Подкрепа от Брюксел за ”Турски поток”

Европейският съюз е одобрил няколко енергийни проекта, отнасящи се до Турция. Между тях на първо място е "Турски поток", договорен между Анкара и Москва

Обратно в новината

Коментари - Подкрепа от Брюксел за ”Турски поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брюксел го нач.ка на всички българи...

Контраблъф след блъф.

да отговаря на еврогейското законодателство и нам кой си я енергиен пакет? Аааа да сетих се, то щото всъшност Бочко и Плевньо са лобирали в Брюксел за него, та да си направим ний хъбовете и конекторите.

"Европейският съюз е одобрил ... "Турски поток", договорен между Анкара и Москва..."? Тия хрантутници от "Бар-закусвалня Брюксел" какви са, че си позволяват да за-браняват и от-браняват всичко? Ами не знаят ли, че Москва и Анкара не членуват в ЕС-то! И слава Богу, че не членуват, защото сега им забраняват, а ако пък и членуват такива членове ще им покажат, че ...ще викат наш ББ да им обяснява "как се снижава сред гънките на ЕС-местността".

Вече бие на очи, че в шенген са само католици!С едно малко изключение дето разориха-Гърция!

нека Плевньо и Боко да кажат.......

Краен резултат от огъзването на нашите управляващи

точно сега брюкселските зелки смеят ли нещо да откажат на турците...- това не е България- впрочем през такива държави като нашата е несигурно да минава стратегическа инфраструктура и май всички са съгласни с това и руснаци и брюкселци.

Демек. Брюксел подкрепя България за Турски поток. Е Добре е де

Не, подкрепи Русия и Турция, а на нас ни казваше, че не се прави по европейските правила!

Егаси неадекватното изказване. Ти да не си от президеството?

В "светска" Турция, на "демократа" Ердоган, кандидат за членка на ЕС колко катедрали и църкви има? Колко християни има, които изповядват свободно вярата си?

идиот, Вселенската патриаршия е там.

Защо сме толкова смотани?!

Щот си избираме такива управници. От смотани та по-смотани. Тъпаците са свикнали на комисионни, така е по-просто. За друго акъл няма.

и от този поток нищо няма да стане

Идва денят Х в който по най-демократичен начин и с пълно мнозинство, в българския парламент единодушно ще се гласува, отдаване на географското понятие България на концесия или апорт в необятната анадолска земя. Всички ще пляскат в еуфория, щото и един кирлив българин няма да е останал тук, а дори и да има, той ще е облъчен медийно и ще цвили от удоволствие !

Няма как по -точно да се каже. За съжаление не допускаме да управляват България Българи с топки. Явно нагаждачи, предатели и голословци ни допадат повече.

Защо ли започва да ми изглежда, че идеята е в крайна сметка "Шеврон" не само да не е на загуба, а да се напечели и той?? А това че би било на наш гръб и за сметка на житницата ни - кой, от тях ли би трябвало да очакваме, те ли, тяхното правителство ли би трябвало да изхожда, да защитава и пази нашият интерес? О, вярвам в мъдростта на народа ни, и за "Видов ден"!!

Deutsche-wirtschafts-Nachrichten писа на 19.11 че руснаците сами са обявили, че приоритет е северен поток, а турския поток е второстепнен и тръбите ще се намалят от 4 на 2. След това руснаците намаляват значително енергийните си планове спямо Турция. Или казано просто, Руснаците се отказаха да отрязват Украйна от газовите доставки и блъфа спря. Ха умните енергетици да кажат, ако бяха намалили Южен поток на две, ние какви такси щяхме да събираме и как щяхме да печелим. Изведнъж и хоп проекта намалява два пъти и после защо не искаме да правим бизнес с руснаците. Ама нали трябва да се пишат тъпизми...

Ами Европейците спряха нашия, "Южния", а след това се оказа, че са решили са строят и втори "Северен", нали?? А "Турския", живот и здраве, ще видим дали ще спре само до там, а Гърция, другите от Балканския полуостров, Италия и т.н. потребители от Южна Европа откъде и на каква ли цена ще се снабдяват с газ. Но, ей от такива верноподанически и наивни любители и калинки накацали на най-високо ниво сме на това дередже!!

германците ще го разпределят от север и за нас ако им остане и може и на по- добра цена да ни го дадат ако слушкаме

Eто пак Aнадолският тигър прави поредният икономически енерго- напредък. Cъщо така израелците чакали пред вратата на г-н Eрдоган , за сътрудничество с преноса на техният газ за Eвропа през Tурция.

симо

Евроатлантически ценности в действие.......

Изпитвам унижение и срам от себе си, че позволявам да бъда управляван от шайка корумпирани некадърници /разбойници/ и предатели на българския народ! ... Какво остава? Трябва да направим всичко възможно да се освободим от тях и да ги натикаме където им е мястото. Да излезем до един и да им поискаме сметка...

Виж, това вече е мъжка дума! Подкрепям! А дано, ама надали...

Дали нашите политици-гъзолизци са поглеждали картата на балканите и къде продължава тръбата от турския поток? Ако са, трябва да са забелязали как "елегантно" ни заобикаля и би следвало да се самоизпъдят от властта. Но заради гьонсуратлъка им това едва ли ще стане. Още се чудя, как така, в стремежа си да запазят доставките през една НЕ ЕС страна (Украйна), брюкселските чиновници прецакаха една ЕС страна. И най-важното за грешките си нямат никакво намерение поне да се разкаят, камо ли да се захванат да оправят нещата. А още по-мазно и вонящо ги замазват.

bira_more

Прецакаха и себе си. Все пак - поток през България за ЕС е по различно от поток през Турция. Ние, нямаше да държим Брюксел за ... а Турция ще го направи.

Къде са американските г-золизачи от Реформаторския блок, какво става бат'Бойко!? Нали Европа НЕ даваше да се заобиколи Украйна и България като първи глупак изпълни прищевките на НОВИТЕ ни "приятели" от Брюксел? Сега пак ще купуваме руски газ, но ще коленичим пред ТУРЦИЯ! Сега следват нови заеми, нова беднотия и нова емиграция!

А ако някой ден се окаже, че изместването към Турция на "Южния" ни, на "Козлодуй" и т.н. е заради вече извършените разходи , а евентуално изплъзналите се печалби на "Шеврон"?? И кой, ако някой "на тъмно" им ги е обещавал??

Сега и Брюксел трябва да обясни защо налива вода в турската мелница.

На кого?

И то като гледам как вървят нещата с Трансанадолският проект ми става ясно, че за България ще има газ само когато Италия, Турция и Австрия са си осигурили нужните обеми. Затова ни натискат да правим големи газохранилища, за да не претендираме за количествата които са си заявили Италия и Австрия. За нас ще са остатъците които едва ли ще задоволят нуждите ни при евентуално спиране на транзита през Украйна.

Трябва да се помисли за подобряване на политическите взаимоотношения с Русия. За начало можем да блокираме удължаването на санкциите към Русия. Брюксел мисли повече за Турция отколкото за България и трябва да се направи така, че в Брюксел да разберат, че това не ни харесва. Не искаме да ни жертват за да угодят на богатите ни съседи. Може да се блокира и трансатлантическото споразумение.

Да, трябва, но кой?? Тези ли - явни чужди лакеи и безгръбначни, които и се отмятат от договори по чужда команда?? И как се възстановява доверие?? О, дълъг път - първо да изберем национално отговорни политици, те да се докажат като такива и едва след това, и то, доколкото за Русия сме все още от значение:-((.

Браво, браво !!! Австрия и другите държави си опичат работата, а България да лапа мухи !!!

Интересно що я нямаше същата подкрепа за Южен поток. Който не е разббрал - за ерочиновниците сте нищо. За тях е важна Турция. България е сметище. Ама то с тези които ни представляват е така. УВАЖЕНИЕ ЗА ПРОСТИТУТКИ НЯМА.

Много по_здрави на премиерите на България от Мен . . .!

Така е! Нашите хора в "Южен поток-България" продължават да си лапкат по 8 бона средна месечна заплата.Дреме им на чичовият за Турски, гръцки или австрииски поток.Лапането е сладък партиен бизнес!

тцтцтцтцтцтцтцтц тия пак ни прееб.ха. Хахахахаха а наште се дупят ли дупят . Бахти тъпите политици дето ни упраляват.

nyame me myasto v es tozi sauz e v ushtarb na BG

Всякакви европейци се изредиха да правят метани на Ердоган и съвсемчистосърдечно си признават, че той е от дългата страна на лоста. Тъпото Тикве от друга страна, само прави круизи по света и обещава реки от мед и мляко от БЪДЕЩИ проекти, но всячески стопира всички настоящи такива- точно каквито са указанията на третия секретар на четвъртия помощник на Обама.

Тези и двамата ще си останат само с мераците,и двамата управляват фалирали смалящи се империи с намалящо влияние

ti hodi v turcia i v rusia i vidya ???o sveshtena prostota

Да, тя Европа затова кляка пред Русия и Турция - щото тия две държави са фалирали и смаляващи се. Типичен случай на русофрения - хем го е страх Русия да не го завладее, хем Русия ще се разпадне. Абе, наистина - вие изобщо можете ли да мислите? Имате ли поне ЕЛЕМЕНТАРНИ наченки на логика?

'Европейският съюз одобри' е някаква глупост - с източник кореспондентката на БНР в Истанбул. Може ли, например, линк от друг източник? Ненадейно ще установите, че ЕС си има органи и учреждения...

Звънкият брюкселски шамар изплющя по изпостялата българска буза !! Слугата, коленопреклонни, трябва да си знае мястото !

На всички начетени и многознаещи косъри- не ме интересува техническата част на този проект, нито искам да задълбочавам в причини защо е спрян за изпълнение в България! Факт е, че нашата малоумна политика, некадърните ни управници, ни доведоха до там, един силен финансов проект за България да бъде спрян! Направо като ви чета натегаческите обяснения и, че то така трябвало да стане направо ми прилошава. Всички излязоха големи разбирачи и познайници на европейските закони и право. Ама докато ние се офлянкваме, комшийте действат и това неможе да се отрече! Пак сами си го набутахме!

Тоа пък Калъф! Ти пък от къде разбра, че спрян "един силен финансов проект за България"? 1. Дори с невъоръжено око човек може да разбере, че проектът нараства от 1,7 на 4,2 млрд. и никой не даде обяснение. 2. И до ден днешен НЯМА никаква информация и не знае въз основа на какви изследвания, разчети, проучвания и анализи правителство на Орешарски е приело, че този проект е изгоден за България. Две компании и двете свързани с "Газпром" са направили някакви изследвания, които някой на тъмно е прочел и българската общественост е бомбардирана с мантри. Ти как разбра, че е спрян един силен финансов проект, та тръгна да плюеш?

Айде стига с тоя Орешарски бе шушлеци ... Орешарски 11 мес беше МП и той виновен за всичките тъпотии на Боковите калинки .. Борисов три пъти подписва за ЮП ...

Че в Б-я е пълно с будали и че ни правят на будали е повече от ясно. Но и най-тъпите вече трябва да им светни че ЕС и т.н. наречените негови "правила" се отнасят само за страни аутсайдери като Б-я. За Гърция, Австрия и др. това което беше неприемлива при Южен поток сега е окей при Турския поток. Б-я пак изяде дръвцето, заради продажнтите ни управници.

Съгласен. Поговорката "Кой каквото сам си направи, никой друг на може да му направи" в случая е в пълна сила. Газовото хъбче на БТ...та отиде в небитието и то не без активното съдействие на Розалия Плевнелиева с последната си изцепка за Русия. Халал да са ни кухите ни политици, които между другото сами си избираме.

А кримските кацапи&ватници от вчера са на тъмно- нЕкой гръмнал последните два електропровода от Украйна (партизани ?! ;-). Е, може сега у тъмнината некои неща да им просветнат :-D

Помиец, чу ли, че заради такива като теб и продажните ни политици ще стоим на тъмно и студено? Ама к'во ти дреме на тебе. Нали торбичката с центове за днес е подсигурена.

Пак манипулативна информация на московските слуги в България Причините които спряха газопровода през България, ще го спрат където и да е 1. На първо място това са правилата на ЕС за това, че една компания, в случая "Газпром", която е и производител, и доставчик на газ, не може едновременно да притежава продукцията и мрежите за разпространение. 2. На второ място трябва да се осигури достъп на трети страни до газопровода, който да не е дискриминационен. По тази причина "Газпром" не може единствен да има правото да е доставчик. Освен това трябва да се обърне внимание и на структурната на тарифите. Газпром отказа. Но от където и да мине тръбата, тя трябва да влезе на европейска територия и Газпром трябва да се съобразява с европейското законодателство 3. срива на рублата. Дойдоха констатациите, че проект, особено извън територията на Русия, реализиран при валути извън руската, става практически невъзможен поради изключително високата си стойност. Допреди няколко месеца проектът се оценяваше на около 40 млрд. долара, само преди година това беше около 1.3 трилиона рубли, но при сегашните обстоятелства това вече прави близо 3 трилиона рубли, което е немислима за Русия величина", казва енергийният експерт.

4. Банковият консорциум, избран да финансира този проект със 75 процента от проектната му стойност отказа финансиране. Сам "Газпром" да финансира това начинание, при положение че е натоварен и с нови инвестиционни ангажименти в Далечния Изток и Източен Сибир, просто не е по силите на компанията. Това, което президентът Путин направи, е да изпревари събитията и да насочи вниманието от един проект, който трябваше да признае своята несъстоятелност, към една виртуална и напълно невъзможна за реализация опция за газопровод през Турция 5. Основният инструмент за реализация на тези газови проекти компанията "Газпром" е в много тежко финансово състояние. Нейните приходи само за последните три месеца са спаднали с около 15 процента, а прогнозите са още по-лоши, тъй като сривът на нефта на международните пазари ще докара цени през следващата година по дългосрочните договори за доставка на газ от порядъка на 250 - 270 долара за 1 000 куб. метра. Това от гледна точка на финансовите потоци към "Газпром" направо ще торпилира не само вътрешните баланси на компанията, но особено способността й да реализира проекти зад граница, деноминирани в твърди валути."

СЕВРЕН ПАТОК 2 51% собственност на ГАЗПРОМ

Какво сме се захванали да се ядосваме и злобеем заради една газ! Дайте да произвеждаме бългаски машини,селскостопанска техника,строителна техника,машини за различни производства,автомобили!Захванали сме се само със суровини идващи от други държави,това е може би един бизнес бонус но трябва да се вгледаме във по важни проблеми във нашето общество!Кой и какво ни пречи защо до сега няма ефективни мерки!

"големите началници " казаха че турски поток МОЖЕ а БЪЛГАРСКИ НЕ !! Нали сме "членки" БЕ ... или това е гаф на "хибридните" политици ? Голема "дипломация" , големи "икономисти" ГОЛЕМИ БЪЛГАРИ допринесли за процъфтяването на чуждия бизнес и интереси !

Кой казваше, че "Турски поток" няма да го бъде?? Къде сте мишоци ??? Стана това, което стана и със "Син поток" !!! Лошото е, че България пак гризна дръвцето !!

Ето,руснаците ни дават пример,че злобата,завистта и омразата към другите различни народи,култури,етноси не носят нищо добро и полезно за хората. Руснаци и турци преди са били врагове и са се били за територии и влияние като са прогонили турските държавници от днешна България,но сега 2015 развиват най добри бизнес отношения.Ето това искам да кажа,че ние българите трябва да възприемаме другите по друг начин и да се дава предимство на българските бизнес интереси,за загърбим вечната омраза и завист между съседите си!

Абе ти запознат ли си ,как се получи турският поток или си от сирия и се опитваш да манипулираш?И как се првкрати потока за България?Я обясни ,и какво общо има с войната между русия и турция и омразата на много Българи къмфесовете?

Не разбра ли, че ти пише "фес", който се е кръстил Галин ?! Това изречение за прогонването на Турските "Държавници" от България, как ти звучи . . . . ?! А, аз да го питам Галин-чо (или по-скоро Осман-чо), дали си спомня какво стана с Българските държавници, когато османците влязоха във Велико Търново . . . ?!

А нямало хибридна война. Ха ха. Просто е да се досети човек. В качеството си на какви ЕК одобряват или не газопровод между две дуржави нечленки на ЕС. Чудя се Путин ли ги е помолил за одобрение или Ердоган? А тук по форумите пишем ли пишем...

Европо, Блуднице Вавилонска, кръвнице Македонска трижди да си проклета и триклета...... Забравихме даденото от българския народ определение на Европа...и резултатът е....

Зад цялата игра стоят американците,доколкотоси спомням те издърпаха ушите на ореха и на другият ден нашият мухльоказа ,край на поточето!

Турция само с изнудване постига много, очевидно че с навеждане нищо не се постига, с тази наша политика постигнахме само презрение и унижение. Но какво да се прави, национален манталитет и на тези които предпочитат да избират селски хитреци.

Благодарения на агента на КГБ Цветан Василев,Путин открадна от България 4 милиарда от корпоративна банка,ача и те няма да му стигнат да окупира Сирия.

Олигофренът си е олигофрен

Съюзници,приятели...и в последна сметка все ние сме прецаканите! Не че разбирам от политика,ама това си е открито незачитане на основни национални интереси и то от "нашите " "политици"-глупави ли са,подкупени ли са,страхливи ли са!?

До 1989г нашата страна беше окупирана от Русия и ми бяха окрали целия живот и получавах 180лв заплата,карах запорожец,не можех да отида в чужбина и т.н.-сега ми крадат само данъците,пътувам където си искам,карам хубава кола-има промяна за 25г

"БЪЛГАРИЯ ЩЕ ДСТИГНЕ НИВОТО НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ ПРЕЗ 1989 Г. ЕДВА СЛЕд ОКОЛО 50 ГОДИНИ" БЛУМБЪРГ/12.10.2007 г

Сега България е окупирана от САЩ и ЕС. Българските проститутки обикалят Европа. Печелят много. Карат хубави коли. По селата и малките градове народът тъне в мизерия. За да станем натовци и европейци залогът бе да съсипем икономиката селско стопанство и промишленост.

Тези двамата на снимката са пълни олигофрени , близки по душа и по мераци и двамата ще се провалят рано или късно

от проявите на олигофренията е да се представя желаното за действително...

И този проект на Путин ще се провали,както се провали АЕЦ Белене,Южен поток и т.н.За утешение му остана 4 милиарда които ги обра от България от корпоративна банка с помощта на Цветан Василев.Затова сега го пози в сърбия.