Българите са най-нещастни в Европа, но оптимизмът им расте

Българите са най-неудовлетворените от живота и най-нещастните хора в Европейския съюз. По оптимизъм обаче изпреварваме цели 8 други страни членки, сред които Франция, Италия, Гърция и Португалия.

Обратно в новината

Коментари - Българите са най-нещастни в Европа, но оптимизмът им расте | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баце какво да вземат от твоя скъсан джоб бре? Какво се правиш на значим? Я си стой в стадото и не се прави на черна овца.. Щоти и ти си лизал комунистически задници явно.. Ба, мама ви боклучива..А ако искаш, аз мога да те завръщам.. Само не знам до кога ще издържиш.. Писнахте ми на оная работа вече.. Комундета шибани..

Ами ще расте... Нали идва 21.12 2012.

Е.... Да идва най -сетне, че ми писна от мърши като тебе, честно.. Чакахме го за 2000 година- не дойде.. Чакахме го за 2003-та година- не дойде.. Нека мине сега и това, та да млъкнете най- сетне.. Писнахте ми на к...ра

Напълно съм съгласен с изложеното в статията. Чудно е как отстрани показват толкова ясно статуса на българина, а родните мишоци в Парламента се правят на слепи.... Всъщност май в тъпотията на нашенеца, дето му стига да има за ракия и чалга, а дургите неща... какво му пука.. Нали ще се нацоца и ще друсне кьочек...

Снимката е показателна! След управлението на ГЕРБ всички ще сме в това състояние. Ужас!

Този човек за да се съблече гол в този студ явно му е дошло до гуша от "обгрижването" на ГЕРБ, но пък не му липсва чувство за хумор, човекът си свирка и не му пука.

Имам особено отношение към такъв род изследвания.Такива сме били, онакива сме били. Няма да привеждам примери от историята ни - колко загуби сме понесли, човешки жертви, територии и т.н. В най-ново време, когато при Виденов държавата практически фалира, защо толкова загрижените за нас не ни помогнаха, а ни оставиха сами и тогава нашите си, български икономисти успяха без много шум като Гърция да преговорят дълга при далеч по-неизгодни условия от нея. Сега бавно прохождаме. Нямали сме това и онова. Ами толкова можем сами. Но имаме това което те нямат - умни деца, прекрасна страна и приятели., щях да забравя оптимизъм. Такива поръчкови анализи обезверяват хората, карат ги да се самосъжаляват, да се подценяват и да приспиват желанието за борба. За тях ние сме една малка балканска държавица и от нас се очаква да не пречим и да си мълчим.

Като толкова можем сами, ще духаме супата тогава и не бива да се оплакваме, по твоята логика.. Друг народ, щеше да се надигне, да прави стачки от по стотици хиляди души, не по 10-20.... щеше да обърне някак нещата.. А ние тук ревем и се оплакваме... докато някой отстрани ни вдига самочувствието на народ с история..

Хора стига с този негативизъм. Гледайте винаги от добрата страна на нещата. Стига с този ламтеж за пари и богатства. В Индия хората са поне 10 пъти по- бедни от нас, но са щастливи и позитивни защото не мислят само за материални блага. Вие, които си мислите, че сме бедни помислете, че 2/3 от света живее по зле от вас. 30 000 деца на ден по света умират от глад всеки ден. А вие имате, кола, жилище, работа и сте пак недоволни. Това просто е народо-психология. Благославяйте Господ, че ви има и се усмихвайте всеки де, Амин!

Това де за Индийската бедност,най-вероятно първоизточникът на умозаключението се явява Факултето,ама това са нашите индийци а не индийските.Преди да пишете ей така,прочетете в световен мащаб как се позиционира индийската икономика,какви са перспективите за развитието й , за да не се излагате.Колкото до собствеността ни върху коли , жилища също можем да поспорим , а с работата и произтичащите от нея доходи направо си префорсирал мотора.Плисни си на очите,ущипи се - в случая самовнушението не помага.

Расте оптимизмът на бойко, цвъцко, невдянков и останалите българоубийци !!! На народът му се плаче вече !!!

Една издирена с труд новина от журналисти-нихилисти за верните им читатели-песимисти.

Защо ни е да сме в Европейския съюз ,като не могат да упражняват никакъв контрол и да накарат съда да заработи и осъди многото крадци от прехода?

Заради хора с мислене като твоето сме на този хал!

Това дето си го пожелаваш няма да стане. Гаранцията е от Бог и Неговият Син. Точно Те, за да направят някого устойчив на "хаосът" в Космоса, го насочват от "отвъдното" в България да се прероди. Напротив, на балканите преди 100 години сме се събудили, но сме били "махмурлии" от турското робство и за това си плащаме СЕГА събуждането да стане В ЯСНО СЪЗНАНИЕ. От личен опит мога да ти кажа:"На БОДЛИВА КРАВА, Господ рога не дава.". Чувал ли си за българската бойна команда:"ПО ПЕТ НА НОЖ!"? Какъв по-красноречив пример за лудналост да ти представя?

Ами много семейства се изнесоха целокупно натам, бе, този... Има си и приятели и среди и всичко. В Чикаго дори си пекат чушки пред блоковете и цакат карти по пейките. Всичко си е като в България;)

И всичко да ми е у ред пак ще си мрънкам!

"И всичко да ми е у ред пак ще си мрънкам", защото съм "Баш шоп"!

Смей се ти, ама като дойде края на света и като те завъртят торсионните ти полета и те хване инжектопляктора ще видиш;)

Аз съм супер "оптимист", защото последно време идвам до страшния извод, че колкото по-зле - толкова по-добре. Теорията ми е че дори и най-търпеливата нация си има предел някъде във времето. Колкото по-зле става толкова по-бързо се приближава момента Х когато ще изригнем и ще изметем тия гнусни паразити... Имам си една мечта....

Тук станахме двама съмишленика ... Към момента съмишлениците са 119 хиляди, а са необходими минимум 144 хиляди съмишленика.

Средностатистическият Ганю Тъпанарски е рядка порода,до оня ден псува дупките и пътищата цели 20 години,сега когато се появи някой който наистина започна да прави магистралите,Ганю вече не иска,той е гладен,жаден ,гол,бос ,недобит и недое....н. На такъв и кожата да му видиш простряна някъде милост никаква..Само ги вижте -какво храчене е по форумите по Бойко и Цецо

Като ти гледам поста май си русенец от Басарбово... Чакай докато станат магистралите да не ядем ли? Всичко трябва да върви ПАРАЛЕЛНО, а не последователно. Учи се от ГЕРБерите, и магистралите и краденето вървят ПАРАЛЕЛНО, щото иначе докато направят магистралите, може народа да ги погне с вилите и вече няма да им е до крадене...

Че ти какво си мислиш - ако не се правеха магистралите тези пари щяха да ти ги дадат ли?

Дирчетата и днес не пропуснаха да ни плиснат поредната порция негативизъм . Нещо , което си имаме в излишък. '' Авторските " им статии са неизменно в тоя стил , стимулират мрънкачи , хейтъри и обикновенни дебили. Чудя се що не си сложат едно dir.antibg , което ще е повече от логично , като знаем кой е собственика : ) Верно е , поводите за оптимизъм не са много , но точно за това трябва да им се радваме повече. Шепа безродници обраха и обират държавата , ама никога не могат да ни откраднат мечтите. Никога. Както и приятелите . Това никак не е малко. Със здраве : )

Стига си мрънкал и не облъчвай форума с негативизъм;)

Задават се избори, затова сигурно оптимизмът расте. След тях пак ще идем на мястото - на върха на опашката.

Няма как да не съм оптимист. "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!" е абсолютно вярна за моята човешка съдба. А място за оптимизъм имам, защото колкото всички неправди стават все по-нетърпими, толкова по-близко е краят им. Краят на "ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА" в този си вид може да настъпи съвсем скоро, след 3 седмици.

Дай Боже! Въпреки горчивата ирония в коментара и аз съм оптимист.

Луд умора няма. Само се поти. Луди сме явно щом толкова време не можем да се отървем от шепа кърлежи. Тия дето ни изядоха бъдещето са някакви си няколко хиляди. Нашата народопсихология ни прави явно идеалния гостоприемник.

Е ,като нямаш ипотека и не те е страх ,то стачкуваш ли? Отстояваш ли правата си? От 98г. насам колко пъти си заявявал недоволството си ? Или ти си от доволните?

По спокойно.Кораба потъва,вода има за всички.

Не имей 100 рублей, а имей 100 друзей...

Българина / по- голямата част/ е злобен ,завистлив и мързелив. Затова е нещастен.

ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН! Няма значение каква народност е изписана в паспорта ти. Когато интензитетът на торсионният фотонен поток достигне определен критичен минимум, ще се "отключат" енергиите кодирани в БЪЛГАРСКИЯТ ГЕН. Блажен ще е този, който го притежава, защото няма да загуби самоличността си. По-долу от българите ще са примерно европейците, които ще си загубят умът и няма да знаят на кой свят са. "Човешкият боклук", галактическите космически кораби ще го "разпръснат" из "Млечният път", за да го регенерират на други планети като Земята. ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ = ВРЪЗКА И ЖИВОТ С БОГА. /при атеизъм, имаме днешното дередже/ Космически закон: Закон за свободният информиран избор. "Внимавай, какво си пожелаваш, защото то ще започне да става почти на мига."

Изследването показва, че българите сме първи в целия ЕС по материални лишения. В дъното сме по отношение на здравеопазването, държавната пенсионна система, социалните домове и грижите за възрастни и хора с увреждания.....Че сме "нация" дебили,това не е новост за мене,но тия определено искат да ни изкарат и олигофрени и това ми идва в повече.Оптимизъм ли и в какво моля?!Може би в обречеността на няколко поколения напред в безизходица и мизерия....

Описанието ти за реалността е съвсем точно. ОБАЧЕ! Ние сме си избрали УЖАСНИЯТ КРАЙ, НА МНОИЗМЕРНОТО РОБСТВО. Писнало ни е вече, да слагаме край на турското робство, край на капитализма, край на социализма-комунизма, край на "демокрацията", край на "триглавата ламя", ... край на "герберизацията ... ПО ДОБРЕ УЖАСЕН КРАЙ, ОТ КОЛКОТО УЖАС БЕЗ КРАЙ!!!

Песимистът,това е добре информирания оптимист.

Добре информирания оптимист знае, че оптимизмът му е възможен само на куково лято. Този тип оптимизъм се нарича още, ОЧАКВАНЕ НА СПАСИТЕЛ. Реален ОПТИМИСТ е онзи Човек, който е разбрал Илф и Петров за съдбата на давещият се в материализмът на "МАТРИЦАТА" и е ВЗЕЛ СЪДБАТА СИ В СОБСТВЕНИТЕ СИ РЪЦЕ. ТОЙ САМ, С БОЖИЯТА ПОМОЩ ... ДА ЖИВЕЕ ВЕЧНО.

Да бе,оптимъзъм,ама на куково лято.

Ха-ха. Българите са най-нещастни в Европа, но оптимизмът им, че ще станат още по-нещастни расте.

На Европа във самия край кротко си живеем като в рай. Казват че сме май от тия, дето карат в немотия, но от всички ние сме си най. Нямаме си злато, нито нефт в този тъй начупен наш релеф, но със друго сме богати, с нрави чудновати и от всички ние сме си най. Живеем юнашки живот сиромашки, по някакъв странен, неписан закон. Един да си пие, а друг да му плаща, какво да се прави - балкански синдром. Вино пием със горчив привкус, двеста ритми знаем наизуст. Всеки някой омагьосва, две изкарва, пет прахосва, но от всички ние сме си най. Пазят ревниво даже антрето в своя Шенгенски Евродом. Но пък си нямат те във сърцето, нашия вирус - Балкански синдром. Живеем юнашки живот сиромашки, по някакъв странен, неписан закон. Един да си пие, а друг да му плаща, какво да се прави - Балкански синдром. А пазят ревниво даже антрето в своя Шенгенски Евродом. Но пък си нямат те във сърцето, нашия вирус - Балкански синдром.

Как ще сме нещастни като финансовият министър е в състояние на вечно развеселен идиот.

Тези философски категории - "щастие и нещастие" не подлежат на никакви измислени класации. Щастието е за едни е нещастие за други. Просто някой се упражнява и харчи пари, които не е изкарал.

Тук думата "щастие" е използвана условно. Много ясни са показателите, по които се прави сравнението. Смисълът на констатациятя е, че сме на последно място по всички тези показатели.

За нещастието са виновни Станишев, Доган, Царя и Иван Костов, а оптимизма е дело на Борисов. Бог да пази България - ама не ще!

Мунчо ти в интернет ли живееш?

Влизането в ЕС е само огромен шанс, който са ни дали, също както раждането ни или дипломирането ни. Оттам насетне всичко зависи от нас, колко искаме, колко можем и колко наистина ще го направим (цитат ). Царя в прословутата си реч каза така: България ще се заоправя за 800 дни С ПОМОЩТА И ТРУДОЛЮБИЕТО НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД. Но ние повтаряме удобничко само първата част от това изказване и забравяме, че всъщност втората част е главната

Най - точното и адекватно изказване, което съм срещал някога. П О З Д Р А В Л Е Н И Я!!!

За Вашият оптимизъм не знам. Но моят, колкото и малко да беше, става все по-малък. Справка и сравнение със съседна и братска по нещастие Гърция. Т

Тоя изрисуван ,,пенсионер" с биреното коремче и червения бйрак на снимката е много нещастен. И как майсторски надува вувузела ...

Но за сметка на това текста под снимката напълно отговаря на действителността!

Абе кой ги прави тези изследвания?Много удобни за политиците ни ще дойдат.Зле сме ,криза,предишните виновни нещастни сме ,ама сме оптимисти, ама пък нещастни!

Поводите за спадането на доверието в ГЕРБ не намаляват, а се увеличават по простата причина, че управляващите продължават да дават сигнали за безпардонност в отношенията си с обществото. Те показват драматична неспособност за справяне с кризата и драматично безочие, като имам предвид изявленията и на финансовия министър Симеон Дянков и на министър-председателя Бойко Борисов. На единия по отношение на пенсионерите и тяхното състояние, другия по отношение на медиите, лекарите и кого ли не. Трудно е да бъдат изброени всички, към които той се е обърнал по неподходящ начин. Тук изключвам футболните отбори, защото към тях винаги се е отнасял с подобаващо уважение. Но за всички останали винаги е намирал блага дума, за да ги постави на мястото им според собствените му разбирания.

Ти тотално си полудял бе колега Вземи мерки преди да е станало прекалено късно

Сигурно е така, но единственото което изпълва с оптимизъм е чисто балканска черта и тя е "не искам ние да сме добре искам другите да са по-зле".

Уж влязохме в ЕС за да се вдигне стандарта на живот, а то става точно обратното. И като нямаме нищо друго ни остава само оптимизма.

...и мрънкането.

Влизането в ЕС е само огромен шанс, който са ни дали, също както раждането ти или дипломирането ти. Оттам насетне всичко зависи от теб, колко искаш, колко можеш и колко наистина ще го направиш (цитат )

Поздравления!!!

Ами много си мислеха, че с членството автоматично идва и високия стандарт и подредеността на държавата и реда и законността, а то държавата не давала нищо наготово, трябвало да се работи повече от преди и да се спазват законите...

Явно българите са слабо осведомен народ щом са оптимисти. Всички знаем, че песимиста е просто добре осведомен оптимист.

Не се чудим . Кркенези кикирики еври дей? ИЗБОРи СЕ ЗАДАВАТ !

Оптимизма расте щото идат избори и се очертава измитане на тиквите. А по принцип моя оптимизъм не ме е напускал въобще. Аз знам и вярвам , че и по-лошо ще стане! Така, че както се казва носете си новите дрехи и си живейте!

Тук при нас оптимизъм наричат глупостта. Като чета коментарите и гледам положението в БГ си мисля, че статията е вярна.

Къде е това "тук при нас"? О, да не би щатите? А знаеш ли, че там при вас живеят също така и най-големите кретени и идиоти на света.Форуми там при вас нямате ли си, че висите в нашите?

Може да живеят и най-големите кретени и идиоти, НО ЖИВЕЯТ доста по добре от много хора в БГ, които само СЪЩЕСТВУВАТ.

Къде при вас бе -в Гълъбово ли? И ти си в уса, колкото и баба ти.

В България няма български банки, затова предпочитаме да се обърнем към приятел. Иначе резултатите от това "проучване" са нелепи.

Точно заради ипотечката и лихвицата не можем .Как са го постигнали родителите ни тогава ,а сега ние не?

господ ще отмъсти жестоко на това правителство само заради отношението му към пенсионерите и дечицата,а само това ли е.....то едно хубаво не са сторили.оказа се ,че предишните са построили много повече км.магистрали,но не парадираха,а сега -направи 10 км и хоп лента и пак така ....и то с чужди пари и вижте правим нещо боже,боже.

На теб ,явно Господ ти е отмъстил вече. Дано намериш верния път!!!

Вашите родители, след като искат по - добро отношение, трябва да им го дадете. Какъв е проблема в отношението с родителите ви ? Ако са гладни , трябва да ги нахраните. Аз ли да се грижа за прехраната на бедните ви роднини?

Много им е мъка на баш европейците за нашите панелки - аз моята я подарявам на някой германец - нека дойде, нека поживее като горд собственик в нея.

Мислиш ли, че някой германец се интересува от твоята прогнила панелка? Ако не ти харесва панелката, построи си нещо от което ще си доволен. Но за да го направиш са нужни усилия. Виж, за мрънкането усилията са 00.

Аз съм си построил, баце :) За това панелката е празна и я подарявам на германец да си има и той собственост. А ти освен да хейтваш нещо друго можеш ли?Смешник!

какъв оптимизъм бе братя,от нас по-зле няма/дори тези,които се надбягват с маймуните са по-добре/по-лошо и по-страшно в България никога не е било.

Ако това изследване е вярно/в, което аз силно сесъмнявам/ - то извода е един - този оптимизъм е плод на диагноза.

ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПАК СЕ ПОЯВИ ЕДНО "ЗАПАДНО ИЗСЛЕДВАНЕ", ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД БИЛ ОПТИМИСТ, ВЪПРЕКИ НЕСГОДИТЕ, А ПОСЛЕ СЕ ОКАЗА, ЧЕ Е ПЛАТЕНА ПОРЪЧКА НА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА КЪМ ИЗВЕСТНА НАМ БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ.

В Украйна се родило дете без една ръка, пораснало детето, сложили му протеза и го направили шампион по бокс... В Бразилия на едно момче, след ПТП му ампутирали единия крак. Сложили му протеза и го направили национал по футбол и световен шампион... В България се родил един без мозък, пуснали го по всички медии и сега е министър-председател.

Хахахаха - гламавия от Банкя :)))