Повече от половината българи живеят в лишения

Повече от половината българи търпят материални лишения. Tова е над 3 пъти повече от средното в Европейския съюз и поставя страната ни начело по този показател.

Обратно в новината

Коментари - Повече от половината българи живеят в лишения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За съжаление в последните няколко десетилетия ни управляват едни ликвидатори, докато на нас ни трябваха създатели и реформатори. Вече е твърде късно!

Провалът на ГЕРБ е вече Доказан и със Статистика ! Ние живеем в този свят на Реална Мизерия,и Виртуално?Медийно Благоденствие ! Сега Евростат ни го каза , Живеете в Пълна Мизерия !!! Кой управлява България,за да му Благодарим ?!

как така издръжката за бездомно куче е 360,00лв,а за хората 260.00лв.Бойкови марионетки-съвземете се.

43% не се хранят редовно, а само16% нямат МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН. 11% нямат ДВА чифта обувки. Да ви имам приоритетите.....

- за някои българи това е липсата на Бентли, за други - на яхта, за трети - на вила-дворец на брега...За някои лишенията са въпрос какво да си купят, за да приготвят ядене за днес, не за утре. Но плащат за това на тия другите, които "отделят от закуските" за да купят и имот в чужбина.

Ако застана до тебе само за час, ще намеря поне 10 начина да си повишиш производителността. И ако го наперавиш, ВИНАГИ! ще дойде следващ шанс при тебе за повишение нна приходите. Когато го направиш още повече, ще те търсят със свещ, не ти да си търсиш работа. Но като чета как задаваш въпроса си, се сещам, че си обречен на мрънкане и че си лентяй в главата. Болшевишко ли е, умряла работа е. Ако не можеш да си извадиш от главата целия комунистически боклук, ще си останеш санитар с ниска ефективност. Независимо, че в тебе може да е скрит някой друг по професия с висока ефективност. Личният ти избор е на лице, стига да не вярваш безумно във зависимостта си от околните. А ти вероятно вярваш, че зависиш от правителството, от работодателя си... Ето на това са те научили, а пък ти си им повярвал за жалост.

И като си "повиши"производителността дали някой ще му повиши заплатата??? И като гледам какъв "наплив"има някой да заеме мястото му и без да желае си е повишил производителността защото работата трябва да се свърши, но със сигурност не си е повишил доходите..

Ами назека дека ни слагаш бре момче. Ние сме 4 човека. Язека, бабата, майка и баща и. Значи към 56 тури и 4 прави 60 на стоте а не 56. Верно е имаме каща голема в Мировяне и малко нивици. Ама они не ме хранат. Сакам да купип на внука кой учи въф Франция едно Peugeot. Ама 20000 Евра. Отгдека. Сино тираджия ама не ни дава. Затуй ни тури кам тиа 56 пруценти.

И от какво точно се лишават? ....последен модел БМВ може би :)

Ти си безнадежден случай! Докато чакаш шестицата си, хората си правят милионите - с акъл и трудолюбие. Ти си се наредил на опашката на глупаците. При всяко положение ще дадеш повече, откоклото ще получиш, глупако! :-)

С акъл и с трудолюбие си правят милионите?Ти си много наивен.Посочи ми един,който с труд и акъл е направил милиони.Посочи ми една свера от икономиката на България,където може да се прави нещо на печалба.Всичко е блокирано и монополизирано.Учудвам се че има чак толкова наивно прости хора като теб.Но това сигурно си има обяснение.

56% бедни е доста добре - само малко повече от половината народ. Ама, де да бе само толкова! Най-малко 80% от народа ни живее в мизерия, но не писка, защото му харесва, че е управляван тарикатската! Търси вината в себе си, че не може да измами хората около себе си, за да живее по-добре от тях! Бедата за беднотата ни дойде от това, че в ценностната ни система се позиционира на първо място - измамата, като единствен начин за просперитет!

Mного лаете, че народа е беден. по yлиците ни , по тротоарите ни не можем да се разминем от коли западни марки. Tова бедност ли е???!!!

И колко от тях са над 10 годишни и втора употреба?

Ти колата за богатство ли я имаш? Ами хладилника и него ли за богатство го имаш?

Значи пак че правиме 9-ти септември!

на 10 ноември. Ти не разбра ли ? Каквото искат , това си правят.

Казват, че сме били мързеливи и затова сме зле, а какъв бизнес да правиш при НУЛЕВА ПОКУПАТЕЛНА способност на 80% от населението на страната ? Хората не купуват нищо, ходят с един чифт обувки цяла година и си носят старите дрешки ; повечето малки фирми фалираха за съжаление.... Какъв бизнес, като няма вътрешен пазар ? Парите са в 5 % от населението!

Самата истина! Единственият бизнес, който може да правиш е свързан с износ навън. За съжаление много малко фирми могат да си го позволят, а да не говорим за малки семейни, нови фирми!

Не СИ го позволяват, правилно твърдиш. Иначе им го позволяват, но българите не могат да СИ го позволят. Ако СИ позволят, ще успеят. Въпрос на манталитет и мантра. Чета тук постовете и виждам, че мантрата е тази на загубеняците. Материалът май...

Бах ви в лузърите дето пишете тук

Това е категоричното отношение на човек, който е "спечелил" достатъчно. И нЕма нужда от вас.

Борче Борисов ви каза отдавна че децата , здравето и мизерията са си лично ваши проблеми .... Да не искате той да ви ги реши? .... Той се е борил да реши неговите си проблеми и проблемите на другарите си ... Като искате да си решите проблемите има класова борба, стачки , демонстрации, метежи , походи с теджери и т.н ....

на циганите ? А ? Свалят златото преди да влязат в социалното и пътуват с привилегии като активните борци едно време. И нЕма инвитро.

Ето тов ае истинската новина за грозната ни действителност! И кой ни я поднася - ЕК! Новината е от вчера. Да сте я видели някъде по първите страници на "независимите ни и социално ангажирани медии"? Сигурно не, няма и да я видим...

Поредната лъжа на милиционерите на ГЕРБ. 90 процента от населението живее в мизерия. Хората от 15 години не са си купували обувки, живеят с нещата ог времето на Тато, не стъпват в кино, не знаят какво е това екскурзия, бар, не купуват книги. Населението живее скотски и това е държавна политика на криминалитета на ГЕРБ, за които ниското равнище на живот е спасение от падането им от власт. Привържениците на тази дива власт - бивши милиционери и пуснатиет от затвора типове, няма да пожалят никого и нищо, за да запазят антинародната хунта от простаци и невежи типове на Борисов и подобните му примитиви.

А ти защо говориш от името на хората? Да не си говорител на организацията 'Цървули с/у ГЕРБ'. Иначе ти си вземаш 3 бона заплата, но понеже си чул някой да казва, че не му стигат парите и ставаш говорител! Хайде кажи: "Аз вземам 270 лв и издържам 5 деца!"

Глупак! Как ще каже това. Че то ако е така той отдавна да е умрял. Картината е ясна и един от главните виновници е ГЕРБ, които пак най-безочливо се стремят да ги изберат.

Не 56, а 96% живеем в мизерия! Ясно ли ви е!? Идиоти!

Споко! Грешкта е техническа и неволна - просто цифрата е написана с краката на горе Да се чете не 56, а 95

Не съм експерт но тези данни ме стреснаха. След като знам че безработицата е 13% а реално във всяка семейство има един безработен предполагам че реално поне 75-80% живеем в мизерия - а това просто е ужасно

Не вярвайте на статистиката на ЕС, а на Дянков и Бойко, които казват, че сме отличниците на ЕС :)))).

безсилие на обикновения българин говориш,та нали точно той краде много повече от всички останали,не може шепа политици да откраднат колкото крадат останалите 7 млн.,стига сте обвинявали все управлявляващите,вижте себе си първо

ЛЕВАНДОВСКИ КАЗА КОХЕЗИЯ, А НАШИТЕ ДРУГАРИ БАВЯТ ЗАКОНА ЗА ОТНЕМАНЕ НА ОТКРАДНАТОТО!

Виж съгласен съм с теб. Дедите ни са били голяма работа а не като НАС сега.Тези които са управлявали са били също голяма работа а не като тези и миналите и бъдещите. Не прави сравнения.Не съм се предал но съм сигурен, че тази държава е ОБРЕЧЕНА.Колкото по-рано го осъзнаеш толкова по-лесно ще го приемеш и превъзмогнеш този проблем

Факт е че има професии в които няма как да се повиши производителността. Хубаво - да избягаме - ама защо - кой ще ми признае счетоводното образование извън българия а и да го признае как точно ще се справям с работата там - защо да ставам мияч на чинии или общ работник. Колкото и да ми хвалите запада познавам много нашенци които мизерстват там, ама за пред роднини разказват колко е хубаво. Не сме цъфанли и вързали, но скоро дойде един познат от беден край на българия - човека работи за 290 лева, които му стигали - дори и пестял... ето този парадокс просто ме уби.

Ама абсолютни глупости пишете и си и вярвате! Типично за бъгарина: ако няколко души кажат нещо, може да е последната тъпотия - вече става истина и всички кимат утвърдително като патки. Няма нито една професия, в която да не може да се повиши производителността. Но има хора, които не могат и хора, които могат. Пак повтарям: НЯМА НИТО ЕДНА ПРОФЕСИЯ, В КОЯТО ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОВИШИ ПРОИЗВВОДИТЕЛНОСТТА!!! Обратното твърдение е чиста глупост и необразованост. Затапили сте се на посредствено ниво и не мърдате от десетилетия. Що за хора сте? Що за дървета сте?!

Гошо, абе ти сам си вярваш, че живееш с 290 лева, а и ще пестиш даже, а? Силно ме разсмя, национални предателю. Гугъл: "Едуард Стърнс: Няма по-прост народ от българския"

Ейййй браво на тебе бре . Дори и така да е, дори и да сме толкова мързеливи 2,5 българи отново не вземат толкова пари колкото един германец.....? Сега се надявам да разбереш какъв е проблема, а цените са почти еднакви отделно условия на труд, защита на работниците и работодателите ит.н. нещата които са ЗЛЕ са много е сравнение с Германия и германците които даваш за неподходящ пример според мен.айде чао и пр ден

След безнаказаното грубо фалшифицираане на президентските избори,гербаджии си мислят че всичко им е позволено.

А ти си ми мислиш, че като се изливаш по форумите за някой има значение

Такаааа... сега си представете една циганска махала. Малко работят, малко учат и т.н. Оказва се, че нашата държавица е заприличала на циганска махала.Ами в Европа сме и сме циганската махала на Европа.Някой да е видял някакво развитие на махалата си в града в който живее? Предполагам не - поне в положителна насока.ИЗВОДА- Тази държава няма да се оправи, колкото и зле да звучи и колкото и да заблуждават тези които я управляват или ще я управляват..Всеки икономисва.Месото е лукс и ако се яде то се яде някакво което вече няма нищо полезно в него понеже е вкарано от майната си и е негодно и за кучетата даже.ВСИЧКО Е ЗЛЕ ТУК.МНОООООГИ ЗЛЕ

Daniel

От началото на годината гербаджии ни убеждават че сме живеели много добре,имаме покрив и тнт.

работете! стига пиене и мурзел. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

К Ъ Д Е ?

На където се обърнеш, има работа. Като си си заровил главата в гъза никога няма да намериш. Иди да сееш и ореш, иди да чистиш входоове на блокове, иди да изкопаеш градината пред вас - пак е работа (за последната няма да получиш пари, но ще се мобилизираш да намериш и платена). Няма работа само за глезльовците и тъпаците. Ти от кои си? Срамота бе! Зрели хора седнали да се лигавят. Готованковци - комунистически продукт със щемпела на бедността.

Според изследванията - 86% живеят в нищета, 10% живеят на ръба на мизерията(по европейски стандарти - разбирай 600Е на месец, което всъщност е много добре за Булгаристан) и 4%, които имат 90% от спестяванията в банките. За управлението на ББ милионерите са се увеличили с 10000 (десет хиляди души), за сметка на мизерстващото население. Благодаря за вниманието.

Повръща ми се вече от нихилисти, самосъжаляващи се лузъри и страдащи от носталгия емигранти, които неистово желаят да покажат какъв удар са направили, когато от безсилие и немощ са напуснали страната! Стига сте ревали бе, лигльовци! Стегнете се и запомнете, че 1989г. беше преди 23 години. Време е да се погрижите за себе си. Държавата е ангажирана с повече от 2 млн. пенсионери и повече от милион лумпени. И една армия кандидат-КРАДЦИ, наречена ПОЛИТИЦИ! Няма кой да ви дундурка! щЕ ТРЯБВА сами ДА СЕ СПРАВЯТЕ! А за ревливата паплач НЯМА СПАСЕНИЕ, обречена е на бедност и нищета!

Ей ти дори и не си спал, за да напишеш поредната си тъпня. Ма и много здраво заработваш. Не може ли и ние да ти станем колеги? Ще пишем каквото ни кажат плащачите. П.П. Ако това го пишеш без пари - наистина си мнооого зле!

Държавата, в лицето на управляващите и прилежащата и армия от служители (администрацията), я интересува само лептата и безплатният обяд, така че спри се вече с пропагандата.

от бг по убаво си нема. кво ни занимаат с неверни статистики

Точно преди няколко години четох в един форум за германците колко са работливи! Знаеш ли каква мотивация имат при положение, че заплатите им са не знам колко пъти по-големи от нашите? Не говори глупости, проблемът, е че работим много, но за малко пари, ами не че работим малко! Елементарно е да се сетиш, да не говорим, че колкото повече затъваш в заеми и кредити, толкова повече трябва да работиш(въпреки, че работа трудно се намира), това е елементарна логика, докато един германец първо, че не може да задлъжнее толкова... прави си изводите кой работи повече и кой на каква цена! Имаш право и да не работиш, ако сметнеш, че здравето ти е по-ценно от стотинките, които ти плащат за труда, въпрос на гледна точка!

никой не е видя българин да работи,такова животно няма и звучи като бял негър,освен това,онова дето наричате работа е едно безкрайно скатаване,нищоправене и т.н.само се водите някъде на работа,но това далеч не е работа,не сте и сънували какво е истинска работа,но за съжаление политиците ви ви галят с перце и никой от демагогия не се осмели да ви сложи чатала на врата и да ви накара наистина да работите,но и това ще стане един ден,нищо вечно няма на тоя свят,няма да е вече и вашия бейски живот

Абсолютно си прав. Подкрепям! Крайно време е българите да започнем повече да се ценим и самоуважаваме...

Когато най-масовите специалности са маркетинг, бизнес администрация и европейска интеграция а такива работни места няма даже в западна европа ще бъдем на това дередже.

Четем новината - Българите живеели в лишения, раз'ираш ли. Същевременно същите българи са с най-висок процент в ЕУ по притежавани лични жилища. Обаче не можели да си плащат ипотеките (га'че някой насила ги кара да купуват скъпо и прескъпо от селяци-"строители"). Изобщо няма да отваряме дума за чалготеките и кафетата в .бг - сигурно са пълни с узбеки или ганайци. Е чудя се, съжаление ли да изпитвам, притеснение ли или съчувствие към "сънародници"-те, дето са оплаквани в статията.

Само дето собствените жилища са в болшинството си отпреди 89 година, от такива "истини" акто твоята никой не печели, така че хайде по-кротко с квалификациите към хората!!! Чалготеките са пълни с мутри и техни отрочета, от тези които ни управляват!

от коя година са,важното е,че ги има

Мина ли ти през кухата кратуна, че тези по кафетата и чалготекита не са представителна извадка от Българския народ, а мутрички, синове и дъщери на политици, "Бизнесмени" и приближени на видни ГЕРБерасти? Останалите нормални хора ходят на работа и не могат да вдигнат глава, та да не говорим за чалготеки. Какво лошо има да излезеш някъде навън и да изпиеш кафе за левче или казваш за робите на ГЕРБ и това е много? Жилищата на повечето са от омразното комунистическо време, когато човек можеше да си позволи да има такова без банкерки, като Цветелина Бориславова да ти смъкне 10 кожи от задника. Останалите, които са теглили кредити за жилище да си се връщат по бащините къщи, като не могат да ги плащат.

Умна кратуно, По новия 'закон за кафенетата' в заведение се влиза само срещу членска карта в ГЕРБ. Жилищата били от комунистическо време. Я погледни статистиката за разрешения за строеж в София - за 10 г. са построени повече кв.м отколкото по времето на Бай Тошо! И не говорете от името на другите. Кажи за себе си. Нямам кинти. От 2 години не съм стъпвал в кафене! Преди работех за 5 000 лв сега за 300.

ПУСНИ КОМЕНТАРА ПРОЦЕНТИТЕ СА 86 НЕ 56 ВСИЧКО ДРУГО ЕЕЕЕ БУЛГАРИСТАН

ПУСНИ КОМЕНТАРА ПРОЦЕНТИТЕ СА 86 ВСИЧКО Е ИЗМАМА

Според оповестените данни това важи за 56 на сто от българите.-eee добре аз мисля и не само аз че не 56/100 а 86 процента от българите са в това положение

Kalin

Благодаря ти ГЕРБ до какви завидни върхове ни докара,Благодаря ти Бойко че стигнахме тези върхове.......да са ни любими магазините дрехи на килограм,да обичаме преоценените стоки да мечтаеме за хляб и да забравим що е туй шоколад благодаря ти че ни изкара на тази магистрала дето изход няма!

говори за себе си - че работиш наи-малко... ако се съберат - 10 като теб и 10 като мене- наистина за 20-тимата средноаритметично- се работи малко... , но тъпи човече- ти като не работиш - а подпираш топките на някои лев ташак на мутрата борисов- не мисли с двусантиметровото си челце , че всички са като теб.... лошото е за вас- че баламите които все още работят в бедната ни родина както трябва -прогресивно намаляват ... ако си наясно с думата прогресивно- ако трябва ще уточня , дори в каква прогресия- - в геометрична прогресия е намаляването... - което е страшно за вас- скоро няма от кого да крадете и да мачкате- остават все по-малко баламите които ви вярват -и на обещанята и на гръмките изявления -за силно развиващата се българия- която вече е дори на светлинни години и от албания... така , че си затвори мазния плювалник -и даи право да постват и нормални хора -освен лакеите на рапона - не сте само вие българия....

Ти си луд бе! Европейския съюз не го интересува кой управлява, интересуваго само да има ред за да може да си прибира лихвите по раздадените заеми!!!

Ivan

БЯГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ! НЕ ОБРИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ! Хора, не се връщайте в никакъв случай в България. Новите (деца на комунисти, завършили на Запад) и старите комунистически кланове са превзели буквално цялата държава. Там няма парламент и партии. Партиите са различни кланове на комунисти. Правителството се олицетворява от държавна сигурност. Новият премиер Бойко Борисов е бивш комунистически престъпник участвал във възродителния процес и бивша охрана на Тодор Живков. КОЙ Е ПРИЕЛ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОМИЯР В ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ? НАГЛОСТТА НА ТЕЗИ УРОДИ НЯМА ГРАНИЦИ. Крайно време е да се каже на Европейския съюз, какви са тези хора, които ни управляват! Малкото хора, които са останали живеят в абсолютна мизерия. Единствените, които живеят в охолство са копелетата на бившите комунисти - полицай, военни, пожарникари и помияри от ДАНС (те взимат заплати 2000-3000 лева, безплатни жилища и всякакви облаги и 1000 лв. пенсии). Обикновените пенсионери умират от глад мизерия и липса на болници. Полицията е навсякъде и могат да те застрелят и окрадат безнаказано и без причина. Най-облагодетелстван са бивши комунисти и децата им. Това са бивши ченгета, военни и подобни помияри, които сега са банкери, хотелиери, едри собственици и т.н. Те държат телевизии, медии и въобще всичко официално е една голяма манипулация. Манипулацията е толкова голяма, че всички европейски пари отиват при тях. Всичко се подслушва. Ежедневно убиват и крадат стотици обикновени хора и никой не си мърда пръста за това. Но ако отвлекат или ограбят някоя богата комунистическа свиня, цялата държава се активизира, променят закони и започва още по-голям терор на обикновените хора. Правителството защитава единствено и само комунистите олигарси и замазва очите на хората като хваща и арестува хора, който пречат на комунистическите кланове (олигарсите). Митингите и стачките са забранени. Ако някой има различно мнение или се опита да организира стачка, моментално изчезва (бива екзикутиран от структите на ДАНС и ГДБОП). Хората в провинцията умират в глад и мизерия. Всички болници са закрити. Но всичко това умело се прикрива от медиите. Всички хотели по черноморието са на бивши комунисти и руската мафия. Хора не ходете там и настройте колкото се може повече чужденци да не идват тук да почиват. Навсякъде звучи долнопробна, помиярска музика наречена чалга и руска музика. Хората са като зомбирани. Клановете на комунистите (БСП, ГЕРБ, АТАКА и т.н.) и мазни плужеци от медиите ги заливат и им промиват мозъка с патриотизъм: Колко е хубаво в България. В никакъв случай не си и помисляйте да инвестирате в България или да носите спестявания. В момента в който кацнете на летище София сте буквално обречен. Скоро няма да има университети и БАН - двете най-стари научни организации на 120 и 140 години ще бъдат ликвидирани. Бюджетът им ще бъде спрян. Имотите им ще бъдат продадени и на тяхно място ще се строят хотели, МОЛ-ове и джамии.

Kalin

абе нещастен Педал при комунистите стари и нови живеехме добре а при тия живехем зле !!!Не усещаш ли разликата стига с тия изтъркани клишета виж реалностите.Тройна четворна коалиция нямаше безработица хората се справяха с кредитите си заплатите растяха карахме нови коли всичко си беше на 6 а виж кво е сега!Фирми се сриват пари няма цени растът лошите кредите са като лавина .

Било е на 6 за шестаците. Хората караха руски бракми, за които чакаха по 5-8 години. Нямаше жилища - пак чакаш. На опашка за захар, маслини, портокали, банани, телевизори. Ти си урод, ако смяташ, че това е добър живот. Накрая се стигна до там, че се чакаше за салам и кисело мляко. Оказа се, че постиженията на комунизма са бутафория и плакатна измилсица. Заводите не можеха да произвеждат, не се продаваше боклукът им. Хората изпростяха, защото прости хора управляваха. Бойко е гений в сравнение с изродите от ЦК и партийните секретари. Всичко умря не зашото беше хубаво, а зашото бепе пълен боклук, измет. Както комунистите, които го направиха. Бутафорията се срина, вонята излезе и още не се е разнесла. Не че не намирисваше и преди това...

промяната започва от нас самите,а нашят манталитет е да чакаме или да ни заробят или освободят и в двата варянта плащаме с крув!!!! а ако осузнаем,че е нужно ние сами да поемем иницятива и работа,ще спестим главоболие на поколенята ни и за да се отучим да завиждаме и крадем ни е нужно или още ш00 години или да се научим да будем даващи хора...хора...хора...

Daniel

Не може да са еднакви правилата за най бедните и най богатите.З а бедните трябва да им се осигури по висок доход,за сметка на печалбите на някой.

Ха-Ха-Ха. Кой? Какво? Как? Борисов да си намали сам на себе си печалбите. Или Плевнелиев? Не може да си купи къщи за 3 милиона ами заплати ще вдига с 200 лв... Смешна пародия на паротията е тази държава... Оставени сме в ръцете на тези, които държат работните места да ни увеличават заплатите... Think again!

Кой пък те излъга, че работим най-малко? От край време ни набиват тези глупости в главите и все има хора, които се връзват...

Daniel

С новите законодателни промени не стига че без пари работим ами и до гроб.Не знам каква им е ползата от беден народ ама явно е има.Тук за да оцелееш трябва да продаваш недвижим имот ,а западняците купуват.

аззз

това са самовнушения на хората, които са били анкетирани, като гледам какви шкембелии и какви кокони се разхождат по улиците не ми приличат като да живеят в лишения....

Daniel

Споко народе ,това им е целта на всички управляващи след бай Тошо.Бойко гръмката фраза го видяхме колко струва,ще вдига ама само преди избори вече.

bobsyn@

Еми включете ги тия основни неща в минималната работна заплата де...

Защо да го правят? Нали те са хората с най-голям интерес това да не става?!

Тези неща не се включват в минималната раб отна заплата сами, а всеки човек само си ги вкючва, като учи, работи повече и по-умно и произвежда ефективно продукти. Докато българинът не разбере, че не е овца на ясла, а е човек с избор и безброй човешки възможности, заплатата му ще е най-ниската в Европа. Парадоксът е, че нашенският чукундур все оше вярва, че е най-образованият и най-талантливият в света, вместо да се погледне в огледалото, да си махне космите от носа и ушите, да си махне от главата болшевишките простотии и да се захване да расте като личност. В Европа хората го правят до последния си ден, даже и като се пенсионират. През това време нашего брата балканец лешпер се прави на маймуна и на работа, и у дома, а след това се чуди защо го третират по съответния начин. Болшевишко-балканска класика.

Ало, образования, ти колко заплати за твоето безплатно образование? В белите държави МРЗ е от 1000-1800 евро. Не че нещо, ама къде са нашите 135 евро? МРЗ у нас не може дори погребението да ти покрие, ама иначе сме по-европейци и от баш европейците. Пълна трагедия, омирова.