Коментари - Берлин предлага опция за изход от еврозоната, Барозу иска всички вътре | dnes.dir.bg
назад

Берлин предлага опция за изход от еврозоната, Барозу иска всички вътре

Резолюция, предвиждаща възможността отделни страни да могат да напуснат еврозоната, е подготвена от Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел. Същевременно председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу призова за разширяване на еврозоната.

Обратно в новината

Коментари - Берлин предлага опция за изход от еврозоната, Барозу иска всички вътре | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

западна европа оцаква це както преди така и сега ще продалжи да дарпа конзите на света, но не се оцита це и конзит и света са други веце. дори кекави страни като бг и ру веце имат важни роли, застото са цаст от плановете и икономиката на еу. в бг ситуазята не е коренно променена - довцера гледахме кам руся, днес сме обарнати на запад, но явно политизите на западните страни не подхождат гавкаво кам новите промени аи може би модерната корупзя си казва думата и там. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Меркел е най-наглия политик от десетилетия насам. Щели да изключват от еврото. Кой в европа е в криза? Гърция, Испания, Италия, Португалия, Ирландия. Все страни от еврозоната. Кой в европа не е в криза: Великобритания, Полша, Швеция, Норвегия, ... все страни извън еврото. При това положение плаши с изключване от еврото! Ами че то изключването от затвора на кризата не е лошо нещо. Причината за кризата е ЕВРОТО, централната европейска банка и това че монетарната политика съответства само на интересите на Германия. Изобщо еврото е механизъм за изсмукване на богатството на останалите страни към Германия и Франция. Ще щели да изключат страни от този механизъм -- плашиш ми манго децата.

Като ни намъкнат спринтово в Еврозоната ,ще плащаме вноски за държавите пред фалит- Гърция,Португалия ,Испания ,Италия. Ние -богатите.

Що за комплексар и задръстеняк започва да обижда жена и то във форум.Отврат човек !!

Не мисли,че"задръстенякът" е някой НЕджентълмен".Напротив.Това е също жена,при това по-грозна и по-възрастна от коментирания.Арогантността и се дължи на куп предпоставки-самота,изолираност,липса на добро възпитание и добра ДС-школовка за манипулиране и елиминиране на различномислещите.Форумите на интернет са място за разтоварване за въпросната "идея'.Никаква идейност,освен едно-анти,омраза,контра,отрицание,де-...НЕ,против...смърт,омраза...

Писна ми от неграмотници (или провокатори), за които световното зло са руснаците. Абе байо, ако си малко грамотен, прочети кой взе властта в Русия през 17- та година. какви руснаци, какви 5 лева, 95% от партийното политическотои и държавно ръководство са в ръцете на евреи и чужденци. СССР е създаден от Уолстрийт.

да, а венера и марс, а също и глобалното затопляне също са творение на уолстриит....боже, мнoго луд народ в този форум и умора нема.............

ти си луд

Ало, къде е синя София? Къде са стохилядните митинги. С всичките си дипломи, сегашните политици не струват на малкия пръст на Т.Ж. Ако марионетките на Горбачов не бяха го елиминирали още през 80-те щеше да направи такъв завой, че сега далече да сме надминали 25-то си място по жизнен стандарт,което имахме.

В потвърждение на това,моля гледайте тази вечер от 20.00часа по бтв док.филм за "простака" Тодор Живков,за условията,при които преживях своето детство,днес даже и не можем да мечтаем.Та гледайте какво е щял да направи за пореден път за тази д-ва и за вас,уважаеми плювачи.

С встъпването на България в ЕС страната се лиши от основните си производствени отрасли - тежко машиностроене, корабостроене, електроника, динамично селско стопанство, развита лека и хранителна промишленост - вино и тютюн, съвременен транспорт - най голям ТИР парк в Европа, разпиля безвъзвратно младите си висококвалифицирани кадри по чужбина, но спечели за себе си огромна необразована, неквалифицирана маса народ в условията на тежък демографски срив и ускорено застаряване на населението. Пита се кой съзнателен инвеститор ще дойде в страната ни дори ако тя някога бъде с първокласна инфраструктура и магистрали.

Ако позволите едно скромно мнение : -- Официалното приемане на България в ЕС закъсня ; Закъснението (, било-то малко или голямо, ) позволи на известните в цял свят "някои" "нашенци/ки" да приберат всичко ( Всичко ! , до нано-стотинка . ) и да го разпръснат по цял свят (, където го и пропиляха като пълни скудоумници/хазартаджии ); Което (, в комбинация с подобни процеси от всички страни на т.нар. соцблок ) неминуемо доведе до дебалансирането на критични-по-важност съотношения и-иии ... се стигна до тази сегашна глобална криза .

Прочетете анализа ни в сайта ни АМЕРИКАНСКИЯ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ И ЕВРОПЕЙСКАТА WALFARE STATE

Кое да прочетем?? :D

Най-добре е да се присъединим към Китай - ще бъдем едно китно малко уредено селце от 7 мил. жители !

Барозу трябва да си ходи възможно по бързо, за да не го изритат с яки ритници. Едно продажно същество, подарил европейските интереси на САЩ, сам потънал в дълбока корупция, идва от Португалия-страна с неразвита демокрация,неразвита и липса на правова държава. И такъв човек ще ръководи цял ЕС при това назначен, а не избран. Германия тук се мъчи да направи възможно изхвърлянето на страни като Гърция от еврозоната-Въобще там трябва да бъдат само конкурентоспособни икономики на близни нива.

Правилно отбелязва "идеязабългария" имайки предвид кокурентноспособни икономики като свръхконкурентоспособната турска икономика.

Смешна е твоята реплика. На НЕобразоват човек или тъп демагог. "Свърхикономиката" на Турция я лансира САЩ и е един голяям бааалон . Аз имам предвид не турската икономика, а в еврозована трябва да влизат само конкурентоспособните икономики на близко ниво на 7-те welfare state Германия, Холандия, Австрия, Финландия Швеция, (Норвегия) Дания

европеиците се на.акаха от много социализъм-пенсиониране на 50, пет-шест хилияди евро заплати, несменяаема бюрокрация,държавно здравеопазване?на ти булка спасов ден-отде коня у реката. то със социалистически привилегии и харчене на парите на американските лоши капиталисти високия стандарт е до време-след това работа, работа, работа, пенсиониране на 70 и бг заплати-това чака застаряваща , разхаитена европа

Да, нещата стоят така, както си ги описал, но това не е случайно. Насаждането на този консуматорски манталитет има в крайна с/ка една цел: отклоняване на вниманието то истинските проблеми, създаване на превратна представа за стойностите и смисъла на процесите, които се извършват в западните общества, с цел създаване на една аморфна , безволева човешка маса, която така се управлява и контролира по-лесно. Примери: тези, дето спаха пред магазините, дза да си купят посредния модел айпод/айфон или каквато е там тази ненужна играчка. Най-пресният пример е Коледната украса в западната столици 45 дни преди празника!

по добре е разширяване

Тъй като всички описвате проблемите не Европа, нека и аз се включа с моето мнение. Проблема е в супер разглезените поколения които населяват в момента силно развитите страни. Те са израснали в свят който не познава глад и лишения, живота им се диктува от максимата, която силно се тиражира в медиите "Аз заслужавам". Те си мислят, че е напълно нормално да имат хубаво и голямо жилище, да карат чисто нова кола, да могат да си позволят всякакви глезотийки на техниката и всичко с което пожелаят да си отрупат трапезата. Всичко е толкова ескалирало, че сега младите си мислят, как всичко това им се полага и дори не е необходимо да си го заработят. Погледнете безработицата при младите в Европа, стига до 20 % в някой страни. Сега на мода е да се мисли, че ние трябва да си поживеем, че трябва да опитаме от всички сладости на живота, никой не казва трябва да работим. Населението в Европа е застаряващо и с вдигане на пенсионната възраст няма да се решът проблемите. Защото един възрастен служител не може да направи това което ще направи млад и амбициран човек в разцвета на силите си. Затова онези с дръпнатите очи са в такъв подем, населението там е младо и бачка здраво за много по-малко отколкото получават в Европа. И не на последно място са кредитите, те буквално разяждат и без това нестабилната система. Живот на заем, това е най-точното описание на днешното битие. Благодарение на тези кредити жизнения стандарт е изкуствено вдигнат, това създава проблеми с цените и най-вече с връщането на дължимото. Помислете в нашия случай, ако не бяха заемите щяха ли да се вдигнат толкова цените на жилищата и щеше ли да се раздуе такъв имотен балон. Сега обаче хората връщат огромни заеми за жилища които не струват и на половина. Така е навсякъде за едно или друго.

Пълна глупост и бих казал демагогия за баламите. Проблема на ЕС е в неговото неолиберално ръководство назначено от САЩ, но не и избрано от народите си. Което водят неолиберална политика на свободния пазар под диригентската палка на САЩ. Тази неолиебрална политика отнася производствата в европейските страни в офшорни американски протекторати или в Азия с ниско работната ръка и оставя европейците без работа.. И руши европейския модел държава , която е с национално обособени икономики и държавна политика със здрави функции на държавата в икономиката и защита интересите на гражданите и потребителите. Неолибералната политика в Европа се провежда от десните сила от ЕНП, които сега управлява монолитно в Европа извънредно корумпирано и унищожават демокрацията и правовата държава. Прочетете анализа ни в сайта ни американския неолиберализъм и европейската walfare state

ЕС, с всичките му недостатъци, е най-доброто нещо, което се е случило в европа след Втората световна война; всички говорят за икономика, че ЕС е започнал като споразумение м/у Франция и Германия за въглищата (опростено казано) и т.н.; така е, но истинският и дълбокият смисъл на съществуването на обединена Европа е почти пълното изключване на възможността за нова самоубийствена за целия континент война - нещо, което днешните поколения не осъзнават, защото си мислят че мирът в Европа е даденост; днес това е така именно заради замисъла за обединена Европа на едни доста по-умни и отговорни хора преди няколко десетилетия; това, разбира се, американците, не гивълнува особено, защото именно техните еврейски кукловоди от уолстрийт разпалиха и двете световни войни, след които САЩ излеза като хегемон на фона на разрушена Европа и болшевишки СССР; убеден съм, че набиращата все повече сила и влияние Европа притесни тези отвъдокеански кръгове и световната криза не възникна от самосебе си (както и Голямата депресия), така че недейте толкова сляпо да злорадствате на случващото се в ЕС

Абсолютно точно.ЕС изклучва възможностите за нова война в Европа и изключва възможностите САЩ да я правят. В същност американците правят атака на долара срещу ЕВРОТО, най-големия конкурент на умиращия долар. И чрез поставеното от него-САЩ неолиберално ръководство на ЕС, САЩ държат ЕС в пълен хаос и дезорганизация, слаб -без външна и вътрешна политика.

разпад и още как

МНОЗИНА ВЪВ ФОРУМА РЕАГИРАХА ОСТРО КОГАТО ЗАДАВАХ ВЪПРОСА : "Какво е това образование наречено "ЕС"??" ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ НЕ Е ДЪРЖАВНА СТРУКТУРА ЗАЩОТО НЯМА ОСНОВОПОЛАГАЩАТА ЗА ДЪРЖАНОСТТА КОНСТИТУЦИЯ КОЯТО СЛУЖИ КАТО ФУНДАМЕНТ ЗА НАДГРАЖДАНЕ НА ЗАКОНИТЕ И ОСТАНАЛИТЕ ПОДЗАКОНОВИ АКТОВЕ. Това раково образование наречено ЕС е обречене да загине. Историята не познава подобна форма на държавност , защото такава изобщо не съществува. КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ КОЯТО Е ОСНОВОПОЛАГАЩ ПРИНЦИП В "ЕС" , Е НАЙ ВИСША ФОРМА НА БЕЗОДГОВОРНОСТ !!!!! Няма дя питам с какви банкови активи е защитено ЕВРОТО защото то не е национална валута!!! Няма как и да стане !!! СБОГОМ ЕВРОПА, СБОГОМ СТАРА ВЕЩИЦЕ !!! Взе от нас българите всичко , а ни даде само едни празни илюзии и самочуствие лишено от покритие.

ЕС не е държава. Като толкова си умен сам си отговори какво е. И какво ти взе Европа - на босия цървулите. Как точно те ограби Европа, като всички олигарси са руснаци или в съдружие; големите фирми руски; енегоносителите за бизнеса, държавата и гражданите - руски; черноморието руско; тръбопроводите руски; модела след 10.11.1989 г и той руски; повсеместният феодализъм и той путинов; крепостната психика на мълчаливо робство и тя съветска. Къде виждаш тук ЕС, пък и те бил обрал, кое москвич-квич-квича ли ти взе или 60 квадратната панелка. Относно ограбването питай партийните, социални другари, мрежата на кгб

Браво! Много точен анализ и коментар!

ТОВА , ЧЕ "ЕС" НЕ Е ДЪРЖАВА Е БЕЗСПОРНО ДОКАДАНА ИСТИНА !!! Кой беше тогава суверена наложил ни предсрочното затваряне на 3 и 4 енергоблок на АЕЦ Козлодуй ?? Не бяха ли някакви ЕВРОКОМИСАРИ подобни на тези от Великата октомврийска социалистическа революция, които в качеството си на разпоредител от последна инстанция вземаха решения вместо бэлгарския народ - който според нашата Конституция е суверена на държавата ни ????? АМИ ЗА БЕЗОПАСНОСТТА НА ТЕЗИ ДВА ЕНЕРГОБЛОКА ПРЕДВАРИТЕЛНО БЯХА НАЛЕТИ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЕВРА БЕ МАЛОУМНИК ??? Кой плати тази сметка - България или ЕС който не ни е привело и цент за утилизацията на двата реактора !!!!! Защо сте толкова тъпи и самовлюбени "европейци" ЗАЩО СЕ СРАМУВАТЕ ДА СЕ НАРЕЧЕТЕ БЪЛГАРИ ???

Исторически е доказано, че не е възможно да станем Щат от Страната на Свободните ; А ако-ли успеем ( Кога ли ?! ) да я докараме като хората таз Ода на Радоста у нас -- току-виж и на добрата стара Европа й намерим омайниче, та да престанат да се омайват ( Че и подмайват ! ) с децата-й отвъд Атлантика . ( Хеле пък с отвъдчерноморците ! )

Хей, Хора ! Я вижте какво казват : -- Всички ! Заедно !(да намираме решения )

Европейският съюз е изкуствено създадено обединение, в което погрешно са включени балканските страни, които традиционно са си ориенталски и трябва да са си в традиционния Отоманско-ориенталски съюз с надеждната си твърда валута - турската лира и финансово-икономически център - мегаполиса Истанбул - център на региона, който ежегодно бележи стабилен ръст по 8-9% на година докато целия ЕС от години е в незавидна рецесия.

Пълни глупости. Колко време изкара Римската империя? Тя да не би да се е създала за година-две? ЕС е водещата икономика в света и трябва да остане такава. Водеща трябва да бъде и валутата, и политиката, и отбраната, и енергийната стратегия и науката. Това е потенциала на Стария Свят. Той все още е огромен и ние много имаме да вземаме от него. Кухия турски ръст от жилищно строителство в Истанбул е ден до пладне. Вече го преживяхме.

... ако не беше ориенталското отношение на балканските братя гърци нямаше да има дългова криза, нямаше да има задълбочаващи се поблеми в ЕС- България щеше да процъфтява.

Еврос ъюзът се обезмисли тотално още с разширяването му.Приеха разни измекярски държави,като България и Румъния само защото имаха нужда от донори..Престои разпадане на този съюз и то много скоро. Ние, разбира се,като последни(и прости) мохикани, ще стоим там до последно и ще сме горди,че сме членки на един разпаднал се съюз..

много си прав,засчтото винаги са ни управлявали простази *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

губещи от разпада ще сме ние. Лош или добър ЕС ни дисциплинира и ни учи да спазваме норми. Ако някои норми не ни харесват може да се борим да ги променим. Но когато, не дай Боже останем на собствени мусколи- престъпност, мафия, корупция, незачитан на човешки права, всички дефекти ще изплуват като муха в мляко. А липсата на съфинансиране ще ни обрече на дълга и мъчителна криза. тогава ще разберем ползата от него за страната.

Хм, в какво положение сме сега? В същото, каквото ти обрисуваш извън ЕС.

Дисциплинира те теб, явно защото такава ти е културата...Както и на много такива като теб...Все някой трябва да ви дисцпилинира...И най-добре да е чужд ....Наивни клоуни..

Европа няма с абсолютно нищо да ни помогне и който твърди обратното е или глупак ,или платен драскач.Не казвам,че те нямат финансовата възможност,а че нямат желанието.Искат да си лапат до насита и за никого не им пука.Китай е истината.А това с мафията и корупцията е направо смешно.Особено мафията.Каква мафия си видяла ти в България?Виждала ли си в другите държави какво е,пък говориш за нашата.Това са просто глупости,с които държавата прикрива собствените си кражби.

... на една предизвестена смърт. Старите Зап.европейски страни бяха много доволни, когато загина соц.блока. Преди това се хвалеха с техния начин на живот и ни викаха при себе си. После изведнъж затвориха вратите и пускаха само бели роби, които да ги обслужват. Биологичните закони са без алтернатива. Не може да спасите застаряващите си и оядени държави. За вас отпуски и болнични, за нас само трето качество слугинство. Проблема на Зап. Европа си и в самите тях, не в нашите държави или циганите. Сега истината е в Китай, Индия и държавите около тях и колкото на някои българи да не им харесва в Турция и някои арабски страни също.

Т. нар. от теб стара Европа пак се хвали, пак има с какво да се гордее. Ако някой загуби от срива на любимата си соц. система това са те. Защото прошляци като нас им се натресаха. Светът стана голям и труден, а социализмът беше ни отдалечил от цивилизацията.

Трябвахме им - евтина работна ръка, пазар и получиха наготово нашите пазари И не им се натресли, прилапаха ни

Голяма цивилизация са, няма що, нали живея от години в Англия и не мога да засека нито един цивилизован, отстрани изглежда друго, има само строго спазване на закони, а това го имахме и ние при социализма, за жалост демокрацията ни отне това.

истината в кое? робовладелството, работата до откат за стойност на акции и заплати на ЦЕО?? :)

..и после европа се дели на две. фрасета и острова печелят щото някой отвъд ги подпира. на изток и на юг губят защото много държат да се различават....само не спомням коя година беше..

НАПРАВЕТЕ СИ ИЗВОД СКЪПИ МИ БЪЛГАРИ ЗА КОИ СТРАНИ СТАВА ВЪПРОС И ДАЛИ НЯКОИ ПОЛИТИЦИ НАШИ ЩЕ ПРОДЪЛЖЪТ ДА ПЛАЩАТ НА НАШ ГРЪБ ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС И ИМАМЕ ЛИ СМЕТКА ДА ВЪВЕДЕМ ЕВРОТО У НАС. КОЕТО ДОПЪЛНИТЕЛНО ЩЕ НИ УБИЕ.

Разликата е, че в 'старите' членове на ЕС, както си говорят, така и нещата се правят - може да е по-бавно от необходимото, но се случват. В България и Румъния само се говори, обещава, намерения, анализи, поклаща с глава и следва - нищо. Нямат и особен избор - над 80% от бизнеса е в ръцете на групи и хора, които са свързани със старите режими или контролирани от тях престъпници.

Май вече наблюдаваме разпада на европейския съюз. И това е логично като се имат в предвид двойните стандарти. Иначе ништо лошо нямаше да се случи ако не бяхме там. Щеше да живеем като нормални хора а не в лудница!

Става точно това, което разумният човек би направил. Сега ще се сключи нов договор на ЕС, корегиращ грешките на Маастрихт, Амстердам, Ницца и Лисабон, но за съжаление с такъв договор би се поставил края на Еврото.

.... объркал си таблетките днес.

Таблетки не вземам. Освен това ти препоръчвам да прочетеш резюметата на договорите, за които писах и ще разбереш какво имам предвид.

Проблемът на Европа са изключително слабите и неподготвени лидери. Съпоставете само групата на великите държавници Тачър, Кол и Митеран със сегашните клоуни Берлускони, Саркози и Меркел. Смях! Дано тези егоистични палячовци да не провалят най-великата идея от Римската империя насам - за обединена, силна и сплотена ЕВРОПА за ВСИЧКИ европейци.

Така е, обединена Европа наистина е велика идея. Но е изпълнена много лошо. При това не въобще, а през последните години. Пропуснали сте Барозу, а той е основната причина за ластичното поведение на Европейската комисия. Аз не съм съгласна, че Меркел е слаба фигура. Напротив, ако тя беше на мястото на Барозу, сега нещата нямаше да са толкова мрачни. За съжаление, тя е нужна и в Германия, защото, каквото и да си говорим, в момента Германия държи съюза.

Т да нито Меркел нито Саркози са слаби лидери. Смешник е Берлускони.

Много си прав!!!!

А главните Палячовци , Боко и Цвоко ?? Цяла държава си имат клоуните . Но с такава публика , такъв Цирк !

... на втора инстанция няма да има разминаване. Някой от вас да знае колко струва присъединяването на Източна Германия към Западна?? Някой от вас да знае колко сме усвоили от отпусканите средства на европейските данъкоплатци и колко сме се опитали да откраднем??

Ти да не си плащал присъединението на ГДР към ФРГ? И източните и западните германци плащат като попове.

... моите внуци в Германия плащат сега за това. Източна Германия постепенно се обезлюдява...

Ееееех, колко и е трудно на бюргерската Европа да признае, че е сбъркала! Да, ние и Румъния сме изостанали икономически, но сме значително по-дисциплинирани от един куп стари държави-членки, включително и от надутата Франция. Не е зле Саркози и Берлускони да се сещат от време на време, че историята преживява разни самозабравили се дрънкала и има своя мярка за справедливост. В този смисъл кога и кой ще признае, че проблемите в еврозоната не се генерирани от новопристигналите? И кой ще каже, че ЕК се издъни в контрола? Ако не се бяха правили на ударени Гърция и Италия нямаше да лапат с години повече отколкото произвеждат. А кой ще оцени работата на статистическата служба в ЕС? Да им кажа ли колко години уж не са виждали какви данни подава Гърция? Сега се сетили, че трябва да има и опция за напускане на еврозоната. Не за напускане! Трябва да е за изхвърляне и виновният да си понесе всички разходи за връщане към старата валута. Е, сега ще си изсърбат попарата. За съжаление, и ние с тях.

.... странно като сте толкова дисциплинирани, как сте изостанали от 50 до 100 години след недисциплинираните страни?..

Ако сме толкова изостанали, трябваше да пишете не по интернета, а да пращате телеграми.

Ако е за заяждане, мога да Ви измисля един витеват политическо-икономически отговор. На мен обаче ми се повдига от празнословене и по тази причина само ще кажа, че дисциплината през последните 4-5 години не може да компенсира факта, че бяхме повече от половин век под соц. ботуш. Искам да видя Франция или Италия как биха се справили със ситуация, в която са 100 години след маймуните и 50 в ляво.

Хубав коментар,накара ме да се замисля.Имам една забележка до някъде нека го наречем.Предполагам,че мн хора не се замислят,убеден съм,че мн хора ще започнат сега да ме нареждат,но искам да го кажа.То е питане-защо 9 от10 Бг е убеден,че сме западнали,слаби,много зле?Искам само да ви припомня,че вие които мислите така ни сравнявате с най най-социалните и богати икономики.Не е реално да се сравняваме с Германия примерно.Искам да ви помоля да се замислите,че не е редно,ние сме да бедни,НО сравнение с тези силни държави,замислете се колко сме по-добре и уредени от адски много страни!!Във всичко сме негативни,мрънкащи и с МЕГА очаквания,както в спорта,така и във всичко друго.Разбира се,оставаме разочаровани,защото не са ни такива възможностите за момента,но това не е повод за вечно черногледство!

много точно казано :)

+1

Радвам се да видя някой с подобно на моето мнение. Ние българите сме абсолютни таланти на мрънкането и недоволството от живота. Вярно, не живеем добре в сравнение с други страни в ЕС и не само там. Но можеше да е много по-зле...

А ! Не знаех, Попова, че скромните ми твърдо-обосновани становища/мнения още от предЕвропейско летоброене са надлежно проверени-за-верни от Вас/вас ; Че и приети ! Радостно е да го чуя/прочета ; Благодаря Ви !!!

Румъния вече няма нищо общо с България. В момента единствената европейска държава, с която може да се сравняваме е Молдова - бедна, проядена от корупция и мизерстваща :- (

от прости песимисти.Като не ти изнася заминавай за Румъния,Франция,Германия или някъде другаде.Единственото предимство на Румъния са големите залежи на полезни изкопаеми.Но какво ти обяснявам.Ти си прос' като пън и предполагам,че и след 20 години,когато ще сме надминали Гърция и много други страни от Европа пак ще си останеш тъп,черноглед селяндур.

Какво очаквате бе хора като Европа а и целия свят се кланят и молят на една единствена вера наречена ДАЛАВЕРА т.е. културно казано БИЗНЕС

... е най-проста.

Почна се разпадането на ЕС.

Ти май си поредния гробокопач на капитализма :) Чакай ти да се разпадне ЕС :) Това не е СССР, другарю !

... много е висока. Пък е и кисела...

Тожва звучи като някой се напапа обилно в ресторант да напусне заведението без да плати веднага, а после...да плати с приказката "на босия цървулите"...

... Ние бЕхме уж в сферата на развития социализъм. Но сферата се спука като сапунен ме.ур... Сега ни казват, че мимикрията на демокрация не ни е довела до никъде вече 20 години. Накрая ние рИвем, че с кой сме се хванали , не е прокопсал. Ясно е, че не сме на икономическото и правно ниво на ядрото на ЕС. И че не ние ще го разгромим, а то ще ни потупа снизходително. И просто ако искаме да бъдем европейци като хората, ще прелистваме наново изисквания, които са ни опростили...

Стига вече глупости. Проблема на ЕС не е дали се спазват правата на цигани, евреи, турци, и всякакви други етноси. Проблема НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКИ А ИКОНОМИЧЕСКИ. Сбърканата система на субсидии, програми за подпомагане според това кой с кой от европарламент и комисии е преспал,ограничения и директиви от рода на "кривите краставици". Раздут бюджет на еврочиновниците и местните власти... Все кьософраджии които нямат насита. Общо взето -много вожд, малко индианец.

Какав ЕС ние притрябвал , елате в Варна да видите как си живеем, ние образованите варналии печелим по 3000 средно на месец хаха!!!

Варненец, трябва да вложиш поне от половината от това, което печелиш в образование, че като те гледам колко си неграмотен..., ама то това не се учи по чалготеките. Наистина е тъжно...

Ти ли бе ? Ти ли вземаш по 3000 на месец? Може, ама ще да е нещо което върви при обменен курс 100 за левче.

Това, гаранция е главният ни инженер. Жоре, нали заплатите ни са тайна, бре? Не се излагай така. Може по заплатата да не те познаем, но по простотията няма как да пропуснем :)

хахаха, как го изловиха само !

Има нещо гнило в названието ХРИСТИЯНДЕМОКРАТИЧЕН, по-скоро е САТАНОЛЪЖЕДЕМОКРАТИЧЕН. А когато е "ХРИСТИЯНО-" Е ХРИСТИЯНОТЕОКРАТИЧЕН. Затова целите, резултатите, стремежите, методите и средствата използвани от "богочовеците" от тези съюзи и обединения, партии и тайни общества са такива, каквите ги виждате всички. Не чакайте нищо добро.

ЕХ ГОСПОДА БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ДЪЛНОВИДНИ ПОЛИТИЦИ И ВИНАГИ ТЕ СА НИ ОБРИЧАЛИ КЪМ ГУБЕЩИТЕ СИЛИ .ГЛОБАРЛИЗАЦИЯТА НЕ ЩЕ СПАСИ ЧОВЕЧЕСТВОТО.АКО НЕ СЕ ПОЯВИ ПОЛИТИК КОЙТО ДА ЗАСТАНЕ ЗАД БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ЗА БЪДЕЩЕТО И ВЪТРЕШНО РАЗВИВАНЕ НА НАЦИЯТА ТО СМЕ ОБРЕЧЕНИ.НИЕ САМИ ТРЯБВА ДА СИ ПОМОГНЕМ. А НЕ ДА БЪДЕМ РОБИ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ. А ЕС ДА СЕ СЪРДИ НА ЧИЧО САМ КОЙТО ПРЕДИЗВИКА ФИНАНСОВАТА КРИЗА И ЩЕ УНИЩОЖИ И ВЕЛИКИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ОТ КОЛОНИЗАТОРСКИ ДЪРЖАВИ КАКВИТО СА И САМИТЕ ТЕ.БЪЛГАРИТЕ СА СТРАНА КОЯТО НЕ Е ЗАВОЕВАТЕЛНА А ВИНАГИ Е БИЛА ВЪВ ПОЗИЦИЯ НА ОТБРАНА.

"ЕХ ГОСПОДА БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ДЪЛНОВИДНИ ПОЛИТИЦИ И ВИНАГИ ..." Интересно ми е как с такава лекота се ползват думи като винаги,никога-такива крайности на израз. Спомни си за миналото,политици,територия и т.н.ПРосто съвет.А тези които са сега,преди известно време и тези които ще са след тях,историята учи,че те ЕВЕНТУАЛНО ще бъдат оценени положително или отрицателно след десетилетия!!

Като пишеш с големи букви (крещиш), поне пиши правилно.

то ние българите където влезнем се разпада всичко! няма се плашат ние ще ги провалим и окрадем!

Глупости.Да не би ние да сме провалили хитлерова Германия и да сме окрали Римската империя?Да не би от България да започна световната финансова криза?Или да бяхме толкова могъщи дисиденти и антикомунисти,че да разпаднахме СССР и СИВ?Просто винаги сме на страната на губещите.От много акъл.

За жалост си много прав.

Димитър

Билко Малев,няма смисъл да се отговаря на такива клиширани постове,целящи провокация според мен.Няма смисъл под такава мисъл някой да се опитва да написва нещо като теб умно,няма да си разбран никога.

Прав си, но има и малко по-точно обяснение ми се струва. Просто силните не ни искат, а потенциално слабите съюзи ни приемат и накрая разкриват обречеността си. С други думи - закъсалите ни викат за съюзници.

Да вземаме дорде е време каквото можем да носим (от ЕС), че като гледам накъде отиват нещата..