Молдова подписва за асоцииране с ЕС на 27 юни

Молдова ще подпише споразумение за асоцииране с ЕС на 27 юни, стана ясно по време на посещението на председателя на Европейския съвет, ван Ромпой, в Кишинев.

Обратно в новината

Коментари - Молдова подписва за асоцииране с ЕС на 27 юни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, тя и Украйна щеше да подписва за асоцииране...

Асоциирането в ЕС е продължителен и тежък процес. Многобройните и задължителни изисквания и препоръки на Брюксел ще стоварят нови проблеми върху бедната молдовска република. А тя ще добави нови тежести към европейския бюджет, който не е в добро състояние. Всъщност, за хамериканските послушници от Брюксел е важна територията на Молдова, за сметка на местното население.

Хитро, докато мужиците хвърлят ресурсите си в Украйна, мужиците ще използват вакуума и ще си влезнат в НАТО и ЕС.

Ами да им е "честито". Инфо от Раша Тудей: "Моряци от НАТО (разбирай от сащ) в Вентспилс (Латвия) се държат като свине, игнорирайки латвийските закони и общинските правила, Пияни, те пикаят публично на витрини, повръщат на обществени места. Чуждестранните военни (американските) се държат като окупатори, които не признават суверенитета на Латвия."

Хайде до 27 08 и Украйна в НАТО и ЕС!

Моряци от НАТО (разбирай от сащ) в Вентспилс (Латвия) се държат като свине, игнорирайки латвийските закони и общинските правила, Пияни, те пикаят публично на витрини, повръщат на обществени места. Чуждестранните военни (американските) се държат като окупатори, които не признават суверенитета на Латвия." RT

Честито на Молдова. А скъпите евроазиати от България, да не се напъват много, много, ще спукат някой кръвоносен съд.

Тимофти се срещна и със заместник генералния секретар на НАТО, Александър Вършбоу, който предложи помощ за укрепване на сигурността в Молдова, която е неутрална държава. Е щом е неутрална, за какво им е НАТО? Що не повикат Китайците?

В миналото Русия е налагала наказателни икономически мерки на съседните балтийски държави и Украйна, когато тези страни се опитваха да се сближат със Запада. Какви? липсва точност, какви мерки предприема/е предприемала русия?

На какво си?

супата заедно с всички подкрепящи го руски шовинисти!!!

Като чета коментарите, напълно разбирам защо живеем най-зле и сме най-бедни в Европа. Госпожи и господа евроскептици - преди да влезем в ЕС по-добре ли живеехте, по-високи заплати ли получавахте, по-защитени ли бяха правата ви, по-качествени храни ли ви се предлагаха???? .... или просто имате носталгия по мутренските времена, когато разни боклуци се изживяваха като богове /визирам мутрафони, фараони, измислени политици, измислени бизнесмени/ и ви третираха като роби!!!

Тогаз ми даваше карамански заплатата и никъде не плащах нищо,джитках си бемвето и си прасках сашка на задна прашка! От както дойде фашисткия ЕУ ме накара да работя,ама аз съм неграмотен гащник и освен да стана член на путака и бсп ,почнах да чистя и кенефите на централна гара! Затова искам да сме в Евразийския съюз и Путя да ми даде нов бемве!

А ти мила би ли ми казала , като станахме членове на ЕС по - добре ли живеем , имаме ли реално някакви качествени придобивки освен "качество под формата на ГМО" и би ли ми обяснила , каква е връзката между мутренските времена и ЕС??? Изключително смешен коментар си написала

Евроскептицизъм има навсякъде в Европа, но тука идиотчетата ни идват малко повече. Някой ги е излъгал, че с влизането в ЕС ще карат Ламборгини, ще лежат по плажовете, изобщо ще живеят като във филмите. Да, ама не. Трябва да се бачка, защото живота не е само удоволствия. Както се казва ще го израстат...

Да живея по-добре в материално отношение. Дали е по-лесно - ами не, по-трудно се работи, защото когато продаваш по-скъпо, независимо услуга или стока или просто своя труд ти правят по-малко компромиси. А бе колко хора можеха да си позволят да си купят нов компютър и мобилен телефон? ДА, токът беше евтин, цигарите и алкохола също - ама с това се приключват евтините неща. Спомнете си само автопарка какъв беше. Нов автомобил само престъпник можеше да си позволи. А бе изобщо забравяте какви прошляци бяхме. Сега проблемът ви е , че видяхте колко по-богати са германците, ама те през 90-те са били още по-богати от нас. В момента разликата е по-малка.

Да ,аз смятам, че живеем може би мъничко по-добре .... има макар и частична свобода на информация и слово.Тава означава, че вече научаваме за зулумите по пътища,кръчми и домове на мамините, партийни синчета, за безумно скъпия и разточителен живот на чалга-половинките им. Винаги сме знаели, че политиците ни крадат,но сега имаме възможност да ги изобличим .... това, че не го правим - си е изцяло наш проблем и ЕС изобщо не ни е виновен!

Млада г-це , помня войната и партизаните ,помня и много други неща .Не съм бил член на нито една партия .Но -чукнете на Гугъл -Цените при социализма и ще видите каква е разликата между някога ,познато на баба Ви и дядо Ви и днес.Попитайте ги кога продуктите бяха по-качествени ,кога можеха да ходят за 20 лева -20 дни на курорт -храна ,спане ,дори и забавления.Тогава ще разберете каква е днешната участ на българите и каква ще бъде на молдавците.Лека нощ,уважаема г-це.

Наборе и аз ги помня тези неща. Даваш ли си сметка, че тези "благини", за които споменаваш, комунистите ни подхвърляха, бяха трохи от тяхното плюскане, за да ни поддържат живи, защото им бяхме нужни, тъй като си мислеха, че ще управляват вечво .

къде ходеха за 20 лева на почивка? Айде стига митове и легенди. Освен ако не са били членове на ЦК или изявени партийни другари, тогава може и без пари да са ходили на почовка. Почивните станции и бунгала от соц. време ги знаем и качеството съответстваше на цената.

вие от втора смяна ли те?

На края май Русия ще остане сама.

Корея

Русия е единствената страна която може да си позволи да "остане" сама. сащ-ес немогат защото те са паразити.

виж какво шабане , на бензиностанция на която никой не спира фалира !

Точно паразитите като Русия не ги иска никой!!!

Трябва да побързат защото на Путлер му се е отворил вълчи апетит.

А Приднестровието?

На когото не му харесва в Приднестровието асоциирането на Молдова с ЕС, да се премести в Сибир - там има голям избор - 3 големи реки - Об, Енисей и Лена!!!!! Сибир никога няма да влезе в ЕС!!!

Интересно тия молдованци прилъгаха ли ги или ги уплашиха?Защото не вярвам да са ненормални.

Ами, като виждат на какво са способни руснаците, вариантите са малко...

А молдовци ще ги питат ли с референдум ? Ще има ли изисквания,за да се присъединят към нещото ЕС,да си вдигнат цените и да си намалят социалните разходи.Да си намалят производството и да преминат на квоти за износа си ?

Не, бе ще питат наркоманчетата ,пандизчиите и психодиспансеризираните от молдовската ПУТАКА !

Дупе да им е яко на Молдованите. В измислената организация ЕС нищо добро не ги чака - пример България.

За 25 години влизането в ЕС беше ной-хубавото нещо

Това асоцииране трябваше да го подпишат в деня на победата на трансексуализма в гейропа на 10 май тази година, когато Кончита грабна приза от совите спонсори.

Пак сте на всеки километър, а. Газ пикаете.

Да му мисли всеки, който не е съгласен с обер-канцлера Меркел и нейния ЕС (или може би по-точно казано СС). Веднага ще бъде обявен за комунист, "другар" и враг на прогреса - особено пък ако не е гласувал съществото Вурст да спечели Евровизия.

Смее ли Молдова да не подпише за асоцииране с ЕС? Веднага ще я разпердушинят като Украйна!

Ще се нагледаш на малоумни проекти и инфраструктура.. Не се поучиха от нас!

Според логиката, ако имаше реална демокрация, нямаше да го има ЕС.

YEs!!!

То и в Русия ако имаше демокрация щеше да е съвсем различно ама не е.

Още една държава, която избра правилния път на демокрацията и евроатлантическите ценности! Господ да пази България от комунисти и русофили!

Да ме упътиш,къде мога да ги намеря тези ценности,защото не съм ги чел,а от доста време ги търся,за да мога и аз да прогледна като теб ?

Вероятно не си в правилната посока. Като начало започни с Пхенян...

румънският става най говорения език в еврото и след оттеглянето на белгия ...виж букурещ столица на европа...по улиците ще тече мед и мамалига...евроблагоденствие

Октомврийска революция извършена през ноември... има нещо шизофренично, не мислиш ли?

си мечтае да путенизира едва ли не целият свят, но слава богу траншейната му лопатка удари на камък:)

Да не е случайно в главата ти?

тях не ги приемат, само ги асоциират))) Демек - отворен пазар за стоки от Ес, без мита, свиване на и без това отсъстващо производство, ЕС стандарти за селското стопанство... Поредната страна за грабене и ошушкване. Сега и Русия ще им въведе някои мита, и готово - ще цъфнат. Само едно радва, покрай тези страни България вече няма да бъде най-бедната

Само Румъния има готови едни 600 мио. $ и то само за енергетиката на Молдова. Имаше статия преди време. Ако и съумеят да разкарат болшевишката клика, а имат всички шансове за това - аграрна страна сгорчив опит с Приднестровието, шансовете тези мио. да са умножат в пъти е повече от реална.

Румъния иска да ги присъедини, но май не им дават. $600 млн са нищо за една страна. И договора е за асоциация, не за присъединяване - защо не си съгласен? Освен това, в Молдова живеят колко - май са към 3.5 млн. Дали румъния може ( Ако ще ги присъедини де), да им обезпечи социални плащанета? Пенсии, детски и тн. не знам колко им са, но дори въвеждане на леи ще им струва доста. Румъния е по-добре от България, но не знам, дали ще може да си го позволи

Сега и те ,вместо желязна ,ще имат икономическа завеса .Наивници.Но не и онези ,които ще прилапат милиони и материални " благинки ".

Отлично. Бесарбия (със все сънародниците ни там) е отново в Европа. Сега вече Рогозин ще гледа НАТО-вски изтербители и през илюминара.

Удари по Империята на Злото !!!! Иначе и ние и стотици милиони източно европейци и близкият нам Руски народ щяха поколения наред да гният ! Сега лека полека нещата ще потръгнат...дано Путин го разбере по бързо !!!

Този няма ли кой да се погрижи за него?

девочка молдованка... хахаха каква ирония

Сега остава само Беларус да реорганизираме и после продължаваме с републиките, да речем почваме от Казан, не му завиждам на диктатора джудже Путкин:)

BaiK

Да им е честито унищожението на целия суверенитет и вътрешна икономика.

Сега из гейско ще плъзнат едни строители... ум да ти зайде ;)

Такъв страх ги тресе Западните Кончити , че скоро и на Северна Корея ще предложат членство в ЕС !

Северна Корея ще е в Евразийския съюз на Путин. Тук в Европа ще има 2 3 анклавчета а Волен турско-руската гугутка ще лапа рубли и ще слага билбордове на всеки метър. С надеждата да му върже някой балама.

Права е светицата Ванга. Все по-малко става влиянието на Русия. Украйна си отиде, сега и Молдова, наред е Беларус.

Ти си откачил, магьосницата Ванга не е светица бе, клошар !

И така.Щот трият,та да пишем другояче.Значи,всички бягат от пиещите одеколон,само китайците са си харесали Сибир.Няма лошо,нали?

Що никой не смее да каже колко азиатци влизат нелегално в Русия и защо само в азиатската част и островите.За да учат православие?

това е най добрата новина за украйна, още поне 5 год няма да влязат в ес...имат някакъв шанс да се спасят поне от едните лешояди

Руснаците ще останат да се ... с белите мечки

Тези хич не ги бавят като нас. На нас колко се назлъндисваха, защото знаят че политичетата ни сами си свалят гащите. Тука обаче окултистите действат експедитивно. Нямат време за психологиески и икономически постановки. Критериите силно са снижени, даже на моменти се пренебрегват. Явно такива са инструкциите от центъра.

А какво става с Приднестровската република? Май е време да я признаят официално?! Или в еврогейския съюз ще приемат част от Русия?! Интересен казус!

ще пие студена вода от Днестър.

Стършел

Хм, а дали? Толкова години си е там! И още ще бъде, или се каните да го демонизирате, пардон, демократизирате?

Браво!!Империята на злото -като в гето-да си лочат водката и да си пеят частушки-ама да са зад оградата

Вурст Ромпой и сие пак са неадекватни. Не е за сефте.

Още една страна ,на която ще се наложи да плаща газ по 485,55 долара ,ако изобщо го получава.

Прави ли ви впечатление между разминаване на възможностите на ЕС за асоцииране и желанието и действията на нейните ръководни марионтетки? От тук насетне ЕС никога няма да излезе от кризата, поради доста съществени фактори. Реално кризата и социалното напрежение в близко бъдеще ще се задълбочават. Въпреки това противно на здравата логика продължава асоциирането. Защото целта е един контролен център. Безумството продължава. Вижте физиономиите на водещите фигури. Те казват повече от цял том психоанализа. Кризата в Украйна е по същата причина. Установяване на контрол и отнемане на суверенитета на държавата. Методите са античовешки.

автоматично ли молдовци ще получат право да работят в ес....щото влязат ли юли на робския пазар...най малкото белгия си е отишла

Тези кой ги уплаши , че Ръшата ще стигнат и до тях??!... Те си имат чукчи - мамалигари хич не им трябват!!

Май всички бягат от Путин , а ?

По принцип не коментирам подобни малоумни изхождания по темата... Но сега съвсем сериозно те питам, осъзнаваш ли колко далеч си от истинското обективно положение на нещата. Явно не си, но за себе си след всичко което съм видял все пак такива коментари просто ме навеждат на някои мисли за състоянието на тази държава и народ. Няма какво да се коментира. Заради такива нискочели лица като теб ми харесва, че намаляваме с по 8 човека на час.

Човек не знае като печели какво губи, и като губи, какво печели.