16 страни от ЕС може да са засегнати от скандала с конското месо

Френското правителство ще се събере тази вечер на кризисна среща с представители на месопреработвателната промишленост заради скандала с конското месо, който вече засяга 16 държави от ЕС, съобщиха Би Би Си и АФП, цитирани от БТА и "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - 16 страни от ЕС може да са засегнати от скандала с конското месо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СТИГА СТЕ ПИСКАЛИ, ПО ВРЕМЕТО НА ХАНОВЕТЕ КОНСКОТО СИ Е БИЛО ЕЖЕДНЕВИЕ. P.S. ВЧЕРА ВИДЯХ В СОФИЯ, БУЛ. ВИТОША, МАГАЗИН "РУСКИ ГАСТРОНОМ", ПРОДАВА СЕ КОНСКО, ОПИТАЙТЕ.

Лицемерието на западния свят.. :) Не виждате ли, че се води кампания срещу България и Румъния, сега е въпрос на време да ни намесят и нас. Те са си знаели какво купуват и слагат, обаче сега са като ущипани моми, и другите са им виновни. Големите мошенници са на запад, ние сме дребни риби и ставаме за изкупителни жертви.

Думичката "скандал" журналята взеха да я слага за щяло и не щяло! Ако беше отровно местото тогава щеше да е скандал. Сега си е измама. А нашите луканки от свинско и говеждо месо като миришат на овца или коза нещо казваме ли!? Ядем ги и това е. Криза. ;)

Ххехех, да се оплакваш ,че вместо на свиснко и говеждо луканкит ети миришат на овче или козе е като да хленчиш, че на цена на нова Дачия си си взел ново А3. Или че вместо вода от канала пиеш изворна? Ехоо, умната :-))))

Ако знаете само какво има в българските салами, ще се погнусите. Дори и месо няма - кожи ,карантий ,трътки, гмо китайска соя и мноооого химия за овкусяване и оцветяване.

Да живеят румънските коне - най-вкусните на света!

В момента съм изсушил 30 парчета суджук от конско с малко говежда мазнинка/защото е много сухо/ стана страхотно .Страшно мезе е обаче няма хлеб за журналистите това е проблем -нали те се хранят от сензации .А не чувствате ли как Ви зомбират?

Ако историята е вярна, нашите прадеди са яли изключително конско месо и са оцеляли - я виж ние какви магарета сме станали...

Еми ще се жалват щото се чувствуват излъгани, англичанина е решил да яде говедо и плаща за говедо а вместо това получава кон. А тъй както са тръгнали нещата утре вече даже няма да вадят кучето от колибката преди да го направят на кремвирши щото видите ли фибрите са полезни за стомашно-чревния тракт.

Ял съм от кавалли месо и е хубаво а тия британци няма какво да подскачат преди 10-15 години ни продаваха замразено 10 годишно бизонско месо вмето телешко и ядохме и си мълчахме. Нали и без това ще се напълни с имигранти от БГ и Ромъния... ше ядът и ше траят:))))

Защо не се възмутиха от ЕС, когато в българия беше внесено замразено месо от 30 години!!

Е, айде сега, месото било от 30 години! Капризи! Ами нали месото беше внесено от страна от западна Европа, източна Европа кучета я яли...

че то конското е по полезно и по вкусно от говеждото

Конското месо е два пъти по-скъпо от говеждото - справка "карфур". Не виждам защо се жалват.

Ех кога ли ще се отвори пазара за кучешко месо в ЕС. Ще станем богати тогава:)))))

В България коне няма, кучета има. Няма виетнамци, има проблем. Но, това е идея. България да изнася кучешко месо за Виетнам. Вместо кучетата да яядат хора, хората да ядат кучета. Голям бизнес, нали...и безработни няма да има, така ще се подпомогне икономиката на страната.