Чужденци ще купуват наша земеделска земя

Земеделският министър Румен Порожанов предлага изменение на Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, позволяващо купуване на земя от чужденци.

Обратно в новината

Коментари - Чужденци ще купуват наша земеделска земя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Chujdenzite tichat za zemja kum Bg.Grabvaite puschkite i nito kamuche za prodav.Davaite im ja pod agenda,te schte ja obrabotvat den i noscht,dokato vie spite i mudrite politikata na Masa s schische skorosmurtniza i patche slanina,

с изкупуване на земята в ерусалим от арабите евреите превземат града! в македония с изкупуване на земята албанците отделиха западна македония!! на север в косово и босна е същото след войната!!! у нас да чакаме кърджалийска и разградска република!!!!

нека ни глобяват и министърът и всички които са взели комисионни от евросъюза да платят глобите от джоба си .но не ги ли е срам да продават българска земя ей така продажни псета....но има Господ който ще ги узъпти тези нагли и алчни политици!по един или друг начин.

Ония са питали, даваш ли хубава Яна. Но, тези не те питат, даваш ли. Загубили сме война, брат. Оръжията в тази война не бяха огнестрелни, а финансови и политически. Управляващата прослойка предаде държавата, населението и територията без бой. Сега питам аз, къде е "опозицията", къде са "патриотите", къде са дебатите, кавгите, вотът на недоверие и уличните протести?!

Няма ли вече друго за продаване? Всичко ли свърши?

браво!

Чи,то ебане то си е селска работа!

Е, що да се харчат , като вече почти са ни ,,завладели,,?!

.. жената, де!

Пишете се големи патриоти, но ако чужденец даде повече пари за земеделската ви земя от българин, ще я продадете на него. За мене много по-добре е, ако мога да я дам под аренда на чужденец, защото ще плаща много повече от 30 лв. декар на година.

Ми, арендувай!! Аз я продавам. В Испания бера маслини и уча тия неграмотници как да си варят ракия , да си правят кефир, и...домашен хляб...натурален.

да ,а ти грамотня гении ходиш там като измекяр и се правиш на умен ,браво как не са оценили великя ти ум досега!!!

нека купуват земя ,щом плащат добре,че нашите изедници тук искат земя без пари ,ама такова нещо няма!!!!

ах, дано руснаци да изкупят земята ни, а не имперялисти!

то щото руся не е империя на олигарси,още има заблудени овчици тук!

От къф зор? ..Щото си нямат ,горкичките,?..!

1-2 млн. евро на година са нищо, пред алтернативата да изкупят земята ни ... Имате ли идея колко земя е изкупила Турция - около Разград, Шумен и Кюстендил ??!!!

демокрация , да продадем всичко!!!

ГЕРБ са национални предатели, кога ще има съд за тия изроди гадни??

Крайно време е да осъзнаем, че ЕС иска да бъдем роби на чужденците в собствената си страна. Обезлюдяването на България е в ход и идва следващия проблем без да се церемонят с нас ще ни населят с всякаква измет да подобрят генетичният ни фонд. Тук ще наместят ненужните мигранти създадени от войните на САЩ и техните слуги. Така правят и САЩ в Средния изток и Африка - за да използват техния нефт, и с друга цел да населят териториите с американци след сериозен природен катаклизъм които неизбежно ще дойде. Съвсем ясно е ЕС както и САЩ са наши врагове !!!!

да посочиш кои са ни приятелите, разбрахме за враговете или да се досетим за братската обич от изток, а глупако?

Едва ли някой чужденец ще поиска да купи земя в държава пълна с мързеливци, цигани и селяндури

Мързеливци няма има работодатели, който не уважават труда на наемният работник. Готови са да наемат украйнци, за 500 лв, но да не дават примерно 1000 лв на българин. Украинците естествено , ще работят само един сезон и чао на запад след българина , който е вече там.

сигурно визираш теб самия!

Както се вижда не сме само ние против, а и други бивши соц. страни, а за да е това така явно си има основателни причини. Във всеки случай за такава санкция има повече смисъл да се плащат пари, отколкото за еврочленство и бежанци!

интересно ми е следното: знаят ли българите че бежанеца има право на българско гражданство след престой между 3 и 5 години:), казвам бежанец който не знае две думи на български

Не знае, следователно след 3-5 г. , ще трябва да се въведе критерии език, познание, за историята и ценностите на Българският народ.

Не сме загубили война нали? Никакви икономически причини не са по-важни, от териториалната цялост на страната. Ако някой реши да прокарва такъв закон , ще падне веднага от власт. По-скоро , ще гласуваме , за излизане (Булзик) отколкото да продаваме земя. Кактоо е казал Каназ Аспарух-Исперих: "Един камен от земята българска не давам!"

Да трябва да могат чужденците да купуват земя в България , но тогава и само тогава когато цената на земята на единица площ в нашата страна се изравни с цената на земята в държавите от западна Европа , а доходите на българите стана еднакви с тези в страни като Холандия ,Германия , Дания ,Австрия

това се пряви за русия този боклук иска да ни продаде

Той е просто демократичен-евро-неолибералист

душманите ни само това чакат! да купят земята и да я натъпчат с химий и гмо! НЕПОЗВОЛЯВАЙТЕ! това ще е краят!

А земята по крайбрежието земеделска ли е? Нейната продажба заплашва ли нашата съдба?

Всяка партия която гласува за този закон си подписва СМЪРТНАТА присъда! НЕ НИ ИНТЕРСУВА НИКЪВ ЕВРОСЪЮЗ! Земята ни не е за продан! Много добре да си помислят в парламента какви ги вършат да не идеме набързо на нови избори. Един протест ще е достатъчен...

Тъкмо сега говорих с една позната бабичка, внукът й един голям бяс 1.90 висок и над сто кила, баба му има доста декари, но той не се хваща да ги работи, предпочита половин ден да се блещи на компютъра, а другата половина от деня да дреме в кръчмите на някоя водка, но НЯМА ДА СЕ ХВАНЕ да си обработва земята, защото за това се иска дупе. И съответно бабичката от едната страна ги е метнала нивите да ги продава изключително горда от факта, че ще купи един кафез от 50-60 квадрата в София, където ще се навре пък другата унука. И тъй ще умре спокойна "уредила" ги е внуците. Такива прости хора какво заслужават ми ще ги купят евреите ами и с парцалите ще ги купят, българинът и това, което има и то му е прекалено мноооого, но явно Бог е добър както казват.

Ето как Европа руши държавите . И така след като земите на България се продадът , коя земя ще се нарича България ? Трябва да се унищожи това решение , защото е противо законно !

Като не искате не си я продавайте бе "патриоти". Или вас не за вашата а за моята ви е грижа, какво ще правя с нея болшевишки отрепки?

Най-напрд ни разбиха икономиката, след това здравеопазване, образованив,... сега и земята ще ни вземат. ще остане ли нещо от този славен народ и държава.Ново поробване с нови средства. Жалко, че тече в световен мащаб.

Ай сега ще му гледам сеира на Болен като гласува.

Ам`чи те русняците не я ли изкупиха вече?

Ако някой има непреодолимо желание да обработва земята , то има начин, дава се под аренда или под наем с добре сключени договори , ако имат желание и нотариално заверени и тагава трактори с климатици ,Навигационни системи , с космически модеми , с антивибрационни седалки ,и шумоизолирани кабини , абе с една дума красота

След като България беше тотално деиндустриализирана ,сега следва второ действие на същата зловеща пиеска, а именно да бъде населението обеземлено.Това е една от основните опорни точки на демократичните-неолиберали.А за българите остава като опция тотален слугинаж.Перспективите са повече от светли

Евреите изкупиха палестинската земя и си създадоха еврейска държава. А палестинците- къде им отиде държавата? Сега изкупуват български земи и какво следва?

Ееее, разгеле, най-после едно умно предложение!!! А дано си удържат на думата, ако стане това предложение закон, ще си хвърлям шапката от радост!!! Но комунистите от ГЕРБ са лъжливи, не може много да им се вярва, та да изчакаме да видим...

Да бе. Една халка на носа що не отидеш да ти сложат? И едни пранги на краката? Гена си е ген еййй, роденият за роб все натам го тегли сърцето.

Ти май си поредният луд който иска да се хвърля от някой балкон или да се пали с туба бензин и клечка кибрит? Не, аз съм земевладелец. Никаква халка не ми трябва, ти ако искаш си тури, нали е демокрация! Аз съм земевладелец и ще си дам земята под аренда на този, който ми даде най-добра оферта, тоест този, който ми предложи най-много пари на декар обработваема земя. И тъй като българските чорбаджии са по-жестоки и от чорбаджи Нено от произведението на Любен Каравелов, то да, със радост ще си дам земята на някой австриец, германец, италианец, швейцарец, че защо не и на сърбин? Стига да ми плаща повече! Изборът си е мой, така че никой не може насила да ме накара да си давам земята! Не че такива опити липсват и в момента от страна на българските чорбаджии... ама няма да им мине номера - за без пари не си давам нивите!!!

Изгонихте хората, продайте и земята, за да се знае, че сами си затрихме държавата.

Ами българите като ги мързи да я обработват! Всеки иска да е шеф с джип, офис с климатик и компютър Apple, секретарка (любовница), круизи, да цоца от държавната каца и т.н. Е, не става! Трябват хора и за работа на полето! Като няма, да я купуват чужденци и те да я обработват и експлоатират!

"""""Трябват хора и за работа на полето! Като няма, да я купуват чужденци и те да я обработват и експлоатират!"""""Мда-а-а ,а аз мислех ,че съм наивник.Нямя да я обработват чужденците , пак българи ще я обработват , но просто този път ще бъдат аргати на собствената си земя.Какво да се прави неолиберализъм Ще си позволяда перефразирам Ботев "..И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си земята""

Много правилно! Разни тук малоумни изказвания че "българите щели да станат аргати на чужденците" не заслужават никакво внимание, защото те са опорни точки на руските тролове! Тези които споменаваш - със джиповете, айфоните и секретарките, те не са аргати. В интерес на истината, цялата митология за "аргатите на полето" и други подобни небивалици са опорни точки на комунистите. Знаете ли кога е умрял Пейо Яворов? През 1914 година, тоест началото на миналия век! А кога е писал произведението "На нивата"? Аз в момента не знам точно, но говорим за събития отпреди два века почти. Още по-миналия, 19-ти век даже! Сегашните земеделци използват техника със субсидии от Европейския Съюз, тракторите са с климатик, минибар, GPS и електронно управление с компютърна навигация... А това са новите български чорбаджии. Не ви ли прави впечатление колко много обяви има "Купувам, наемам земеделска земя"? Изкупиха земята на бабичките по селата на безценица, защото те нямат вече нито волове, нито могат да орат или копаят. Това са новите чорбаджии и те са по-лоши от онези по турско време. Така че съм със две ръце "ЗА" продаването на земята на чужденци! Те поне ще плащат!

И какво ще плащат като ти изкупят земята? Точно нищо. А българинът тръгва към Германии мермании Великобритании и прочее "оазиси" гол като пушка да лепи гипс картон и да гледа старци. То това беше и целта де. Да имаш САМО две ръце и труд, труд, ЗАПЛАЩАН ОТ ДРУГ. Чист пролетариат, нещо като малко по-горе от роб. Голямо нещо голяма работа ша знайш, Незнайко, гулям просперитет.

Земята на тази земя не се определя на кого да принадлежи според това на кой колко му се работи и какво му се работи. Първият работлив български стопанин на парче земя, ще бъде СМАЗАН, от един некадърен арендатор с техника на повече земя, като и двете е поучил по нечестен начин. Българската земя включва дворчето на което си се родила и изразла, определено, но е в милиони пъти повече от това. Като не можеш да го разбереш, не ставай като жабата, вдигнала крак, защото видяла че подковават коня.

АКО ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС И НАТО И НАПРАВИМ В БЪЛГАРИЯ 2 РУСКИ БАЗИ НИКОЙ НЯМА ДА НИ БАРНЕ ЗЕМЯТА ...

Само дето България ще трябва леко да се преименува.

НЯМА ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ЩЕ СМЕ В ЕС ИЛИ С РУСИЯ .. НЯКОЙ ДЕН КИТАЙ ЩЕ СЕ ПРОСТИРА ОТ ДЪБЛИН ДО СИАТЪЛ:)))

И не само това! Освен че бившата ни държава ще се казва вече "Задунайская Российская Республика Болгария", освен това нас българите ще ни направят крепостни селяни, мужици.

Глупости! Най-големия крадец на Земя да ни пази!!!!??? Това само пълен идиот малоумик може да го измисли. Сега поне можем да я продадем и да вземем пари. Русия направо ще я заграби и ще останем без земя и пари.

ще кажем - до достигането на средноевропейския стандарт ние няма да разрешим изкупуване от чужденци. 660 евро на ден е смешно. На фона на 1 милиард лева годишна вноска в ЕС. Второ - заявяваме - при соца нямаше собств. върху земя и сега народа е чувствителен. Това със земята е като с Козлодуй май. Сами се работим.

Тя Турция е изкупила Тракия и Добруджа,бе байчовци.Сега просто ще докупи и останалата част

Къде са да кажат нещо? Ай АТАКА каквото можаха направиха да забяват предателството, ама къде са борците срещу ДПС от ГЕРБ !? ГРАЖДАНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ЗА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ? България ще я има само в електронните спомени на сървърите!

Ами примерно 20-30 милиона декара по 1000 лева са 20-30 милиарда. Турция може да си позволи да купи България така. Може и Германия де, ама не сме им интересно. 660 евро на ден глоба е един декар грубо. За 1 година ще загубим все едно 400 декара. Ама запазваме десетките милиони декари. Аз съм за глоба и запазване на земта до достигането на средния евростандарт. Само до тогава. След достигането му махаме забраната. Така мисля е редно.

"Коня си ти дадох. Наложницата си ти дадох. НО ОТ ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА И КАМЪК НЕ ДАВАМ!!!" Целият български народ застава зад тези думи! Горко им на тези, които посегнат на земята Българска. Подарихме достатъчно години от живота си на мутри, корумпирани управници и лакоми олигарси. СТИГА ВЕЧЕ!

Хаха, вземи цитирай на Ботев "В механата" и на Славейков "Не сме народ".

Всеки цитира това, което изразява същността му. Виж ти как хубаво се сети за механи и мърши...

"Може да си говорим каквото си искаме...",но има исторически факт,данни и документи,че БКП е терористична партия,а БСП-то е нейна наследница.

Щом трябва - да либерализират продажбата на земеделска земя. А ние като българи родолюбци, всеки от нас, който притежава земеделска земя да не я продава на чужденци или ДА ВДИГНЕ ЦЕНАТА МНОГО НАД ПАЗАРНАТА.

са налазили форума,като марокански скакалци в неожъната нива.

партийни и комсомолски секретари,партийни чиновници по време на соца са ходили и един ден на бригада в селското стопанство да прибират реколтата.Стояха си на сянка,пиеха си питието,занимаваха се със курвалък и интриги,а ученици,студенти и дребните чиновници се блъскаха безплатно,като ангария да прибират реколтата от цъфналото и вързало социалистическо земеделие.

Може да си говорим каквото си искаме,а ГЕРБ като партия от бандити си правят каквото си искат.Нали си ги избрате.

Не само земята ,а И КИСЕЛОТО МЛЯКО ,СИРЕНЕТО И КАШКАВАЛА !!!Б.Борисов е НАЦИОНАЛЕНА ПРЕДАТЕЛ ,ако спешно не уволни дисциплинарно чиновниците ,които променят наредбите тихомълком ,и ги продават на ...византийците ,затвор за тези мекерета !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това чучело Поружанов ,бездейства с власт и трябва да бъде спешно уволнен !

Ако искате може да ви прозвучи фантастично,но Земята има памет,както водата.Тя помни всички наши пра-пра баби които са изнемогвали точно сега в горешниците на полето превити с децата,докъто мъжете са на Фронта и много от тях не се връщат. Това ли искат Да Продадеме-не е Порожанов ти си Предател -гори в Ада!

Предлагам тоя депутатин дето предлага тези далавери да се приемат да се покаже публично по телевизията,а после да проведе публична среща с избирателите на площада пред НС в тъмните часове на ноща без камери.