България влиза в нов европейски фискален съюз?

В рамките на следващите шест месеца има шанс еврозоната да не съществува. Възможно е да се създаде нов фискален съюз, съставен около Германия. Това прогнозира пред Нова телевизия финансовият министър Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - България влиза в нов европейски фискален съюз? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе Дянков, толкоз ли си тъп че искаш да ни натикаш където не ни е мястото! Какво ще прави бедяка, който трябва да играе по правилата на богатите? БГ е в ЕО само защото съществуваше опастност да остане извън контрола на ЕО, не защото икономиката и е готова за ЕО,

na vas trimata dolu glavata ne vi razbira ot nishto

Аз имам въпрос. Понеже имам към 1000 евро в банката, като се разпадне евро зоната - ще пия една студена вода или ...?!

Ще си ги получиш в марки! Прочети нещо за валутния борд! Както марките станаха евро ще стане същото!!! Малка особеност в Германия, като най-голямата икономика в Европа, това ще струва на германец 6 000 евро - според швейцарската банка ЮВС, за година!!! Дали ще изтичаш да си ги обърнеш в левчета си е твой избор

тоя да не е Луд или ще полудява?

никои тук не прави разлика между фискален и монетарен съюз..........дянков говори за фискален!това не означава приемане на еврото като валута, а наи-вероятно уравниловка процентно на данъчните ставки с тези на германия-което при бг стандарта е чисто самоубииство,защото ще секнат и малкото мижави инвестиции в бг,влизащи сега!

абе как не разбрахте, че не е важен процентът на данъка, а данъчната основа - върху какво той се на начислява.България има най-обширната данъчна основа в цял ЕС.Това е същността, другото е манипулация, ей ама много се поддавате да ви връткат начиии

Абсолютно точно! Най-тежките данъци спрямо жизнения стандарт независимо от плоската 10% данъчна ставка. А ПО ПАРИТЕТ НА ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ - най-високите цени на храни, енергия, здравни, телеком и банкови услуги. Да, ще има ново ядро на най-развитите... Но критерият няма да е САМО 3% бюджетен дефицит. А и ВВП, производителност на труда и банкова капитализация.

Радостно е да Ви чета ! (Голямо крокодило-сълзолеене се е задало .)

ами аиде де, какво се мотат втора година вече, откога чакаме драхмата,че вече почнах да избирам маршрути за догодина в гърция с гугъл ърт.......

КОМУНОИДНИТЕ плювачи ще бъдат твърде изненадани, когато обявят номинациите за Нобеловата награда по икономика! И ако в групата е Симеон Дянков, как ли ще го понесат, ей, пазете се от инфаркти, че подлостта и мръсотиите никого не са довели до добро здраве!!!

...съвсем изтрещя!

Точно така ще стане!!! БББ- Футболист 1; Мекерето хари потер а-ла бг - финансидт 1. МОЖЕ ЛИ ОТСЕГА ДА МЕ УРЕДИШ С ПО ЕДИН АВТОГРАФ!!!!

Нали го чухме снощи новият президент-Заплаши всички Българи с увеличение на лихвите по кредитите ако не си мълчим и продължаваме да се бунтуваме...нямам думи да опиша възмущението си!Поведение на рекетьор ...кой плашиш бе Мутра?Та не са ли най-високите лихви в Европа и без това!Така не става ,мой!Ти следващия след Б.Б.!

КОМУНОИДНИТЕ плювачи ще бъдат твърде изненадани, когато обявят номинациите за Нобеловата награда по икономика! И ако в групата е Симеон Дянков, как ли ще го понесат, ей, пазете се от инфаркти, че подлостта и мръсотиите никого не са довели до добро здраве!!!

да не се прави на улав!

Най-милото определение за Тоя е "улав", ако само знаеш колко други думички ми идват наум....

Колкото ни пуснаха в Шенген...сега само се чудят какво да измислят за да дават фалшиви надежди на изгладнелия народ..негодници!Цецка цачева в Индия...хаххаа -каква работа имаш ти там ,бе маймун...народа няма какво да яде!Безсрамници!

Да ти кажа под секрет, Цецето и сурията около нея са в Индия на пазар за евтино злато! Ако не си много млад, щеше да си спомниш, че в миналото видните седесарски вождове, начело със Соколов и сурията около него, бяха също в Индия да си изперат крадените пари и да ги обърнат в злато! Сега историята се повтаря! Крадците са известни!

Когато гладът чука на врата, никой не вярва на обещанията от телевизора. Грандоманските инфраструктурни проекти и незавършени строежи за 10 млрд замръзнали в нищото останаха от комунизма. Сега от ГЕРБ-ерството дано поне една магистрала бъде завършена. А всичко започна така оптимистично, но първо не неказаха крадците и корупцията, после оставиха и престъпниците, които не се набиват на очи, кражбите и убийствата на циганите ги игнорират, като реформи се представят съкращенията, но без алтернатива за съкратените. Завръщащи се няма, но екскурзианти управленци - много.

Този господин за пореден път демонстрира добро чувство за черен хумор . А за аналитик не става. Всички знаем копко са му вярни прогнозите така ,че трябва да сме спокойни за съдбата на еврозоната. Неговите господари представят желаното за действителност, но по-добре е да престанат да си рисуват някакви знаци върху зелен фон,

Депозитите на гражданите са гарантирани, ЗАЩОТО НЕ ГИ управлява Дянков иначе щеше да е като бюджета на държавата: за 2,5 години напълно издънен и събираемостта да акцизи, данъци мита наполовина в сравнение с предишните години и пари нема в държавата...неграмотници...

големи глупости! Много полезна работа свърши Дянков, но горкият така и не е разбрал защо същестува еврото. Нито една от причините, поради което се въведе еврото не е отпаднала, така че то ще продължи да съществува.

др.дянков - един прост въпрос към вас - откога швеция е член на еврозоната и откога шведската крона я няма като валута!??? отговор: швеция не е член на еврозоната и няма никакъв интерес да влиза където и да било!!!! уви, всеки народ си заслужава управлението

става дума за фискален съюз, т.е. съюз за данъчна политика и общо финансиране, какъвто има между швеция и германия като двустранно споразумение. не за монетарен съюз, който май ще се разпада. така че за швеция нищо ново, да ни е яко дупето на българия.

Не трябва да се убива приносителят на лошата новина! Дянков просто ни спестява време, като нарича нещата с истинските им имена и ни ориентира към най-нужните за момента действия - всичко друго би било демагогия. Който не желае да се съобразява с фактите, просто спира Земята и слиза. В момента единственото спасение е стриктното ни придържане към народната поговорка, че всеки трябва да се простира според чергата си.

Момента може да се използва , за да откажем на поканата за влизане на България в нов ЕС фискален съюз, но пък да поискаме статут в ЕС, като статута на Ю.К.- без Шенген, без прилагане на политическата ЕС доктрина "мултикултурализъм"; фискале суверенитет на България в рамките на ЕС; по-хлабави правила на ЕС за България; ясна позиция на ЕС за искането на дерогация на България за газовите й договори с Русия- а не да ни глобяват за неспазване на ЕС законодателство- имаме под 3% бюджетен дефицит- ТОВА трябва да искаме насреща:) Не ни трябва Еврозоната, но пък можем да сме стабилни БЕЗ нея- това ТРЯБВА да е тезата на Невдянков, но нали му се пуска "отгоре"- от къде акъл да се сети....

Приказки на лунатик, човек загубил реална представа какво се случва около него ... ние сме финансово стабилни, колкото финансово стабилен е един просяк на улицата или пенсионер на социална пенсия. Умрели сме от глад. 60% от населението е пенсионери, които реално не вкарват нито лев в държавата. Изключително зле сме и здравословно...Имаме огромна държавна неефективна държавна администрация. Неработеща полиция, скапана прокуратура и съд, на който всеки може да манипулира: законно и незаконно. И преди всичко необразован, неинтелигентен и манипулативен премиер...

според мен това са непремерени приказки на вицепремиер, който има доста проблеми за разрешаване и търси как да трупа "актив" пред общественото мнение

Дянков ни го набутва повече и от Велчев.

България - задния двор България - "черен" пазар за физиологично опасни храни и стоки със съмнително качество. С една дума България - филтърът на новия съюз. За друго не ставаме, за жалост !

Денят в който си отиде това правителство,трябва бъде определен за национален празник

Данков сънува :) Бута се в А група, когато искат да го гонят от В :) Пълен смешник и достоен ученик на Маг Бойко :)

Ами 6 месеца не са много време, ще видим дали е прав.

да се смеем ли ..... , да ревем лиии..., този за големи кратуни ни има!

Ние ще служим за плашило на другите,че ако не слушкат ще стане като в БГ

Че то това и правят.

колкото по- бързо си отиде това правителство,токова по-добре

хаха, видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак! Само дето всичко това е фасада - макрорамка - държавата не плаща задълженията си на бизнеса и за това й е толкоз добре дефицита. След като фалира бизнеса - и като го вкараме в затвора, ще му гледам аз как ще ги нагоди нещата. Вървим си по пътя на Гърция - със съвсем целенасочено скалъпени рамки - просто така изглеждат. Но това не е възможно дълго време.

Ле, леееее, ще ни сравнява с Германия, Франция, Холандия, Финландия и Австия, и сме щели да се наредим сред тях! Бе хора, тоя мисли ли, че му вярва някой?????

при този уврежданията са трайни, обаче и на последните избори се видя, че има много хора които незнаят изобщо какво се случва около тях и позволяват да им се говорят безумия. И не са гарантирани 100х.лева а 100 х. евро, и ако няма евро се питам какво точно е гарантирано?

Ами сега!Майтап,бе Уили!Големият ЕС!Единият от стълбовете на световната икономика!Миражът на демокрацията и просперитета!Ами да си кажат направо - това си е начало на разпада не само на Еврозоната !Нашият проблем е-сега къде ще идем!Иначе казано- оти ги ручахме жабетата!

А бсолютно си прав тук - предстои саморазпадане на досегашните им структури.Само че тук имаше един, който неистово напираше да ни вкара Шенген - какво ще правим сега? Нещо напоследък леко си затрая. Та, с някои "доктор хонорис кауза" далече не се стига.

тоя скопения ни изкарва от кризата после пак ни вкара,еврозоната и шенген са мираж,тои ми говори за нов европейски фискален съюз,я си оди в америка да си мечтаеш,г-н незнаико

Откакто се помним все сме вкарвани някъде....Варшавски договор,СИВ,ЕС,НАТО...

Сррамувам се от тези министри! Никога България не е била толкова жалка и смазана! Тези министри до каквото се докоснат и го рушат и ликвидират! Сега ще ликвидират БДЖ,после Пощите и накрай и самата държава.....и ще се изнесат в чужбина...безнаказано!

не се срамуваи,бяхме в сив бяхме варшавски договор,бяхме с с.с.с.р.-каде ли не бяхме,все се разваля свадбата.това са мечти на някои,нас ни имат за ,,сол ташак,, по целият свят.

Изхвърлянията на Дянков от много отдавна трябва да се слагат във FUN на DIR.BG. Вярвам, че там подобаващо ще бъдат оценени и /поне според мен/ това ще стане виц на 2011 г.

Браво Дянка, браво пич! Tи ни вкара в най-престижния клуб на подбрани развити държави само с едно явяване по телевизия. Шенген и Еврозоната ряпа да ядат, САЩ да трошат орехи със зъби. Титанична прозорливост! Нобел по икономика веднага за теб и шеф на всемирната банка !

България е като обикновен бедняк. Така са и голяма част от българите. Нямат големи дългове, защото се страхват да вземат кредит, понеже не знаят какво да го правят освен за закупуване на апартамент или просто се страхуват да рискуват за бизнес. И още повече никой не им дава кредит, защото нямат приходи и са рисков елемент. И те хората са си бедни с нисък семеен "дефицит". Е, това прави ли ги равни на богатите, които имат същия семеен "дифицит', ама печелят 100000 и харчат 100000. Пък и на какво се крепи финансовата ни стабилност - на мизерията на един народ. Чула жабата, че подковават коня и си вдигнала крака.

Не мога да разбера, защо аз като данъкоплатец трябва да гарантирам спестяванията на икономически неактивни субекти в банката, а същата тази банка да ми увеличава лихвата по кредита когато и както си поиска! Аз си нося сам риска ако не мога да си плащам кредита, а в същото това време банката и клиентите, които спестяват не носят никакъв риск! Що за идиотщина?

Ха, ха, гусин Дянков, значи ситуацията рязко се променила в БГ за последния месец????? Абе гледайте да не се промени ситуацията пред Парламента и министерския съвет че като дойдат трактори и комбайни още повече ще се промени ситуацията. И да не кажете след това: Аз им говоря на тия говеда от тракторите, ама те нищо не отбират!! Така е гусин Дянков, трактори и комбайни разбират само от танкове!! И така, да идват ли танковете, гусин Дянков?????

две години за некадърното ни управление днес, беше виновна тройната коалиция. Следващите две години ще бъде виновна кризата в Европа. Много шарани вярват на първото и второто. И не искат да разберат, че тройната коалиция и кризата в Европа могат да помагат на кризата у нас до някъде, но не те са я създали и от тук насетне не те са виновни че Правителството Борисов не може поне да се бори с нея и то с изглед за успех. Оставаме си в нея като приковани с котва. Без усещане за перспектива.

ABATMOLLE

ГРАЖДАНКЕ Ами виновна е тройната колиция! Защото откраднаха 8 милярда излишъци и вместо тия пари да са в икономиката са в джобовете на кака, батко, вуйна и чичо!

да се информират - остан резерв 8 млрд пък сега има само 5 ....ко ши каиш герберастче?)))

ГРАЖДАНИНО Аз лично не съм видял никакви доказателства за откраднати милиарди! Но съм свидетел на загуба на такива от некъдърно управление!

За сметка на това пък многообещаващите сегашни изядоха и резерва и продължават да се оправдават.О не ....да заплашват ,че при всяка заплаха ще си хвърлят остовката. Страшно ръководство няма що- само на думи.

ТОЗИ СКАПАН ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ НИ ВЪРНА В ЕПОХАТА НА ТУБЕРКУЛОЗАТА КОЗИТЕ И НЕГРАМОТНОСТТА СИРЕЧ КАЗАНО В ЕПОХАТА НА БЕДНОСТТА, ПРЕСТЪПНОСТТА, КОРУПЦИЯТА, И КАКВО ЛИ НЕ. И ДА СТАЧКУВАТЕ И ДА НЕ СТАЧКУВАТЕ ОТВЪН ДЪРПАТ КОНЦИТЕ.КОЙ НЕ СКАЧА Е........ХАК ВИ СЕГА СКАЧАЙТЕ И КРЯКАЙТЕ СЕГА Е КЪСНО ВЕЧЕ ЧАДА МОИ.

в тези лоши неща сме заради продажното социалистическо лоби то всячески ще съботира всякакви реформи и всякаква западна или дясна ориентация на България след 1989г. Русия ни държи в контролирана бедност и ще продължава да го прави докато не детронираме техните резиденти тук.

Червените човечета дето ти се привиждат, не са русначета, а марсианци. :)

г-н Дянков моите уважения към вас но ние дори да спазваме финансова дисциплина нямаме стабилна икономика и нищо не се прави за развитието и. Освен това безработицата расте с всеки изминал ден и това ще доведе до намаляване на потреблението и фалити. Чуждестранни Инвестиции в бизнеса и нови работни места. Българина живее зле в 80% от населението и убеднява! Това неможе да се скрие!

Боже, колко мъка има по този сват:( Защо просто не си мълчи този гений на измислиците. Добре, че никой в света не ни взема на сериозно. В противен случай това му изказване щеше да побърка световните пазари:)

Прави впечатление колко си наивен - именно защото Дянков не е фактор в световен мащаб, му е възложено да съобщи тези неща, за да се види реакцията от една страна, и да се подготви почвата от друга. Малко далновидност трябва, че само вторачени в собствения си тумбак, ще псуваме пашата и толкоз!

Защо трябва да ми пука, че надлъгващата се банда паразити по борсите, щели да направят нещо си. Те играят една игра, а ние тъпаците им разрешаваме тя да влияе върху нас. "Инвеститорите" са най-големите нищоправци и лъжци на света. Колкото по-рано човечеството се отърси от зависимостта си, от тяхната псевдоигра, толкова по-бързо ще забрави за "кризите". Реалните неща трябва да се измерват с реални величини!

Те в българия в момента раздават какви ли не клубни карти. С бъдещи отстъпки, срещу заплащане сега! Вземи се в ръце, Дянков! Никой нищо не дава, без да има сметка! Къде пак търчиш? Стига гледа германците, ами дай въздух на дребния бизнес, поне да ви изкара заплатите, че в тая държава само чиновниците взимат заплата!

Основното сега е да се ликвидират престъпни схеми в сивата икономика. А това е огромна война срещу цели престъпни съсловия създадени от КГБ у нас. След това отново ще има шанс за дребния бизнес да възкръсне.

Веднъж ако убиеш малкият бизнес няма как да възкръсне. Това са физически хора. Съживяването на мъртвите не е много вероятно и определено не е по силите на Дянков.

Бравооо, направо ме уби! Сякаш ме върна в студената война! Кога и къде си учил, та си толкова компетентен?