспособра възраст, нито пенсиите... Е, как тогава виждате, че ще е възможно да се "преживява" или "оцелява" в тази държава? Нека не ни пробутват "утопията" - как ще навлязат нови инвестиции и ще се увеличат възможностите за намиране на работа... Та нима има някой, който да им повярва?!

Кои цени се изравняват бре...Затова в Гръчко е по евтино да отидеш на почивка отколкото в Слънчевград...Изравнителя ми той...

krassikat@

По-евтино е в Гръчко, ама некой друг път... Тъпанари...

Давай в рубли - пак ще станем милионери като по времето на Виденов!.. ;-)

Горанов е залебил с евро ,...и не му пука ,колко леА ще е лука ...

Тоя няма ли си друга работа,а се занимава с глупости?

На него това му е работата.

Референдум !!!!!!!!!!!!!!

По принцип си прав! Абсолютно! Но с това зомбирано стадо, което гласува в транс за измекяри като Болен, доган, БСП-то и прочие, съм леко раздвоен...

Konstantin

То тях ги видяхме колко са преди 2 години на един референдум, сега ще са даже по малко...

НАЙ-СЕТНЕ! ЗА ТОВА, ТОЧНО ЗА ТИЯ РАБОТИ гласувах за ГЕРБ!!!

Братле,наясно ли си какво шЪ стане ? Едно евро =5лЪвЪ ,през първите 3 месеца ,след още 6 месеца,... 1 евро=8 лЪвЪ,,....следва =20лЪвЪ,....и тЪ.нЪ. Падне ли борда ,...ставаме с 5 до 20 пъти ,по-БЕДНИ...

krassikat@

"Братле", що не ходиш да духаш супата на Болен? Ти ли, неграмотнико, ще ми обЕсняваш "какво ще стане"?

Ти си се побъркал от тоя борд бе. Точно този борд докара бедността в България. Той пороби населението ни. Да се маха!

Щом англичаните не си правят този труд явно не е толкова хубаво ! А те са много повече европейци от нас !

37% от държавите по света имат за официален език английския. За какво да се мъчат?

Острова е с изместена фаза на икономическа активност от континента и за тях няма да е добре приемането на еврото. Просто трябва да си средно икономически грамотен за да разбереш.

Според мен Горанов ни баламосва с тая 2018 г. Най-вероятно консултациите са вече в доста напреднал етап и скоро може да ни изненадат с приемане в ЕРМ 2

Дано да си прав, спецче!

Необмислено и рисково в много аспекти , решение. Направо малоумно : ))) Жидовските блянове на горанов : )))) Добре , че няма как да се осъществи. До 2018г. време много - я общата валута , я еврейския съюз.

Друго нещо викаш е рублата - стабилна, като скала!

Стига с тия рубли ! Къде видя нещо написано за тях ?! Става въпрос за избор между лев и евро ! Чети преди да тролиш....

Маллиии то до 2018 и една банка няма да остане в БГ в чакалнята. А 2020 няма и хора да има да ползват евро...

val55

Добре, ще сменим лева с еврото, но никой неговори дали борда, ще падне или продължава. Защото, ако борда падне жална ни майна на всички даже и на тези, които имат скатани малко пари. Всеки предполагам знае, колко е реалният курс евро лев, и долар лев. Преди година две се говореше за курс между 3-5 лева за..... Всеки може да си направи сметката, къде отива в класацията по доходи и ниво на стандарт не, че го имаме нормалният такъв. Горанов да каже дали пада борда или не, и всеки може да си направи извода, какво ни чака. А това, че цените, ще се вдигнат всеки го знае, но едно е да си в борд друго да не си.....Изводите са два: 1.- оставаме на това ниво при въвеждането на еврото, и малко надолу или 2.- потъваме повече, е разбира се това, ще важи за около 65-85% от населението ни, и нова върна за терминал 2, а за останалите тук може да излязат на улицата с тоягите. Нещата може да се оплескат, още повече от това положение, в което се намираме сега.... Нужно е референдум, като преди това се разясни на хората подробно до какво, ще ни доведе преминаването към еврото иначе не ми се мисли, какво може да стане. Това, което стана с КТБ може да се окаже детска игра с това, което може да се случи. Правителството да излезе с ясна позиция по въпроса точно, какво ни очаква нас и държавата, като цяло.....

Аи другарш, БОРД означава, че държавата няма право да завърти печатницата за пари когато си поиска. Като приеме Еврото, какво ще печата? Гербови марки.

Ами нали като смениш лева с евро просто няма да има лев...И какво пречи да обмениш скътаните левове в друга валута, като златна рубла например...То бива, бива простотии, ама вече се оливате...

val55

...правилно разсъждавате, но на мен също ми е ясно, че след като приемем еврото няма да има борд тоест няма веече спирачки за..., а това, което ни чака вече съм го написал по горе при падането на борда. Банките такива врътки, ще направя, че на хората, ще им се завие свят. Колко милиарда евро трябва да се вземе заем, за да се запази статуквото, което е в момента. Това нещо го искат олигарсите и подбрана група от хора, които ще станат още по богати, а народа още по беден, и първата стъпка беше с КТБ и др... , като разклатиха банковата ни система, и сега напират за приемането на еврото. Ние не сме подготвени, все още да приемем еврото по ред причини, и най-много от това, че нямаме действаща икономика, и жизненият ни стандарт е на последно място в ЕС. По натам е безпредметно да се пише... След приемането гледайте, какво ще стане.....

Това пиле, май иска България, да изпревари Гърция при излизането от ЕС?!

Явно е все едно дали Гърция излиза от Еврозоната или от ЕС.

Tani4ka69

Аз мисля,че трябва да започнат преговори за смяна на малоумното правителство.....

поради липса на по-добра алтернатива, се отлагат разговорите за смяна на управляващите. поне докато рублата не набере малко мускули.

то и сега който иска може да си работи в евро. Защо ни е официално да го приемаме? Търговците не са казали, не са започнали да търгуват в магазините с евро. Имаме останало едно нещо национално, и него искат да унищожат. Следващата стъпка е да заселят население, използващо всякаква друга азбука, но не и кирилицата.

Абе, на голия ни г_з, студена лимонада

Никой не ни обяснява дали за 1 евро ще се дават 1.96 лева.Защото ако е така това значи,че ако получаваме сега 1000 лева,тогава ще получаваме около 500 евро и ако хляба сега е 1 лев ще стане 0.50 цента.Дали така е станало в Гърция,където цените са много по високи и без да умножаваме по две.Това значи,че те получават големи заплати и пенсии и по тази логика нека 1 лев стане едно евро и хляба да остане 1 евро.

Абе с една дума, ако въведем еврото ще увехнем като майски рози през декември!

Не се ли сещате, започна да надига глава и да смърди около голямите визити,ясно е какво търсят тук,да довършат хорицата.ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ!!!Да покажем един че сме народ а не мърша.

Я ни светни и нас!

боже опази какво евро, тя системата се разпада! тези съсвсем искат да унищожат българия

Откак няма рубли, не се чува БСП. Атака едва диша. ДПС мълчи засрамена в ъгъла. Наистина разпад на системата.

Tani4ka69

Да при ГЕРБ всичко ще се довърши....всеки лош материал.....